gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Nankör Şey.....!

12 Haziran 2013, 23.10
A- A+
  

                             Nankörsünüz işte kardeşim...


       Doğduğun anda başlamadımı bu nankörlüğün ? Çıkmak için sabırsızlandığın, ama öyle ama böyle bir şekilde çıkıp, basmadınmı yaygarayı..Onca ay içinde taşırken, bir an önce doğsada, kucağıma alsam sevsem, koklasam demedinmi ? Hatta olmuyor diye onca tedavi görüp, adaklar adamadınmı ? Geceleri uykunu bölüyor diye neden sitem ediyorsunki ? Severken mıncıklarken el kadar bebeği, ağlarken neden hayıflanıyorsunki ? Ya sen bebek efendi ! Gak deyince meme, guk deyince sevgi veriliyor..Ne ye kime bu sitem ? Karnın tok, altın temiz yat uyu işte neyi protesto ediyorsun..Cin de 17 yaşındaki bir kadın yeni doğurduğu bebeği klozete atıp sıfonu çekmiş, ama U borusuna sıkışıp kalan bebeğin ağlamaları üzerine rahatsız olan ! apartman sakinleri polis çağırmış..Bebeğin annesi olarak tespit edilen kadının açıklaması ise '' Tuvaletimi yaparken yalnışlıkla doğan bebeği tutamadığım için ......'' Zırlama bebek...


        Yaşın üç beş olmuş..Şirinliğinle her dediğini yaptırıyorsun işte, bazen hayır desede büyüklerin bir söz dinle, tamam de bir kere şımarık ..Büyüdün okula gidiyorsun..(Uff burayı geçmek istiyorum ..Ben yazarken değil, çocukların bu sınav maratonunu düşünürken bile yoruluyorum..)

Universite okumak bahanee...Aileden uzak, özgürce, sereserpe yaşamak için değilmiydiki çaba ? Eee şimdi yemek yapmak, çamaşırla bulaşıkla uğraşmak neden sıkıntıya sokuyor seni ? Hele hastalanınca ...Her davranışlarını eleştirdiğin, sana bin kere söylediği bir şeyi kulak arkası yapıpta aynı şeyi bir başkasından duyduğumda kulak kesildiğin ailenimi özledin..Her sabah harçlığını almak varken, bekle banka işlemlerini...Sus sitem etme nankör ..


        Ama öyle ama böyle okul hayatı biter sıra gelir iş hayatınaaa..Bir türlü tam olarak istediğin işi bulamazsın, hiç bir mevkii ile tatmin olmazsın..İş arkadaşlarının hep eksiklikleri ve saçmalıkları gözüne batar..Kendi yetersizliklerini hemen başkasının üzerine atarsın ve üstünü kumla örtersin nasılsa sen mükemmelsindir..Bazende, esas iç sesin çığlık çığlık bağırır gerçekleri, inadına gözüne gözüne sokar da sen hiç oralı olmazsın ve yeniden o nankör duygular depreşir ..Senin üst mevkiin farklımı sanki, oda aynı sen gibi, sonuçta oda bir insan..Seni beğenmez, kendi yetersizliğini sana yükleyip birde daha iyi bir statü istemezmi içten içe......Şeytana uyma...Hayal kurarsın, iş olmasa dersin...Pazartesinin, pazardan tek farkının ''tesi'' harflerinin fazlalığı olsa dersin ...Bir işin var diye şükür de etmezsin..Sonra işsiz kalıncada o hasret kaldığın aylaklığa, boş boş, keyfince gezmelere,burun kıvırıp içten içe sıkıldığını, kendini işe yaramaz hissettiğini söylenip durursun..


        Aşık olursun sırıl sıklam, uzaktan uzağa takiptesindir ve yalnız geçirdiğin onca Sevgililer Gününe, el ele olan sevgililere düşman olduğun zamanları unutmuşcasına, sadece onu istersin..Kimse onun gibi gülmüyordur, kimse de yoktur o endam, asalet...Elde edene kadar türlü cambazlık edersin..Senin olduğunda ise yine o nankör sinir uçları gerekli yerlere uyarı gönderir..Keşke şöyle olsaydı...Ama bu yönünü sevmiyorum...Annem gibi sevmiyor dersin hatta..Ee gözün körmüydü ? Algıların kapalımıydı ? Bunları önceden gördüysen şanslıdır karşındaki ! Birde evlendikten sonra bunları analiz edenler varki ..Silah zoruylamı evlendirdiler kardeşim dersin..Hadi diyelimki Eş kendi gerçeklerini iyi gizlemiş seni evlenmeye ikna etmiş..Zamanla sen gizler perdesini aralamış anlamışsın..Boşan git...


         İktidara layık görmezsin kimseleri..Onun duruşu bozuk..Bunun diksiyonu bozuk..Öteki sinsi..Beriki pinti dersin ..Oy kullanmaya bile gitmez sözde kendince protesto edersin ..Gelecek olan 5..10 YTL yi memnuniyetle kabul eden ( ki kimseye böyle bir ceza gelmemiş ! ) kişiler ..Aman anlayan anlamıştır nasılsa ..Sus nankörr...( kendime Pp)


          İnsanoğlu çiğ süt emmiş işte ! Hiçbirimiz nankörlüğü kabul etmez, bunu bir hakaret gibi kabul ederiz..Lakin en büyük nankörlüğüde kendimize yaparız..Sağlıklı olan bedenimiz için şükretmez de, gidip burnumuzun kemerine takarız..Basenimizin masum yağlarına, göbeğimizin hüzünlü çatlaklarına...Göz etrafındaki kırışıklıklar ve yaşanmışlıklarımızın bize kattığı her ufak ayrıntı için bıçak altına yatmayı göze alırız..Güzel atasözleri var blog altına sıranabilecek..Lakin saçmada olsa kendi kelimelerimi sıralamayı pek severim ...E peki madem bir tanecik paylaşayım .........


                                    Nankörlük Sevginin Mezarıdır....François de La Rochefoucauld


                                                      Nan = Ekmek         Kör = Görmeyen

YORUMLAR

12 Haziran 2013, 23.38
Berrakcım bu ne hiddet bu ne isyan :))
Haklısın yerden göğe kadar haklısın.
İnsanın kendi kendine yaptığı nankörlükler katlanılabilir de başkasından gördüğü nankörlükler çok can yakıcı üstelik sinir bozucu be.
Şu Çin de ki kızın bebeğini bir zahmet bana versinler ben seve seve büyütürüm.
Kanaatkar olamıyoruz var olanla mutlu olmayı beceremeyip yetinemiyoruz.Ne yapacağız peki şükredeceğiz.
Of Berrak zaten canım sıkkındı dünyanın bütün işlerini ben yapmışım gibi yorgun bitkin durgundum.
Turuncu koltuğuma çakılıp kalmıştım silinmeyi bekleyen gözlüğümü saatlerdir silmeye üşeniyordum beyaz kalpli pijamama makarna sosu dökmüş onu bile temizlememiştim:))) Tokat gibi çarptı bu yazı bana.Hahahaha kalkayımda gözlüğümün sol camındaki lekeyi sileyim hiç değilse.
Tamam tamam kendime nankörlük etmeyecem.Pasaklıyım evet ne var :))) Sadece bugün içindi alla alla.Yoksa valla temizimdir.
13 Haziran 2013, 04.19
  
      Miyav !! :)
13 Haziran 2013, 08.32
Haklısınız ve Harikasınız . Emeğine sağlık !...
13 Haziran 2013, 11.21
Haklısın hem de çokkkk haklısın. En büyük nankörlüğü biz kendimize yapıyoruz da farkına varabilene işte.. Kalemine sağlık arkadaşım
15 Haziran 2013, 00.31
yazinin basindan son noktasina kadar katiliyor ve tesekkur ediyorum berrak cim, yuregine  saglik super dile getirmissinsmile Resmi.
15 Haziran 2013, 03.03
wuwww super harıkaaaa :)
Etkilendim doğrusu paylaşımınız için teşşekkür ederim...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın