gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bayram , hüsran olmasın...

14 Ekim 2013, 21.33
A- A+
Yarın bayram.Aslında bezram ya da badram sözcüklerinden gelmekteymiş.Kutsallıkları, hem dini hem de milli bayramların özellikleri.Bayramların en büyük bir  başka özelliği de , bir araya gelmemize ve  güzel muhabbetlere vesile olması değil midir? Hatta daha ilk okuldayken bizlere öğretilen temel şeylerden biri de bayramlarda küslerin, uzun zamandır dargın olanların barıştığı değil midir?
Ailelerinden uzak olanların bazıları yanlarına varmıştır. Bazı aileler yoldadır. Bazıları da hazırlanıyorlardır  yola çıkmak için diye düşünüyorum. Her bayram öncesi ya da sonrası, basından bizleri üzüntüye boğan haberler izliyoruz ya da okuyoruz. Bu özel günlerde acılarla boğuşmamak için  hepimize düşen görevler vardır. Oto yollarımızın can pazarına dönmemesi, kara yollarımızın kırmızıya bulanmaması için  daha dikkatli, uyanık ve sorumluluk sahibi olmalıyız.Basit bir kemer bağlama işleminin  aksi olduğu takdirde nelere mal olduğunu bilmeyen var mıdır acaba? Şerit değiştirirken, dikkatimizi yola vermeli ve kendini bilmeyen  sorumsuz şoförlere sinirlenip soğukkanlılığımızı yitirmeden yolumuza devam etmeliyiz.Her zaman söylediğim bir şey vardır. Polis denetiminden sıyırtmak için değil, hem kendimizin hem de sevdiklerimizin can güvenliğini korumak için hız limitlerine riayet etmeliyiz.
Gamyundaki bütün üyelerin bayramını candan kutlar, hayırlı bayramlar dilerim...

YORUMLAR

15 Ekim 2013, 15.08
Son zamanlarda bayram kavramı yerini tatil kavramına bıraktı. Bayram gelsede yatsak uyusak diyenlerdenim. Allah affetsin ama öyle oldu. Uyarılar için sağol. Yola çıkacaklara kazasız belasız hayırlı yolculuklar.Herkesin bayramı kutlu olsun.
15 Ekim 2013, 17.34
Her yıl, bayram öncesi bu tür uyarılar yapılsa da yine olanlar oluyor. Bayram bazı aileler için mateme dönüyor. İçinde bulunduğumuz bu mübarek günlerde  ve her daim , hepimizi kederlendirecek kazaların olmamasını yürekten diliyorum.
Her gününüz bayram tadında olsun....
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın