gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KİME GÖRE..

06 Eylül 2013, 04.34
A- A+

Başlamak..bildiklerini kelimelere dökmek kolay gelir..şuanda zorlanıyorum açıkcası, kısıtlamada zorluyor toparlamamda..aslınca yazmak istediklerim çoğu kişinin bildikleri,inandıkları günlük hayatımızda yaşadıklarımızdan ..ben deger yargıları üzerine düşüncelerimi paylaşmak istedim.kime göre..başlık atmamın nedenide  bu..burada tanık oldugum olaylardan yola çıkarak.öncelikle insan olmak degilmidir tüm özelliğimiz ve çabalarımız,cinsiyet,dil ,din,renk,ırk ayırt etmeden yaşayamazmıyız..evrenin bize sundugu bu muhteşem dünyada..hepbirlikde.sevmekten ne zamandır vazgeçtik..yada korkarmı olduk sevmek için..koşulsuz sevilemezmi,beklentisiz..bakıyorumda tüm besteciler..yazarlar..şairler temaları sevgi üzerine...hep ama yitik olan,kaybedilmiş sanki birdaha asla olmayacakmış gibi..asla birdaha sevmeyecek..sevilmeyecek.sevmenin..koşulsuz,şartsız sevmenin birçok mucuzesine tanıklık veya okumuşuzdur..eger kendimiz deneyimlemişsek ne mutlu.ben umudumu kaybetmeyenlerdenim..umuyorumki..ümit ediyorumki..sevginin gücünü..neler başarılabilenecegini tüm insanların bir gün anlamış olması.geçen gün açık olan bir masaya oyuna girdim,slm..diye yazdım, benden sonra giren kişi hiçbirşey demeden oyuna başladı

masa sahibi hemen attı slm vermeyen oyuncuyu masadan, bende sorunca neden attınız diye..slm vermedi dedi.sen  neden slm verdin dedi bu kez..sizce neden slm verdim dedim bana saygıdan dedi..bende ..siz kimsiniz nesiniz tanımıyorum ama önce kendime olan saygımdan..sonrada sizin burada oluşunuzdan dedim..dediklerimi pek anladıgını sanmıyorum o kişinin.önce kendinize saygı...önce kendinizi sevmez iseniz birbaşkasına gösterme şansıda yoktur diye düşünüyorum.sevmekten...saygı duymaktan korkmayalım.

simten35

YORUMLAR

06 Eylül 2013, 13.33
Yazı başlığındaki -Başlık, alt metne göre farklı olabilirdi belki- sorunuza yanıt verecek olursam,"Bana göre" derim.
Aşağıya yazacaklarımın tümü de Bana Göre olanlardır.:)

Hepimiz aslında ilişkiler konusunda, öncelikle "Bana göre" diyerek, yani "Benim kafama,benim gönlüme, benim ruhuma, benim karakterime, benim vs... göre" diye doğal bir bencillikle başlar ya da başlamaz mıyiz?
Siz de örneğin, SİZE GÖRE bir özlemi, bir umudu, bir isteği belirtmişsiniz; size göre, sizin dışınızdakiler de koşulsuz sevgili, saygılı olmalı, aksini - o insanları- anlamadığınızı dile getirerek hafiften sitem etmişsiniz. Siz ve size göre olanlar resmedilmiş yani...

Söz ettiğiniz "Koşulsuz sevgi,saygı" bana göre değil örneğin.Yok öyle bir sınırsızlık. Etki-Tepki meselesi öne geçer daima.
Bunun en baş nedeni de, söz ettiğiniz "Kendine saygı" yolundan geçer işte. Bana göre tabii ki.:)
Ha şu yapılabilir: Koşulsuz tanımaya, anlamaya çalışarak başlamak.
Sonrası, "Adamına göre"dir bende.

O koşulsuz sevgi, ana babalarda bir de geçici gözü kara aşıklarda olur sadece, gerisi çiçek, böcek,eğlenelim,gülelim, sevelim sevilelim, coşalım, koşalım falan feşmekan bence.:)
Size göre olanlarla daha çok karşılaşmanız dileği ile...
06 Eylül 2013, 21.16

Öncelikle okudugunuz ve yorm yaptıgınız için teşekkür ederim.Anlatmak istediğim de sizin yorumlarınızın içinde ..kime göre adamına göre muamele;kime göre etki tepki..

bunlar inançlarımız bugüne kadar dogru olduguna inandıklarımız..inançlarımızı(din inancımızı demiyorum) sorguladıgımızda..kime göre ..oldugunu göreceginizi umuyorum.

tekrar teşekkür ederim.

sim.

06 Eylül 2013, 22.02
harika çok beğendim yüreğine sağlık
07 Eylül 2013, 07.24
Benimde basıma sık gelen olaylardan biri tanımayan birine olan saygıdan sonuçta düşmanında olsa ALLAH'ın selamı alınırda verilirde insanların ilk baş kendilerine olan saygılarını unutmamak gerek güzel bi yazı olmuş eline emeğine sağlık..
07 Eylül 2013, 18.02
Araya çıkar giren sevgi, saf kalabilir mi? Bilmiyorum. Her şeyin çıkar olmaya başladığının farkına vardığım için ,saf bir sevgiyi beklersem ,annemden ya da küçük bir çocuktan bekleyebilirim. Konumum iyiyken yanımda,değilken arkamda olan kişilerden bekleyemem. Yakışıklılık,güzellik bunlara da güvenemem.Veremem ki garantisini,yüzümde bir yara izi olsa,yansa veya kel kalsam vs. ki Allah korusun. Güvenemem bunların hiçbirine ama biliyorum ancak kötü zamanlarda yanımda olanlar beni saf olarak sevenlerdir.Sizin bahsettiğiniz mucizeler saf sevgilerde olabilir ama ben günümüzde olacağını sanmıyorum. İnkar etmek isterdim ama bende bir nebze çıkarcı biriyimdir,zaten günümüzde hiç çıkar gütmeyen polyanna tipli insanlara olsa olsa enayi derler, Ne deyim yazınız güzeldi pek selam verdiğim söylenemez ama selam. bu yazıyı ctrl I yapsam onaylamayacak olan insanlara da selam.Ve byby
07 Eylül 2013, 21.04

 

kardan_adam97 okudugunuz ve samimi yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle..saf sevgiyi tanımlamanız çok gerçekçi..elbette anne ve çocuk ilişkisindeki sevgiyi 2. kişilerle hissedebilmek,hoşgörü,tolere edebilmek,destelemek vs..vs çok şey ekleyebiliriz  bu saf sevgiye..keşke anne çocuk ilişkisiyle kalmasaydı derim.polyanna tipli kişiler KİME GÖRE..sizin ifadenizle enayi.Siz dogrusu budur diye inandıgınız inançların sonucumu..?tekrar yazıyorum..KİME GÖRE..

SİM.

07 Eylül 2013, 21.53

BerFin okudugunuz ve iyi dilekleriniz için çok tşkkür ederim.beni yazmak için yüreklendirdiniz.Sevgiyle kalın.

SİM.

08 Eylül 2013, 00.17
Kime göre? güzel bir soru..Doğrusu budur diye inandığım şeylerse çok nadir.Anne çocuk ilişkisine gelince,dostlarım vs. vardır ama sevgileri yüzde yüz saf olamaz,bu da -bana göre- onlara tamamen güvenmemem için yeterlidir,ne derece güvendiğimse sevgilerinin ne derece saf olduğuna inandığıma kalmış. Kimseye enayi demek haddim değil ama çıkarlarını savunmayan bir insanın, çıkarlarını her zaman başkaları savunamaz.Çıkarlar çatıştığı zaman hakkını savunmayan kişiye enayi yaftasının yapıştırılması benim çevremde olağan bir şey.  Sözde çok iyi dostken çıkarları çatıştığı için düşman olan insanlar bile var.Bu yüzden sevgiye güvenmem ama yazdıklarınıza kesinlikle hak veriyorum, sevgi ve saygı olmadan insanlıkta olamazdı,selam sözünü gamyun da nadir kullandığım doğruydu günlük yaşamımda da söze slmdan çok naber diye başlamışımdır.Küçük bir kelime ama önemini hatırlattığınız için ayrıca teşekkür ederim.  
08 Eylül 2013, 01.46
Çok güzel bir konuda  yazmışsınız.Gerçekten, ''Kime Göre'' uçsuz bucaksız derya bir konu.Siz nezaketen selam verirsiniz,''kimi'' Allahın kelamı diye  selam verir.Alanlarda aynı sebepten selamı alırlar,arada ''kimi'' çıkar,selam  saygıdan der. Ehh o da doğrudur,haklıdır.Her konu da bakışımız, ailemizden ve çevremizden aldığımız eğitim ve terbiyeye göre değişiyor.Topraktan yetişen ,çimen, gül, diken,elma ,üzüm  .... gibi  farklıyız.Oysa tüm bitkiler için ana madde TOPRAK-SU-HAVAdır  ama, ürün başka başkadır.Biz insanlarda böyleyiz işte sanırım.Kimimiz ot,çimen-kimimiz gül karanfil...Konuyu ve yazınızı çok beğendim,devamını bekleriz.Sevgiler.
  
09 Eylül 2013, 13.54

coupable_ SELAM..okudugunuz ve çok güzel harmanlayıp yorumyaptıgınız için teşekkür ederim.ne güzel harmanlama bu...çok dogru farklılıklar güzelleştirmezmi zaten hayatımızı,kesinlikle dogru yetiştigimiz ortamdır bizi bugünki şekle sokan.

Harmanalamada olanları ayırt etmeden ögrendiklerimizi ve inandıklarımızı sorgularsak..

KİME GÖRE...inanıyorumki  daha anlaşılır oldugu gibi sevgiye,hoşgörüye birarada yaşamamıza ahenk,uyum renk katacak. Sevgiyle kalın.

SİM.

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın