gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

der der durur...

07 Aralık 2013, 19.30
A- A+

  “Kalk kızım uyanıver bi” bunları derken bir taraftan da üstümü açmış, bacaklarımı somyadan aşağı indirmişti. Hani mızırdanıyordum ama annem de hiç böyle yapmazdı. “ bi bismillah çek kızım kalkıver” az korku az da merakla yarı açık gözlerle anneme baktım “ anne ne oluyor” annem sanki utanmış gibi bi üstünü başı giy şu saçlarını topla hanaylara git gelin Fatma seni istiyor.. Yakup’dan mektup gelmiş”

  Gözüm emme-basma tulumba gibi kafa sallayan horozlu saate takıldı daha 8 di. “açım “ dedim. “gelince yersin bi kendine gel” diyen sert ses tonu ile isteksizce hazırlanıp çıktım. Kuyunun yanında ki o büyük eve hanaylar denirdi. Bahçesinde köyde yok denecek kadar az olan meyve ağaçları kavaklar olan tek evdi o zamanlar saray yavrusu gibi gelirdi bize. Sabah erkenden eve hanayların çobanı gelmiş askerde olan büyük oğlanın mektubunun geldiğini Fatma bacının beni çağırdığını haber etmişti, hani artık orta okula başlıcaktım bu sene,  büyümüştüm de oysa, ama bir uyku uyutmamışlardı diye söylenirken aklıma geldi yakup'un mektubu ile benim ne alakam vardı ki salak salak sormamıştım anneme de uykulu halimle ..  Ya işe bak ya kaçıncı adımda idim onu da unutmuştum

  Kapıyı Fatma abla açmış utangaç utangaç beni arka odaya almıştı.” Abla ne oldu” dedim korku ile kucağında yürüyemeyen bir bebeği yanında eteğinin ucundan tutmuş koca gözlü bir oğlan çocuğu ile bana katlanmış bir zarf verdi. “yakup abin yolladı bana bi okuyuver “dedi. Sorulabilecek en saçma soruyu sordum “ neden kendin okumuyorsun”. “Okumam yok” dedi yüzü kıpkırmızı.

  Karadut un bu sene çok verdiğini duymuştu  çok yemesindi çok sever biliyordu… Süt sağarken telliye  dikkat etsindi tepiklerdi sık sık.. Bu kış sert geçecekti evlatlarını sıcak tutsundu o da yanlarında olsundu.. Hanayların oğlu mektup yazıyor derlerdi sonra sık yollamıyordu  ama bir daha mektup zamanı harmana denk  gelecekti  mektup yerine kendi gelecektii …..

  Bebek mızırdanmayı kesmiş, sesimle uykuya dalmıştı, koca gözlü çocuk sanki masal anlatıyorum gibi pür dikkat beni dinliyordu Fatma abla eşarbının ucu ile gözünü siliyordu. Yutkundum mektup bitmişti ama bitti diyemedim.  “Bizim evden burası tam 1400 adım 4868 saniye” dedim. “Yakup abinin mektubu 230 kelime”. Bana şaşkın şaşkın bakarken “abla sen kaç yaşındasın” dedim .“18 “ dedi. Son sürat çıktım odadan hem ağlıyor hem koşuyordum kapıdan girince annemle karşılaştım “2760 saniye 1100” adım diye bağırıp odama girdim.

  O zamanlardan kalma huylarım adımlarımı saymak kelimeleri saymak şu an ilerlemiş halde mutfak fayanslarını saymak gibi ama okuduğum bir şeyi unutmamak ordan kaldı geçenlerde face de bir yazı beğenmiş arkadaş onu okuyunca geldi bu anımda aklıma:

Bazen seni seviyorum diyemez insan, onun yerine;

Dikkat et kendine, der

Fazla yorma kendini, der

Hava soğuk sıkı giyin der

Der der durur….

 O zamanlar  tuhafıma giden yüzlerce şey çok sonraları anlam kazanıyor. Yakup abinin Fatma ablaya ( benden sadece 5 yaş büyük olmasına rağmen) aslında mektubun her satırında dediği tek şey vardı;

Seni seviyorum

Seni seviyorum

Seni seviyorum

Seni seviyorum

Sadece yazamamıştı bunu

                       babel

YORUMLAR

07 Aralık 2013, 21.15
Babilim emeğine sağlık harika bir yazı :)
07 Aralık 2013, 21.43
     Geçmişe dair güzel bir anı.. paylaşımın için teşekkürler canım...
   Dikkat et kendine .fazla yorma canım..))
07 Aralık 2013, 21.57
Hafizaniza saglik ,cok duygulandim guzel  anlatiminizla daha hos olmus.  eskiden  cok kullanilmayan  sozler simdilerde paspas niyetine kullaniliyor ne aci. ozamanlar sozde degil davranislardaydi anlam simdilerde ise sadece sozde kalan dilin ilersine gecemeyen duygular:((
07 Aralık 2013, 22.40
Güzel Bir Hikaye.. Her İnsan Ayni Degildir Aslinda Ve Bazi İnsanlar Duygularini Acikca İfade Edemezler.. Hem Yasadiklari Ortam Hemde Karakterleri Dogrultusunda..Baslik Der Der Durur Yerine Temiz Sevgiler... De Olabilirdi :)
07 Aralık 2013, 22.46
Ne güzel sevgi dolu, sıcacık bir yazı. Hem mektubun geldiği yere, hem yazana, hem de bize aktarana selam olsun.
07 Aralık 2013, 23.12
emegine guzel yuregine saglik ne guzel dile getirmissin insan kufur etmeye hakaret etmeye utanmazda neden sevdigini soylemeye utanir hic anlamadim anlamayacagimda ben seni cok seviyorum herkesi cok seviyorum ve cok tesekkur ederim sevgiyi bukadar guel dile getirip bizlerle paylastigin icin...
07 Aralık 2013, 23.40
Ben yazıdaki sayıları hiç unutmamana takıldım nasıl muhteşem bir hafızadır bu :)
Hoş bana senin herşeyin muhteşem gelir ya neyse :P
Öyle saf temiz sevgileri görmeyeli çok uzun zaman oldu ki :(

Seni seviyorum güzel kadın yüreğine sağlık smile Resmi
08 Aralık 2013, 03.54
Ben eskiyi şimdiyi nasıl seviyorsam öyle seviyorum işte....Evet zorluklar varmış ama zoluklarla birlikte güzelliklerde varmış...Ağızsız kelimeler varmış o zaman....Yürekte dolanan ama bir türlü söylenemeyen yanına bir sürü ek cümle katılan ama asla asıl maksadını söyleyemeyen ağızsız kelimeler....Söylenmesede okuyucu tarafından anlaşılabilen gizni özneli cümleler....Herşeyin az,öz paylaşıldığı ama daha daha değerli olduğu o zamanları inanın özlüyorum ben....Şimdide güzel tabi ..Teknolojinin her türlü nimetinden faydalanıpta nankörlük etmek olmaz....Eskilere gittim yazınızla....Önce bir beyaz kağıt alınır ele...Sonra yazmaya başlanır....Öncelikle büyüklerin ellerinden sonra küçüklerin gözlerinden..Bir türlü sevdiğini soramaz dili...Dili sorsada yazamaz eli....Ama mektubu okuyanda dinleyen herkeste bilirki gizli bir aşk vardır aşık vardır yazılanlarda..))Çok hoştu yazınız..Herkesin kendisine özgü güzel bir yanı vardır...Başkalarının bilmediği..Ben buna Yaradanın insanlara hediyesi diyebiliyorum....Hoşçakalın hoşbırakın...Şimdiki gibi.))
08 Aralık 2013, 11.02
Selam ... Hani hiç bitmesin  deriz ya  işte  öyle sıcacık bir  paylaşım.. Kendi çocukluk anılarımı  hatırlattı bana , yüreğinize sağlık.
08 Aralık 2013, 20.05
Sıcacık bir yazı..ve ne güzel sevgi sözleri..''Dikkat et kendine'''',hava soğuk sıkı giyin,''kendini yorma...''. '''Bu sözlerin yanında ''Seni seviyorum'' ne anlamsız kalıyor...Hele artık  herkesin , herkese  ''Seni seviyorum'' u   bol keseden dağıttığı günümüzde...Yüreğinize sağlık..Çok sevdim yazınızı..Sadece Yazı başlığı  keşke  bu olmasaymış :)
08 Aralık 2013, 21.01

Çekingen insanın "seni seviyorum" diyememesi ne hoştur :) sakladığından sevmediğinden değil de, her an dile getiremediğinden yerine türlü cümleler kuruvermesi. Bu sözü olur olmadık kişilere düşünmeden, daha kötüsü sevmeden söyleyen insanlara inat, bu insanların sevgisi bol olsun..

Teşekkürler paylaşımına pek içtendi =)

09 Aralık 2013, 06.45
artık insanlar birbirlerini sevdiklerini fazla sölemiyorda eskilerin o çekingenligi ne güzelmiş utanmak ve benzeri duygular.Eski zamanlar hep güzeldir ya zaten 
09 Aralık 2013, 09.46
O mektuplar günlerce muhataplarının koynunda saklanırdı. Ucu yakılmıs, çocuk eli çizilmiş, bir cümleyle geçiştirilmiş özlem dolu öznesi gizli mektuplar!...

yazınız hoştu. tesekkurler


09 Aralık 2013, 14.59
Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Ellerine sağlık babilim.
O zamnlar öyleymiş şimdilerde de öyle. Kimse seni seviyorum demiyor.
Onun yerine sevdiğini hareketlerinle göster diyor.
Halbukı ne kadar sihirli bir kelime...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın