gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

uyu babel

15 Temmuz 2013, 13.40
A- A+

Uyumak istiyorum.........

Hiçbir şey düşünmeden, bildiğim ne varsa unutarak  sadece uyumak istiyorum. Nerede, kimlerle olduğumu umursamadan, sahip olduklarımı ve olmadıklarımı dert etmeden gözlerimi kapatmak istiyorum

Bileğimdeki  izleri saklamadan ,  soğuk  akışın canlı görüntüsünü unutarak  zamanı kilitlemek istiyorum… Hani soğuktan ellerimin morardığı ve güneşe uzatıp  mutlu olduğum o zamana dönmek mümkün olsa ya da yaza özlemimi kısa kollu bluzumu giyip,  annemin diktiği basma eteğimle , kıpkırmızı olmuş vücuduma , dişlerimin birbirine çarpmasına aldırış etmeden hava sıcak edasıyla mahalle baklana girdiğimde Mahmut amcanın koşarak montunu üzerime örtüp deli kızım gel bakalım deyip kucağına aldığı hava sıcak haklısın dediği ana, beni birinin anladığı o anda donup kalmak istiyorum.

Uyumak istiyorum sadece uyumak…  Eğrisi ile doğrusu ile yaptığım tüm yanlışları birileri yüzüme çarpmadan önce, güzel bir rüya görmenin umudu ile.. Yüzüme düşen saçları eli ile itekleyip yanağımı okşayan bir elin, hadi uyu bak buradayım  ben diyen bir sesin şefkati ile sadece uyumak istiyorum .

Tüm gerçeklerden uzak, tüm yalanlardan arınmış

Sadece

Uyumak istiyorum..

Babel..

YORUMLAR

15 Temmuz 2013, 13.53
  Bloğunuzu okuyunca hangi anda donup kalmak istediğimi düşündüm ve aklıma gelen mutlu anların hepsi çocukluğuma dairdi.Böyle oluşu canımı daha da çok yaktı.Şu anda klavyeye dokunurken gözlerim dolu dolu oldu.Hani kirpiğim bir titreşse damlalar yanaklarımdan süzülecek....
  Arkadaşlarımla mahallemizde evcilik oynadığımız ve erik ağacını evim olarak seçtiğim için onların bana misafirliğe  gelememesine yemyeşil dallar arasından kahkahayla güldüğüm anda donup kalmak isterdim.
  Ve uyumak... Ama öyle bir uyku isterdim ki... Uyandığımda bütün acılarımı unutmuş olmak,çocuk saflığımdaki gibi dünyayı tertemiz görmek...He he heyyyyyy bekle beni hayattt...ben geliyorummm diye haykıracak kadar deli cesaretine sahip olmak...
   Ellerinize sağlık.Anlatmak istediğiniz duygu kesinlikle okuyucuya geçiyor...Sevgilerimle...
15 Temmuz 2013, 15.01

Uzun zamandır hiçbir bloğa yorum yapmıyorum fakat elimden geldiğince hepsini okuyorum. Bloğunuza yorum yapmak geldi içimden,  sanırım sadece siz değilsiniz bazı şeyleri unutmak isteyen. Gamyunda beğendiğim bir rumuz var, bloğunuz onu anımsattı bana. Unutarak uyansam… (Keşke)

 

Emeğinize sağlık..

15 Temmuz 2013, 15.03
uyumak bazı seylerı sadece erteler..
15 Temmuz 2013, 15.38
Öyle bir anda okudum,öyle bir anda anladım ki sizi..Anladığımı sanıyorum ya da..Uyumak bana yetmeyecek gibi geliyor..Bulutların üzerine çıkmak istiyorum ben..Ennnnn yukarıya..Dünyayı,akıp giden hayatı,sevdiklerimi,sevmediklerimi daha çok da tükenmişliğimi oaradan izlemek istiyorum sukunet içinde...Buna rağmen,sizinle hissettiğim tüm yandaşlığıma rağmen iki çift lafım var; giyin kısa kollunuzu,unutun izlerinizi..Daha çok da yüreğinizdekileri..Yüreğinizdekileri unutmayı ya da boşvermeyi başardığınız anda bileğinizdekiler sadece yılların imzası olarak kalacak...Mutlu bir hayat yaşamış bir kadının kazayakları gibi:) Evet evet!!Unutmak imkansız..Boşvermek lazım.."Hadi be" diyebilmek lazım...Kolay gelsin..Sevgiyle kalın....
15 Temmuz 2013, 16.18
Bende çok üzüldüğümde uyumak isterim hep sanki uyuyup uyanınca bütün her şey geçecek ve düzelecekmiş gibi gelir, Ama hiç bir şey değişmez. Bir engelli olarak şunu çok az düşünmüşümdür uyusam da uyandığımda ayağa kalkmış olsam. Bunu düşünmememe sebebim sanırım dışarıdaki hayat tan Çok fazla olmasa da uzak kalmam. Acaba yeniden yürürsem neler değişir hayatımda olumlu mu olur olumsuz mu? Belkide bunların korkusu var..

Ama ben buna hiç bir zaman üzülmedim demek ki bu yaşamın zorluğunu çekmem gerekiyormuş. Buda bana ALLAH'ımın  hediyesi diye düşünerek 18 yıldır yaşıyorum ve yaşamaya devam ediyorum. Hayat 4x4 lük olsa dahi inanın ondan bile şikayetçi olurduk. Bizler acılarıyla tatlılarıyla Bir şekilde kolay olmasa da hayat tan zevk almaya bakmalıyız..

Hayatımızdaki acılarımızı unutursak ve hep güzel şeyleri hatırlasak Yada hep güzel şeyler yaşamak istersek sanırım İnsan diye bir varlık olmazdı... Hepimizin robottan farkı kalmazdı sanırım...

HAYAT'IN HEPİMİZİ  HEP GÜLÜMSETMESİ DİLEĞİYLE SAĞLICAKLA KALIN...
15 Temmuz 2013, 16.28

Hayatımız biz fark etmeden bir koşuşturma içersinde hep bir yerlere, bir şeylere .birilerine yetişme çabası içersinde akıp gidiyor..Okuldu,iş hayatı,evlilik.çocukların büyümesi ,onların okulu,onların geleceği derken  bir bakıyoruz ki tüm bu koşuşturmalar içinde unutulan KENDİMİZ olmuşuz.

İşte tamda bunu farkettiğimiz an kendimize kendi dönüm noktamızı yaratmalıyız.

Yaşadığımız tecrübelerden ,yaptığımız doğrulardan yada yanlışlardan iyi yeya kötü mutlaka ders çıkarıp, yaşımız kaç olursa olsun  her şeyi geride bırakıp yeniden başlama zamanı gelmiştir çünkü.

Kolay değil elbet bazı şeyleri sıfırlamak ama bazen durulmaya, kontrolu bilinçaltımızdan devralmaya ihtiyacımız var.

Unutma ki sen varsan her şey var…

Mesela sen yoksan ben yokum,ailen yok,sevdiklerin yok, sevinçlerin yok, mis kokulu şaraplarında yok..sabahların yok ..acıların,tasaların, korkuların,hüzünlerin yok.. kaygıların da yok..

Uyumak sadece erteler can dostum,

hatta uyan artık ♥

15 Temmuz 2013, 16.54
HAYIR UYUMAK İSTEMİYORUM ASLA .....UYUDUĞUMDA SANKİ YAŞADIĞIM HERŞEY BİR BAŞKA OLACAK GİBİ GELİYOR HAYIR UYUMAYACAĞIM GÖZLERİM AÇIK KALACAK .ETRAFIMDA NELER OLUYOR  İZLEYECEĞİM BAKACAĞIM ETRAFIMA BENDEN BAŞKA YAŞANMIŞLIKLARA....... UYKU ÖLÜMÜN YARISI DEMEK DEĞİLMİ HAYATIMIZIN YARISINI ZATEN UYUMAKLA GEÇİRMİYORMUYUZ .HAYIR UYUMAYACAĞIM.İÇNDE BULUNDUĞUM BU RÜYANIN BİTMESİNE İZİN VERMEYECEĞİM.BENDEN GİDENLERİ GERİ ALACAĞIM .BEN BURDAYIM İŞTE GELİN DİYECEĞİM.ACILAR OLMAZSA GÜZELLİKLER NASIL YAŞANACAKKİ ONLARA SAHİP OLDUĞUMUZDA DEĞERLERİNİ NASIL BİLECEĞİZKİ.HAYIR UYUMAYACAĞIM BEN KİMSE UYUMASIN HERKEZ UYANIK OLSUN..........
15 Temmuz 2013, 17.13

Sen uyu hatta hiç uyanma en güzeli bu:)

En azından böyle gereksiz yazılarla karşımıza çıkmamış olursun uykuda iken

15 Temmuz 2013, 17.33
Özledin dimi her yaşını , belki ilerde bu yaşımızıda özleyeceğiz
Bazen mola vermek ister insan  ver molanı kurtul sen de :) ama mola uykuyla olmaz , uyandığında birşey değişmeyecek sen aynı sen ben aynı ben :Pp
Uyumak istemiyorum  , aksine hiç uyumasam hayatın her anını yaşasam , hatta herşeye gülebilen , sinirsiz , sonsuz sabırlı biri olsam buna da bir çözümün var mı babişim (:
15 Temmuz 2013, 17.46

Ne güzeldi eskiden her şey. İnsanlar daha samimi ve tüm saflığı ile karşımızdaydı. Şimdi ise herkesin içinde bir fitnelik , kuyu kazma peşinde (: . Hata örtmek yerine hataları yüze vurduğumuz anlar oluyor . İnsanın canını acıtan şey, büyüdükçe sorumluluklarımızın artması  ve omuzlarımıza binen  hayat yükünü kaldıramayacağımızı sanmamız olsa gerek. Hiç bir şeyi kafaya takmadan uyanık kalmaya devam. 

15 Temmuz 2013, 20.25

  İyi de  beni uyandırdın Babel .. :)

  Sık   giremiyorum   bu günlerde.Böbrek taşımdan ayrılışımın    1. yıl   yasını tutuyorum. İçimde bir boşluk  var  ki...

  Geriye  dönük   biraz bloglara  baktım.Renk renk   , desen desen bloglar.Her  paylaşım birer desen, birer renk.Yorumlarda dantel  dantel işlenmiş bu  desenlerin altına.Ne  renk olursa  olsun  yorumlar ayrı  bir  güzellik,  görsellik  katıyor  kesinlikle.Haa  sandık lekesi yorumları  ayrı  tutuyorum .

   Bence de  fazla  uyuma  veya  heves etme  Babel. '' Uyuyarak  yaptığın iyiliğin  sevabını  ancak  rüyanda  görürsün''   gibi bir  yazı   okumuştum  geçenlerde.Senin için hayırlısını, kendim içinde,  uykularımı kaçıracak bir  melek  diliyorum.:)

15 Temmuz 2013, 21.53
Bende tüm geçmişimde bana yaşatılmış olan bütün kötü  anıların izlerini biran olsun silebilmek adına uyumak istiyorum, öyle derin bir uyku olsun istiyorum ki ;
Hiç bir şekilde nefes aldığımı hissetmeyecek derecede sessiz bir uykuya dalıp, tüm kötülüklerden ve art niyetli insanlardan uzaklaşmak adına sonu bilinmeyen uykuya dalmak istiyorum. . .
Taki  bir yağmur damlası ile yeniden hayat bulana kadar. . .

Emeğine sağlık..

Saygılar...
15 Temmuz 2013, 22.30
Kurumuş olarak görülen bir "deniz yıldızı", ıslanır ıslanmaz hemen yaşama döner. Belki de tüm "ölüm" hadisesi bundan ibarettir. Kim bilir bizler de zaman zaman bir şekilde kuruyoruz ve tüm gereksinimimiz/yeniden yaşamaya başlamamız için biraz daha nemlendirilmek oluyor... ["Üç avuç taze gül yaprağını, beş dakika bir dakika yağmur suyunda pişir" girizgahıyla başlayan "nemlendirici maske" tarifi işe yarayabilir...]
18 Temmuz 2013, 03.54
uyumak dünyaya gözlerini kapamamaktır aslında,çok güzel yazı olmuş
18 Temmuz 2013, 12.23
 Beğenen beğenmeyen, okuyan fikir beyan eden herkese teşekkür ederim... Sevgili almeida0909 size özellikle teşekkürler..yazar şair çok şey der ama aslında tek şey anlatır, okuyan kendine göre anlar ama yazarı şairi anlamak başka bir meziyettir..saygılar herkese babel
20 Temmuz 2013, 01.35
babilkulesi bende uyumak istiyorun ,12 saat uyanmadan .Birde insanların düşüncelerine saygı duyulduğu bir dünya istiyorum.Ozaman  gereksiz yorum yapanlarda olmazdı diye düşünüyorum.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın