gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Kara Geceler....

08 Ekim 2013, 15.30
A- A+

Sevdalılar gecelere tutunur  vedalarda..Gecelerse ; sevdalılara sarılır yorgun argın nefesiyle şahitlik ederken , ilk geceye , ilk öpücüğe, ilk dokunuşa , ilk sarılışa...Bazen sevgiliyle , bazen de hayaliyle sevişmekle yetindiğimiz coşkudur , gece.Siyah matemin rengidir, karanlıklar gecenin gizemi.Neden başka bir renk değil de karadır gecenin rengi ? Yıldızlar daha çok parlasın, güneşin doğuşu  daha ihtişamlı olsun, yakamozların ışıltısı gözümüzü daha çok alsın diye mi? Yoksa bilinmeyen başka bir nedenle mi?

************************************************

Bilirsiniz;

Anıların rap , rap sesleri en çok gecelerde saklıdır.Yalnızlıkla isyanlar kol kola cilveleşerek, geceye sırnaşır...Özlemler de en çok geceye arkadaştır, değil mi? Cezası kesilemeyen suçlar neden  gecelerde saklıdır peki? Hepsinin cevabı siyahta mı gizlidir?

*************************************************

Bebek için uykudur karanlığın anlamı.Gece, hem süt kokusudur, hem sarhoşluğun tadı...Kimi zaman sevişmelerin kimi zaman rakının getirdiği  çakır keyifliğin  nida zamanları.

Bir de ; Rabbimizle aramızda köprüler kuran dualarımızı, koynunda barındırma zamanı...

Ve,

En önemlisi , geceler aydınlığın hem öncesidir  hem sonrası...

 

Sevgiyle kalın....

 

YORUMLAR

08 Ekim 2013, 17.59
Epeydir okurum blogları. Bazısında güler bazısında üzülür bazılarındaysa düşünürüm. İlk defa bu kadar etkilendiğim bir blog. Ellerinize yüreğinize sağlık. Sanki kelimelerle dans etmişsiniz ve anlatmak istediklerinizi bu kadar içten bu kadar yalın ve net anlatmişsınız.
08 Ekim 2013, 20.12
Keşke diyorum bazen. Seni ilk gördüğümde, bu kadar önemsemeseydim.Gözlerine tutulmasaydım, kafamı yere eğseydim. Duymasaydım sesini, kitlenmeseydim.Bunları geçtim, insanım dedim.. Elimde olmayan sebepler dedim. Amaaa, keşke tekrar seni görmek istemeseydim. Yollara bakıp, seni düşünmeseydim. Beklemeseydim..Seni sormasaydım, dikkat çekmeseydim.. Keşke. Keşke seninle hiç konuşmasaydım!.. Sende kaybolup, duygularıma yenilmeseydim..Açmasaydım içimi, ezilmeseydim.. Önce içimde biriktirip, sonra yaksaydım keşke seni.. Keşke, sevgime lâyık görmeseydim.. Bazen keşke diyorum, keşke KIRILMASAYDIM VE BUKADAR SENİ CANIMDAN CANDAN SEVMESEYDİM KEŞKE ŞU YÜREĞİME SÖZ GEÇİREBİLSEYDİM.....!!!
08 Ekim 2013, 22.32
Elinize sağlık. 

http://www.youtube.com/watch?v=4FjVkoiZysM (Nazan Öncel - Geceler Kara Tren)
08 Ekim 2013, 22.39

bu defa yorularda arkdşlar sanki duygularını anlatmışlar oysa bloga yazsanız size ayit olnları bnende diyorumki duygularını çok güzel anlatan  tevazuya saygısızlık gibi her arkdaş okuyacak  sana tşkkrler tevazu diline sağlık sağlık ve esenlikler

 

08 Ekim 2013, 23.01
Sevdalılar gecelere tutunur  vedalarda..Gecelerse ; sevdalılara sarılır yorgun argın nefesiyle....ÇOK BEĞENDİM.;)
08 Ekim 2013, 23.27
valla diyecek bişi yok tek kelimeyle harkulade ağzına sağlık
09 Ekim 2013, 00.20
''Gece ,hem süt kokusudur ,hem sarhoşluğun tadı.Bir de dualarımızı , koynunda barındırma  zamanı..Ve geceler aydınlığın hem öncesidir hem sonrası''.Tarifi  olmayan duygular hissettim  yazınızı okurken Tevazu.Çok etkilendim.Yüreğinize sağlık.
09 Ekim 2013, 11.36

Sevgili arkadaşlar , asıl sizlerin ellerine, yüreklerine, duygularına sağlık...Bu bloğu  bana yazdıran, birkaç gündür dilime dolanan  nefis  bir Nilüfer şarkısını da sizlerle paylaşmak istiyorum bu vesileyle. (TEVAZU__ )

Katran Karası Geceler...
Geceler katran karası geceler
Ellerim tütün kokar gecelerde
Geceler olmaz olası geceler
Açılır yelkenleri yalnızlığın
Vurur dalga sesleri yüreğimde

                                    (KAYAHAN )

 http://www.youtube.com/watch?v=phSwg5480XQ
09 Ekim 2013, 13.17

        Strawberry-06 sizi gerçekten kutluyorum. İşin gücün arasında bir de blog yazıyorsun, yazdıklarında güzel konular. Kimi bloğunda güldürüyorsun , kimisin de de ağlatıyorsun. Sonuçta bilgi becerini başkalarıyla paylaşıyorsun. Size minnet borcum var. Önceleri 2-3 yazım  blogda onaylanmamıştı ve küsmüştüm. Biliyorsunuz bloğa teşvik eden siz oldunuz. Sayenizde sevdim bloğu. Size ÜSTADIM diyebilir miyim?

        Fakat unutma: çırak ustayı geçecek.

        Yazılarınızın devamını bekliyorum........

09 Ekim 2013, 13.32

Yukardaki bloğu okuyunca aklıma 1001 gece masalları takıldı. Gecelerin nelere muktedir oldugunun en güzel kanıtı rivayet  de olsa bu masalda saklı.

 

Bir zamanlar Fars diyarının Şehriyar isminde bir hükümdarı varmış. Şehriyar, Hindistan'dan Çin'e kadar uzanan bütün toprakların kralıymış. Ama bunca güç, bunca kudret bir gün karısının kendisini aldatmasının önüne geçememiş. Başına gelen acı olay yüzünden deliye dönen Şehriyar, artık bütün kadınların nankör ve sadakatsiz olduğuna inanmaya başlamış.
   Önce karısını öldürtmüş. Ardından da vezirine, kendisine her gece başka bir kadın getirmesini emretmiş. Her gece yatağına yeni bir gelin alan Şehriyar, geceyi geçirdikten sonra tan vakti kadınları 
öldürtüyormuş. Çünkü artık yatağına aldığı hiçbir kadının gün yüzü görmesini istemiyormuş.
   Bu durum yıllarca böyle devam etmiş. Fars diyarın ın genç kızları kan ağlamakta, Kral Şehriyar ise akan kana doymamaktaymış.

 

Derken bir gün vezirin güzeller güzelli, akıllılar akıllısı kızı Şehrazat' ın aklına bir plan gelmiş. Ve bir sonraki gece, karısı olarak Kral Şehriyar' ın koynuna girmiş.
   Şehrazat, her gece tan vaktine kadar süren masallar anlatmaya başlamış Şehriyar'a. Büyülü gözleri ve sihirli sözleriyle aşık etmiş kralı kendisine.
   Ancak hiçbir masalın sonu gelmiyormuş güneş doğmaya başladığında. Ve masalın sonunu merak eden Şehriyar, Şehrazat' ın ertesi gece masala kaldığı yerden devam edebilmesi için sürekli idamını
erteliyormuş.
    Gel zaman git zaman Şehrazat tam 1001 gece boyunca masal anlatmış yüreği yaralı krala. Bu arada da üç tane çocukları olmuş. Ve Şehriyar, kadınlara duyduğu öfkeyi unutmuş. İdam kararı kaldırılmış, Fars diyarının kadınları bayram yapmış…..

                                                                                    (alıntı)

09 Ekim 2013, 13.53
   Çok güzel... eline sağlık
10 Ekim 2013, 02.23
Ellerine sağlık STRAWBERRY harika bir anlatım bir kac kez okudum ve yine okumak istiyorum  sanırım sayende blog kolik olacağım. Duydular bu kadar güzel ifade edilemez KISA CÜMLELER İÇİNE DUYGULARI GÖMMÜŞSÜNne diyeyimki Sağlıcakla kal
10 Ekim 2013, 19.21
eline ,yüreğine sağlık  güzel bir yazı olmuş...tşkler
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın