gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ASKER ANASI

11 Kasım 2013, 00.36
A- A+

O günün gelmesini hiç istemedim. Ayları, günleri, saatleri hep durdurmak istedimse de kaçınılmaz biçimde, zaman akıp gidiverdi su misali.

 Ben beş  gün önce canımın yongasını bir otobüse bindirdim ve “uğurlar olsun” dedim. Yer Ankara otobüs terminali,  davullar zurnalar arasında birbirimizi duymakta zorlanıyor ve gürültü nedeniyle bir anne, bir baba ve bir oğul, dudak okuyarak anlaşıyorduk. İtiş kakış arasında peronumuzu ararken ayaklarımız yerden kesilir gibi oluyordu. İnsanlar sanki sülalece gelmiş ortalığı bayram yerine çevirmişlerdi. “En büyük asker bizim asker!” sesleri, bayraklar, gelin kınası gibi al duvak takan delikanlılar, yüzü gülenler, ağlayanlar, tekbir getirenler, coşku ile söylenen marşlar, havaya atılıp tutulan gençlerin yüzlerindeki gurur ifadesi.

Hayatın bu yüzünü ilk kez görüyorum. Biz ağlamıyoruz, gülmüyoruz, biraz da şaşkın kalabalıktan korunmaya çalışarak bir kenarda durmaya çalışıyoruz anne baba ve oğul. Asker tıraşı olmadan bir gün önce arkadaşları saçlarını “punk” tarzı kesmiş, keserken bütün şaklabanlıkları yapmışlar üstelik de videoya çekmişlerdi saç kesimini. Ben de o “punk” kafasıyla bir fotoğrafını çekmiştim. “Face’e koyabilir miyim punk kafalı fotoğrafını ?”, “Bence bir mahzuru yok” dedi. Tam da o sırada bir zamanlar minimini ayaklarını öperken “bu ayaklar postal mı giyecek bir gün?” diye düşündüğüm aklıma geliverdi. Boğazım düğümlenince anıları zihnimden uzaklaştırarak dikkatimi etrafa çevirdim. Bir muavin otobüsün etrafında itişip kakışan kalabalığa bir şeyler duyurmaya çalışıyor, şoför kendine yol açıp otobüse binmeye uğraşıyordu.  Bavulunu bagaja zorlukla verdik. Kalabalıktan ona doğru dürüst sarılamadım bile. Belki bu daha iyiydi. Çünkü bir sarılırsam…

Otobüse bindikten sonra onu bir daha göremedim. Çünkü içeridekiler aşağıdaki yakınlarına el sallamak için camların önüne yığılmışlardı.  Motor çalışmaya başlarken çevredeki kalabalık otobüsü sallamaya ve yumruklamaya başlamıştı. Korkuyla eşime döndüm “Otobüsü devirecekler!” “ Korkma” dedi “Devirmezler”, güç vermek ister gibi elimi tuttu. Son olarak otobüsün plakasını aklıma yazdım. Piyade er olmaya gitti benim canımın yongası. Ben ise olmakla gurur duyduğum sulu gözlü bir asker anası.

 

 

YORUMLAR

11 Kasım 2013, 01.55
Ladin'cim Ladin Ladin'cimm blogda uzaktan uzağa çok sevdiğim, çok yakın hissettiğim arkadaşım benim...
Bir annenin oğlunu askere yollarken yaşadığı duygu bu kadar mı sen gibi anlatılır. Hani okullarında olay olduğunda endişeni anlatmıştın ya sanırım o zaman çok sevdim seni ben. Sen diyorum artık kusura bakma bak. Alışık olmadığımız biçimde şaşırdık diyorsun ya hele terminalde, üçümüz dip dibe kaldık böyle diye, o tezahüratları şehirde duyunca da ben çok etkileniyorum. 
Canının yongasının gururlu annesi ol sen şimdi. Hayırlısıyla bitirsin gelsin askerliğini oğlun. Yemin töreni olacak değil mi bi zaman sonra:) Canım arkadaşım, sen başta olmak üzere bütün asker annelerine ve oğullarına hayırlı tezkereler diliyorum, öpüyorum çok... 
Ataya.
11 Kasım 2013, 02.10

         Su gibi gider gelir inşallah Ladin. Size bekleme sabrı, oğlunuza da hayırlı teskereler dilerim. Erkekler askere gidip gelince daha bir "adam" oluyorlar :) arkadaşlarımdan gözlemlediğim hep bu yöndeydi. Bakalım döndüğünde onu nasıl bulacaksınız :)
11 Kasım 2013, 07.36
Sağ salim gitsin gelsin inşallah.Okurken gözlerim doldu ,boğazım düğümlendi .Bende yollucam askere oğlumu .HAYIRLI TESKERELER OLSUN .
11 Kasım 2013, 08.48
hayırlı tezkereler insallah...Gün gelecek askerimiz  elindeki tezkere kağıdına bakıp gülümseyecek ve sana geri dönecek...
11 Kasım 2013, 09.29
allahım burnu bile kkanamadan güle güle gidip dönmek allah nasip etsin inşalalhh..bende bir  asker  annesiyim benimde oğlum şırnakta yaptı.birki ay öncesi geldi çok şükür.92smile Resmi tertipti.dualarını eksik etme..inşalalhh sağ salim döner sevdiklerine kavuşur tek temennim bu..allah sabır versin allah kavuştursun şimdidenn..canınızı sıkmayın rahat olun.gerçi uygulaması çok zor  daa. iyi  düşünün iyi olsunn benim gibi ağlamayın..sayılı gün elbet geçecek birgünn.hatta aradan yıllar  bile geçecekk.kardeşim dualarımız onunlaa..allah tüm askerlerimizi korusunn...en büyük asker biizim asker..unuttum sormaya nereye gitti?..sevgiler  saygılar.
11 Kasım 2013, 09.55
diyecek söz bulamıyorum.  yazınızı okurken 12 yaşındaki oğlum gözümün önüne geldi. rabbim evladınızı size bağışlasın. hayırlı  sağlıklı  teskereler inş. saygılarımla
11 Kasım 2013, 14.48
Hayırlısıyla gelmek nasip olsun inşallah. Evlat başka bir şey, çok başka.......
11 Kasım 2013, 15.39
Bildiğimiz, bizimle paylaşan iki asker annesi var bloglarda.
Geçen yıl, iki evladımın ikisini de aynı gün, başka başka yerlere yolladım.
Şükür, yine aynı gün kavuştum ikisine de.
Tüm ülkenin duaları koruyacak ortak evlatlarımızı ve bütün ana babalar gibi sizler de kısa sürede kavuşacaksınız yavrularınıza inşallah.
Bizler de dualarımızla yanınızda olacağız hep.
Sabır dileklerimle, sevgiler.
11 Kasım 2013, 16.34
Güzel dilekleriniz, dualarınız, cesaret veren  sıcacık paylaşımlarınız için  hepinize gönül dolusu sevgi, saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.
11 Kasım 2013, 18.34
Sevgili Ladin..Rabbim hayirli teskerelerde kucaklatsin sevincle..
Vedamin, senin aslanlarinizin ve tabiiki tüm askerlerimizin hayirlisiyla yuvalarina kavusmalarini diliyorum yüce Yaradan'dan..Bu onurlu ve gurur veren hasreti bende ilerde yasayacagim..ondan mi ki ? nefesim daraliyor...

                    En büyük ASKER bizim ASKER...
12 Kasım 2013, 10.13

Sevgili  Ladin , hayırlı  tezkereler diliyorum oğlunuza , Rabbim sağ salim dönmesini nasip etsin.. sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz şimdi .. Çocuklarımız döndüğünde burada  paylaşırız yine mutlu haberlerimizi inşallah.

Benim oğlum uzmanlığını Hakkari ' de jandarma olarak yapacak..

14 Kasım 2013, 12.02
Sevgili Ladin...
Bu aralar işlerim dolayısıyla gamyundan ve bloglardan biraz uzak kaldım.. Bloğunuzu yeni okudum sayılır. Allah evladınıza güle güle gidip; güle güle dönmek nasip etsin. Bizlerin, erkek evlat sahibi anaların ,  hepsinin yaşayacağı, sıkıntılı olsa da gurur verici bir sürecin içine girmiş bulunmaktasınız. DUALARIMIZ EVLATLARIMIZLA OLACAK. Onlar hepimizin evlatları.Size de sabır ve metanet diliyorum
Sevgiyle kalın...
16 Kasım 2013, 09.41

Sevgili V_EDA ve sevgili Çilek destek veren paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Sevgili V_EDA her gece bütün askerlerimiz için dua ediyorum, ama sizin oğlunuzu da özellikle anıyorum artık. Yüce Tanrım hepsini korusun. Kardeşim askerliğini Hakkari Dağ Komando Tugay'ında, Tugay'ın genel cerrahı olarak yapmıştı. Biz de bu sayede Hakkari'yi biraz tanıma fırsatı bulduk. Tüm zorlukların yanı sıra oğlunuzun bir daha ömründe asla yaşayamayacağı deneyimleri ona bu süreç yaşatacak, onu zenginleştirecek ve büyütecek. Hem altı ay dediğimiz nedir ki? İnşallah göz açıp kapatıncaya kadar geçecek ve yine inşallah yazın artık böyle bir sıkıntımız kalmamış olacak...

Sağlıkla onları tekrar kucakladığımız günleri paylaşmak dileğiyle... Bu arada lütfen kendinize iyi bakın ki oğlunuz döndüğünde sağlıklı bir anne bulsun..

Sevgi ile.. 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın