gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bazı hikayeler

01 Mayıs 2013, 14.25
A- A+


  Evden çıkması lazımdı. Düşündükçe sinirleri bozuluyordu. Babasının 40 ı okunduktan sonra dönmüş ve o günden beri  ne okula gitmişti ne de gelenlere kapıyı açmıştı. Marketin çırağı ekmeyi sigarayı kapıya astığı torbaya bırakıyor içinden parayı alıyor, bazen gitmeyip kapıyı açmasını bekliyordu. Ama ondan akıllıydı, ayak seslerini  dinliyor  gittiğinden  iyice emin olunca açıyordu kapıyı, bir çırpıda ekmeği sigarayı alıyor apartmandan gelen yemek kokularını içine çekip hemen geri kapatıyordu.

  Ellerine takıldı gözleri, tırnakları picasso’ nun tablolarına taş çıkartırcasına uzayıp şekillenmiş üzerideki oje yer yer çıkmış, sigaradan sararmış renkleriyle tuhaf bir görüntü oluşturmuştu. Maket bıçağının ucu ile ojeden geriye kalanları kazıdı, bir makasla dibinden kesti , derin bir nefes aldı. Canı yanmıştı ve mutlu olmuştu acıdığı için… Hava sıcaktı ama gene de annesinin ördüğü "kızım kulaklarını da kapatır" dediği bereyi saçlarını içine toplayıp taktı. Bir de taramakla uğraşamazdı. Aynaya bakmaya casareti yoktu ayakkabılarını giyip hızla çıktı kapıdan. Sonunda başarmıştı işte , kapıdan dışarı çıkmıştı. İnmesi gereken 4 kat merdiven yürümesi gereken 200 metre yol kalmıştı geriye. Kimse ile konuşmak zorunda değildi. Dönüş zor olmayacakdı. Ayşe teyzenin çocukları gene kavga ediyordu sesleri apartmanın içinde yankılanıyordu, alt kattan gene pasta kokuları geliyordu, içinden “biri kızartma yapıyor” diye geçirdi. Sırtı hala kapıya dayalıydı. Apartmandan çıksa olacakdı bu iş

 Hızla merdivenlerden inmeye başladı. Pasta kokuları çocuk çığlıkları, kavrulan soğanın acısı ile apartmanın sokak kapısına ulaştı, tüm gücü ile asıldı, kendini dışarıya attı….

 Güneşli sıcacık bir gündü, saçlarında rüzgarı  hissetmişti  beresi düşmüş olmalıydı, yeni dökülmüş asvalt kokusunu alınca “köpek gibi burnum var” diye düşündü, gülümsedi.. evet gülümsemişti hoşuna gitti bu duygu.

  Bir elinde bıçak diğerinde soğanla dışarı fırlayan kadın, şaşkın halde iki çocuğunu zaptetmeye çalışan şişman kadınla vahlaşıyordu.  Apartman yöneticisi  polise “bizde anlayamadık “dedi. “O kapı iptal olalı 3 ay oluyor hem nasıl yettide gücü de açtı. yol genişletme  yüzünden bu sıradaki tüm apartmanlar girişleri arka sokağa aldı Çok sessiz hanım bir kızdı geleni gideni olmazdı. Babası tutmuştu evi. Yazık oldu pek de gençti.” Polis ardına kadar açılmış kapıyı yokladı “imkanı yok açsın tek başına “dedi “betonu mu sökmüş? “ Yanına gelen marketin çırağı "abicim takılma sen" dedi "tuhafdı zaten, baksana saçlarına." Polis kafasını çevirip örtünün altından görülen saçlara baktı sonra yürüyüp kıza çarpan arabanın şoförünün yanına gitti….

 babel

YORUMLAR

01 Mayıs 2013, 16.01
Çok etkilendim ...Nedense gözümde İncir Reçeli Filimindeki 3.5 sahne belirdi..Talihsizlikler ..
01 Mayıs 2013, 16.44
       Bu güzel paylaşım icin teşekkürler... Adına hikaye densede bütün hikayeler hayatın gerçeklerinden birer kesit aslında...yüregine saglık canım...
01 Mayıs 2013, 17.34
Ruhen bozuksa gariban  ne yaptığını ettigini nere gidip geldigini nerden bilebilir ,kafesten çıkıp bilmeden nereye uctugunu ve sonunun sonsuz bir karanlık olacağını .........üzücü bir hayat hikayesi...Allah rahmet eylesin .
01 Mayıs 2013, 22.55

Roman tadında okunası, inanın içinde hafif bir yutkunma ve cız hissi uyandıran, cümlelerin özenle yazıldığı bir paylaşım olmuş.

02 Mayıs 2013, 13.44
Bir kitabın sayfalarını okuyormuş gibi hissettim canlandı gözümde kareler...
Boşuna demiyorum ben kitap gibi insansın diye :PpP
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın