gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kadın Olmak Zor

03 Mayıs 2013, 00.58
A- A+

Aslında sıkça karşılaşırız terkedilmiş, hor görülmüş ve kırılmış kadınlarla. Ama bir kısmı var ki bunlarla yetinmeyen ruhuyla birlikte bedenini de yaralayanlar.

Gazetelerden, dergilerden okuduklarımızın daha fazlası var bu ülkede ve ben buna her gün şahit oluyorum … L.

 

Küçüklüğümden beri gerek çevremde gerek iş yerimde bir çok insanla karşılaşıyorum..Genel olarak düşündüğümde hepsi de kadın. Bir çok dertlerini sıkıntılarını hiç tanımadıkları bana anlatıyorlar. Bazen çok sıkılıyorum. Ama genelde dinliyorum. Çünkü onların dinlenmeye ihtiyaçları var. Onlar sayesinde bir çok hayat hikayesi öğrendim.

 

Bazen de beylerin şikayetleri kulağıma ilişir. Benim hanım böyle benim hanım şöyle diye.

Cidden napıyo eşleriniz size???

Hizmette kusur etmemek için çabalayıp sizin soyadınızı taşıyan evlatlar yetiştirmeye çalışmanın nesi suç…??

 

 

Kadının sığındığı tek limandır sıcak bir gülümseme. Sizin gülümsemenizde kadın hayat bulur.

Kadın düşman değildir erkeğe eştir. Tek istekleri saygı duyulmasıdır.

Oysaki ülkemiz de milyonlarca kadın töre kurbanı milyonlarca kadın ceset halinde bulunuyor.

Neden kadınlar hep vebal atında…??

 

Evet   konuşkan varlıklarızdır ama dinlemeyi de biliriz.

 

Ülkemiz de kadın olmak dimdik ayakta durmak çok zor arkadaşlar.  

Bir çok kadınımız kadınlığını hissedip insan olarak değer görmek eş olarak kabul  görmek yerine bir çok hayal kırıklığına uğratılıyor.

Oysa ki onları tek istedikleri sıcak bir gülümseme biraz da sevgi….

 

 

Lütfen Kadınlarımıza saygı gösterelim…..

 Onlar bunu fazlasıyla hak ediyor…!!!

YORUMLAR

03 Mayıs 2013, 02.29
Yanlış.. Aslında zor olan "insan olmak".. Bir kadının kendisi yapıyor olsa bile cinsiyet ayrımcılığına karşıyım..

Eğer o "erkek" dediğiniz yaratıklar insan olabilseydi, bedenlerinde hayat buldukları varlığın da bir "kadın" olduğunun bilinciyle; kendilerine emânet edilmiş sevgili ya da eşlere bir kuş yavrusuna yaklaşır gibi ürkek ve incitmekten korkarak yaklaşırlardı..

İki cins arasındaki farkları düşmanlık ve güç gösterisine çeviren saçma sapan törelerin ve aile geleneklerinin karşısına, cinsiyeti ne olursa olsun herkesin birer insan ve her insanın aslında eşit olduğunu öğreten bir eğitim sistemi çıkarılmalıydı.. Maalesef... Kadınların giyiminden saç şeklinden giyimlerine ve makyajlarına kadar "resmî olarak" müdahale edilen bir ülkede insan olmak çok zor..

Bunu; bir "kadına şiddet" haberi izlerken "keşke orada olsaydım da o herifin elini kolunu kırsabilseydim" diyen bir erkek olarak söylüyorum.. Lütfen yanlış anlaşılmasın..

Güzel ve etkin bir konuya değinmişsiniz.. Eğer eğitim sistemimiz, sınav robotları yerine insan yetiştiriyor olsaydı herşey daha güzel olabilirdi.. Neyse... Daha derine inersem politik görülüp yayından kaldırılabilir.. :)

Yazınız için teşekkürler ve kaleminize sağlık...
03 Mayıs 2013, 09.14
Muhalif ben burada cinsiyet ayrımcılğı yapmadım önce onu belirteyim. Aksine bbu ayrımı yapanlarada karşıyım. Evet haklısın gerçekten kadın hakları yeniliyor kadınlara köle muamelesi  yaplıyor kırılıyor icintiliyor ve hatta bazende yok olmalarına sebebp oluyor. Ama bunlarda bence eğitim sisteminden değil insani davranışlarından habersiz olan bireylerden kaynaklanıyor. Keşke herkes biraz bilinçli olsa toplumda kadının yerinin ne olduğunu bilselerde gözlerinin öönünde annelerini kaybeden çocukların feryadlarını duymasak...
03 Mayıs 2013, 09.46
Evet , Kadın Olmak Zor..Ama Esas Zor Olan ''Erkek'' Olmak..
03 Mayıs 2013, 09.56

haklısın esraa .

 

03 Mayıs 2013, 13.51
Kadınların istediği sıcak bir gülümseme, ona tüm mutluluk kapılarını açar; öyle mi acaba?
Genelleme yapmayın lütfen..  Çoğu kadın bir gülümsemeden fazlasını, çok daha fazlasını ister, gülümseme sadece bir başlangıçtır, sonra eylem ister, hediye ister, daha pahalı hediye ister.. Zamanla kendini prenses, eşini de "hizmetçisi" görmeye başlar, bizler hizmette kusur edince (kusursuz insan yoktur), mazlum edebiyatı yapmaya başlar.. Devam edeceğim ama... Boşverin..
03 Mayıs 2013, 14.00
<ßen >farkettiysen ben burda kadınların durumlarını paylaştım yaşadıklarını ama tartışma konusu değğildir.
Hiç bir erkek bir kadının yaşadıgı zorlukları yaşamıyor. Eğer yaşadığını idda ediyorsanız sizde bir blog paylaşın erkek olmanın zorlugunu bizde öğrenelim...
03 Mayıs 2013, 14.16
hak verilmez...alınır...bu ülkede haklarınızı savaşmadan mücadele etmeden aldınız ve bu nedenle hiçbir hakkınızın kıymetini bilmiyorsunuz.Temelde yatan birincil ve en önemli nokta bu kanımca.Diğer açılardan bakıldığında ise ülkemiz şartlarında  ekonomik özgürlüğe sahip olmadıkça hiçbirinizin sesini yükseltmesi imkansız.Koca bulmak için evde bekleyen,kendini bir isteyen olunca havalara uçan her türlü tavizleri veren  hemcinsleri saymıyorum.
Tekrar ediyorum....hak verilmez...hak alınır!!!!
03 Mayıs 2013, 14.20
MuhalifHareket'in  ''insan olmak zor '' yorumuna aynen katılıyorum .Çevremizde insan gibi davranmayan ve adını henüz koyamadığımız varlıkları gördükçe insan olabilmenin ve  öyle kalabilmenin zorluklarını yaşıyoruz .
03 Mayıs 2013, 14.23
MERHABA ARKADAŞLARR
SZLERİ DİNLEDİM SANIRIM BAKIŞ AÇIMIZI DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR
HAYTLARAIMIZI CİNSEL KİMLİKLEREİMİZ ÜZEREİNDEN YAŞIYORUZ
KADAIN YDA ERKEK OLMAK İÇİN YAŞIYOR GİBİYİZ
OYSA BİZLER ZATEN KADIN VE ERKEK OLARAK DOĞARIZ
SONRDAN OLMAYIZ
ÖYLE YARTILMIŞIZDIR
BİZ ASAIL OLDUĞUMUZU SANDIĞIMIZ AMA ÖTELEDİĞİMİZ İNSAN KİMLİĞİMİZİ HİÇBİR KATKIDABULUNMA İHTİYACI DUYMAYIZ
TAM AKSİİ BİZLER İNSAN DOĞMAYIZ
BİZLER İNSAN OLABİLMEK İÇİN DOĞARIZ
ZATİ OLAN KİMLİKLERİMİZİ YAŞMAYA ÇALIŞMKATAN ASIL ÖĞRENİP OLMAMIZ GEREKENİ GEÇER GİDERİZ ÖNCE İNSAN OLMAYI ÖĞERENİRSEKK İŞTE OZAMAN KADIN KADINLIĞINI ERKKE TE ERKEKLİĞİNİ ALABİLDİĞİNE YAŞAR DİYE DÜŞÜNÜYORUMM.........HOŞLUKLARAINIIZI ÜZEREİNİZE GİYİP HİÇ ÇIKARMAYIP O HOŞLUĞUNUZLA KALINN
03 Mayıs 2013, 14.56
haklısın esram çok zor kadın olmak:(
03 Mayıs 2013, 15.03
  Ben kisiligi oturmus , kadinligindan önce yasama hakkini eline almis , özgüveni ve hayatin sorumlulugunun bilincine varmis bir kadinin hic bir sekilde bu tarz seylere maruz kalacagina inanmiyorum ...
  Bizim kadinlarimizin yaptigi en büyük hata .. Yanimizda partner olarak uygun gördügümüz kisiye kayitsiz sartsiz boyun egmek ve kendi haklarini ask ugruna hice saymamiz , ve bu hakkida boynumuzu büküp , acitasyon , göz yasi ve türlü kadinsi acizlikle dilenme ..
  Bu Prizmanin sadece bir yüzü ...
  Bazi kadinlar ..Benim bile böyle kadini günde 3 kere islatip döveceksin dedigim kadinlar ...
  Ahhh Ahhh 3 satira sigmaz .. Özet haline bile soksak ..Bilmem kac fasikül olusturacak .. Kadinlar :)))
   Erkeklere de hak vermek gerek .. Konuyu , yasantilari tam olarak bilmeden uzaktan ahkam kesmek kolaydirda .. Önemli olan Adil olmak ..
   Sahsen ben artik kadinlarimizin kendilerini koruduklarina , bu bilince sahip olduklarina ve hatta bunu bazen cok abartarak yaptigina inaniyorum ... Yoksa bukadar bosanma olmazdi ..
03 Mayıs 2013, 15.04
Herkesin bakış açısı kendisine özgüdür...

İnsan olmak zor değildir bana qöre insan gibi yaşamak zordur...
Birine nasıl davranırsan o şekilde karşılıgını alırsın.Blogda nasıl erkeklerden bahsetmedıysemde hakla ilgili hiç bir şey demedim ben ve kadın haklarıyla ilgilide değil blogum ben sadece kadın ne ister ne yaşar onu anlatmaya çalıştım. Ama anlamak istenildiği gibi anlanılıyorsa bu benım sorunum değil. Ben sadece içimden geçenleri ve gözlemlediklerimi dile getirdim... ve haklı oldugumuda düşünüyorum....
03 Mayıs 2013, 15.52
Bugün televizyonlarda, gazetelerde kadın cinayeti,tacizi o kadar ballandırıla ballandırıla ve detaylı anlatılıyor ki bunu gören duyan aynı zihniyetteki ((cahil,dengesiz,psikopat) erkek görünümlü canavarlarda ilk sıkıntılı zamanında bunu uygulamaya koyuyor. Oysa ki Rabb'im erkeğe gücü, kuvveti kadında uygulasın diye değil onu koruması için vermiştir.

Etrafı dikkatlice incelediğimizde zaten kadın düşüncesine, ayrıntılı fikirlerine hele ki gösterdiği ilgiye çoğu erkekte rastlayamıyoruz :) Buda hayat şartlarından, duygularını içlerinde yaşamalarından diye düşünüyorum ama tabi söylediğin gibi küçük bir gülümseme çok da zor bişey olmamalı :)

Ellerine,yüreğine sağlık Esra'cım ilk blogun sanırım devamı da gelsin kuzummmm :)
03 Mayıs 2013, 15.54
            ASLINDA ERKEKLER KADINLARA SAYGI GÖSTERMEK İÇİN YARATILMIŞ VARLIKLARDIR,KADIN HEP ÖNDEDİR , OTOBÜSTE KADINA YER VERİLİR,HERHANGİ BİR ŞEYİN SIRASINA GİRİLDİĞİNDE ÖNCE KADINA YER VERİLİR.EŞİTLİK VE SAYGI KADINADIR...KISACASI HER İKİ CİNS TE YERİNİ VE HADDİNİ BİLMELİ, KADIN KADIN GİBİ OLMALI ERKEKTE ADAM GİBİ... 
03 Mayıs 2013, 15.59
içi boş olan blogunuzu içi boş olan yorumunuzla tamamlamışsınız.......''Hizmette kusur etmemek için çabalayıp sizin soyadınızı taşıyan evlatlar yetiştirmeye çalışmanın nesi suç…?'' cümleniz bile sizi tanımlıyor zaten....1- hizmette kusur etmemek ne demek...kadın mısınız garson mu 2-  sizin soyadınızı dediğiniz kişi eşiniz...sizin nedir  3-.suç mu ne demektir....suçlu arayışındaysan dön bi kendine bak....olayı hizmet olarak görmek...çocuk yetiştirmeyi sizin soyadınız olarak değerlendirmek...vesaire vesaire vesairee...
03 Mayıs 2013, 16.03
  Cok  ezik bir  yazi olmus bence,  kadinlar kendi kendilerini  ezik  duruma düsürüyor !! erkekleri suclamak  bu durumdan mesul  tutmak  cok gereksiz ve yersiz . sonucda  o erkeleri  yetistirenlerde bayan , bence  , annelerin  erkek cocuk yetistirme konusunda  yanlis  yaptiklari  YANLIS  YETISTIRIYORUZZZZZ …     dip not: hic kimsede  kusur aramayin   kusur kendimizde…                                                                                         
03 Mayıs 2013, 16.05
Tşkr ederim sarıcım kesinlikle katılıyorum sana yüreqine saqlık...
03 Mayıs 2013, 16.27
Zor olan insan olmak evettt doğru..amaaa Bu insanlığa geçiş sınavında neden erkekler torpilli..???Düşünün ki bir erkek yüzüne bile bakmaktan iğrendiği bir kadınla yaşamaya zorlanacak .ne hisseder.???Bu namus kavramlarının bizden yana olduğunu düşünün bir kaç dakikada bile  olsa...Bir kadın erkek arkadaşlarıyla evinde eğlense ''aman gençler eğleniyor''...Ama bir erkek kadın arkadaşlarıyla eğlense '' ahlaksız'' dendiğini düşünün..Bir kadın bir çok erkekle birlikte olsa. ve sonra ben hiç bir kadınla çıkmamış biriyle yuva kurmak istiyorum dese..ve bir erkeğin birliktelikleri ahlaksızlık sayılsa.daha çok örneğim var ama saymıyorum..Yok öyle ..eşitiz falan muhabbeti..eğitimli kadınlar bile şiddet görüyor. ama onların ''seninle yaşamak istemiyorum ''deme güçleri var..KADINLAR ŞİDDET GÖRÜYOR BUNU KABUL EDİN ARTIK..Töre cinayetlerinde öldürülen kadınların anneleri bile pısıyor korkudan..Büyük şehirlere gelelim..Bazen kadın kadının düşmanı bile olabiliyor..neyse uzatmıyorum..Önce inanç ve Allah sevgisi..ve onun devamı ahlaklı olmak..önce bunların eğitimi şart..Allah korkun varsa zaten o inançla  onun kuluna zulmetmezsin...Esra tşkler.
03 Mayıs 2013, 17.02
en zor olan dediğiniz gibi İnsan olmak  sevilirken sevmek başta oluyorda sonunda neden dikiş tutmuyor . Karşılıklı hataları görsek daha yaşanılası hayatlar olacak gibi düşünüyorum 
03 Mayıs 2013, 17.26
GRSIF sözlerine dikkat edermisin lütfen. İçi boş blog dıyorsanız okumaz yorum yapmazsınız hatta zahemt olur belki ama oturur dolu şeyler yazarsınız sizde bizde görürüz yazdıklarınızı.

Sanırım bazı üyelere bloqum aqır gelmiş ki nerde hata var nerde sıkıntı var diye arayıştalar. Elinizden qelse noktalara kadar söz söyliyeceksiniz.
Yaptıgınız hiç bir yorum ülkemizin gerçeklerini değiştirmiyor kimsenin fikrinide değiştirmiyor.

Birşeyide farkettim ki suçlanan her zaman oldugu gibi kadınlardır. Ve eqer kadınların hizmetçi erkekler olsaydı kadın sıqınma evi yerine erkek sıgınma evi açılır , töre yüzünden erkek ölür eşi tarafından sayısız yerinden bıcaklanıp yol kenarında erkek bulunur. Unutmayın ALLAH erkeqi kadını ezsin diye güçlü yaratmadı korusun diye güçlü yarattı...

Anka1453 sana kesinlikle katılıorum çok doqru sölmışsınız. Toplum olarak gün gittikçe değerlerimizi kaybediyoruz. Bence bunun en büyük sebebide cehalettir. Dediqin qibi eğitim görmüş bayanlarımız bile şiddet görüp mutsuzlarsa bunda herkesin azda olsa suçu vardır. Yüreqine saqlık çok qüzel yorumlamışsın....


Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın