gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Şafak Başladı...

11 Kasım 2013, 13.41
A- A+

Doğumhane nin denize bakan açık penceresinden, sabah ezanının duyulmasıyla birlikte hayata merhaba demişti Cuma sabahında.. Kulakların duymayı beklediği    ' yaşıyorum '  diyen o ilk ağlamanın  duyulamamasının  yarattığı korkuyla bekleşilir ken , poposuna yediği beşinci tokatta bozmuştu sessizliğini..

gidişinin ertesi günü onun odasındaydım , ve onunla ilgili hatıralar canlanmaya başladı ıslanan gözlerimde... giderken hiç göstermedim ona gözlerimin nemini.. oysa şimdi özgürdüler..

hiçbir zaman üzmemişti beni .. hiç asi davranıp kırmadı incitmedi yüreğimi..

kol düğmelerine dokundum bu gün  ,  o gün   ben takmıştım onları gömleğinin manşetine.. bedenini saran beyaz gömleğinin içinde ne çok yakışıklı duruyordu arkadaşının düğününe gitmek için hazırlandığı o günde..

iki kez hayati tehlike geçirmiş ve ikisin de de umutlarımızın bittiği anda aramıza dönmüştü tekrar ..

ilk okula başladığı gün ,  onu okula bırakıp döndüğümde eve sığamamış tekrar soluğu okulun bahçesinde , son çıkışa kadar onu beklerken almıştım..

kanepeye uzanır, susam sokağını beraber izler , legolar dan yaratıcılığımızı geliştirirdik.. atarinin bir jostiği onda diğeri benim elimde olurdu her zaman .. mario yu beraber atlatırdık alevlerin üzerinden.. beraber futbol oynardık arkadaşları beni ablası zannetseler de..

bu kez ayrılık çok başka.. çok daha zor daha ağır .. ve saatler geçtikçe daha bir çöküyor yüreğime ayrılık..

ilk göz ağrım , ilk aşkım , arkadaşım, o benim canım oğlum ..

'O' artık asker..

üniversite diplomasını aldığı gün eve geldiğinde söylemişti askerlik görevi için kayıt yaptırdığını.. işte o an yüreğime düşmüştü ilk kıvılcım .. o gün hem gururu yaşadım oğlumda hem de ayrılığın yakıcı yüzünü gördüm..

sülüsünü aldıktan sonra sayılı günler vardı önümüzde ve gelmesini geciktirmek istediğim zaman dilimi...

arkadaşlarından sıra gelmiyordu bize .. oğluma hazırlanan sürpriz eğlenceler , partiler arkadaş sohbetleri  son güne kadar devam etti.. artık oğlum  da biz de son gecemizi beraber geçirmek istiyorduk   ve o gece geç saatlere kadar sohbet  ettik.. bazen gülüştük.. bazen hüzünlendik...

yüzüne gözlerine baktım uzun uzun .. mühürlensin istedim hafızamda ona ait her şey ve '0' dönünceye kadar orada kalsın ..

Oğlum   ve diğer Askerlerimiz önce Allah 'a sonra  Ordumuza emanetler.. benim gibi nice anneler var , oğullarının askerden dönüşünü bekleyen.. şafak sayan  ..

 onlar da benim gibi gururu ve özlemi aynı anda yaşıyorlar .. dileğim hiç bir askerimizin canı yanmadan , sağ salim ailesine ve sevdiklerine kavuşmasıdır..

                                                                                 ana yüreğinden dökülenler...

 

YORUMLAR

11 Kasım 2013, 14.56
Yaradana emanettir, rabbim hayırlısıyla gelmeyi nesip etsin arkadaşım. Çocukluğumuzda bazı şeylere tedirgin olurdu annem, bizce komik abartılıydı tedirğinliği, koruma iç güdüsü. Bazen aman anne abartma derdik, anlam veremezdik. O zaman söylediği sözler hep kulağımda ve ne hikmetse şimdilerde ben de kullanıyorum. Anne baba olmadan anlayamazsınız, zamanı geldiğinde konuşuruz. Annem haklısın evlat çok başkaymış......
11 Kasım 2013, 15.09
Allah kavustursun genc anne. senin oglanları biliyordum ama askere gidecek kadar büyüdügünü tahmin edemedimdi. ne mutlu sana ki, mürüvvetini görmek nasip olmus. hic üzülme derim ben. asker ocagı tam olgunlasmanın saglandıgı bir ortam. hayırlısı ile gitsin gelsin. benim de kuzenim cuma günü gitti. geleneklerimizin gerekenlerinin hakkını verdik. cok eglendik ve dualarla gönderdik. Erkek evladı olan tüm anne-babalara bugünü yasamak nasip olsun. hayırlı teskereler insallah...
11 Kasım 2013, 15.10
Gözlerim dolu dolu okudum yazınızı, ne kadar güzel ifade etmişsiniz duygularınızı etkilenmemek mümkün değil, helede anne olanlar için. Büyük oğlum seneye bitiriyor okulunu sonrada askerlik inşallah.Yazınızı okuyunca benim de içime bir sızı düştü. Allah bütün evlatlarımızın sağ salim askerlik yapıp dönmesini nasip etsin, sizede sabır versin, günler çabucak geçsin  oğlunuza tez zamanda kavuşun  inşallah
11 Kasım 2013, 15.31
V-EDA'mız,
Konuşmuştuk seninle; öyle net anlıyorum ki duygularını.
Evladını askere yollayan annelerin ortak duygusudur hüzünle yoğrulan gurur.
Hepimizin dualarıyla dönecekler inşallah çabucak.
Sabır canım...
Sevgiler

11 Kasım 2013, 16.49
Aslında ailesini bırakıp askere giden evlatların durumu daha vahim :) Aklıma geldi de neler çekmiştim be... 


Oğlunu askere yollayan ananın gözüyle değilde evladın gözüyle bakabiliyorum. Onun için her şey daha zor. Kısa dönem sanırım, Allah kavuştursun.
11 Kasım 2013, 17.41
Uuuuu dedim önce, Veda'cım da yazmış uzun aradan sonra dedim ilk okuduğumda sabah. Başlık da Şafak ve askerlk için kullanıldığını biliyorum ama ben yine de sendekini gerçek ''şafak'' anlatıyordur, asker yazısıyla en taze Ladin'i okudum diye bu algı oluştu bende sandım ama değilmiş. Şafak aynıymış. E toplaşalım kızlar, yollarken yazdınız, karşılarken gelelim biz bari:)) Heyy hey de teyy diye düğün bayram karşılayalım valla:)) 
Daha güzeli ve kolayı biz burada bi uzun masada toplaşalım önce, benim de anlatacaklarım var size, buraya yazamam yazamam yazamam yazamaaammm:)) 
Veda'cım, Allah kavuştursun canım, dur neydi... Hayırlı tezkereler şimdiden canım. Öpüyorum...
11 Kasım 2013, 18.16
V_EDA_  anlattıklarınızı galiba şu anda  en iyi ben anlayabiliyorum. Çünkü baktım da aynı yollardan geçmişiz sizinle. Bizimkiler  "tertip" olabilirler sanıyorum eğer oğlunuz kısa dönem er olarak gittiyse. Allah kavuştursun, teskere tez günde gelsin.
11 Kasım 2013, 18.24
En büyük ASKER bizim ASKER..senin ASKER..kisa süre sonra ( ama sana ve O na uzun gelecek ) sag saglim ve delikanli bir ADAM olarak gelecek senin ASKER..su anda ve ta ki ona sarilana " Hosgeldin aslanim " diyene kadar ki hissettiklerin, kaygilarin, endiselerin, korkularin ....bir sonraki yasam gailesine birakacak..ee kolaymi balim ANNE olmak..kolaymi cigerim erkek cocugu sahibi olmak..
Degil bitanem..gözyaslarim olmadigini kanitladi yine bana inatla..Seni okadar iyi anliyorum ki iki erkek evladim oldugundan, Agla, agla bosalsin icin..sonra sil yaslarini, onurunu ve gururunu yasa..Gögsünü gere gere " Benim aslanim simdi ASKER " de..Rabbim tez zamanda SAFAK bitimi, onurla , gururla versin yavrunu kollarina..
                                 En büyük ASKER senin ASKER...
11 Kasım 2013, 21.11
Hayırlı tezkereler inşallah...
12 Kasım 2013, 01.14

         Veda; size de oğluşunuz gelene kadar bekleme sabrı diliyorum, ona da hayırlı teskereler. Artık dönmeleri de aynı zamana denk gelir sanıyorum Ladin'in oğluyla... Ne diyelim Allah kavuştursun, tüm askerlerimiz sağ salim evlerine, yuvalarına dönsün inşallah. Anlatımınız da çok sıcak, içten ve güzeldi...
12 Kasım 2013, 02.28
Vedam  ALLAH simdiden kavustursun hayirli teskereler nasip etsin cnm,    tum  asker yolu bekliyen anne, baba, kardes, es, ve evlatlara senin vasitanla bekledikleri gunlerin cabuk gecmesini diliyorum.  aslinda geriye baktigimizda cok cabuk geciyor zaman ancak ileriye bakinca bekleyince ilerlemiyor sanki. rabbim o onuru serefi yasatsin tum  erkek  anne ve babalarina insallah, hayirlisiyla vatani gorevlerini yerine getirip sag salim donmelerini diliyor hayirli teskereler diyorum. yollarida bahtlarida acik olsun . yuregini ferah tut  annelerin guzeli opuyorum  yanaklarindansmile Resmi.
12 Kasım 2013, 05.45
o gelene kadar bana oğlum diyebilirsiniz / 12 size anne diyebilirmiyimsmile Resmi 
12 Kasım 2013, 09.31
Canım asker anasısın öyle mi ,ne mutlu sana , ne mutlu oğul büyütüp asker etmek .Özendim şimdi .Çok güçte olmalı tabi. Sağlıkla gitsin sağlıkla gelsin ,su gibi geçsin zaman ...
12 Kasım 2013, 10.02

Güzel dilekleriniz , hayır dualarınız ve samimiyetiniz   için çok teşekkür ediyorum.. benim gibi nice ve asker adayı annelere ve   evlatlarına da hayırlı teskereler diliyorum..

12 Kasım 2013, 13.56

 Allah  tüm askerlerimizi  sizin yavrunuz gibi  analarına  ve  sevdiklerine  kavuştursun  inşallah .Hem  gururlandıran  hem  de  hüzünlendiren  bir durum....Daha  yaşamadan hissediyorum ben de   bu duyguları ; Allah   görmeyi nasip ederse  bizlere  de  hayırlısıyla inşallah...                   Saygılar.......

 

12 Kasım 2013, 19.22
Bir tek ben mi, yazının "'O' artık asker" kısmına gelene kadar oldukça gerildim? Sonra, orayı görünce bir rahatlama geldi ki sormayın. Korkutmayın beni böyle girişlerle (yorumcu tam da yorumun burasında, başlığa dikkat etmediğini fark eder, fark etseydi, askere gittiğini anlardı daha baştan, sonuçta akıllı biri:)).

Oh be dedim, askere gitmiş sadece. Böyle düşününce de, Veda, oğlu askere gitti diye üzülürken, ben de, askere gitti diye seviniyorum, hiç olmadı bu, diyerek vicdan azabı çektim, utandım. Ama sevinmem askere gitmesine değildi. Yani askere gitmesineydi de, öyle gitmesine değildi. Biri beni durdursun, cümleleri toparlayamıyorum, açıklamaya çalıştıkça saçmalıyorum, öyle işte :)

Çok uzatmayayım yorumumu; Veda, oğluna tez tezkereler dilerim, senin de güzel yazılarına devamını dilerim.
12 Kasım 2013, 19.45

Bence de çok akıllı biri :))..  satırları okuduğunuz da neyi algıladığınızı anladım, şükürler olsun ki öyle değil..   Sayın opum tşk ederim yorumunuza..

 

12 Kasım 2013, 20.19
bu vatana evlat yetiştiren anneleirn elleri öpülür saygıylan ellerini öper hayırlı teskereler dileirm şimdiden yüerğine sağlık veda.
12 Kasım 2013, 20.19
bu vatana evlat yetiştiren anneleirn elleri öpülür saygıylan ellerini öper hayırlı teskereler dileirm şimdiden yüerğine sağlık veda.
12 Kasım 2013, 22.15
GÜZEL BİR YAZI OLMUŞ PAYLAŞIMIMNIZ İÇİN TEŞKLR
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın