gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Klip Arkasi ....

15 Nisan 2013, 23.16
A- A+

                    Merhaba sayın Blog severler ...
        Harıl harıl Pazartesi temizliğim sürmekte , bir yandan TV nin bilmem hangi kanalında ki eski kliplerden olumuş müzik programını dinliyorum ..Kiraç'ı ilk albümünden beri zevkle dinlerim ve birden eski bir şarkısı basladı hemen başladım mırıldanmaya ..Razıysan gel benimleeee.. TV ye baktığımda farkettimki ben bu çocugun hic bir klibini izlemedim , hemen bıraktım elimden tozbezini , aman sanki temizle temizle ne olacak ..Birazdan yine her yer tozlanacak bıktımm ben bu işlerden ..Eskiden yanımda çalisan arkadaşlar gelirdi evi 4-5 saatte mis gibi temizler giderlerdi , ev halkı ise ''bakın kadınlar gelecek ortadan saçmalıklarınızı toplayın'' dediğimde hepsi bir titizlenirdiki sormayın ..Zaten sadece Türk milleti eve temizlikçi gelecek diye evi temizler :) Artık ben evdeyim ya ..Kimse annem odama girecek odamı toplayayım bari şu yere attığım kıyafetleri kaldırayim ayıp olmasın demiyor .. Neyse bu konu başka Blogda irdelenecek :) Nerde kalmıştık .. Ha .. Bıraktım elimdeki tozbezini oturdum bir iki klibini izledim sevgili Kıraç'ın ...Şimdi hadi beraber Klip arkası yapalım ...

    Ilk Klibimiz Razıysan Gel Benimle ... Buyurun önce bir izleyelim ...
                     
               https://www.youtube.com/watch?v=n3S1XUYg0lw

     Eski bir Klip tabiiki .. Izleyemeyenler için ben biraz anlatayım ..Bizim Kıraç aşık olmuş.. Endamın yeter diye diye gözlerinin derinliklerine süzülmüş ve kızıda kendine aşık etmiştir artık .. Artık tek amaç bu kızı evliliğe razı etmektir , elde yok avuçta yok , kıza derki bir kuru ekmeğe razıysan gel benimle  Bak kızım benim param pulum yok , kuru aşkımdan başka bi gitarım birde Allah'ım var işine geliyorsa gel ..Arada yaşlı insanlarıda gösterir ki 'bak bana gelsende gelmesende olacağımız bu gel kurtul '...Annemden bir yüzük kaldı , eskide bir gelinlik alırız müstamelciden ..Birde bakır bilezik düşürdüm .. Bak bunu bulamayanlar var , naz etme , artistlik yapma gel işte ..Ha eğer buna razı olurum ama ilerde nasılsa bu adam iş bulur çalışır beni gül gibi yaşatır diyorsan ... Yarından da ümidim yok ona göre ..Bunlara razıysan ve oturup şükür edeceksen gel benimle , bak yapayanlızımm , hadi artık der kızı kandırır sarılır ve son sahnelerdede pis pis sırıtır:)

     Ikinci Klibimizide izleyelim hemen ...Yıkılmıştır...


                 https://www.youtube.com/watch?v=WceSWuZAYzM


     Eski gelinligi giydirmiş kıza , bakır bilezik ve annesinden kalma yüzüğüde takmıs .. Ama kız, bu iste bir aksilik olduğunu ancak hissetmiş olacakki ilk günden daha yan çizmiş ve bir düğün resmi bile çektiremeyen Kıraç'ın elinden kaçip kurtulmaya çalısmıs lakin Kıraç kızı yakalayıp kayığa atmıs, mısır çarşısından bulduğu , kıza benzeyen kıytırık tabloyuda yüklemiş kıza,sonra nasıl olduğunu anlayamadığımız şekilde birden ormanın derinliklerine ellerinden bağlayıp sürükleye sürükleye götürmektedir ..Bırakma beni diye yalvara yakara kızı sürükleye sürükleye götürüyordur ...Ormandaki Mızıkacılar ''karı koca arasına girilmez abi biz karışmayalım''deyip duyarsızca müziklerini çalmaya devam etmişlerdi...Mızıkacılar aralarında ded,kodu yapmaya başlamışlardı bile..''Sonrada kızarlar , sitem ederler .. Çocuk açık açık söyledi sana , razıysan gel dedi , gönüllü istekli sarıldın bir önceki klipte , yok öyle ben vazgectim , yok istemem bırak beni kaçıcam falan .. Yürüüü ''..

     Üçüncü klibimizide dikkatle izleyelim lütfen ...Yıllar Sonra...
            
                      https://www.youtube.com/watch?v=gPuo-668qDY

      Aradan yıllar geçmiştir ... Artık bizim gelinin dayanacak gücü kalmamıstır .. Artık anlamıştır ki aşk meşk karın doyurmuyordur .. Ormanın derinliklerinde yaşamaktan bıktığında ''gel seni tatile götürücem, seni denize 0 villada yaşatacağım'' diye kandırıp getirdiği bu tek gözlü kulubede su yok , elektirik yok , gelinliğinden bozup perde yapmıştı, gerçi etrafta kimsede yoktu ..Ama yinede şükretmesi gerekiyordu , hani nerde bir önceki şarkı , yinede şükredeceksen gel demisti , e sende geldin , hala ne istiyorsunki .... Ve yeter artık deyip kız ilk şöförsüz gelen otobüse atlayıp babasının evine dönmüştür ... Bizim Kıraç ise düşe kalka koşar , bakınır bakınır kız yok gitmiş..Ama giderkende duraktaki direğe bir çizik daha atmıştır orası biraz muamma , acaba kız daha önce b,rçok kez kaçıp kaçıp gerimi dönmüştü yoksa başka kızların attığı çeltiklerdi ..Bizim gariban Kıraç ise per perişandır artık..
    
     Kıraç hemen oracıkta benım pek bir sevdiğim şarkısını mırıldanmaya başlamıştır...Eşşeği saldım çayıraaaa


                          https://www.youtube.com/watch?v=7L_-YtRsiZY

     Bu sefer sadece laf olsun diye yazdım.. Amac sadece  gülümsemek  ..Fark ettiyseniz artık benimde bir Q klavyem var .. Çok mutluyum .. Burdan, bana bu lüxü öğreten arkadaşım iCH_BEN e teşekkür ediyorum ...( Cezbe ciğim yavaş yavaş ama azimle )

YORUMLAR

16 Nisan 2013, 00.46
     .dDddddddddddddd Berrakcım işteeeee bu :) Bi defa bayıldım bu fikre, dört klipten bi uzun metraj film çıkarmışsın.

        Bu filmden anafikir bilem çıkar. Şöyle ki; paranız pulunuz yoksa, oturun oturduğunuz yerde, yok bakır yüzük, yok gitar çalarım tın tın filan olmaz .d Elin kızını selsefil perişan etmeyin. Yok ısrar ederseniz işte ölee çöllerde kulübelerde sap gibi kalırsınız. Efendime söliim eşşeği saldım çayıra durumuna bağlarsınız. Bence çok eğitici olmuş bu yazın :)  Bittim vallahi .ppppppp ellerine sağlık :)

       * Son klipteki eşekle sıpasına bayıldım, oyy kulaklara bak :)
16 Nisan 2013, 01.22
Zor be !Bu kadar uzun bir BLOG yazısını, benim öğrettiğim yöntemle yazabilmek çok meşakkatli bir iş. Sadece bu uğraşın bile takdire şayan. Ha ! BLOG mu ?Süper...
16 Nisan 2013, 01.26
Sen işi gücü bırak, tut Kıraç'ımın kliplerine hikaye yaz:))) Çok seviyorum Kıraç ı ben bi minnacık söz söyletmem. Hem Ayşem Ayşem i var kii, o cici kıza şarkı yaptı aşık erkek bi başka:) Yine de favori şarkım '' Endamın Yeter'' dir.

Sonu sana gelsin hadi Berrak, çayını al mis mis iç ve dinle beni;

Uğramasın sanaaaa ne hüzün ne de kedeeeerr...

Not; Klavyen... Nihayet:) 
16 Nisan 2013, 04.17
Berrak ne şekersin sen yahu.Sendeki bu enerjiye hayranım yeminle.Şeyyyy Ataya o Kıraç var ya o Kıraç o cici kız Ayşe'ye şarkı yapmadan önce yıllarca ne çektirdi sen biliyor musun.Neyse karıştırmayalım oraları da ama cici kızın sabrı azmi ve başarısı takdire şayan be.
16 Nisan 2013, 10.28
Durun... Orkide yine bir şeyi bilmek üzere :)


16 Nisan 2013, 10.44

  Berrakkkkkk :))))) yapmayacaktın bunu :))) Adamım kıraç o yaa nasıl kliplerinle dalga geçersin sen bakiimmmm :) Görünme gözüme :) Ama klip yorumlarına hayran kaldım ne diyeyim. Okadar mı derinlemesine incelenir, detaylarla süslenir :) Çok eğlendim okurken. Haaa  ilginç olanı temizlik yaparken birden klip yazarlığına geçmendi :) Aklıma geçen gün çocukların odasını toplarken ki muhabbetimiz geldi, dedim yine dellenmiş busefer  klibe sarmış :))))

  Adamım Kıraç her parçasını beğenir, keyifle dinlerim. Atayacım benim de favori parçası Endamın Yeter. Berrakcım bu klibine yer vermemişsin,  ben de hepsinin üstüne şu an onu dinliyorum ve ricam bir klip yorumuda bu parçaya getir :) belki bendeki anlamı daha da derinleşir :)

  Seni seviyorum

   

16 Nisan 2013, 10.52
kral tv nin şarkıları anlatan vj leri gibi olmuşsun. bu ne şimdi yaa belgesel mi kabul edeceğiz bunu:))) konu sıkıntısının insanı bunları anlatmasına neden olacağını hiç düşünmezdim doğrusu:))
16 Nisan 2013, 11.40
Ben konu sıkıntısı olarak algılamadım emektar... bazen insan keyif alası şeylere de ihtiyaç duyuyor. Bu da öyle bir an olsa gerek.
16 Nisan 2013, 12.40
Çok sevdim, eğlendim, ellerinize sağlık.:)))
"Ne yazsam, ne yazsam?..kaygısından uzak," İlle mesaj vereceğim" planlamasından  uzak -ki o yazılar bağırıyor zorlama olduğunu-  içten gelenin döküldüğü satırlar ve samimi Berrak anlatımı. Hoştu.:)

Buradan çıkaracağımız ana fikir: Temizlik iyidir, kollektif üreticilik yaratır.:)
Bazı şarkılarını severim ama çok bağırarak söylenen şarkılar bir ikiden fazla dinlenemiyor tarafımdan. -Neren çınlarsa çınlasın F.Göçer:))-
Bir de Kıraç'la alakalı bir gözlemim var yıllar öncesinden; bir ödül gecesinin kokteyliydi, oradaydım, bir ara direğe yan dayanmış Kıraç'a gözüm ilişti, gülüyordu ve dişleri sapsarıydı.:) Takıntı sanırım bendeki, ne zaman Kıraç adını duysam, ne zaman bir şarkısı kulağıma çarpsa o sarı dişler geliyor hemen ön plana.
Kız bence bunun farkına varmıştır sonra.:) Öyle olur ya hani; sonradan sonradan...:)

NOT: Berrak sık sık temizlik yapsın.;)

Teşekkürler, sevgiler
16 Nisan 2013, 13.40
:))narkoz aldim sallaniyorummmm .Ah yine efkarlaniyorum diye mirildaniyordum kiii :)))yazini okudum Berrak.nerde miyim? hastahanede:)))ben gulmelerde hemsireler se narkozdan saniyorlar.
16 Nisan 2013, 16.06
CeZbE :Aslında tek bir kareden bile kısa metrajlı flim çıkarda , ben bu Q klavye ile boğuşurken konudan kopmalar yasadım ..Bir alışayım hele dur ..


iCH_BEN....Taktirinin hazzı ne hoş...Zor olsunki , meşakkatli olsunki kıymetli olsun ..Tekrar teşekkürler...


Atayacıgım..Valla bende seviyorum...Heleki endamın yeter ve gidiyorumu...Ama Ama Ama ...Klipleri izlemedinmii PpP


siyahorkidee....Ayşeyi bilmemde 2. şarkı Yıkıldım da ki kızın çektiği  zulümm..Hem kızı sürüklüyor , hemde bırakma beni korkuyorum insanlar kötü diyor...Teşekkürler sende çok tatlısın...

Duk45... Laf aramızda , dün beni çok üzdün yazında..Belkide ondan bu blog ortaya çıktı ..Samimi yazın beni içinde yok etti..


estide_geldimki.... Yok anacım yokk...Kimselere yaranamıyorum...Saçımı süpürge etsem elektrikli değil diye dışlarsın, yada fişimi ararsın...Hem lütfen özelimiz özelimizde kalsın yoksaaaaaaa.... Dadadadammmm...Seni seviyorum mu dedin sennn .PpPP


emektarpadisah.... Konu sıkıntısımı ))) Beni tanımıyorsun arkadaşım ...Ben konu sıkıntısı çekmem lakin ne yapayım ..Bünyem şımarık...Yada bazen dünya okadarda ciddiye alınmamalı diyorum..


Sat_Agraha...Bende Zara nın ilk 40 saniyesini dinleyebiliyorum..İşkence için iyi bir fikir gibi geliyor bana..Dişler ve fizik bir sanatçı için çok önemli olması gerek ..Haklısın...Teşekkürler ...


EYSHAN___... Seni tanımak çok keyifli olurdu ...Bayılıyorum içtenliğine , yorumlarında başka bir tat var ...Narkozmu ?? Hayırdır geçmiş olsun..
 
16 Nisan 2013, 16.41

Berrak mademki Kıraç şarkılarını dinletin bize en başa Fenerbahçe marşını alsaydınız be ya :)) Bu büyük bir eksiklik :))

16 Nisan 2013, 18.06
dünyayı ciddiye alma, ne gerek var buna ki. seni ciddiye almayan birisini neden ciddiye alacaksın ki. takıl sen özgürce!!. çıkış sesini işiten yarış atlarına senkronize olan yorumları almak seni borçlandırıyor biliyorum. tarikata çevirdiniz bloğu bee. tek tipçi toplum dizayncıları.. sakın eleştirmeyin bir şeyi, nolur nolmaz gelişirsiniz filan başınıza bela olur sonra. 
16 Nisan 2013, 18.49

Aslında Kıraç yazmış olduğu marş sebebiyle pek haz almadığım birisiydi. 2 hafta kadar önce kendisini televizyonda canlı yayında seyrettim biraz. Sempatik geldi kendisi bana. Ama hala şarkılarını dinlememek konusunda ısrarcıyım:)Bu arada kabul etmek gerekir, yazmış olduğu marş gerçekten çok güzel. (Maalesef)

Temizlikçi kadın eve gelecek diye sadece Türk Milleti evi temizler:) Gerçekten de defalarca bu duruma şahit oldum. 

Belirtmeden geçemeyeceğim... Yazarın rumuzunda fark etmiş olduğum değişiklik hoş olmuş.




17 Nisan 2013, 00.22
O "yıkık "klibini ilk kez burda izledim... Rezalett.. Yazıklar olsun sana Kıraç! sen git  "Sevmek Zamanı" filminden sahne arakla. Ahlaksızzz!  çok sinirlendim. saçma evet ama severdim keratayı.  Teoman olsa anlardık, alıştık araklarına, neyse işte... İnsan bi Metin Erksan ı anardı bari

diye yorum yazacakken, klibi tekrar izledim ve klip başında andığını gördüm. ya arabeske falan kaçıyor ama işte bu da farkı adamın, ne şeker dimi :)

Anladım ki hoplaya zıplaya izlenmemeli bir şeyler
17 Nisan 2013, 03.08
saçma bir blog olmuş , hele birde kıraç denen adamın şarkı yazdığı kadın iğrenç ses tonuna sahip , duydukça boğasım gelen pepe ayşeyse iğrendim ve irkildim bir an ...
yazmış olmak için yazmak yerine gerçekçi veya hayalde olsa az dişe dokunur şeyler yazsaydınız daha iyi olurdu .
17 Nisan 2013, 11.47
:))))
Bilge'cim,
senin Kıraç şarkısıyla hoplayıp zıpladığına inanmıyorum.:) Sinirden kıpraşmışsındır olsa olsa.:)))

Berrak, lütfen bize bir ıspanaklı börek tarifi yazar mısı.... Dur dur, önce soralım:
new_myth, sizin dişinize ne dokunur acaba, lütfedip listeler misiniz?
17 Nisan 2013, 21.34
   Yok  canım öyle değil. ben bir video açınca hele müzik videosuysa başka sayfalara atlıyorum beklerken sıkıntıdan, o arada da bu detaylar kaçıyor işte...Normalde bu kadar tepki vermem de çok sevdiğim bir filmdi ondan heralde. Biraz da  senden etkilendim galiba, arakçıların düşmanı, özgün eserlerin koruyucusu yılmaz savaşçım benim :P

   Gelmişken new myth'e de laf koymadan gitmeyim dedim. Strawbery'nin Mebrur'undan sonra Berrak'ın  new_myth'i mi doğuyor aceba :)
18 Nisan 2013, 04.03
DIGOR...Onuda bir başka Klip arkasında insallah ))
emektarpadisah ...Allah seni başımızdan eksik etmesin ..
bilgegunes...Lütfen biraz daha dikkat tam seyretmiyorsunuz sonrada tu kaka ... Olmaz efenim PpP
Sat_Agraha...Şu anda saat almanya saatiyle tam 3.00 ve emin ol ciddiyim 3 tepsi kıymalı pide yapmışım 2. tepsi pişmek üzere..hihih
Sevgili new_myth

Eğer bir Blog 4 gün sonra bile okunupta birde üzerine yorum yapılıyorsa .. Olmuş demek bence ...Umarım muhallebı kıvamında olup hassas diş ve diş etlerinıze zarar vermeyız efendim..

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın