gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KEŞKE YALNIZ......

25 Kasım 2013, 23.05
A- A+
“iki çay söylemiştik orda, biri açık,
keşke yalnız bunun için sevseydim seni”

“uzaklara bir bakışın vardı kafeteryada
keşke yalnız bunun için sevseydim seni”


Yukarıda alıntı yaptığım şairin “ keşke yalnız bunun için sevseydim seni” ile bitirdiği yaklaşık yirmi şiiri var. İnsan yaşarken hissedemiyor bazı şeyleri… Sonradan anlıyor kıymetini… Şairin bu şiirlerini okuduktan sonra ben de sordum kendi kendime… Yalnız ne için sevseydim O’nu?

Keşke yalnız; arkadaşlarla buluşmaya giderken “paran var mı” soruna; utanıp “var” dediğim zamanlarda “al şunu parasız gezme” nezaketin için sevseydim seni… Keşke yalnız; üniversiteyi kazandığım gün “ artık bu ailede en çok dirsek eskiten kişi olarak benim kadar söz hakkın var “ alçak gönüllülüğün için sevseydim seni… ( Babama )

Keşke yalnız; soğuk kış gecelerinde, her saat başı gelip üzerlerimizi açıp açmadığımızı kontrol ettiğin için sevseydim seni… Keşke yalnız; o lanet hastalığında çektiğin tüm acılara rağmen, sırf biz üzülmeyelim diye metanetini koruduğun için sevseydim seni… ( Anneme )

Keşke yalnız; sırf ben ağlıyorum diye haşlanmış yumurtayı diktiğin için sevseydim seni… Keşke yalnız; kendini en az öz annem kadar sevdirdiğin için sevseydim seni… ( Cicime)

Keşke yalnız; evde top oynarken kırdığım eşyaların suçunu her seferinde “ ben kırdım “ diyerek üzerine aldığın için sevseydim seni… Keşke yalnız; montumu habersiz alıp giydiğinde, kız arkadaşının yanında seni rezil etmiş olmama rağmen sustuğun için sevseydim seni…. ( Biradere )

Keşke yalnız; nefret etsen de her istediğimde hatırımı kıramayıp sırtıma masaj yaptığın için sevseydim seni…. Keşke yalnız; o mavi gözlerin için sevseydim seni…( Ufak biradere )

Keşke yalnız; yeni aldığın arabayı kaçırıp kaza yaptığımda “ canın sağ olsun koçum “ diyerek üzerinde durmayışın için sevseydim seni… ( Amcama )

Keşke yalnız; beni çarşıda elimde sigarayla gördüğünde yanımda kız arkadaşım var diye görmemezlikten geldiğin, akşam bizim eve gelip o zaman tokatladığın için sevseydim seni.. Yaş 14… Hava atmak için içilen ilk sigara:) ( Diğer Amcama )

Keşke yalnız; hastalığımda 24 saat odamın kapısında beklediğin ve akıttığın gözyaşların için sevseydim seni… ( Dayıma )

Keşke yalnız; dansa davet oyununda karşıma geçebilmek için gösterdiğin çaba için sevseydim seni… ( İlkine)

Keşke yalnız; sırf sokakta mahalle maçı yapabilmek için seni her ektiğimde yalanlarımı yuttuğun için sevseydim seni… ( Öbürüne )

Keşke yalnız; her yağmur yağdığında sırf ben ıslanmayayım diye vücudunun %1 ini yağmur altında bıraktığın için sevseydim seni…. :) Olsun be! Islanmak bazen güzeldir…( Diğerine )

Keşke yalnız; hemen hemen her çay ya da kahve içmeye gittiğimizde bir şeyleri kırıp, yüzün kızardığı için sevseydim seni… Keşke yalnız; her hafta bana kazak aldığın için sevseydim seni… Laf aramızda, beğenmemiştim hiçbirini ama mecburiyetten giydik işte.. ( Diğerinin diğerine )

Keşke yalnız; ayrılırken akan gözyaşın sevseydim seni… ( Ötekine)

Keşke yalnız; Hulusi’yi sevdiğin için sevseydim seni…. ( Ayşegüle- Sevilecek başka yanı yok zaten )

Keşke yalnız; Ayşegül’e katlandığın ve sırf bu yüzden bile cennete gidebilme ihtimalin için sevseydim seni… ( Hulusiye)

Keşke yalnız; her telefon açtığımda “ Ömrüm” diye açtığın, bana kendi ellerinle börek yaptığın ( lütfen bir dahakine az yanmış olsun :P ), sahilde üşüyen ellerimi nefesinle ısıttığın, hastalandığımda her 5 dakikada bir “ nasıl oldun?” diye mesaj çektiğin ve en önemlisi hala beni çektiğin için sevseydim seni… ( Canıma )

Keşke yalnız; böyle miskin, tembel, asabi, dağınık adama verdiğiniz önem için sevseydim sizi.. ( Hepsine- Ayşegül hariç, malum sevmeyiz bir birimizi )

NOT: Ben şiir sevmem... Sıkılırım...Geçenlerde bir arkadaş ortamında şairin şiirleri hakkında bir söyleşi geçti... Ortamdakiler kendi keşkelerini saymaya başladı... Ben de kendi keşkelerimi sayayım dedim:) Hayatta keşkelerimiz az olsun ve keşkelerimizin kıymetini bilelim..

TuRK...

YORUMLAR

26 Kasım 2013, 00.24

      :) Caanım şiiri ne hale getirmiş .ppp Sen ağlıyorsun diye Cicin'in haşlanmış yumurtayı dikmesine bittim :) Niye ağladın? Civciv ölücek mi sandın? Ya bitiyorum bu çocuk akıllarına ben, yok böyle bi masumiyet yani... İlkine, diğerine, ötekine, diğerinin diğerine hıııııı :) Neyse sonunda "Canım"a bağlamışsın olayı, görmezden geliyorum :) Eğlenceli yazıydı Türk :)
26 Kasım 2013, 00.45
Ahh Türk hocam ya, o ilk keşkelerinde özellikle daha önceki bloglarından tanıdığım annen, cicin, baban, amcanla ilgili yazdıklarından yine ve yeniden çok etkilendim. Kaybettiklerini de andığın bu yazında , hayatındaki o özel insanların hepsine Allah rahmet eylesin.

Sonra gülümsettiğin yerlere geldim:) O diğeri, diğerinin diğeri, öteki diğer derken çok eğlenceliydi yazın ve tam içimden geçiriyordum ki Ayşegül nerede diye, önüme düştü:)) Çok alemsin çok, illa laf sokuşturacaksın zavallı Ayşegül'e:) Hulusi de payına düşeni almış yine:)

Ben de sana bir keşke yazayım mı yazınla ilgili?:) Bak demedi deme değiştir orayı hatta. Keşke, canıNa yazdığın o özel cümleye ''keşke'' diye başlamasaydın. ''İyi ki sevmişim seni'' benzeri bir giriş, sanki daha iyi gibi bu durumda. Baksana kız hala çekiyor seni:)) Daha da çoğalsın sevginiz...
Ataya.

26 Kasım 2013, 01.17
Ohh Ohhh oh! Öteki, beriki, diğeri, diğerinin diğeri, en sonuncusu, sondan bir önceki derken iyi sıralamışsın:) Cezbe ye katılıyorum. Şiir için söylediklerine yani:):) Biraz hüzünlü gibi görünse bile sonuçta birini sevmek için daha daha çok nedenlerin olacaktır. Kaldı ki birini sevmek için nedene de gerek yok bence. Nedensiz de sevebiliriz..Di mi? :)
26 Kasım 2013, 03.20

hazir sinirlerim bozulmus kendi kendime gulmeye baslamistim  bu siirletamamladim:))  aslinda baslari ve son cok guzelde arada kalanlar guldurdu digeri oteki filan yuh dedim artik:)super dilegine katiliyorum keskelerin olmamasi dilegiyle benim  keskem bu  paylasimdan evvel devrik cumle arkadasimizin paylasimina yaptigim yorumu iptal etseydim keskeeee:)) ay hala  guluyorum benya hastalikmi ne:)  ciddi bir konu bense gulme krizine girdim dusunce tuttugu gibi. turk iznin olursa yani ozrumu burdan iletiyorum,   arkadaslar ben erken saatlerde pc acmiyorum gec saatlerde ne oluyorsa   bana bilmiyorum artik  daldan dala  atliyor  benim hafiza reset lazim:)   eskilere sadece yasanmislik degil tanik oldugum izledigim duydugum hattaaaa ruyalarim bile aklima gelir okudugum seyle alakali cagristiran ne gectiyse, hade aklima gelir anladimda toparliyamadim  aklima geleni yazdim on sayfalik gazete cikardiyaa  kisa kesem dedikce uc defa sildim asabim bozuldu  ya buda uzadi cenem ddustu anliyacaginiz , ben dusunce gulerdim , sinirlenincede gulerim bazen , ama cenem dusuncede cok guluyomusum yaaaa cenemi topluyayim ve uzunca birsure okumakla yetineyim ben,  gece yorum beni bozuyo :))

yuregine saglik ataya ya katiliyorum  sevseydim  dunde kalmis gibi olmusya aysegulle ayni kefeye konmus gibi degis orayi  sen:) muhabbetiniz bol olsun sevgiyle kalin .

26 Kasım 2013, 10.37
Te be sendemi şayir uldun ba diyecadım ama vazgeçtım. Benda keşkalarımı sıralaycam.
- Keşka ilk ulumun adını Üseyin, ikinci ulumun adını Asan koymasaydım.
- Keşka u yetmişlık buğma rakımı 1 geceda içmesaydım da er yediyim altı benim karıya anlatmayaydım.
- Keşka bizım kızanlarla kayalıklara gidıpda, dübüru üşütup, 3 gün cırcır olmayaydım.
- Keşka bana ayatı zehir eden, ep çalişmamı isteyen ama ep içmemi istemeyen benim karıyla evlanmayaydım.
- Keşka eyitim ayatımda biraz daha gayret etseydım da, üriversiteyı da bitirseydım, ilkokul dörtta ayrılmasaydım.
- Keşka bu yorumu yazmayaydım.
26 Kasım 2013, 11.19

Ne çektin bu Ayşegül'den be Türk ne çektin :)))) biraz hüzünlü gibi görünse de ilki öteki beriki evvelki sonraki derken :)))) ne düşüneyim bilemedim Türk :)

Keşke sadece beynim olaydı, kalbimle çatışmayan böylece acı çekmeyen bir beyin

26 Kasım 2013, 12.34
Kimseyi zorIa sevdiremezsin. Sevmiyorsa ve görmüyorsa içindeki ateşi, tek bir şey söyIeyebiIirsin. ‘Sen biIirsin’.
26 Kasım 2013, 13.41

Duygulu, eğlenceli, romantik, minnet, dolu keşkeler silsilesi.

Bayıldım..

Ellerinize, kaleminize , o güzel yüreğinize sağlık...

26 Kasım 2013, 19.03

  Sayın TuRK_38, hem biraz yürek burkan,hem güldüren,hem düşündüren, çok keyifli bir yazıydı.Kaleminize sağlık.Sevdiniz daim,hayatınız keşkesiz olsun.Saygılarımla...
 
26 Kasım 2013, 21.44
Sanki şiir de hem sevmemek için bahanesi çok ama vicdan yapıp sevmek için geçmişi deşip bir bahane bulsam da sevsem der gibi bir hali de var....Sanki sevmek için bahanesi çokta şunuda eklesem der gibi de bir hali var şairin.....İlk tanım sizin Ayşegül e duyduğunuz hisler gibi sanki..sevmiyorum ama arkadaşım için diyorsunuz..Yazı sadece Ayşegül için yazılmış oluyor siz istemesenizde.))Ana konu sevmedikleriniz ama sevmek için en azından bir bahaneniz olması gibi....Yada ikincisi ; sevdikleriniz ve sevmek için bir çok sebep sıralayabildikleriniz...Keşkeler bunun için olsa gerek....Bence keşkelere hiç gerek yok....Zaten sevmek için sebebe gerek yok....İyiki keşke dediklerimiz var bizi biz yapan ..Allah eksikliklerini göstermesin....Yazınız ayrı güzel yorumlar ayrı..Hepsini zevkle okudum...Kaleminize sağlık.....
27 Kasım 2013, 01.15

Yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler...

Sadece şunu belirteyim... Amacım insanları sevmek için bahane üretmek değildi... Sevdiklerimizle paylaştığımız küçücük anıların, anların bile değerli olduğunu vurgulamaktı.Aklımıza gelmeyen, sıradan şeyler bile yerine göre değerli olabiliyor... Yoksa sevmek için elbette bahaneye gerek yok.

Saygı ve sevgiyle..

27 Kasım 2013, 01.25
Arkandaki sırrının, yüzündeki gerçeği bozmadığı günler için, keşke yalnız bunun için sevseydim seni. 
Benim de söyleyecek bir keşkem varmış sanırım, pencereden izlerken her şeyi, sokağa seslenen mahalle sakini gibi.
Sayenizde şiirler okudum, bol keşkeli. Bu keşkeler, nasıl desem; hani keşke seni sevmeseydim yerine keşke ...... donsun, kalsın, öylece...
Teşekkürler Turk_38, aklınıza, fikrinize ve kaleminize sağlık.
27 Kasım 2013, 03.56
Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git.
Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler.
Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin
Oysa Allah bilir bugün iyi uyanmıştık
Sevgiyeydi ilk açılışı gözlerimizin sırf onaydı
Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun ötmüştü
Bir sevişmek gelmiş bir daha gitmemişti
Yoktu dünlerde evvelsi günlerdeki yoksulluğumuz
Sanki hiç olmamıştı

                          Cemal Süreyya

Önce bir burukluk hissettim..sonra sarirdim, nerde bizim alistigimiz Turk 38 ? Odami hüzne bulanmis dedim ..Neyseki yine o bildik tanidik yazar cika geldi de derin bir nefes aldim..sonra o siirin sairini merak ettim ..Baktim bizim Cemal Süreyya ..diger bir kac siirine baktim bu dizelerde takili kaldim, hem bu sairimizi animsamis olalim dedim..Cok yönlü ve cok kendi bünyesine okuyani ceken bir yazi olmus..
Amaaa...Digeri....Öteki...Beriki....Evdeki !! kelimelerine bir gicikligim var ondan sanirim, biraz kaslarim catildi gülümserken :) Selam olsun..Saglik olsun :)
27 Kasım 2013, 09.25
keşke, böylesi güzel içerikli bir yazıyı ben de yazabilseydim.

tesekkurler
27 Kasım 2013, 14.57

Son girişimde bileğim ağrıdığı için sadece teşekkür edip çıkmak zorunda kalmıştım. Yorumları bir kez daha okuduğumda gerçekten çok eğlendim. Şu an ağrım az olduğuna göre bir kaç kelam daha edebilirim sanırım:)

CeZbE; yumurta muhabbetini açıklayayım:) Rahmetli Cicim bana yumurta haşlamış. Rahat yiyeyim diye çatalla ikiye ayırmış. Ben yumurtamı parçaladın diye ağlamışım. Kadıncağız defalarca yumurta haşlamış ama ben ağlamaya devam etmişim. Çareyi yumurtayı iğne iplikle hafifçe dikmekte bulmuş:)

Ataya; insan son paragrafı yazmadan az düşünür yaaaa:) Beni ne durumlara soktuğunuzu hayal bile edemezsiniz:))), bir kaç ayda bir bir yerlerde karşılaşıyoruz. O zaman açıklarım size:) 

GURCU_KIZI; yorumunuzun sonuna doğru biraz kafam karıştı:) İçinizden geldiği gibi doğal yorumunuz için tekrar teşekkürler.

ÜsmenAga; yeminle koptum yorumunuza:) Son cümlenizi görmemezlikten gelelim ne dersiniz? Teşekkür ederim.

estide_geldimki; Ayşegülden çektim ve çektirdim:) Çektirmeye devam edeceğim inşaallah. Şu an kendisi hamile, bu sebeple doğumunu beklemekteyim:)

feRidee_e; keşke her zaman " Sen Bilirsin" diyebilmek kolay olsaydı.

Strawberry_06; teşekkürler... Birkaç kişi beni bu yazdıklarımdan dolayı ormantik bulmuştu:) Sayenizde romantik olabilmek hoş duygu.

illa_ahu; sevgili meslektaşım... Hatta zümrem.. Sizinde hayatınız keşkeleriniz az olsun inşaallah.. Amin

154ABankGüvenlik; sevmek için sebebe gerek yok sözünüze tamamen katılıyorum. Benim amacım küçük şeylerin bile kıymetini bilmek gerektiğine vurgu yapmaktı. Demek ki kendimi ifade etmekte sıkıntı yaşamışım. Analizleriniz için teşekkürler.

fortunmeriç; sizin keşkeniz çok daha geçerli ve içten olmuş. Teşekkürler..

IBerrak; şairin ismini bilerek yazmamıştım:) Siz bulmuşsunuz. Öteki, beriki meselesini de açıklayayım. Her insanın hayatında kalp atışını hızlandıran birileri olmuştur. Çocukken, ergenken, geç ergenken:) Önemli olan yaşanmışlıkları saklamayacak dürüstlüğe sahip olabilmek. O an kalbinin attığına sadık kalabilmek sanırım.Yorumunuz için teşekkürler. Hüzünlerimiz az, sevinçlerimiz fazla olsun inşaallah. Amin..

Devrik_Cumle_; sadece estağfurullah diyebiliyorum, inanın yüzümü kızarttınız. Eminim siz çok daha güzel içerikler yazarsınız, bizler de okuruz. 

27 Kasım 2013, 15.24
Turk_38 nedendir bilinmez ama senin nickini gördüğümde hep aklıma de pastırma geliyor, suratımda da manasız bir gülücük, tek sebebi pastırma. Halbuki tanıdığım Kayserililer ve hiç birini yürüyen pastırma olarak görmüyorum da, neden pastırmayla seni bu kadar özdeşleştirdim anlam veremiyorum:)

Ve;
"Keşke yalnız, kahvaltıda 1 kilo ince ince dilimlenmiş pastırma olsaydı da yeseydim ve seni seviyorum pastırma deseydim" diyorum :)

Güzel pastırma, pardon yazılarının devamını dilerim :)
27 Kasım 2013, 17.46

Ya opum:) En azından "güzel pastırma " yerine " yakışıklı pastırma" deseydiniz:)

Şaka bir yana şu yaşıma kadar insanlarda çok değişik çağrışımlara sebep olduğumu biliyorum. Örneğin;  yakışıklıkta Chace Crawford'u, yetenekte İbrahimoviç'i gibi:) İlk defa birinde pastırmayı anımsatmak gibi bir durumum söz konusu.

Bir de pastırma öyle pahalı ki artık, biz kayserililer bile yiyemiyoruz. Ben de " keşke kahvaltıda en azından koklayabileceğim bir dilim pastırmam olsaydı da koklasaydım ve seni seviyorum pastırma deseydim" diyeyim:)


Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın