gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Doğru Düzgün Küfür Edelim :)

01 Nisan 2014, 15.22
A- A+
Neden insanlar birbirlerini aşağılamak için hayvanları kullanır? Ben çok karşıyım şahsen. Bir insana, yaptığı kötü bir fiilden dolayı "hayvan" diye veya herhangi bir hayvan ismiyle küfredilebilir mi? Hayvanın doğasıdır her ne yapıyorsa, oysa insan, insanlıktan çıktığı için yakıştırılıyor o sıfat. Ne kadar yanlış...


Bazı deyimler vardır: Misal; bir o kanalda, bir bu kanalda, bir o gazetede, bir bu gazetede ne yaptığı, ne dediği belirsiz, sırf boy göstermek adına ortalığa düşmüş tiplere "medya maymunu" deriz. Her türlü şeyi kabul edip kul kölelik edenlere "bilmem kimin köpeği" vs. gibi şeyler söyleriz. Bu iki benzetmeyi başka hayvan isimleriyle beraber kullanmayız. Hiç "medya çitası" dendiğini duydunuz mu, ya da "başka insanların kaplumbağası olmuş" gibi bir tabir? Bu, küfre ve istenmeyen özelliklere dayalı insan-hayvan teşbihlerinin hepsi esasen insanın kötülüğüne dayalıdır sanıyorum. Düşünün; maymun ve köpek, insan cinsine en yakın hayvanlardandır. Demek ki, insana meyyal her hayvana da insan cinsinin kötülüğüne bulaşıyor böyle baktığımızda. 


İnsan, çıkarları doğrultusunda başkalarının önünde el pençe divan durmasa, köpeğin, masumca sahibine beslediği sadakat ve sevgisini de kirletmeyecek yani. Kişisel saygınlık ve öz değerlerini hiçe sayıp sadece her ne amaçlıyorlarsa onun uğruna komik duruma düşmese insanlar, maymunlar da masumane ve doğaları gereği yaptıkları oyunculuklarından ötürü bu aşağılamaya maruz kalmayacaklar. 


Karakter özelliklerini insanlara benzettiğimiz birkaç hayvana daha bakalım: Sinsi birine "yılan gibi" deriz, ölü etinden beslenen fırsatçılara "akbaba gibi" yakıştırması yaparız. Yılanı bir düşünün, sinsi olmayacak da ne yapacak hayvancağız... eli yok, ayağı yok. Sinsi insanlar da bence çaresiz insanlardır. Nasıl yılanın mecburi sinsiliğinin nedeni el ayak yoksunluğuysa, bu tip insanların da kişilik yoksunluğudur sinsi olmalarının sebebi. Ama fark şudur ki; insan kişiliğini kendi oluşturur. Akbaba leş yer evet... ama onun eşsiz doğal dengedeki görevi de budur zaten, "temizleyici" olarak doğanın dengesine hizmet etmek. Peki onlara benzetilen insanlar, be hey türler! sizin bu dünyanın dengesine ne gibi bir faydanız var?


Onlar hayvan, bize bahşedilen düşünme yetisinden yoksunlar. Doğaları ve fiziksel oluşumları ne gerektiriyorsa ve nasıl gerektiriyorsa öyle hareket ediyorlar. Peki biz? Bizim insanlıktan çıktığımız her durum, bizi başka bir tür olmaya evirmiyor mu? "Tür" diyorum ben o insanımsılara... insan değil, hayvan değil, bitki değil... tür işte... Bildiğiniz başka, insan olmayan bir tür.


Diyeceğim o ki; hayvanların yakasını bırakın, onların bir günahı yok. Birbirinize illa da sövecekseniz onları kullanmayın. Eminim; dünya yüzünde yaşayan insanımsı türlerden çok daha sevilesi ve bu dünyada olmaya layıklar hayvanlar. Kendi küfrünüzü icat edin, ben "tür" diyorum, "insanımsı" diyorum, siz de "nğmaevlıanv" deyin, ne bileyim "pykrtzlytmçmü" deyin, bulun bir şey işte. Elleşmeyin birader hayvanlara!

YORUMLAR

01 Nisan 2014, 17.29
INSAN  OLMAK ERDEMDIR....
01 Nisan 2014, 17.52
Hah işte benim bir araya toplayamadığım kelimeleri toplamışsın Cezbe , eline sağlık. Günümüzde küfür ve hakaret GÜÇ göstergesi oldu. Kim daha ağır küfür ve hakaret ederse daha '' erkeksi'' oluyor nedense.. Tırnak içindeki sözüme kızmasınlar sakın. Şu an söylemek isteyip söyleyemediklerimin altında eziliyorum. Bazı sözlerim bana kalsın... Ama bir gün hayvanlarda dile gelip '' İnsan gibisin senden tiksiniyorum '' derse asla şaşmam, bizim kadar kirli değiller çünkü... Neyse ben mutasyona uğrayıp o '' türe'' geçmeden :) ufaktan ufaktan kaçayım. Tekrardan yüreğine eline sağlık CeZbe.
01 Nisan 2014, 19.54

     Aslansın  sen ,   Koçum benim.. yürüü :))

    Kusura  bakma  Cezbe, doğru dürüst iltifat  edemiyorum :)

01 Nisan 2014, 19.56
Dediklerin de haklısın insanları kötüleyelim,hakaret edelim derken,verdiğimiz hayvan örnekleri ile hayvanların yapmış olduğu zorunlu ve yararlı hareketlerini de kötülemiş oluyoruz.
01 Nisan 2014, 20.05
Hayvanlara yapılan en büyük hakarettir aslında, bazı insan elbisesi giydirilmişlerle aynı cümle içinde bulunmak. Bırak kendilerini de savunamıyor ki garipler. En sadık  hayvanlar arasında bulunan köpek hiç hak etmiyor o tür benzetmelerin içinde olmayı bence.  Evet elleşmeyin yaw hayvanlara :)
01 Nisan 2014, 20.49

         Ya otururken aklıma geldi :) İnsan böyle bi yazı yazar da bi miyavcık fotosu bile eklemez mi hiç! Ekler di mi? :) Bakın ne güzel miyavcık :) yerim onu ben. İkinci karede şaşkınlıktan nasıl da gözlerini açmış garibim .p
01 Nisan 2014, 22.32
çok acil konuşulması gereken konulardan biriydi ...evet ...mesaj alınmıştır .insana kızınca hayvan türleir anılmayacak ...gelenekler bozulacak ...hımm....
01 Nisan 2014, 23.31
çok güzel bir konuya temas etmişsiniz emeğinize sağlık , sevdiklerimize yada hoşumuza giden şeyleri yapanlara aslanım koçum  deriz işin özün de bu hayvanlar bir eşek kadar faydalı değildir insanlara ve doğası gereği bu aslan ve koç kaba kuvvetleri haricinde kendi çıkarları dışında gene doğaları gereği bir eşek kadar uysal da değillerdir her ne hikmet ise eşek kötü bir tanımlama olarak kullanılırken hazıra konan (erkek aslanlar için) çiftleşme zamanın da dişisi çiftleşmeye karşı çıkıyor diye yavrularını bile öldüren egoist bir hayvandır.sizin vesileniz ile  bundan sonra yararlı bir iş yapan yada övme amaçlı sevdiklerimize eşeğim deme kampanyası başlatıyorum bundan sonra odalara girince selam eşekler diyelim :) )))
01 Nisan 2014, 23.42
birde şu var ASLAN kocam yada ASLAN oğlum derizz sesleri çıkmaz ama öküz dedikmi tepki verirler yahu..ASLANDA hayvan değilmi..)))))
02 Nisan 2014, 00.53

         Ahh evet bt95, ben de aynen sizin gibi düşünmüştüm yazarken, yani konunun ivedi olarak konuşulması gerektiği hususunda... Konjonktürün, sövgü bazında insanlardaki izdüşümsel grafiğindeki küfür kalitesini derinden etkileyecek bir yazı bu :) Üstelik hayvancıkları da koruyacak misyonunu yerine getirebilirse, o yüzden mühimli .pp Ne diyordu büyüklerimiz "zamanlaması manidar". Hah işte öyle, faydalı bi yazı oldu zannımca ehehehe...


         Ceylin, sevdiceğinize "canım öküzcüm" diyebilirsiniz, ben öyle derim, eşşek filan derim sevdiklerime, bebişleri "sıpa" diye severim misal. Bakın Beymen de öyle yapmış galiba .p Onlar küfür içeriksiz, anlattığım kategoriye girmiyor, sevgi sözcükleri onlar sevgi :)
02 Nisan 2014, 09.31
Keşke İnsanLarıımızın 1 çoğu HayvanLar kadar zararsız,sadık,öğretime elverişli oLabilse  :)
02 Nisan 2014, 14.03

         HarbiKız, :) ne güzel söylemişsiniz, doğru vallahi. Badem, size de teşekkürler güzel sözleriniz için, diğer yorumcu arkadaşlar da sağolsun. Mesut .ddddddddddd ben sizin yorumunuzu görmeden yazmıştım son yazdığım yorumu. Tabii ki yani "eşşek" demeliyiz sevdiklerimize :) ama salona girerken o hitap ne derece başarılı olur bilmiyorum .p atmasınlar sizi sonra smile Resmi :) algılarımız malum çünkü... Hiç şu tatlı şey sövgü malzemesi yapılır mı yav .p  güzelliğine bakın bi :)

         Kurcaher, süpsüper yorum yapmışsın yazıya, ne kadar haklısın. Yoktum bi hafta yeni okudum bana cevaben yaptığın diğer yorumu, Ataya'nın yazısında olanı. Onda da haklısın yer yer :) genel olarak bi haklılık hali söz konusu yani. Aslında gördük ki ben pesimistten ziyade realist bi insanım di mi :) Bu realizm zaman zaman idealist ruhuma halel getiriyor beni pesimist yapabiliyor, umudumu kaybediyorum vs. Ama yine de ümit kesilmez benden :) dediklerin doğru. Damla faydam olacaksa bile çırpınırım. Şu hayatta en sevmediğim tipler katı realizme tutunmuş "onlar zaten ne anlar" diyen kibir kumkumalarıdır. Akıl ve bilginin üzerinde koca totolarıyla oturup böbürlenirler omurgalılıklarıyla :) Gram faydası olmayan tiplerdir onlar. Pek anlaşılır olamadım galiba, olsun :) Ha bu arada yakıştırmanı çok beğendim :) Elma kılığında süpürgeli cadı .pppp Ben kayışı kopardım artık zaten, süpürgeye kombine bilet aldım .p duyurulur. Sağol her iki güzel yorumun için de...
02 Nisan 2014, 15.07

Dünyanın en sevimli yaratılmışına yapılan büyük bi haksızlık bu; fakat aslında bu sıfatları kullananların ruh haliyle özdeş bi durum.Şöyle ki ben kedileri sevmem  hiç hoşlanmadığım biri için bin türlü kedili zincirleme sıfat tamlaması yaparım o derece yhane:P.Amaa köpeğim benim derken de içim  erir : )Kafka ne demiş’’ßütün soruların cevapları bi köpeğin bakışlarında gizlidir’’ O yüzden mi nedir bayılırım köpeklere :P

Paylaşımın güzeldi Cezbe emeğine sağlık.ßu arada hayvanlar alemine girmişken ‘’Kanarya’’ Aslanı napar acaba Pazar günü:P.

 

02 Nisan 2014, 18.54

         Dns o fotoyu çok mu aradın :) Gerçi çok yerinde olmuş, arada kalmışlığın ucubeliği eklediğin foto sayesinde görünür hale gelmiş. Ya hayvan ol, ya insan, ya bitki vs vs. di mi ama! İnsanımsı olmanın, tür olmanın ne alemi var? Kafka'nın o sözünü duymamıştım. Yahu bildiğin aşığım o adama ben. Köpeklerin gözlerinden hüzün akar, insanoğlunun çaresiz yazgısını görmüş bence onların gözlerinde, ondan öyle bi saptama yapmış, süper! Teşekkür Dns, senin de yorumuna sağlık :) Bu arada, kanarya teknik olarak aslana hiçbi halt yapamaz aslan onu ham yapar dicem ama bu sezon da berbatız yav .p 
02 Nisan 2014, 19.39
Emeğine sağlık cezbe özellikle blog başLıgı harikaydı :)
02 Nisan 2014, 21.32
yurdum toprakları üzerinde hayatını idame ettiren kediciklerin sosyal paylaşım sitelerinde hedef olarak gösterilmesini esefle kınıyorum..Durum vahimdir.. Paylaşımlar provokatifdir.. Aralarından sadece bir tanesinin şeytana uyup yediği haltı adeta tüm pisicik alemine mal etmemek lazımdır..Derin endişe içersindeyizdir.. Halkımızı sağduyulu (solduyulu da olabilir) olmaya davet ediyorum..Evlerinde kedi besleyen muhalif görüşlüler özellikle sizler lütfen o hain kedinin kabahatini , onlardan çıkarmayın ve aynı sevgi ve şevkati göstermeye devam ediniz.. Hişt lan Erkin nerde olum şu sarı tüylü olanı bunların?? Yoksa yoksa??? .. Olamazzz!!
03 Nisan 2014, 07.50
Küfür konusunda bende bir şeyler yazmak istiyorum. İnsanlar birilerine neden küfür ederler. Karşıdan gördüğü fiili ve maddi zarardan kaynaklanarak kızgınlığını ortaya koyma ve intikam almanın başlangıç noktasını oluşturmaktır. Hayvan yakıştırmaları ile başlar Ana, avrat, kardeş ve daha neler neler.
     Ne oldu şimdi.....? Karşıdaki adama hayvan dedin .. Hayvan oldumu.. ?  Küfür ettin. İğrenç düşüncen Gerçekleştimi...? 
     Madem sen o adama hayvan örnekleriyle yaklaşacaktın önceden neden demedin. Madem küfür edecektin neden hiçbirşey yokken etmedin.
     Menfaatlere dokunulmuştur mutlaka. Çıkarlarına zarar gelmiştir mutlaka. 
     Arkadaşlar kimse küfürde HAYVAN kullanmasın. Kimse küfürde ANA AVRAT ve AİLE kullanmasın. Ne küfür yiyecek ortamda oldun nede küfür edecek ortam yaratın. Sadece insan olmanın gereğini yapın , yapalım , dünyadaki zamanımız o kadar kısa ki....:  küfür edecek ve küfür yiyecek kadar uzun deyil..
     Hoşcakkalın sevgiyle kalın...
03 Nisan 2014, 15.20

"bilim insanlarının yanıtını aramadığı bir sorudur. şüphesiz ki hayvandır. hatta dini terminoloji de bile insan irade ve teklif (kulluk mükellefiyeti anlamında) ile yüklenmiş hayvan olarak ele alınır."

26.12.2010 19:48 ~ 19:53 

-------------------------------------------------------------------


"bilimsel yöntemle azıcık olsun tanışık olanlar için yanıtı kolay olan sorudur.

aradaki farkları bularak insanın hayvan olmadığına karar vermeye çalışan araştırmacılara bilimsel yöntem denen şeyden zerre haberdar olmadıklarını üzülerek anımsatalım. bu kafayla işler çok karışır. şöyle ki: örneğin maymun hayvansa, kuşlar, "ama benim kanadım var nası aynı olcaz yea?" diyerek hayvan olmadıklarını öne sürebilirler. öte yandan bilimin işi bütünleştirmedir. farklara değil ortaklıklara bakar (bkz: indirgemeci). aksine bir zorunluluk bulunmadığı sürece birleştirmek gerekir. farede denediğiniz ilaç işe yaradığında "iyi o zaman insanda da yarar" diyebildiğiniz sürece, insanın hayvan olmadığını, hele hele üstün olduğunu söylemek kendini beğenmişliktir. titreyip kendinize gelin; dünya, evrenin merkezinde değil*; tanrı bizi kendi suretinden yaratmadı*; biz kendi zihnimize bile tam olarak hükmetmekten aciziz*. hayır bilim felan demeye de gerek yok, şairler bile anladı meseleyi*

aramızda sadece bir derece farkı var,
işte böyle kanaryam,
sen kanatları olan, düşünemeyen kuşsun,
ben elleri olan, düşünebilen adam..."

26.12.2010 19:59 ~ 14.01.2011 17:01 

 ----------------------------------------------------


Ekşi'den birkaç alıntı okudunuz ama sanıyorum bu yazılanlar bilge'ye ait değil, olsa şıp diye tanırdım, tanır tanımaz da karşı atağa geçerdim -amaç pabucumun bohemine ipnelik olsun diye-. Neyse blog hakkında yorum yazayım. İnsan türüne küfür ederken hayvan isimlerini kullanmak hayvana değil insana hakarettir esasında. Hayvan düşünemez haliyle onu yapıyorken sen nasıl oluyor da şu düşünen insan halinle şunu yapıyorsun demektir. Bir nevi o hayvanı yüceltmektir aslında. Mesela birine koyun desem, ve o koyunun da özelliklerini göz önüne aldığımızda koyunun değeri anlaşılıyor. Düşünerek hareket etmediği için ve koyun gibi sadece yiyip mıçmaya baktığı için koyuna benzetilen insanın koyun kadar değeri bile yok demektir. Neyse bu açıklamayı da zaten "şey" olsun diye yazmadım gerçek görüşüm bu, karşıt görüşteyim.


Ayrıca; birine hayvanoğlu hayvan derseniz de esasında, özünde ona gerçek bir hayvan olduğunu hatırlatmış olursunuz. İnsanların elit kısmı bu tarz söylemlere karşıdırlar, hoş kaçmıyor elitist ortamlarda ondan zaar.


Cezbe'ye not: Diğer yazıdaki yorumunda adım geçmiş. düşündüğün için sağol. biraz kişisel sebepler biraz hayat şartları konusunda biraz da siyasi konularda başım ağrıyor... Yazarken iyi niyetli olamıyorum, sevimli duramıyorum; birilerinin kafasına bir şeyler sokmak, bir şeyler anlatmak istiyorum. Kamu spotu gibi yazmamın sebebi de bu. yazarken gergin oluyorum... Bi süre yazmayıp her şeyden uzaklaşmak istiyorum... Neyse uzattım. Sağlıcakla kalsın herkes....

03 Nisan 2014, 15.51

        HarbiKız teşekkür :) Buralarda yeni nickler görmek çok güzel, o yüzden taze yorumcu arkadaşlara daha çok teşekkür edesim geliyor :) 


         Filoxenos, haklısın tabii de realite öyle işlemiyor. Yani küfür hayatımızın bir parçası, etmek lazım :) Başlığın işaret ettiği gibi ediyoruz madem, doğru düzgün edelim noktasındayım ben :) 


         Bad .dddddddddddd pisicik alemi derin keder içinde evet, kınıyorum! Ben de halkımızı sağını solunu bırak sadece "duyulu" olmaya davet ediyorum, hep ediyorum ama olmuyor .p Ekşi'de bi başlık vardı "ülkemizin en büyük musibeti nedir" gibi. Ben de "kedi kesici satanist çoğunluğun mevcut olmaması" yazdım .p Çaylak muamelesi görüyorum henüz orda ama :) Çok güzeldi yorumun sağol :)
03 Nisan 2014, 18.52
Şimdi anladın mı ne demek istediğimi cezbe :)

özdür "pabucumun bohemi" derken ne demek istedi acaba? "Enseye şaplak ...."  bir tarzı var kabul ediyorum. Hatta zor günler yaşıyoruz herkesin dengesi bozuldu bunu da kabul ediyorum. Bakın dengem o kadar bozuldu ki  bunları sakince karşılayabiliyorum artık ama olmaz böyle... Ben artık şahsa yönelmeyen yorumları yeğliyorum. Tercihlere saygı duyalım lütfen. Mesela   ben gibi DÜŞÜNMEYENLERE "makarna kafa" demiyorum "Cahil" hiç demiyorum. Damlaya damlaya göl olur damgalaya damgalaya da işte bu olur...

Ha bak özdür birilerinin kafasına bir şey sokmak istiyorsan sevimli olmak zorundasın, yapılan araştırmalar sempatik ve sevimli insanların daha ikna edici olduğu yönündedir.Dünyanın en sempatik kişisi bile "herkesi" ikna edemez ama bunu da bil. Çok da yorma kendini.

Gelmişken yazıya yorum yapmamak olmaz.
Türkiye'de gelmiş geçmiş en yaratıcı küfürler "Leyla ve Mecnun" dizisinden çıkmıştır. bkz.duş perdesi, pipet vs.

Ayrıca eşcinsel imalı küfürleri de eshefle kınıyorum ibne, lezo, homo, ...oğlanı vs
 bunları hakaret amaçlı değil de sevdiklerimize takılma amaçlı kullanalım
Ne demiştim: TERCİHLERE SAYGI..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın