gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sevgi Armağan Edebilseydik Keşke..

06 Ağustos 2013, 23.53
A- A+

Sevgi armağan edebilseydik keşke…………………

 

Türkçede bazı sözcükler  vardır . Küçücük bir ayrıntıda saklıdır farkları . Öksüz ve yetim gibi mesela..Hep karıştırmışımdır kim öksüz kim yetim diye. Her seferinde bakmışımdır  netten yanlış yapmamak için. Ben de babamı kaybettim. Ben yetim sayılır mıyım ki diye düşündüm ayni anda. Yok, sayılmıyormuşum. Çocuklar için geçerliymiş bu sözcükler. Buluğ çağına gelenler ve kendi ayakları üzerinde durabilenler bu tabirin dışında kalıyorlarmış artık. Sayılmasam da yetimim ben de  bunu belleğime nakşettim , unutmam artık.

 

Hayatın acı gerçekleri vardır bazıları için. Kimileri zevk-ü sefa içinde yaşarken kimileri çile çeker. Bazıları anasız büyür , bazıları babasız.  Minicik yaşlarında öksüz/ yetim kalanlardır bunlar. Hepimizin çevresinde yok mudur  böyle çocuklar ? Zor yaşam koşullarıyla mücadele ederek büyürler . Bu bloğu yazmama vesile olanlar da onların içinden  üç çocuk.

***********************************************************************

 

İntiharlar genelde zor yaşam koşullarının eseri.  Çoğu da sırlarla dolu. Ardından mektup bırakanlara bile acaba doğruyu mu yazdı, asıl sebep yazdıklarımı diye şüpheyle bakılır genelde. Kimler intihar eder? Neden eder? İntihar çözüm mü? Arkada kalanlar neler hisseder? İntihar eden için bu bir kurtuluş muydu ? Hepsi de zor sorular. Bazıları cevapsız kalmaya mahkum sorular.

 

*************************************************************************

 

En küçüğü ; babanın intiharının 10 gün sonrasında yetim olarak dünyaya gelen üç kardeş . Biri 11, öteki 9, en küçüğü ise 2 yaşını doldurmak üzere bu günlerde. Anne biraz saf. Anneanne kol kanat germiş. Yanına toplamış. Himayesine almış kızını ve üç yavrusunu. Ne yapabiliriz dedik bu yavrular için? Fitrelerimizi onlara vermekte karar kıldık tüm arkadaşlar birleşip. Böylece  onlar da ihtiyaçlarını karşılayabileceklerdi bayram öncesi.  Yanımızda hizmetli olarak çalışan anneannenin evinde çocukları ve annelerini ziyaret ettik.  Onları incitmeden , içimizden gelen  bu davranışı sergilerken, asıl görülmeye değer olan çocukların ellerine tutuşturduğumuz minik armağanlara sıkı sıkı sarılmalarıydı. Sanki geri almamızdan korkarmış gibi bakıyorlardı bize. İlk şaşkınlıkları geçtikten sonra; sevinç ve heyecanla paketleri bir açışları vardı ki  görülmeye değerdi.Bir numara küçük olan ayakkabıyı ayağına zorla geçiren ortanca çocuğun, ‘’ oldu, oldu’’ derkenki korkusu , olmadığını görüp geri alır mıyız endişesi ;    hepsi , hepsi  canımızı acıtan  görüntülerdi.  Üzülmesin diye ‘’ tamam onlar senin güle güle giy ‘’ derken anneye de ‘’ yarın bir numara büyüğünü göndereceğiz, bunlar da dursun küçüğe giydirirsin günü gelince ‘’ deyip ayrıldık yanlarından.

Biraz buruk, biraz acı, biraz sevinçli, karmakarış duygularla arkamızdan bakıp bizi yolcu ederlerken;  ‘KEŞKE ‘’ dedim ‘’  KEŞKE ONLARA BU ARMAĞANLAR YERİNE; BABA SEVGİSİNİ, BABA ŞEFKATINI, KORUMACILIĞINI VE GÜVENİNİ SATIN ALIP ARMAĞAN EDEBİLECEĞİMİZ BİR YER OLSAYDI’’

SEVGİYLE KALIN…................................( Strawberry )

YORUMLAR

07 Ağustos 2013, 08.29
Tevazu,siz sevgiyi armağan etmişsiniz zaten..Ne mutlu size..İntihar konusunda  ..İntihar eğilimi olan insanlar nasıl bir ortamda olurlarsa olsunlar bir sebep bulup bunu deniyorlarmışi Bir hastalıkmış yani..Kaybedecek hiç bir şeyi olmasada dibe vursada bir kişinin intihar eğilimi yoksa aklına bile getirmiyormuş..Son olarak bende Babamı kaybettim ama onu özlemem ,çok özlemem dışında yetim olma duygusunu hissetmedim Zaten ergenliği çok geçmiş biri olarak artık yetim sayılmıyormuşum.güzel bir yazı olmuş.sevgiler.
07 Ağustos 2013, 12.24
çok güzel olmuşş eline yüreğine sağlık çiçek.
07 Ağustos 2013, 12.53
İHTİYACI OLANLARA KENDİ ELİNLE YAPILAN YARDIM GİBİSİ YOK,TŞKLER.. BENDE YETİMİM,OĞLUMDA YETİM BÜYÜDÜ..BABA DEYİNCE HALA BOĞAZIMA BİR ŞEYLER DÜĞÜMLENİR.. GÖZLERİM OĞLUMA BAKAR..AYRILAN ÇİFTLER DİKKAT ETMELİ ÇOÇUKLARINI ANNE VE BABA SEVGİSİNDEN MAHRUM ETMEMELİLER..BAYRAM ÖNCESİ   SEVİNÇLİ VE ÜÜZÜNLÜ BİR YAZI ..YÜREĞİNE SAĞLIK..
07 Ağustos 2013, 13.33
Bu yazı beni çok duygulandırdı yüreğinize sağlık..
07 Ağustos 2013, 14.03
Gerçekten çok duygulandım.bu çocuklar bizim çocuklarımız onları sadece  bu günlerde  değil  her zaman hatırlamalıyız.biraz sevgi ,biraz şefkat çocukları çok  mutlu etmiş olacağız.sevgi her kapıyı açan sihirli anahtar  yeterki onu kullanmasını bilelim..çok güzel bir yazı eline sağlık...sevgi insanın yüreğinde açan en nadide çiçektir.önemli olan o çiçeği koparmak değil  yaşatabilmek...Teşekkürler
07 Ağustos 2013, 15.18
Ben fakir bir üyeyim mesaj haklarım çok az Tevazu canım bloğunu bayram mesajı göndermek için kullanabilir miyim:))
Efendim ? Kullanmı dedin teşekkkürrrrr.
Çileeeekkk tevazu başta senin bayramını kutluyorum iyi ki varsın.
Alfabetik sıraya göre mi gitsem:))
Ataya canımm bayramın kutlu olsun.
Berrak canımm bayramın kutlu olsun
Bilgegüneş bayramın kutlu olsun.( canım desem kızar mı acaba )
Beymennnn iyi bayramlar ebedi arkadaşım:))
Cezbe canım sana hep cezve diyesim var bayramın kutlu olsun.
Duk45 iyi bayramlar olsun sana.
Estide geldimm canımmm bayramın kutlu olsun.
İlla ahucummm canımm bayramın kutlu olsun.
mirzaaaaaaaa iyi bayramlar arkadaşım.
İki alt çizgili oben iyi bayramlar olsun sana.
şiir gibi zamana karşı iyi bayramlar size efenim
YESUGEYY iyi bayramlar olsun sana.
anka1453, coupable sizi birbirinize benzetiyorum o yüzden böyle yazdım.İyi bayramlar size efenim.
Yöneticilerrr sizede iyi bayramlar.
Adını unuttuğum yazamadığım herkesin tüm blok takipçilerinin yorumcularının ve yazarlarının bayramı kutlu olsun.
Ben böyle genel kutlama istemem he özel mesaj atın bana:)))))
Tamam görgüsüz yorumcuyum yüzüme vurmayın.
07 Ağustos 2013, 15.45
BENCE ATMIŞ OLDUĞUNUZ HER ADIM SEVGİYLE YOĞURULMUŞ.SEVGİ OLMADAN YAPTIKLARINIZIN NİYETİ BİLE YOKTUR. AYRICA  KURAN' DA " KEŞKE  YOK "" TUR.
07 Ağustos 2013, 15.59

Sevgili Siyah orkidecimmmmmmm,,,

Senin yazdıklarına ilaveten ben de nicklerini belirtmediğin diğer tüm blog yazarı, yorumcu ve okuyucu arkadaşlarımızın, bayramlarını yürekten , gönül dolusu sevgilerle kutluyorum.

07 Ağustos 2013, 16.21
BU blog ,bayram kutlaması için en uygun. blog olmuş bencede:)Orkide çok sevimlisin ya.Bende size hayırlı bayramlar diliyorum. sonra Coupable  Ataya.Cezbe strawbery.Bir adam.mirza.  ve tüm blog yazarları ve yorumcuların ve tüm gamyun ailesinin bayramı kutlu olsun..Coupable konusunda haklısınız o çok iyi bir öğretmen  ve bende iyi bir öğrenciyim:)
07 Ağustos 2013, 16.48
Yazının içeriğine yorum yaparsam içinden çıkamam. Hele son paragrafa hiç dokunmayayım. Bütün herkesin bayramını kutlar, sevgiyle kalın diyor ve sana da paylaşımından dolayı teşekkür ederim :) 
07 Ağustos 2013, 19.27
Güzel bir yaşı yazmışssın eline sağlık
08 Ağustos 2013, 01.37
Kızmam siyahorkidee, kızdığım kelime "canısı" idi :)
Bayramımı ilk kutlayan kişi olarak senin de bayramın kutlu olsun.

Herkese iyi bayramlar...
08 Ağustos 2013, 14.35

 

O çocuk yüzlü bayramlar şimdi nerdeler? Hani nerde çocuklar çocuksu sevgiler ? Bitti mi yoksa yine gelir mi o günler? Nerde kaldı masallar, sevgiler ümitler? Söylenen bütün masallara inanırdık. Onlar mı bizi kandırdı biz mi aldandık? Bayramları bekler bayramları yaşardık . Bayramlar mı eskidi bizler mi yaşlandık?

http://www.youtube.com/watch?v=H63GhaYDPrk

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın