gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Uyu !...

16 Haziran 2014, 14.12
A- A+

Uyu!.. Yediğimiz hayat yumruğuna inat uyu, derin vurgunlarındayım hüzün dehlizlerinin şimdi, aşka inat azalıyorsun, aşka inat eksiliyorsun yüreğimden, tut ki aşka inat bitiyorsun.

 

Uyu!.. Gözaklarında lens tahrişleri, kirpiklerinde yapayın yükü, kirpiklerinde şafağın uzunluğu, akan rimel elmacık kemiklerine doğru, dudağının kenarına bulaşan rujun; Bu kaçıncı hüzün sabahlarına derin – derin uyuyuşun!?

 

Uyu!..  Çocuk iç geçirişleri sıçramaların uykunda,  makyaj lekelerin güzelliklerini boğan, şafak gibi,  dirilen toprak gibi, ağaç gibi uyanan doğan, yaşanan acılar belki de gün be gün uyanmışlığına gündüzlerinin. 

 

Uyu!.. Avucunda yarası, kolunda çizgisi ince -  ince tut ki benim kanım sızan, sanki bana vurdun selvi boyluyu beni kırdın, nasıl düşünmedim bunların olabilirliğini ben sazan!  Avuçlarımda izmarit yanıkları, avuçlarımda gece şahidi son dublem, sana nasıl kızabilirim söyle nasıl; Kendime öfkem.

 

Uyu!.. Uyanmışlığına inat korna seslerinin, bağırtısına inat unutulmuş taksi alarmlarının, tüm telaşına rağmen şehir sabahlarının. Senin güzelliğinden eksik olsun bu gün hayat, yeni haberlere gebe şehir, gün kokusu gibi taze, gazete kokusu gibi bayat uyanışlara kavuşma uyu..

 

Uyu!.. Sohbetlerini bölme beynimin, kahvaltı yudumlarında Yeni’min.. Uyu, ederini bilemedin sevgimin!.. Oysa ki sabah dubleleri ağır gelir bana, ağzımda gecenin tanığı kalıntılar, az kullanılmış kürdanlar temizlemeli dişlerimi.. Beklerim böyle seni ertelerim işlerimi.

 

Uyu!... Örteyim üzerini, bu gece giydiremedim de  pijamalarını, örtülere inat çıkarma güzel bacaklarını gösterme! Parçalanmış beynime  hatırlatma sabah sevişmelerini, koynuna girmek vardı şimdi senle uyumak ve sonsuzluğunda ölümlerin uyanmak.

 

Uyu!... Herif olan gelir dediğimde uçar adım gelişini hatırlıyorum en uzaklarına piknik yerlerinin. Taksicilerin aptallaşmalarını hatırlıyorum, ne işi var bu kadının şehrin bu ücra köşesinde meraklarını ve Mersin’den aldığımız süslü taraklarını. Ellerini hatırlıyorum mangal yanıklarında yaladığın, rakı dolduruşlarını hatırlıyorum çay bardaklarına beceriksiz, ilk rakı içirdiğimi hatırlıyorum sana yan cebime koy isteklerinde -  isteksiz.

 

Uyu!.. Bu kapıcının zil sesi, tembihli tek dokunuş, sabah pidesi. Uyanmışlığının mı anlatımı kirpiklerinin titremesi.

 

Uyu!.. Benim serzenişlerime aldırma sen. Bu şofbenin gürlemesi, banyodan duyduğunsa su sesi. Şampuanlarımızda farklıymış bak  kullanamam, sabah duşunun ılıklığında rahatlıyor gerginleşen her noktam. Ne şiirler yazardım hatırlarsın sana nokta – noktam!

 

Uyu!.. Hüzünlerin dehlizlerinde, dolaş uykuların can izlerinde, uyu sevdamızın denizlerinde. Doğan şu güneşe inada uyu!. Seni alıp giden kanada uyu!. Uyu aydınlansın şafağın doğsun, uyu meleklerin gönlünü ovsun, uyu bu uykuya can feda olsun. Uyu yüreğine gün aydın uyu. Uyu be göğ gözlüm günaydın uyu..

 

30smile Resmismile Resmi 12.00 - Kayseri

Osman Hikmet Anık

 

YORUMLAR

16 Haziran 2014, 16.29
Çok etkilendim..Biliyorum bu tarz yorumlar yazarın sevmedikleri.Ama yoruma girersem alır sazı elime bırakamam.İşte bu sebepten  içi dopdolu,'' Çok güzel  bir yazı ve yüreğinize sağlık''  diyorum.
17 Haziran 2014, 02.11
NE KADAR ÖVSEM AZ GELİR BENİM KELİMELERİM KİFAYETSİZ KALIR ...AMA NASIL BİR YÜREKTİR BU ...TEBRİK EDERİM BİNLERCE KEZ TEBRİKLERRR...
17 Haziran 2014, 08.14
Sevgili anka; Yorum paylaşım demekse bu ara öyle ihtiyacım var ki paylaşımlara, sesimin duyulması ne güzel uzaklara,  beğenen gönlünüze teşekkürler, düşmesin yüreğiniz daima dara..  Sevgiyle...
Sevgili fistann; Kelmeleriniz hiç de kifayetsiz kalmamış emin olun, sabahın mahmurluğunu dahi aldı gözlerimden/yüreğimden, bir tekrar yazasım geldi ki anlatılmaz, öyle ya bilek bağlanır kalem bağlanmaz ! Tebrikleyen gönlünüze sağlık başkası paylaşımlarda da buluşmak dileğiyle sevgi kalın...
17 Haziran 2014, 17.32
    Çok güzel  çok değişik ve etkileyici bir tarzınız var .Beğendim mi desem ? Hayır bayıldım daha doğru olacak. tebrik edeim. Böyle güzel  yazılardan mahrum bırakmayın( DUR başlıklı yazınızıda hayranlıkla okumuştum)

18 Haziran 2014, 08.07
Sevgili sab_a ; Beğenen yüreğinize mersiler. Müsvettesiz - not almasız - kopyala yapıştır yapmasızdır bir çoğu yazdıklarımın, bu sebepledir ki abartısız yüzlerce şiirim yitip gitti çeşitli varyasyonlu sitelerde; Gocunmadım (!) Hep dedim *Kalem birazcık ötemde* Uyu'yanı "Uyan"dırmak niyetiyle gün aşırı göndereceğim "Uyan"ı da beğeninize! Elbet de yönetim izin verirse !Sevgi; yazmaktır/okunmaktır bence, öyleyse siz sevgisiniz hissettiğimce! 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın