gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Egomu Tatmin Edermisiniz ?

16 Temmuz 2013, 15.42
A- A+
 

      Hiç konuşmamıştı oysa..sadece hayal kuruyordu. Sağındaki ve solundaki kızlar eğilmiş kikir kikir gülüyor, hafta sonu yapacakları domuzluğun planlarını yapıyorlardı. O ise elindeki kalemi inceliyordu, daha demin Timur'un defterinin arasından düşmüştü, hemen çaktırmadan aldı onu yerden. Yani biraz önce bu kalemi mi tutuyordu ? Elinin sıcaklığını hissetmeye çalıştı. Aşıktı ona ve onun haberi bile yoktu...


     Öğretmenin '' Hey sana söylüyorum aşifte, kikirdeyeceğine dersi dinlee '' diyerek attığı tokatla beyninin sarsıldığını hissetti..Usulca '' Ben kikirdemiyordum '' dedi sadece.. Öylesine bağırıyordu ki öğretmen, ağzından sıçrayan tükürükler yüzüne yapışıp kalıyordu. Üç tokat yemiş ama hala tek tepki vermemişti. Kuru gözlerle, sakin sakin nefes alıp vererek, dimdik duruyordu işte..Bir kez daha inecekti o kalkan el..Adamın elini tuttu, o cılız gibi görünen ama abisiyle her gün çalıştığı halterle güçlenen eliyle..'' Vur hoca vur…vur ki egoların tatmin çıglıkları atsın ruhunda..Başka yerdeki tatminsizliğini burda benim üzerimde doruğa ulaştır '' dedikten sonra çıktı gitti sınıftan, okuldan. Ve bir daha da hiç gitmedi..hem de hiçbir okula


       Birisini sinirlendirmek mi istiyorsunuz ? Kışkırtmak, kırmak, parçalamak mı istiyorsunuz ? Lugatınıza, kelime haznenize mutlaka ekleyin '' Ego Tatmini '' tanımını..İnanın çok işe yarayacak.. Çünkü bilmiyoruz ego tatminin ne olduğunu..Bilmiş bilmiş yazıp sizlere hem ego tatmini öğretip hem de egomu tatmin etmek istemiyorum aslında ..Aslında her insanda bulunan bir seymiş, korkmayın..


            Ego = Ben      Tatmin = ( Mecaz ) doyum. Yani normal bir kendini doyurma aynı yemek yemek gibi.

       Bizim yapamadığımız ise dozunu ayarlamak..obezite misali abartmamalı. Biraz önce okeyi atarken hissetmedin mi ? Bir alt mevkideki iş arkadaşını hiç mi ezmedin ? Çocuğunun başarısını anlatırken hiç mi hissetmedin ? Yeni saç modelinizi, kıyafetinizi...hiç mi sormadın “nasıl olmuşum'' diye ? En sevdiğin kişiyle bile tartışırken hiç mi bam teline basmadın o an sinsice sırıtmadın? Sen, evet evet sen...''Dur şuna bir yorum yapayım da feleği şaşsın '' diyen, onaylandığında da.'' ohh nasıl da koydum lafı'' diye keyiflenen sen… bu hazzın adı ne sanıyorsun ? Sen, mükemmel olan sen, üzerine alınmalısın bu sözleri.

        Sen, biraz önce eşini, arkadaşını, dostunu, komşunu sırf nazın geçtiği için egonu tatmin için kullanan sen….hissettiğin ne sanıyorsun ? Uzun lafın kısası; her insanda var olan, kendini hissederken zevk aldığın o duygu, haz benliğinin doyuma ulaşması. ''Egonu tatmin ettin mi '' sorusu ise, vücudumuzdaki tüm kanı beynimize çıkaran,, hakaret saydığımız bir cümle değil mi?



        Nasıl da düşünememişim bu güne kadar. Öğretmene o gün o sözleri tüm sınıfın önünde söylerken, ben de bir tatmin yaşamıştım. Yıllar sonra bile “iyi ki yapmışım” dedirten bir tatmin. Egoya hiç benzemeyen, masum bir tatmin…

YORUMLAR

16 Temmuz 2013, 16.10
'' Hey sana söylüyorum aşifte, kikirdeyeceğine dersi dinlee ''  şeklindeki bir ifadeyi öğrencisi için kullanan bir öğretmen var mı gerçekten??
  Şayet varsa mesleğim adına, insanlığım adına utanç duydum:(((....Bu cümle öylesine şok etti ki beni bloğun kalanından koptum resmen...Sevgiler...
16 Temmuz 2013, 18.00

Ego=Ben  

İnsanın  kendine özgü ruhsal ve bedensel bütünlüğünün ve bunun zihinsel algılayışının adıdır ve her insanda bulunur diyor bu işin ehli kişiler.  Berrak arkadaşımızın dediği gibi dozu önemli. Törpülenmiş bir ego, narsisizm ile karıştırılmadıkça sorun yaratmaz diye düşündüm :) Ama dedim ya dozu önemli :)

Bak ekleyecekken aklıma ne geldi :) acaba kişiye göre doz ayarı var mıdır? Var ise  bunun kalibrasyonunu kim yapar :) tamam tamam saçma oldu sustum

16 Temmuz 2013, 20.10
enteresan bir düşünce tarzı.....
17 Temmuz 2013, 03.19
Verdiğiniz mesajdan çok; okuldan kopuşunuza takıldım. Üzüldüm , hem de '' Hey sana söylüyorum aşifte, kikirdeyeceğine dersi dinlee '' diyebilen bir öğretmen(!) yüzünden okuldan kopuşunuza üzüldüm. Hem de utandım ve durup düşündüm bu yola adım atan biri olarak ve bi yere sığdıramadım.İçinde bulunacağım zümreden utanç duymak istemezdim. Yİne de bi yerlerde  ışığını yaymaya çalışan öğretmenlerimizin olduğunu düşünüyor ,ümit ediyorum.
17 Temmuz 2013, 03.45
Bu olay aşağı yukarı 25 yıl önce yaşanmıştı..Bizler ne yazık ki dayak yiyerek öğrenen bir kuşaktık..Günümüzde de psıkolojik baskı uygulayan öğretmenlerimiz varmış duyduğumuz kadarıyla..Ama  25 yıl öncede mükemmele yakın, saygı duyulası, hala unutulamayan öğretmenlerimiz vardı..Onlar bizlerin gururu, onuru...Ben öğretmenlerimiz ile gurur duyuyorum..Benim durumum istisna idi..Gereği yapıldı.. ( Babam Ankara'ya bizzat gidip...)
Değerli yorumlarınız için teşekkürler..
17 Temmuz 2013, 10.41
    Evde, okulda dayak yiyen bir nesil olarak büyüdük. Ağır sözler de söylendi. Eğitim kurumlarında, şiddet son zamanlarda nispeten azalmış olsa da maalesef hala mevcut.

    Öğretmenim sol elime cetvel ile vururken elim acımasın diye saatimin metal kordonuna denk gelmesini sağlamıştım. Saat kordonun altında bulunan sinir dokusu zedelenmiş ve on beş gün parmaklarım uyuşuk halde okula gitmiş, kimseye de söyleyememiştim. Sonra iyileşmişti. Yıllar geçmiş olmasına rağmen başka etkenlerle birlikte son iki yıldır sol elimdeki iki parmağım yine karıncalanıyor ve uyuşuyor. Şiddetin bu izi unutulur mu?
   Çok iyi öğretmenlerimiz var elbette. Öğretmenlerimize öğrenciler, veliler tarafından yapılan şiddeti de unutmamak lazım. 

   Bunun yanında televizyonlarda cıvıklığın son haddinde olan okul dizilerinin de olduğunu hatırlatmak isterim.

  Eline sağlık Berrak.
17 Temmuz 2013, 12.04
Hani bir şarkı var ya...
Masum değilizzzz hiiç birimizzz.
Bir çocuğa yaptığı kötülüğün farkına bile varmayan öğretmen, işini iyi yapmayan bir doktor, işi Allah'a bırakan ve ancak bir deprem olunca konuşulan eksik malzeme müteahhit (ıyy en zor yazdığım kelime), küçücük bir çocukta dürtülerini kontrol edemeyen adam neyse bu kırmızı kayıtlara geçenler de öyle. 
Bilmeden kırdıklarımız, bile bile üzdüklerimiz, sonradan üzüldüklerimizi de ekleyince listeye, hepimizde bir parça var işte...
Ssoruna gelince Berrak'cım:)) Başka kapıya canım, egomu tatmin eder miymişiz he:)) Hani yeni yetme delikanlıların kavga sözü var ya;
Sana şimdi bi kafa koyarım:)) 
Beğendin miiiiii:))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın