gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Okudum...

22 Şubat 2014, 12.37
A- A+

Okudum,

Yüzündeki hasretini, okudum içime sığdıramadığım hasretimi...

Okudum, bakınca resmine neler yaşadığını ve bana neler hissettirdiğini...

Okudum, o kara gözlerini sen saklamaya çalışsan da...

Gözlerinin derinliğin de gördüm seni, sen anlatmasan da...

Yüzüne yansıyan yaşanmışlıklarını okudum... Her kare de her çizgi de...

Gülümseyen gamzende bile sakladıklarını okudum...

Dokundum,

Senden kalanlara...

Dokundun,

Yüreğimin en ücra köşelerine, masum yüzünde ki hüznünle...

Bana neler anlatıyor gönderdiğin o kare bir bilsen... Hiç bu kadar zorlanmamıştım duygularımı ifade etmekte...

Düğüm düğümsün, ömrümsün her nefesim de, özlemimsin her günümde, gururumsun...

Aklımın ve yüreğimin hep sende olduğunu bilmelisin ve dualarımın sizlerle beraber olduğunu.

Sevgimi yeterince gösteremediğimi düşünsem de, seni bir evlada duyulan sonsuz sevgimle yaşattığımı ve yaşadığımı bil...

Bazen,

Sanki görünmez oluyorum, uçuyorum sana doğru elimde sihirli bir değnek varmış gibi, dokunmak istiyorum tüm olumsuzluklara...

Senin yanındaymışım gibi seni gördüğümü, bir adım arkandan takip ettiğimi, elimi uzatsam dokunabileceğimi, sendelesen tutabileceğimi, sırtındaki yükü hafifletebileceğimi, hasta olduğun da iyileştirebileceğimi, üşüdüğünde ısıtabileceğimi sanıyorum hep...

Gözlerimin dalgınlaştığı her yerde sen varsın...

Bekliyorum sevgili oğlum...

Şafak  55

Not:  Hakkari ' de askerlik görevini yapmakta olan sevgili oğluma..


YORUMLAR

22 Şubat 2014, 13.07
bir evlada olan özlem ancak bu kadar güzel dile getirebilirdi sanırım.....
22 Şubat 2014, 14.18
Allah kavuştursun canım , gelinceye kadar artık kalbin onda atacaktır. Ellerine sağlık .Rabbim bütün annelere evlatlarıyla yaşamak nasip etsin.
22 Şubat 2014, 14.23
ne güzel yazmışsın ,ağzına sağlık.Dileğim en kısa zamanda bir araya gelmeniz.
22 Şubat 2014, 20.20

Kimi zaman özlem dolu, kimi zaman korku, kimi zamanda gurur dolu…

 İlk başta saatine bakarsın bu zaman neden geçmiyor diye ahlanıp vahlanırsın. Günler birbirini kuvaladıkça haftaları  ayları saymaya başkarsın. Bir zaman sonra şafak kağıdını eline aldığında vay be  galiba bitiyor demeye başlarsın….

En güzelide  ranzana çıkıp başını yastığına koyduğunda,  tezkereni aldığın günün hayalini kurarak gözlerini yummaktır. Bir  yandan annene sarılırken  o ayrı geçirdiğin ayların birikmiş özlemi vardır üzerinde  sanki sarıldıkça o yük üzerinden kalkmaya başladığını hissedersin…sonra anneciğinin donattığı masaya geçtiğini  en sevdiğin yemekleri yapmış olduğunu bilir ve onları iştahla yemeğe başlarsın…bir yandanda  seni askere gönderen sevdiklerin gelir aklına onlarlada hasret giderirsin…Bu güzellikleri düşündükçe zamanın geçtiğini ve bu askerliğinin bi gün biteceiğini bilirsin.

 Şu an itibariyle şafak 54 desende öyle bir günlecek şafak 7… dediğinde  içini çok başka bir duygu kaplıyacak.O birliğinde kurduğun arkadaşlarını orda bırakmak içini biraz burkmaya başlıyacak .Askerliğinin bitiyor olmasına sevinecek ama arkadaşlarından ve komutanlarından ayrılmla vakti geldiğinde içini garip bir duygu kaplıyacak..

En  güzelide askerliğin bittiğinde komutanlarının seni hep iyi anmaları olucak . Bir askerimiz vardı diye başlayan ve devamında övgü dolu hatıralar bırakmandır…

 

Devamını tezkere aldıktan sonra senden beleriz….

Gun gelecek bir gün kalacak işte  o gün  senin için doğacak…Şafak doğan gün demen  temennisiyle....Hayırlı tezkereler.

Sevgili V_EDA 17 Nisan sabahı oğluna sarılman dileğimle.

 

Not ; V_EDA’nın oğluna yazılmış bir muktup.

 

 

 

 

22 Şubat 2014, 20.43
Ah be V'edamız,
Öyle iyi anlatmışsın ki, öyle iyi anladım ki seni.
Az kaldı, Nisan'da kavuşacaksın hayırlısıyla.
Az daha sabır canım.
22 Şubat 2014, 21.07
 Veda bir annenin evlladı için hele asker olan evladı için  söylenecek en güzel şeyleri söyledin.Bu sözleri anne olmıyanların yazması mümkün deyil. Allah senin evladına ve senin evladın gibi asker olan diğer evlatlara sağlık sıhhat ve kazasız tezkereler nasip etsin.Ne mutlu sanaki asker anasısın.Hekese nasip olmıyan bir rütbe.Allah sana mutlaka mükafatını verecektir.Kal sağlıcakla
22 Şubat 2014, 21.33
allah  kavuştursun  hayırlısıyla  hasret  bıter
22 Şubat 2014, 23.22
az kaldi canim az kaldi sabir az daha sabir, rabbim tum askerlerimize hayirli teskereler versin , hasretle bekliyenlerine hayirlisiyla kavustursun insallah. o guzel kocaman  yuregine saglik bu bahar senin icin baska bahar olucak insallah puldun  sevgilersmile Resmi.
23 Şubat 2014, 00.04
Veda'cım bir anı olarak kalacak inşallah buraya döktüğün satırlar ve içindeki duygular, hem az kaldı kii:))
23 Şubat 2014, 00.39
TEK KELİMEYLE MİKEMMEL :) BAŞKA SÖZE NE GEREK...
23 Şubat 2014, 00.58
Bir gün bu kadar yakın şafak sayabileceğimizi düşünür müydünüz sevgili Veda ? İnşallah 23 Nisanda  sağlıkla onların bayramlarını kutlayacağız evlerimizde ...
23 Şubat 2014, 14.22
Veda_ Allah kavuştursun...
23 Şubat 2014, 18.20
Yazmaktan vazgeçmeyin. Beklemektende...
23 Şubat 2014, 19.37

  Ne  fesadım ben ya !  Okurken neler düşündüm  neler.. Keşke  önce  yorumları  okusaydım..:) Neyse   zaten    paylaşımın   finaliyle  birlikte  tezkeresini verdin içimdeki  o  fesatlığın. Baka ya  kalmış  duygularım  ise   ,ruhumun nizamiyesinden  giriş yaptılar  sayende.

  Bu  duygularla  diyorum ki;   mayıs ayına  kadar sadece senin evladın değil o.. Oğlun,  bizimde  kardeşimizdir...Bizim  askerimizdir,Hepimizin  askeridir.

   Şimdiden  hayırlı teskereler diliyorum.

23 Şubat 2014, 21.16

Güzel dilek ve temennileriniz için okuyan ve yorumda bulunan bütün arkadaşlara  çok çok teşekkür ediyorum.. Biliyorum ki sadece ben değilim  şafak sayan .. asker olan bütün evlatlarımıza hayırlı tezkereler diliyorum bende ..

Yüreğimden  süzülüp dilime dökülenleri dokumaya çalıştım , belki de benim gibi bekleyenlere tercüman oldum..

Sevgili O__ben  , mektubunu aldım ve yerine ulaştıracağım en kısa zamanda teşekkür ederim.

Ne diyeyim Sevgili Beymen  .)), fesatsın işte .. ya senaryo  yazdırıp sahne çektiriyorum sana  ya da neler düşündürüyorum .. ))  

23 Şubat 2014, 21.16
Az kalmış:) Tabi böyle bir çırpıda az kalmış demek bizim için kolay. Sanırım sizin için bayağı zor geçmiş. Allah kavuştursun cümlesini...
23 Şubat 2014, 22.58
Heey fesat beymen bak ne dicem:)) Geçen Cuma akşam ben blogsever salonu kalabalık görüp girdim, hiii bi baktım 200 küsur kişi yazıyor, unuttum tabii tombalak varmış:) Bizim bilogcuları görünce kalın gitmeyin dedim ve kupa bize radyo yayın yaptı:)) Ne dinledik biliyor musun:))) Senin gamyun şarkını:) Gel hatta hepiniz gelin, burayı okuyan herkes:) Senin yüzünde kupabeys atıldı hatta çok güldük. 
Bana da güldüler pisler! Ama neden? Anlatamam!:)
23 Şubat 2014, 23.21
  Rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin sevgili oğlunuza.Dualarım tüm mehmetçiklerle...Maskemin oğlu hakana sözüm olmasa başka şeyler sorabilirdim de sözlü sayılırım ben.Sözlüm de 8 yaşlarında.Büyüyecek inşallah.askere de yollıcaz:))Sevgiler sana Veda.Sevgiler sana güzel anne...
24 Şubat 2014, 01.36

Asker annesi olmak çok özel bir duygudur.Köy geleneklerinde kına yakarak ,Bayrağımız omuzlarında uğurlanır  gençlerimiz. Bu vatanımız yavrularımıza emanet diyoruz.Günümüz şartlarında zor olsa da Allahın izniyle bir de bakmışsınız bitivermiş.Tüm askerlerimizin,bekleyenlerinin allah yardımcıları olsun.Duygularınızı  paylaşmamak mümkün değil.Tüm askerler bizim çocuklarımız.Sevgiler gönderiyoruz Onlara.

 

24 Şubat 2014, 10.52
    Bak ya!  Desene  benimde  kasetim varmış :)         O gün benim  karizmamın çizildiği  gündü Ataya.  Bunu  ısıtıp   ısıtıp tekrar kamoyu  ile  paylaşmanın  adı  başkalarına  göre  nostalji  olabilir  ama  benim için  alkolün şişede durduğu  gibi  durmadığının  resmi  olarak resmiydi.:))    Bir  kaç  yıl önce Trapper'in  bir yazısı vardı.İlerde  millet  vekili olursa;  kötü niyetli kişilerin kendisini   giyinirken  görüntülemeleri  ihtimalini de dillendirmişti yazısında. Yorumumu  kendisine  blogla  değilde,  bizzat  bildirmiştim. ''  Dua  et de   giyinirken  çeksinler,    soyunurken  çekerlerse kötü olur''  demiştim.   Bu  görüşle:  allahtan  sadece ses  kaydım var.Ya  o  gamyuna  uyarladığım  şarkıyı,  o kafayla  görüntülü vermiş  olsaydım,şimdi   dinlenen değil, itibar  dilenen olurdum :)   Hem  dikkat  etsinler  öyle  çok  gülenler.Kendilerinede şarkı  uyarlatmasınlar  bana :)))
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın