gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

12 EYLÜL ………

12 Eylül 2013, 09.17
A- A+

Hiç sohbetimiz olmadı senle. Olamadı belkide! İlkokula başladığımda olsun, işe başladığımda olsun ne okuluma geldin ne de iş yerime. Bunun birçok nedeni vardı sana göre. Çocukluğumu(zu)n büyük bir kısmında sen yurt dışında idin. Hasta olduğum(uz)da bir kez yanım(ız)a gelip, ‘nasılsın kızım, doktora gidelim mi?’ demedin. Diyemedin belki de!

Sen öyle başka babalar gibi kızım, yavrum diyerek, saçlarımızı okşayarak bizi seven bir baba olmadın hiç. Olamadın belki de! Sen hep, hani derler ya ‘gölgesi ağır’ diye onlardandın. Evde bir bardak su istesen hepimiz birlikte ayağa kalkardık sinirleneceksin diye.

Sen hiçbir zaman görmedin üzüldüğümüzü, ağladığımızı, canımızın sıkkın olduğunu anlayamadın. Hep sen daha sinirli, hep sen daha yorgundun.

Sadece bayramlarda öperdik elini ve yüzünü senin. Ve ben çok iyi hatırlıyorum o an gözlerimin dolduğunu, boğazıma bir yumruğun oturduğunu.

            Huysuzdun, aksiydin, ulaşılmazdın…

            Çocuğunu seven bir baba görsem şimdi yadırgıyorum sanki bu durumu. Hani bütün babalar senin gibi olmalıymış gibi geliyor bana. Çünkü başka şekilde görmedim ben.

Bunlar için kızgın mıyım, kırgın mıyım sana bilemiyorum. Belki yetiştiriliş, belki karakterindi böyle olmana sebep.

Keşke daha farklı olsaydık, keşke daha yakın olsaydık.

Ama şuan tek bildiğim tek şey tüm bu olumsuzluklara rağmen ben seni çok özledim. Bazen o kadar net duyuyorum ki sesini. Hasta olduğun son günlerin hep aklımda.( O halde dahi aksiydin :))

Babam, babacığım sen gideli tam 3 yıl oldu bugün.

Ve ben seni çok özledim. Mekanın cennet olsun.

Not: Yazmaya başlamadan önce kafamdan neler neler geçiyordu. Ama kelimelere dökemedim, hepsi boğazımda dizildi kaldı.. Kaybettiğimiz tüm anne veya babalarımızın mekanları cennet olsun diyor, hayatta olanlara Allah'tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

YORUMLAR

12 Eylül 2013, 10.12
ALLAH MEKANINI CENNET ETSİN ALONEM.....
12 Eylül 2013, 10.24
babalar günüydü...odasına girmek için kapıyı tıklattım ses yok...girdim bu çok büyük cesaretti onun odasına "gir" sesini duymadan girmek...koltuğunda uyuyor buldum...gazete kucağına düşmüş..gözlüğü kaymış...ne kadar masum ne kadar savunmasız...saniyelerce baktım baktım..   masanın üstünde duran kağıda ellerim titreyerek uyanmasından korkup hemen iki satırla cesaretimi tüm yılların öfkesini iki cümlede  özetlemeye çalıştım..   " "babamm elini öpmeye geldim..uyuyordun senin bize yaptığın gibi uyurken saçlarını okşamakla yetindim..babalar günün kutlu olsun...seni seviyorum.." yazdım çıktım....  benim de babamı kaybedeli üç yıl oldu...ona ait o kadar keşkelerim var ki...ölümünün üçüncü günü ablamla eşyalarını giysilerini toparlarken çalışma masasının çekmecesinde bir zarf bulduk..hani şu sarı büyük zarflardan...içinde üç tane mektup...serap tufan deniz yazılı üç mektup....o babalar günün de yazdığım not da içinde fotoğraflar falan..abime ablama bana yazdığı o mektup hala içimi yakar acıtır..keşke yazmasaymış...onlar saklıyor ama ben yırttım...sarmış sarmalamış...bir nevi özür...yine yapmış yapacağını biz uyurken üzerimizi örtüp sarılıp saçlarımızı okşadığı gibi öldükten sonra okuduğumuz satırlarla avunmamızı istemiş... çok öfkeliyim ona değil kendime büyümeye başladığımda bize uzaktan sarılmaya başladığında ona içimden gecenleri söyleyemediğim için...   şimdi çok özlüyorum...çokkk
12 Eylül 2013, 10.43
Bende babamı 29 yıl önce kaybettim yani daha çocuktum ve baba sevgisine nedir, nasıldır hiç bilmedim :(Ve her babanın evladını sevişinde gözlerim dolar. Ben hiç sevgisini bana yaklaşımını hiç bir şeyini hatırlamıyorum.Ama bir kez olsun sevgisini ve bana dokunuşunu, öpüşünü görmek ve hissetmek için canımı verirdim :'(Keşke bende senin gibi duygularımı ve hislerimi böyle güzel anlatabilsem ama maalesef yapamıyorum.Hep gece olmasını isterdim çünkü gece yorgan altında ağlar azda olsa özlemimi gidermeye çalışırdım :'(
Cümlesinin mekanları cennet olur inşALLAH, ALLAH geride kalanlara da sağlık, sıhhat,sevgi ve mutluluk versin.

BABANIN VE BABAMIN DA MEKANLARI CENNET OLUR İNŞALLAH
12 Eylül 2013, 11.29
çok duygulandım !.. Babamı ve annemi çok seviyorum. Rabbim onların acısını bana göstermesin, tüm ölmüşlere rahmet olsun , mekanları cennet olsun !...
12 Eylül 2013, 12.46

Öncelikle babanızın yattığı yer nur mekanı Cennet olsun.

Bu tür yazılar okuduğumda aslında biraz  şaşırıyorum. Bir anne babanın evlatlarına sevgisini gösterememesini hep yadırgamışımdır. Belki kendimin böyle bir durumu yaşamadığımdan olsa gerek. Ancak , gösterememesi sevmemesi anlamına gelmiyor. Bu insanın karakteriyle bağlantılı bir durum . Eminim ki onlar da gerektiğinde evlatları için canlarını verebilecek yüreğe sahiptirler. Tek sorun ; kucaklayıp, öpmeme, sarılmama ve gözleriyle ve sözleriyle sevgisini ifade edememe...

SEVGİYLE KALIN.....

12 Eylül 2013, 13.27

Mekanı cennet olsun babanızın ve yolculuğunu tamamlamış tüm sevdiklerimizin. Duygularınıza ekleyecek çok şeyim ama bir o kadar da hiç bir şeyim yok ne tuhaf... Bildiğim tek şey sevgimizi hissettirmemiz gerektiği ve bunu yaparken de dokunmaya çekinmeden hissettirmeyi. Bazı şeyler sadece  dilde ifade edildiğinde bir yanı eksik kalıyor,  tek kanatlı kuş misali uçmuyor, uçamıyor.

12 Eylül 2013, 14.01
Alonemmm canımmm mekanı cennet olmuştur inşAllah... Bende 15 senedir görmüyorum YAŞADIĞI halde :)). Şu son 1-2 senedir bir sohbet esnasında BABAM bile diyemezdim boğazım dügümlenirdi...Hangi durum kötü bilemiyorum var olup görememek , özlemek mi yoksa yoklugunu bilip üzülmek ,özlemek mi ...( Görme imkanın var diceksin biliyorum ama orasını karıştırma /utanma )   Tüm ölmüşlerimizin MEKANI CENNET OLSUN İNŞALLAH...
12 Eylül 2013, 17.24
Alone & Beyaz  sizi neden se ayırasım gelmiyor . Yazmış olduğunuz bu yazıda babanıza olan özlemi sevgiyi yazı olarak ancak bu kadar güzel ifade edebilirsiniz.
Hani notta belirtmişssiniz ya yazmaya başlamadan önce kafamdan neler geçiyordu diye...her ne kadar kelimelere dökemedim desende  o kalbinde ki baba sevgini ve özlemini çok net ekrana taşıdın...İnşallah mekanları cennet olur...
Not : Alone & Beyaz yazılarınızı yorumlarını özledik  .Gerek yorumlarınız la gerek se güzel yazılarınızla  sizi daha sık görmek isteriz... Saygılarımla.
12 Eylül 2013, 17.49
"Bir erkek evlat, ancak babasını kaybettiğinde adam olur" derlerdi de, anlayamazdım.Sonra öğrendim ki, o denileni anlayabilmem için kaybetmem gerekiyormuş. Kaybettim. Ben yıkadım. Ben sarıp sarmaladım. Ve o hep hayal ettiğim ama bir türlü gerçekleşmeyen, babamın beni alnımdan öpüşünü, titreyen dudaklarımla ben O'nun alnına kondurdum.Buz gibi alnı içimi yaktı. O'nun bana diyemediklerini-demediklerini, kulağına fısıldadım sonra. Ve O'nu torağa, acımı içime gömdüğüm gün anladım.Ben artık adamdım.Ben artık babamdım.
Mekanları Cennet olsun.
12 Eylül 2013, 19.58

Bilomm , umarım cümlesinin mekanı cennet olur. Yufka yürekli bilom.

erguvan3406 Sizinde başınız sağolsun. Sanırım aynı şeyleri yaşadığımız için birbirimizi biraz daha net anlıyoruz sizinle.

Beyaz ‘ımmm canım arkadaşım benim. Bazen sadece payımıza düşeni yaşıyoruz ve değiştirmeye maalesef gücümüz yetmiyor.

! кαℓвi кαяα Allah anne ve babanıza sağlıklı ve uzun bir ömür verir inşallah.

Strawberry_06 Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aynen sizinde dediğiniz gibi, babamda mutlaka bizi çok seviyordu. Ama işte karakteri bunu dile getirmesine izin vermiyordu. :(

estide_geldimki  Dualarınız için çok sağolun. Evet benimde ekleyecek çok şeyim beklide hiçbir şeyim yok…

! cícìм senle daha öncede konuştuk bu konuyu. İnan babam hayattayken yaşadığım şey senin şuan yaşadığından farklı değildi. İki durumda da varken yoklar işte :(

O__ben güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Beyaz ve beni de ayrı düşünmeyin zaten: ))) Blogları okumayı bırakmadık ama sanırım yorumlarımıza ve yazılarımıza biraz ara verdik.

YESUGEY Sizinde başınız sağolsun. O buz gibi dokunuş benim de kalbimi yakmıştı. : (((

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın