gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Java Problemi Hakkında

26 Nisan 2013, 16.00
A- A+

Son zamanlarda java eskiye oranla biraz daha fazla uğraştırmaya başladı, yok şuraya tıkla, yok buraya tıkla. Bu uyarılardan oyunlara girerken kurtulmak istiyorsanız çözümleri aşağıda.

Öncelikle her zaman güncel java çalıştırıcısını kullanın. Zaten java bilgisayarınızda kurulu ise, güncelleme çıktığında sizi bilgilendirecektir, tek yapmanız gereken yönergeleri takip edip güncellemek. Java çalıştırıcısı yoksa ya da 'belki benim bilgisayar beni bilgilendirmemiştir, ben bir kontrol edeyim' diyenler ise www.java.com adresinden güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirler ya da kurabilirler. 'Ben elin yabancı sitelerinde uğraşamam, hemen indirip kuracağım bir yer yok mu?' diyenler ise doğrudan en güncel java çalıştırıcısını ana sayfamızdaki güncel haberler bölümünden indirebilirler.

http://www.gamyun.net/blog_image/2013/04/java-bilgi2.png

Gelelim karşılaşabileceğimiz sorunlara: İlki java'nın verdiği uyarı penceresi. Bu uyarı penceresi sadece 'bu oyunu çalıştırmak istediğinize emin misiniz?' anlamı taşıyor. Ee oyuna girmek için bu şart. Ama her girişte bunu sormaması için "Run" (yani çalıştır) demeden önce alttaki kutucuğu işaretlemeniz gerekiyor. İlk girişte hem üst bant hem de oyun için bu ekrandan iki tane çıkabilir, her ikisinde de aynı işlemi yapmak gerekir, bazen pencere altta kalabilir, tekrar o pencereye geçip onaylamak gerekebilir.

Tarayıcılara göre karşılaşabileceğiniz durumlar ise şu şekilde:

Chrome
Chrome ile ilk kez gamyun'a giriyorsanız aşağıdaki gibi bir bilgi ekranı gelir. Yapmanız gereken, Bu sitede her zaman çalıştır düğmesine tıklamak.

http://www.gamyun.net/blog_image/2013/04/chrome1.png

Firefox
Java'nın son sürüm olmaması durumunda Firefox aşağıdaki gibi bir uyarı verebilir. Burada kastedilen güvenlik açığı Java'nın güvenlik açıgı oluyor ve ne olur ne olmaz diye, bilmediğiz sitelerde de otomatik çalışmaması için eski java sürümlerinde bu uyarıyı veriyor. Etkinleştirmek için buraya tıklayın yazan yere tıklayarak oyuna girebilirsiniz.

http://www.gamyun.net/blog_image/2013/04/firefox-eski-java.png

Sürekli bu uyarıyı alıyorsanız gamyun.net'te bu uyarının verilmemesini sağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken, aşağıda da gösterilen adres satırının hemen öncesindeki yere tıklamak.
 
http://www.gamyun.net/blog_image/2013/04/firefox1.png


Aşağıdaki gibi bir küçük pencere açılır.

http://www.gamyun.net/blog_image/2013/04/firefox2.png

Bu ekranda 'Tüm yan uygulamaları etkinleştir' yazan yerin sağındaki aşağı ok düğmesine tıklıyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkıyor.
 
http://www.gamyun.net/blog_image/2013/04/firefox3.png
 
Bu son ekranda 'Bu sitedeki yan uygulamaları her zaman etkinleştir' seçeneğini seçiyoruz ve artık firefox'un da oyuna girişte bizi engellemesini önlemiş oluyoruz.

YORUMLAR

24 Nisan 2013, 16.52
Benim sormak istediğim bir konu var, uzun zamandır çözemedim. bu blogu da görünce sormak istedim. Java son sürüm yüklü girişlerde falan problem yok. Ancak Masaya ekranında yada özel mesajlaşma ekranlarında sağ üst köşede  "Java Applet Window" ismiyle sarı bir ünlem işareti var. Bunu bir türlü düzeltemiyorum. Bir çözümü mevcut mu acaba ?
24 Nisan 2013, 16.58
Bu bilgilendirici yazınız için teşekkür ederim gmsnn.
Bende aynı sorunu yaşıyordum yazdıklarınızı becerebilirsem çözeceğim umarım.
687 yeni mesajınız var yazıyor  kimin bu mesajlar sizinse hepsini okuyor musunuz ya gerçekten işiniz çok zormuş.
Ben telefonuma gelen mesajları bile okumaya üşenirken 687 mesaj beni çıldırtır tımarhanelik ederdi sanırım.
Nedense size karşı bir acıma duygusu oluştu.Umarım çabuk geçer:))
24 Nisan 2013, 17.27

@gmsnn zaten java olmasa salonlarda bu kadar insan olmaz:)

java için son sürüm Java7 update 21

@absent java Applet Windows için java kurulu olduğunu söyler olmasında da sakınca yok bende de var

 

Ayrıca Windows için java test adresi ve java yüklemesi

http://www.java.com/tr/download/installed.jsp

Windows8 de hata alanlar için

http://www.java.com/tr/download/faq/win8_faq.xml

 

24 Nisan 2013, 18.22
Doğru bir tesbit. Sun geliştirirken sorun yoktu ama Oracle'ye geçince flashdan beter oldu...
24 Nisan 2013, 18.28
GAMYUN  abi  bende sadece gamyuna girince  hep JAVA console cıkıyor  ama  diger sitelere girince bu yok .. Javayı sildik geri yukledik filan herseyi yaptım  pc vistaydı  XP ye cevirdim formatlan  ama degisen bir sey yok :s  Java console Q basınca kapanması lazım bu gamyun oyunlarında donuyor klavye ve mouse tıklamıyor napcaz yardım et :s
24 Nisan 2013, 20.43
google chrome de cok sorun yaşanıyr onuda anlatabilirmisiniz tşklr..
24 Nisan 2013, 22.30
bu kadar basitmiymiş aylardır işkence çekiyodummm :( üst bantları özlemişim (:
24 Nisan 2013, 22.58
gmsnn bey birde şu android tellere bir uygulama yapsanızda samsunglardan vazgecmesek :))
24 Nisan 2013, 23.02
selam  bende şöyle bir sorun yaşamaktayım javanın son sürümü yuklu ve oyun sunucularına girmek istediğimde sunuculara giremiyorum daha sonra tekrar deneyiniz diye hata alıp durmaktayım..
24 Nisan 2013, 23.31
bu site de java gerçekten problem..
25 Nisan 2013, 00.06
En kolayı su içmek oda içerken gırtlağı düğümlüyor bazen :) teknoloji yenilikleriyle sürprizlerinide yanında getiriyo :) bizim misafirin afacan çocuğu gibi... Çekin çilenizi her güzelin bir kusuru var işte :)
25 Nisan 2013, 01.08
Dediklerinizi uyguladım artık sorun olmuyor teşekkürler. İşallah bidahda Run Cancel sorusu çıkmaz karsıma 
25 Nisan 2013, 08.13

bu sorunu ilk yaşayan bendim gamyunda:))görüyorumki arkamdan gelen çok olmuş :))

her zamanki gibi genel oplarımız yine olaya müdahale ederek bizleri bilgilendirmiş.teşekkür ederim sayın gmsnnn opum.emeğinize sağlık.

 

 

                                                                     saygılarımla.......

25 Nisan 2013, 11.24
GMSN , defalarca uyarıları tıklaya tıklaya (ki fenalık geliyordu bazen) salonlara  girebiliyordum İlk başta sizin yapmış olabileceğiniz  bir uygulama olduğunu düşünmedim değil Hani )),''Öylede kolay olmasın salonlara girmek ,biraz uğraşsınlar abi''demiş olabilme ihtimali vardı.)))  .Gerçekten bu siteyi çok seviyorum.  Sorunsuz huzurlu oyun oynama imkanı vermesi  çok güzel üstelik  Sormadan problemlerim de çözülüyor.Daha ne olsun .Site yöneticilerinin bu duyarlılığı için tşkler.
25 Nisan 2013, 12.36
aynı sorunları yaşadım amma velakin kolayca aştım...
25 Nisan 2013, 13.09
Gmsnn kardeş bu yazdıklarını blog olarak değilde siteye üye olduğumdan beri güncellenmeyen güncel haberlerin oraya ilave etsen daha mantıklı olacağı kanısındayım.
Bahsettiğin sorunlar 1 ay sonra yeni üye olan birinde de meydana gelecek. Gmsnn ne yazmış diye köşe bucak arayak mı?

Ayrıca mykan ilk cümlende ki olguyu anladığın için seni ayakta alkışlıyorum :) Bende bu kadar insan nasıl giriyor sanıyordum ;)

25 Nisan 2013, 13.23
benim derdim ise bambaşka turnuva salonlarındaki 30-50 süre komedesi sanki normal oyunda gibiyiz:) neden süreler 20-20 degil mesela veya nie masayı acan arkadas istedi süreyi kendi belirlemior:(( 30-50 süre bikere tur mantığına aykırı yahu
25 Nisan 2013, 18.23
Sevgili gmsnn ;
İnsanları böyle bilgilendirici bloglar yazdığında ben açıkcası  mutlu oluyorum.
Çünkü her kullanıcı sorunlarını atlatmak yada site ile ilgili sorunlarını çözmek için yöneticilere ulaşamamakta.Ulaşma imkanı olanlar bir şekilde sorunlarını çözebiliyor,ulaşamayanlar ise,
Ulaşmış olsa bile her türlü teknik desteği alamamakta ve bu sebepten dolayıda bilimum kullanıcılar kaderlerine mahkum küçük hüsamettin gibi boynu bükükleri oynamakta.

Bu yüzdende site ile ilgili bu tür bilgilendirme içerikli yazıların daha sıklıkla yapılması daha güzel olacaktır.

Saygılar.
26 Nisan 2013, 01.10
ASLINDA YENİLİKLERE YETİŞMEK ZOR.ZAC BİRDE BİLGİLENDİRME BLOGU AÇSA NE İYİ OLUR.ÇOK YARARLI BİR YAZI TEŞEKKÜRLER..
26 Nisan 2013, 11.54
iyide bu blogun tarihi neden öndn gitmiş blog yayinladiği tarihine bakin şimdi kitarihe
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın