gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Acı

24 Mayıs 2014, 22.41
A- A+
Bazen sözler kifayetsiz kalıyor diye, öfkelenir hırs yapıp ağlarız. Hem kekeme konuşur hemde elimiz ayağımız titrer sonrada ağlarız.
Sözlerin yetersizliğine yükleriz bütün bu hallerimizi. Hangi hal var ki söz ile  bir karşılık bulup ifade edilemesin. Öyle yada böyle ifade edebileceğimiz bir yönü olduğunu düşünüyorum.
Sorunun nerede olduğuna bir kez daha bakalım şimdi. Sözlerin yetersizliği mi , acaba eylemin yetersizliği mi ?İsteklerin gerçekleşmemesi ile ilgisini kurabilir miyiz?

Kimseyi küçümsemeyeceksin, ama kendini de küçültülemeyecek , sığamadığın , sığdırılamadığın yerde kendine  cefa etmeyeceksin.
Öyle tenis toplarını bir kavonaza  koyup öğrencilere '' bu kavonoz dolu mu ? diye sorduğunda evet cevabını alıp, Aralarına çakıl döküp, Bu kavonoz dolu mu?  sorduğunda yine evet  cevabını aldığında, çakıl aralarına kum döküp, tekrar sorduğunda ' bu kavonoz dolu mu? yine evet  cevabını aldığında, öğrencilerin şaştığı kadar kendinde şaşacaksın.Sonra üzerine su döküp yine dolumu dediğinde öğrencilerin evet demesini  iyi okuyacaksın.

Kavomozda tenis topu isen, çakıla kızamazsın, çakıl taşı isen, kum a kızamazsın, kum isen suya kızamazsın.Kavanoz hepsini de hacmi kadar alır....
Tenis topu kadar büyük olsan da....

YORUMLAR

25 Mayıs 2014, 05.45
Öfkeliysen, hirsa kapilip birde utanmadan agladiysan, hele hazir utanmazligin tavan yapmisken siraliyorsan daha kurdelasi bile acilmamis küfürleri..Aptal yerine koyulmanin, insanlarin zavalli diye sirtini sivazlamalarina sadece titreyen dudaklarinla gülümsemeye calisiyorsan.. Hele birde kimsenin anlam veremeyecegi, o anlatmaya calistigin ACI yi derinliklerinde hissediyorsan... okuyamazsin, ne kavanozdaki nesneleri, ne ezbere bildigin öyküleri, bogazinda, dudaginda tek bir his vardir..Kuruluk..
Sen bir Kavanoz da olsan.. Sigdiramazsin dünyadaki bütün yazilasi kelimeleri !
Sen yaz Saydam...
Sen sadece yaz...
Nasilsa seni okuyacak insanlar hep olacaktir..
Ben unuttum harflerin siralanisini..
Ben unuttum hecelemeyi..
Ben unuttum cümle kurmayi.. Hem ben yokum ki zaten..
Semalarda ara günesini. Duman kacmis gözlere üfle killeri. Alevler icerisinde kalmis bir beyaz kagit cikartsin okurlarin.. Sen dök ortaya cümlelerini onlar not alsin.. Huzuru bulman, acilardan uzaklasman, özgürlügünün hediyesi olsun..
Hosgeldin Blog sayfasina ..
25 Mayıs 2014, 20.10

Tecrübelerle anlıyor insan , bütün bunları ... Berrak'ın yorumunuda çok beğendim :)

25 Mayıs 2014, 21.51
Eleştiri harikadır. Dozunda ve mesaj yüklü olduğunda. Mutlak manada anlam bulacaktır.Kimlikler çok olunca bazen, zaman lehinde işler sanar insan.
Gözlere dumanın kaçması, hacmini tamamlamayan bir kavonozun olması yada alev içinde kalmış bir beyaz kağıdın olması, hep geçmişin ana iz düşümü....Her şey bir şey hatırlatır, yıpratılmış bir hayatın laf yetiştirme zamansızlığı işte...
Neye niçin  katıldığımızı da bilmek lazım. Yakınlık katılmamızın, onaylamamızın bir nedeni olmuşsa şayet, zaman sadece maskelerimizi eskitecektir.
Herkes birileri için bir eğitim de olabili...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın