gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

KAOS

08 Ocak 2014, 23.49
A- A+

Aklın fikrin, yad ellerdeki sessizlerin uykusunda. Bölük pörçük rüyalarında derinlerin...O uykuda, hıçkırıklara boğulmuş zebani tutkular.

Hayatta, yanlışı kucaklayanların hepsi dipsiz bir kuyuda. Debeleniyorlar elleri kolları bağlı. Sıkışmışlar boylarınca, boyunlarındaki izler ise yaşları kadar taze ve derin...Acziyet kat kat olmuş, bir emanete tutuklu kalmış çoğullar.

Ay yolunu kaybetmiş, yıldızlar kainatı terketmiş. Sis bulutları kendini bırakmış gitgide koyulaşan geceye. Ruhların birinde gözünü kırptı ilk yıldız ve peşinden ayaklandı diğerleri. Her birinin üstünde birer ışık.

Görüyor musun oğul veren pişmanlıkları ve homurtularını?

Hani nerde oğullar, nerde kızlar(!)? Bir izdiham içinde ruhlar. O ruhlar ki, kalpleri didikliyor  binbir vesveseyle...Bir çıkmışlık var insanoğlunda. Bir çalmışlık  huzuru ve hoşgörüyü...Hırslar boğazını yırtarken böyle, nasıl sükut beklersin?

Düşünsene bir, nasıl düz yolda çelme takıyor ayaklarına bu düzen, bu baskı? Kayıtlı kalmak zorunda olduğun resimli çerçeve nasılda kendinden emin. O mağrur ciddiyet, o katıksız tehlike. Bezginlere çizgili, renkli birer duvar...

Bir kasırga çıkmış bütün çöpleri doldurmuş kuyulara. Gökten kuraklık yağıyor. Bir damla su yok toprağımıza, bir damla sevgi kalmamış tekimize. Zaten söz hakkını çoktan kaybetmiş boşvermişler. Ne gerek var konuşmaya. Sükunet bir dilsizin tekelinde, sükunet sabır işi.

Deli gibi ile başlayan kırk akıllı laf edilse, hangisine kafa sallarsın ya da hangisinde dur dersin? Cennetten kovulacağını düşünüyorsan, zakkumlar çiçeklerini açmış bekler seni bir katta.

Heyhat gece! Heyhat gündüz!

Ortasında yatar bir kuşak dümdüz.

Beden ile ruh arasında sıkışmış nefs,

Hadi! Şimdi yap müdafaanı...

 

YORUMLAR

09 Ocak 2014, 15.21
Waoowww , Bala..
Sadece, Bala yazmis diye okudugum, okurken bambaska bir pencereden bambaska bir ufka yöneldigim yazarsin..Yazarsinda yazmasina, kazirsin bazi seyleri bizlerin gizlerinde..Tarzina, cümlelerine, ahengine bayiliyorum..
Senden bir kez daha helallik istiyorum güzel arkadasim..Yayin yaptigim radyoda, arkadaslarla sohbetlerimde, ögrenmeye calisirken edebiyati, senin bu bloglarinla kapatmaya calisiyorum  kendi beceriksiz karalamalarimi..Helal et yazilarini okudugum, okumayi sevdigim, paylastigim icin..Müdafaamidir bilmem ..Itirafmidir bilmem..Ruhuna saglik arkadasim..
09 Ocak 2014, 16.43
KALEMİNE SAĞLIK İYİ GELDİ
09 Ocak 2014, 17.31
Yüreğine Sağlık Kardeşim...
09 Ocak 2014, 21.56
Yureginize saglik okurken bin bir sey gecti aklimdan ilk basta kiyamet, ahiret gibi ,  cok degerli ve bir okadarda anlamli yazi icin  tesekkurler.
11 Ocak 2014, 21.19
Bala'cım,
özlemişim seni, güzelim satırlarını.
Çok etkileyici olmuş, sağ ol.
Berrak'cığımın şiir gibi sesiyle okunuşu da eminim mükemmel olur.
Teşekkürler
Ve tabii ki sevgiler.
04 Ekim 2014, 20.35
Kiraz Çiçeği
Geleydin bir çay içimi;
Sen "çay "dökerdin,...
Bende "içimi" ...
Vakt-i çay..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın