gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Biz Olamadık Biz

03 Temmuz 2013, 15.18
A- A+

   Şimdi ki gençlik daha bir merhametli dinlemeyi seviyor karşısındakini anlamak için çabalıyor ve daha bir sahiplenici. Ne yapabilirim sorusunu kendine sormaktan çekinmiyor.

Ne yapabilirim onun için ( sevgili, eş ) ne yapabilirim.

   Eskileri bilmiyorum ama kendi kuşağımı iyi bilirim.29 yaşımdayım şimdi ki gençlik derken de 27 ve altını yazdım.27 den sonrakiler de genç tamam kızmayın ama benim istediğim gençlerden değil büyük bir kısmı. Nasıl sevgili olunur nasıl eş olunur bilmekten yoksunlar. Yinede bu konu hakkında çok fazla bilgim olmadığından daha fazla yazmayacağım yanlış ya da doğru düşüncelerim bu yönde.

   En çok yapılan hatalardan bir kaçını paylaşayım istedim. Şimdiki gençlik de görmediğim ama kendi yaşıtlarımda sıkça gördüğüm hatalar bunlar.

   Biz olmayı bilmiyorlar ben sen var ayrıca arkadaşlar aileler ve diğerleri ilişkilerinin hep içinde.Yapılan en korkunç hata tarafsız gözle bakamıyorsa gidip ilişkilerinde ki bir sorunu en yakın arkadaşa anlatmak ya da anneye.Bu o sorunu çözmek yerine daha da beter duruma sokar. Bize taraf olan insanlara sorunlarımızı anlatmayalım dolduruşa gelmemiz kolay olur ve sağlıklı düşünemeyiz.

Yapılan diğer korkunç hata ise sevgilimiz ya da eşimiz o anda hatalı olsa bilse başkalarının içinde bu hatasını yüzüne vurmak hatta o başkalarıyla birleşerek yüzüne vurmak daha da ilerisini yapıp aşağılamak. Hatasını görmezden gelelim demiyorum ama o anda yapılacak en iyi şey susmak diğerlerini kibarca susturmak ve yalnız kaldığımızda hatası hakkında konuşmaktır.

Bende de var olan bir diğer hatadan bahsetmek istiyorum. Sinirlendiğimiz ya da üzüldüğümüz zaman bunu sıcağı sıcağına halletmeye çalışmak. Halledemiyorsunuz daha beter oluyor.Yine bu durumda yapılması gereken kişilerden birinin uzaklaşması.Sakinleştiğimizde konuşmamız yerinde olur.Siz sakinleşirsiniz beklersiniz beklersiniz karşı taraf konuşmak için hala adım atmamış ise sinirlenin hak ediyor.:))) Yok yahu bakmayın bana.Sakin olun sakin.

Görülen eksiklikleri yargılamak, düzeltmek için yardımcı olmamak. Bir bütün olarak değil de karşımızdakini parça parça görmek o parçalardan birini kaybedince beslediğimiz sevgiden de bir parça kaybettirmek. İşi geliri fiziği o su bu su.

Kızların kendilerini sevgililerine ya da eşlerine körü körüne adaması kendi hayatlarını unutması da yapılan başka bir hata. Bunu eskilerde gördüm.Yahu çıkın gezin kendinize uğraş bulun ne bu böyle hep koca hep çocuk.Azıcık da kendinizi düşünün.

Birde şu var sevgiliye ya da eşe verilmesi gereken zamanlar genelde başkalarına ya da başka uğraşlara verilir. Paylaşım azalır. Aman o maç seyrediyor ne yapacağım oturup onunla maç mı seyredeceğim diyenler çok fazla. Evet yanına oturacağız hatta arada bir fiziksel temas için elini tutacağız ve beraber seyredeceğiz o maçı. Aynı şey erkekler içinde geçerli.

Eşimizi ya da sevgilimizi asla karşımıza oturtarak konuşmayalım. Ne hakkında olursa olsun konuşmak için yanımıza oturtalım ve ya oturalım. Sinirlenmeden tatlı tatlı anlatıp arada bir elini tutalım.

İltifat etmeyi unutmayalım. İyi taraflarını ya da iyi bir şey yaptığını gördüğümüzde bunu dile getirelim ne var yahu.

    Üç dört sene önce bir kanalda sanırım o kanal şimdi kapandı ilişki ve evlilik terapisti bir hanımın anlattıklarından aklımda kalanlar bunlar.O anlattıkça bende etrafımdakileri gözlemlemiştim birazda o gözlemlerden çıkardıklarımı yazdım.Yazsam daha çok yazılacak şey var da ihtiyacı olanlar bu konular hakkında yazılmış olan kitapları okuyabilirler ya da tutsunlar sevgililerini ve eşlerini ilişki terapistine gitsinler. Evlenmeden önce gitmek iyidir terapist birbirinize uygun musunuz değil misiniz söyler ve ya hangi taraflarınızı düzeltmeniz gerektiğini.

Offff yine anne öğüdü gibi oldu hepsi.Siz nasıl istiyor ve biliyorsanız öyle yapın en iyisi.

YORUMLAR

03 Temmuz 2013, 16.02
Evli değilsin sanırım sen.....27 ve altı birini alırsın olur biter......
03 Temmuz 2013, 16.13

Ufff orkide bak şimdi derin mevzulara girdin :) Biz olmayı beceremedik evet çünkü hep ben olmayı sever çoğumuz. Bilmek yetmiyor bir şeyleri aslında, uygulamak lazımda. Evlilik danışmanları, çocuk gelişimi kitapları, iyi iletişim yolları evet eyvallah doğru söyler çoğu da, insan bildiği halde uygulamıyorsa işte sorun orda. Güzel konu ele almışsın tebrikler diyeyim ve gideyim yoksa sen kadar da benim yazmam lazım şuracıkta :)

Çokta yormamak lazım kendimizi. Bazen en tanıdım dediğin kişi hiç tanımadığın olur afallarsın, bazen anlamaya çalıştıkça batarsın :)

03 Temmuz 2013, 16.32
    İçinizi karartacağım ama,  siz erkekler bundan sonra ,yeni eşlerinizi anlamak,sevmek, gönlünü almak adına hiç bir şey yapamayacaksınız?Nedeni basit,artık evlenmek isteyen kızlar yoklar. O yüzden gerek de yok.Dedeleriniz babalarınız,o güzelim kadınları,fedakar anaları yediler bitirdiler,sizlere kalmadı .Anneannesini üzen dedesini,annesini ağlatan babasını göre göre  ,büyüyen kız çocukları ,evlilikten soğudu.Bakın sadece üzen, ağlatan diyorum,döven,öldüren,çorbanın tuzu az diye ,diş kıran adamları yazmadım.Haksız değiller.Doğanın kendilerine sağlık korunması adına bahşettiği minnacık bir deri parçası için bile hemcinsleri öldürüldü,gömüldü.Enseste kurban edildi,söylemesin diye öldürüldü.80 yaşında zengin dedeye düğünle satıldı, kendi sevdiği  fakir delikanlıyla sevişince o...u dendi,hemde babası ,dedesi  tarafından.      Yani özetle,günümüz erkek çocuklarına ,en büyük kötülüğü  o dedeler babalar yaptı.Aslında bugün özellikle eğitim almış erkek çocukları gayet medeniler,öyle dövme sövme vurma kırma nerdeyse yok denecek kadar az ama kızlar bir defa ııhh dedi. Olan yeni nesil gençlere  oldu.
03 Temmuz 2013, 17.11
hem evet hem hayır.evetler, genel geçer doğrular sıralandığı için.hayır diyerek itirazım ise, genel geçer doğrular, her algıda sabit olmadığı için.hele ki evlilik, hiçbir tecrübeyle, öğretiyle, pratiğe uygulanamayan durumların başında geliyor.bir de çoluk çocuk girdi mi işin içine, bu işlerde ordinaryus bile olsan kar etmiyor bazen :)
bir insan, eşi ve sevgilisini ''kendi onuru'' olarak görmeli bence. ona karşı yaptığı her davranışı, ya da dışarıdan eylemli herhangi bir durumu, kendisine karşı bir yansıma olarak düşünmeli. ''namusu'' olarak görmenin içinde tehlike, ''onuru'' olarak görmenin içinde ise yücelik vardır.
03 Temmuz 2013, 21.22

  10. parağrafa  bayıldım.:))

   Benim  gibi bakmışsın Orkide.Sahtekar bir bakış  sezinledim  cümlelerinde.Ama  bu cümleler ki, çıkışı  gösteren  -en  azından bu  gayreti barındıran şifalı  cümleler.

   Şahsım,  sigara  kullanır ama  kaleminde '' no smoking ''   yazar. Yani  ''ben  yapamadım, siz  yapın''  veya  '' ben yaptım , siz  yapmayın''   tarzında  toplumsal mesajı  esas  alan bir çok cümlenin altında imza  yerine bastığım  parmak izim  vardır.Tam da  burada eşleştirdim  bakışlarımızı.

  Diyeceğim o ki, 10. ve  benzer bir kaç  parağrafı şimdiki  seyreden  hayatına kondurabilsem  , zat-i aline talip olurdum :) Belki  biz   olurduk,  belkide  buz.  Ama  benimle asla  yaşlanmazdın( belki de  buna  fırsatın olmazdı ) :))

 Okurlarla  verkaça  girersen  onlar için    anaç  olursun,Çalımı  seçersen, kendini   hep aç bulursun!! :)   ...  demiş herhanginin  biri.

  Okur  olarak,   paylaşımını anaç   bulduğum  için;  ara  pasımıda  verdim :)

   Yüreğine SAĞLIK...

03 Temmuz 2013, 23.28
Hahahahaha beymen hoş gelmişsin.
Kalbim temiz benim.Bugün sana mesaj yazdım hani bize blog yazcaktın kaçak yazar diye sitem ettim göndere bastım mesaj hakkım dolmuş gitmedi:))
Yakalamışken sorayım bari.Nerde yazı beymen efendi.
Ya valla günahıma giriyosun yazdıklarımı uygularım bir kere ben.Sabırsız aceleci çabuk parlayıp hemen sönen ve pişman olan biri olmasaydım oooooo şimdiye 10 koca bulmuş eskitmiştim bile:))
04 Temmuz 2013, 18.09
 
      Vay kıyamet bekarları siziiiii :) Şimdiii, bu konunun dibini bulan olmamış. Üzerinde en çok fikir yürütülen ama asla asla herkes için aynı ve tek bir  sonuca bağlanamayan nadide konulardan biri bu. Sevgililik kısmını geçiyorum ama evlilikten çok şey bekliyoruz sanıyorum... orda zurna 'zırt' diyor.  

      Orkide böyle bi yazı yazıyosun...e tamam yaz ama niçin duygularımla oynuyosun :) Durduk yerde yazı yazdırdın bana. Bu sevgililerin oturma düzeniyle ilgili bi yazı .p ...ilk ağızdan hem de...Bakalım okuyunca fikrinde ısrarcı olacak mısın?  Demek "sevgililerimizle yanyana oturmalıyız" hıı :)
 
04 Temmuz 2013, 19.00
        Aslında olması gereken "BİZ OLMAK" değil gibi geliyor bana , bu biraz "SİZ'li BİZ'li" gibi duruyor. Samimiyet'ten uzak bir kelime gibi geliyor bu kelimeler bana...Olması gereken "BİR" Olmaya çalışmak mıdır acaba ? Empati yeteneğini geliştiren bir toplum hayal ediyorum. Hatta "Empati" dersleri bile verilebilir ilköğretimde ve sonrasın da ...   Belki bu eğitimin ilk öğrencisi olmak güzel olurdu...
      

       
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın