gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Birlikte Ama Yalnız...

01 Haziran 2013, 14.03
A- A+
Bazen düşünüyorum da giderek yalnızlaşıyoruz, bireyselleşiyoruz sanki... Bu yalnızlık etrafımızda kimsenin olmamasından kaynaklanan bir yalnızlık değil.  Kalabalık içindeki yalnızlık. Eskiden olduğundan çok daha fazla insan var belki etrafımızda, ama biz yine de hayatı birey olarak yaşamayı tercih ediyoruz, biz kavramından uzaklaşıp ben oluyoruz yavaş yavaş.... Bu ilk önce ailede başlıyor bence...                                                              Mesela ayrı tabaklarda yiyoruz yemeklerimizi (hatta ayrı sofralarda). Hem nezaket hem de sağlık açısından bunun doğru olduğunu düşünenler vardır mutlaka... Haklı da olabilirler  ama  çocukluğumu hatırlıyorum da aynı tabaktan yerdik yemeğimizi, hiç sağlığımız bozulmazdı, bundan dolayı hiç hastalık bulaştırmadık birbirimize ....Aynı tabaktan  ama kendi önümüzden yerdik ki; bu bize hem birlik, beraberlik, biz duygusunu aşıladı, hem de başkalarının hakkına müdahale  etmemeyi öğretti...                                                 Teknoloji gelişti. Bu çok güzel bir şey... Hepimizin elinde cep telefonları. tabletler; evlerimizde bilgisayarlar... Bunları kullanmak çok güzel hayatımızın birçok alanında bize kolaylık sağlıyor ama dozunu iyi ayarlamak gerekiyor galiba... bunlar hayatımıza girmeden önce postanelerdeki yada sokaklardaki kartlı(jetonlu) telefonları kullanıyorduk. Evlerimizde ev telefonlarımız vardı. her aileye bir tane....zordu belki ama toplum olduğumuzu biz olduğumuzu hissettiriyordu. Şimdi ise herkesin kendine ait hatta bazılarımızın birden fazla telefonu var olmalı da; içinde olduğumuz çağda bunlara mecburuz ama tüm dünyamız olmamalı bence... Otobüse biniyorum, yanına oturduğum kişi selamımı duymuyor; çünkü kulağında kulaklık ve telefonuyla meşgul... Tek başımıza yapıyoruz yolculuklarımızı, günümüzün çoğu anında böyle hep yalnızız.... Akşam evlerimize döndüğümüzde durum değişiyor mu?  Hayır...! Ailece oturup sohbet etmek yerine çekiliyoruz odalarımıza geçiyoruz bilgisayar yada televizyonların başına; herkes tek başına....                                            Kısacası; birlikte ama yalnız yaşıyoruz...                                                                         Uzun süredir blog okuyucusuyum ama ilk defa yazıyorum, heyecanımdan kaynaklanan hatalarım için affınıza sığınıyorum :)

YORUMLAR

01 Haziran 2013, 15.20
İlk blog yazınız olması sebebiyle, öncelikle "Hoş geldiniz" diyorum.

Konu, güncel ve değinilmesi gereken bir konu.

Anlatım, sade ve akıcı.

Yazmaya devam etmeniz dileklerimle.

KaideyibozanIstisna
01 Haziran 2013, 15.27
Bunu adına medenileşmek, yada avrupalaşmak deniliyor sanırım..
01 Haziran 2013, 16.38
 Samimiytele ki,  hiç ilk yazılmış yazı gibi durmuyor.  Söylemek istediklerinizi çok güzel  ifade etmişsiniz.  Okuyanın alacağı emesajı veren bir yazı olmuş. Dilinize sağlık .
01 Haziran 2013, 18.49
NERDE O ESKİ BAYRAMLAR DER GİBİ DİMİ.AYNI TABAKTAN YEMEKTEN YEME DIŞINDA ,TÜM YAZDIKLARINIZA TAMAMEN KATILIYORUM.AMA İŞTE ESKİDENDİ....
01 Haziran 2013, 22.19
tebrik ediyorum sizi duygularınızı çok güzel ifade etmişsiiniz  yalrınızın devamını bekleriz   SAYGILAR
02 Haziran 2013, 09.01
çok güzel anlaşılır bir yazı olmuş.yüreğine sağlık 
02 Haziran 2013, 11.53
bence yazdığınız değişimler insanın kendi doğası gereği oluyor.
insan kendi doğasında son derece bencildir. - örneğin bu yüzden geneli kedileri sevmez köpekleri sever. kediler insana benzer, köpekler insana itaat eder-
eski zamanlarda şimdiki olanaklar olmadığı için - cep telefonu, internet, bilgisayar,tv programları - insanlar birbirlerine ihtiyaç duyuyorlardı. Fakat bir insan en çok kendini sever ve kendi kendine iyi vakit geçirme olanağı arttıkça başkasına ihtiyaç duymaz, kendisini tercih eder.
bu durumun, bunun gibi etkenlere bağlı olduğunu düşünüyorum.
** benim de ilk kez bir kişisel yazıya cevabımdı bu. çokta fazla okumam, başlıktaki yazım yanlışınız dikkatimi çektiği için okudum ama aynı yanlışı yazımda yapmamışsınız.
02 Haziran 2013, 11.57
vakit ayırıp okuyan herkese ve beni tekrar yazmam için cesaretlendiren yorumlarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum... sevgi ve saygılarımla....
02 Haziran 2013, 14.47

gayet güzel demişiniz ve çok haklısınız

 

03 Haziran 2013, 22.08
HOŞ GELDİNİZ İZMİRLİ ARKADAŞIM...İLK BLOG  . BAŞARILI. ELİNE SAĞLIK....
01 Eylül 2014, 18.29
Eminim ki, bu yazıyı okuyan 90'ları yaşamış kişiler kendinden pay çıkarmıştır diye düşünüyorum. Özellikle de; "Akşam evlerimize döndüğümüzde durum değişiyor mu?  Hayır...! Ailece oturup sohbet etmek yerine çekiliyoruz odalarımıza geçiyoruz bilgisayar yada televizyonların başına; herkes tek başına" konuşma parçasından ben kendime çok büyük bir pay çıkardım. Artık arkadaşlıklarımız teknoloji üzerine kurulmuş bir vaziyette. Ama şu da bir gerçek ki; 90larda bunları yaşarken, o zamanki büyüklerimiz de "Bizim gençliğimizde böyle miydi" ya da "Öncede gaz lambalarımız vardı ama bir aradaydık" diye söylediklerini hatırlıyorum. Her çağda kişiliğimizin özgürleştiğini düşünsek de bilakis köleleşmekteyiz. Hepimiz elektrikler kesildiğinde önce muazzam bir afallama hemen akabinde aile ile birşeyler yapma, oturup onlarla konuşma fikrini aklımızdan geçirmişliğimiz de olmuştur.
Benim edebi eserlerle haşırneşir olmuşluğum vardır az çok. Şimdi senin bu eserini eleştirmeye gelirsek şunları diyebilirim: Öncelikle senden çok iyi bir makale yazarı olur. Çünkü, akıcı bir anlatım tarzın var. Cümleler birbirileri ile bağlantılı olmakla beraber yapıcı bir yanı da var. Makale (ben senin yazdığın bu esere makale demek istiyorum) içerisinde çok fazla "..." kullanmışsın ve bunda biraz hatalısın ama diğer noktalama işaretlerinin çoğu tam oturtulmuş diyebilirim. Bu eleştiriyi neden yaptığıma gelecek olursak; gözü biraz rahatsız ediyor diyebilirim :) Noktalama işaretlerini de yerli yerinde kullanırsan, tüm samimiyetimle söylüyorum ki senden iyi bir makale yazarı olur. Kafandan geçen düşünceleri cümlelere ve kelimelere iyi yansıtıyorsun. Eline sağlık olsun.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın