gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Möö !..

12 Temmuz 2014, 08.45
A- A+

      O akşam mangalla uğraşmayı canım istemedi havanın erken kararması,  sonbahar yağmurlarının sık – sık yağması da bazen bozuyordu mangal keyfini, istasyonun önünden aheste aheste geçerken Mustafa’yı gördüm durdum yanıma geldi sanki beynimiz çakışmış gibi “Hadi bir düzen tutalım!” ben dünden razı yağmur asfaltta belirli bir birikim yapıyor cam sileceği ancak yetiştiriyor yolu görmeyi. “Bu gün Syrantepe'ye çıkmayalım” diyorum “Nereye gidelim?!” diye soruyor. “Yeşilyurt’taki pınarın yanı güzel olur” diyorum ve yola çıkıyoruz.


         Yolumuzun üzerindeki büyük marketin restoran kısmından bir porsiyon Sivas köfte, bir porsiyon Adana kebap yaptırıyoruz yanında pişmiş domates, pişmiş biber, soğana kadar her nevale var. Bir tane de kavun seçiyorum. Daha ne olsun. İçki  reyonunda ki litrelik Tekirdağ beni al der gibi bakıyor gözlerime. Alıyorum.. 20 dakikalık yolculuk ertesi varıyoruz Yeşilyurt’a.


         Pınarın başında bizden başka kimse yok çayırlığın tam ortasına durup açıyorum bagajı yağmur kesildi gurubun güzelliği ufuklarda turuncu bir tepsi gibi gözüküyor. Güneş olmadığı için gölge ihtiyacımız yok koca çayırlığın tam orta yerindeyiz. Ben plastik oturakları ve masayı çıkarıp hazırlık yaparken Mustafa boş pet şişeleri alarak karşımızdaki pınara gidip  su doldurup geliyor oh mis gibi leziz bir su, çalkalanan bardaklar, doldurulan rakılar, bir lokma Adana çek mideye badana!


         Burası yaylımdan dönen büyük ve küçük baş hayvanların son konak yeri burada son kez sulanan hayvanlar yavaş – yavaş çevredeki ağıllarına doğru yol alır akşamı böyle karşılarlar. Birkaç koyun sürüsü ayrı ayrı gelip sulanarak geçip uzaklaşıyor yanımızdan çobanların hepsi kalender davetimizi kabul etmiyorlar her defasında el sürmüyorlar mezelerimize.


         Mustafa ile sohbeti koyuladık havanın güzelliği de cabası soframızın. İleriden büyükbaş hayvan sürüsü gözüktü bu kez bayağı kalabalık bir sürü on dakika sonra pınarın kenarındalar. Çok sayıda camız var sürünün arasında, çok güzel yoğurdu olur bunların sütünün bilirsiniz. Çamura yatıp ağnamalarını görmeye değer, tam yanımızdan geçecekler mecburen, diğer hayvanlar (inekler) sakin sakin geçti gitti bunlar sürünün arkasında mö sesleri ile yavaş – yavaş ilerliyorlar  Mustafa’nın muzipliği tuttu yanımıza yaklaşan camızlara doğru dönerek bir “Möö !” deyi verdi, diğer hayvanlar aldırış etmeyip kendi lisanları üzerine mö’leşirken içlerindeki  alnı beyaz lekeli, nispeten daha iri yarı erkek bir camız karşıdan kafasını kaldırıp Mustafa’yla aynı notaları basarak “Möö!” diye bize  doğru seğirtti. Karşıdan bir boğa gibi bize doğru geliyor. Panikledik Mustafa’nın “Möö!” leri de kalmadı sofrayı bıraktığımız gibi arabanın arkasına kaçıştık.


         Hayvan geldi arabanın bakalit tamponlarını kokladı bir iki , rakı ile yiyecekleri arabanın arka oturağına koyabilmiştim alelacele. Hayvan sevgilisini arayan efeler gibi mağrur bir iki defa daha Mö dedi ve uzaklaşan sürünün en arkasından yoluna devam etti.



         Oturaklara tekrar oturduk karşıda çobanlar da gülüyor halimize hayret edilecek bir şey diğer hayvanlar umursamazken bu sesi bu niye çıkıp geldi bize doğru! Anlam veremiyoruz bir türlü. 20 – 25 metre uzaktalar şimdi masamızı tekrar dizdik bu kez ben muzipçe başladım “Mö –Mö “ aldırış eden yok o kadar hayvandan. “Möö – Möö” hiç biri kafasını bile döndürmeye tenezzül etmiyor. Bardakları doldurduğu yerde Mustafa tekrar ahenkli en seksi tavrı ile bir “Möö !”  patlatıyor. 35 metre ötedeler aynı ses tonu ile “Möö !”leyerek tekrar  seğirtti bize doğru Türk filimlerinde ki son sevgiliye kavuşma sahnesine mi benzetsem diyorum bunu ne mümkün canımız tehlikede. Aynı şekilde arabanın arkasına doğru atıyoruz kendimizi çobanlar sopalarla aramızda bir dürtükleme ve dönüp sürüsüne doğru gidiyor Camızcık umutsuz - mutsuz “Mö” lerin acılı böğürtülere dönüştüğü  haykırışlarla. Erol Taş kılıklı çobanlar  ayırdılar sevenleri yine kavuşamadı sevenler el insaf!.  

      Size de “Möö !” efendim gününüz muhabbet koyuluklarında “Möö” anlaşmaları duyarlılığında geçsin dilerim.

YORUMLAR

14 Temmuz 2014, 21.17
Mö bir yazı olmuş, benim de buna istinaden mö bir yorumum mu olur yoksa bö bir yorum mu olur görelim. Ce demeye de gelmiş olabilirim. :)

İlahi Osman_i ! Neden mi? işim olmadığında bloglara bakınıyorum, yorumlar da gözüme çalınıyor haliyle, sizin yorumlar dikkatimi çekti bu aralar... Benim raporlu bi arkadaşım var, raporlu dediysem küçümsediğimden değil gerçekten raporlu, deli, onun da bu tarz delice yazıları-yorumları vardır. Bazen delice bazen bin akıllı modunda yazar acayip biridir. Onu hatırlattı tarzınız. Aslında iyi bir şey söyledim, severim onu da tarzını da.

Keyifli bi yazı olmuş, emeğinize sağlık
14 Temmuz 2014, 22.53
Doldurulan rakılar, alkol duvarlarındaki gecelerin,  Hakan bir yudum daha vurur rakısından,  bir çektik kafayı.  Çıktım meyhaneden yakın olan otobüs durağına giderken,  dilimin sürçmesinden çekiniyorum alkollüyken,  Tekirdağ masamızda, vefasızlık yazılmaz yasamızda. 

Sevgli Os_Man_i  yukarıdaki satırlardan anlayacağınız gibi her biri ayrı ayrı bloglarınızdan alıntı yaparak birleştirilmiş  bir yazı hali aldı : )Abiciğim size net bir şey sormak istiyorum;  rakıyla aranızda ne gibi bir münasabet var ? aranızdaki aşk nasıl bi aşk : )Her yazınızda piyiz, her yazınızda bir dem-lenme: ) Bu içki masalarında hep inek muhabbetleri olmaz sevgili abiciğim  hani inceden inceden  girsen artık diyorum ;

Kim söylemiş Os_Man_i’nin  süheylaya vurulduğunu

Kim görmüş ama kim eleniyi öptüğünü?

Hadi Os_Man_i  hadi, o muallayı sandala atıp ruhuna hicranını söyle artık : )

Yada o mahur beste çalar Müjgan'la Os_Man_i ağlaşır….

Emeğinize sağlık,  okuması güzel oluyor..

j

14 Temmuz 2014, 23.03

  Sen becerememişsin Osman_i...  Mustafa   yatak odası  ses  tonuyla  ''MÖÖ''  lemiş. Hafif  kısık ve seksi  ses tonudur  yatak odası ses tonu.Kulaga  fısıldamak gibi:))

 Bazen  paylaşımların beni benden alıyor..  Nedeni çok açık: Rakı  sofrası :)))

15 Temmuz 2014, 00.56

        Hay Allahım .ppppppp Ya bu portalda yok mu bi uyarı! "mö'lemek" yasaktır vs gibi. Şimdi Osmani bu yazından ne çıkaracağız? 

        "Her insan gerekli frekansta ve aynı notalara basarak möö lerse .p bir ineği bile cezbedebilir"i  mi?

        "İnsanlar ve hayvanlar arasında da gerekli ton tutturulursa aşk anlamında bir bağ kurulabilir"i mi? 

         "İnek kendini inek sansın insanlığa özenmesin, insan da durup dururken yerli yersiz mööö lemesin"i mi ???  

          Seç beğen al .ddddddd  İlk kez bu tür yazı okudum sizden, bence daha sık yazmalısınız mizah :)
15 Temmuz 2014, 09.23

 

 


Sevgili Özdür ; Tam da böyle düşündüm işte ciddiyetten uzak,kırmadan/gücendirmeden espri ağırlıklı birkaç muhabbete takılalım istedim vallahi yeter ki gelin ister *Möö* lü ister “Cee” li olsun  (nasıl Mevlana’dan uyarlama ama !)  gelişiniz bir güzellik katacaktır mutlaka!

Vallahi delilik benzetmesi aldığım vasıfların en güzellerinden biridir, ne ayyaş/sarhoş/berduş v.b. nahoşluklardan geçtim şu vakte kadar bilemezsiniz!

Yaşadığım bir olayı bir tebessüm amacı ile yazıp/taşıdım buraya paylaşmak hele bir de yorumlanmak çok hoşuma gidiyor. Bu nedenle teşekkür ederim Kardeşim işin rast gitsin.

 

 

Sevgili O__ben ; Bloglarımı incelediğiniz için teşekkür ederim, aslında bu oruç ayında bu “rakı” aymazlığını yapmamalıyız, çünkü Amentü’ye inansam da heyhat beş de iki müslümanım maalesef (bir şehadet, bir oruç) bu ulvi ayda bari temizlensin isterim yürekler/yüreğim!

Lakin hatıralardır anlatılanlar-yaşananlar, incelediyseniz yazılarımda bir bayanla yaşadığım olayların denemelerini de okumuş olmalısınız ilişkim bu merhalede işte, sırası üzerine, şiir – rakı ve bir göğ gözlüdür hallerimin sebebi, her ne kadar kendimsem de müsebbibi !

Öyle bir tahll de bulunmuşsunuz ki “Eleni” diyerek, atlayıp sucuturuma taa İzmir’e gitmiştim (Kayseri’den)  Eleni’nin peşine inanın (onu da yazarım), macera birinci kural oldu yaşamımda ! Ancak böyle denk gelebilirdi o güzel şiir-i şarkıdaki dizeleri taşımanız bu olaya !    

Güzel düşünceleriniz için teşekkürler, okuyup – paylaştıkça siz, yazmaya çalışacaktır refiğiniz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Sevgili beymen33 ; Tam da dediğiniz gibi Mustafa’daki o ses, O Ses yarışmasında dereceye girerdi, çobanların gülmekten yere düşenleri oldu inanın, bu nedenledir ki, başka zamanlarda yalnız da gitsem oraya beni konuşturmak için koştular yanıma !

Paylaşımları-paylaştığınız için teşekkür ederim hep ciddi şeyleri değil böylesi tebessümleri de yaşamalıyız diye düşünüyorum bu bloklarda!

Yazılanların – yaşananların nedeni rakı elbette ki, dı entinde bir de siroz etmeseydi beni feleksiz !

Teşekkürlerimle her şey gönlünüzce..

 

 

 

 

 

 

Sevgili CeZbE ; Aynen dediğiniz gibi portal beni uyardı, möö’leme diye,  hatta yayımlamak da istemedi, lakin kırmadılar beni üzmediler sağolsunlar yayımladılar, hep ciddiyet olmaz ya Arkadaşım, (ım var bakın ciğim falan yok) biraz komiklik/biraz abartı da olsun no’lur şu portalımızda, ki tebessüm güzel bir şeydir okuyanlara!

“Bence daha sık yazmalısınız mizah” cümleniz benim için bir rütbe inanın, teşekkür ederim ve yazmaya çalışacağım inşallah!

Vallahi yazıdan isteyen – istediğini çıkarsın ancak olaydan sonra arabanın içinden tekrar çıkarıp nevaleyi biz içtik,  o anda yaptığımız olayı unuttuk hatta, daha sonraları benim aklıma geldi de yazdım bu olayı!

Siz sevgisiniz “hiç” olmayacak bir sevgi !...

 

 

15 Temmuz 2014, 15.56

Osmani senin bir süre Yaylalarda, Köylerde gezmen gerekiyor sanırım. O hayvancıkları iyi tanımak için. Koskoca savananın Aslan’ları gücü bu camızlara yetmez. 8-10 tanesi ancak yere seriyorlar birisini. Siz gitmiş onlarla boynuz tokuşturuyorsunuz:) Unutma ki bir camıza möö dedin mi direkt onu kavgaya davet olarak algılar. Onların dilinde kaçmak yok, boynuzunun teki kırılıncaya kadar kavgaya devam, siz kaçmışsınız.:)  

Bu arada Osmani Camız (Manda) olduklarından emin misin? Benim bildiğim Camızların alnı lekeli olmaz, ha doğum lekesi ise bilmem :))

15 Temmuz 2014, 16.38
Sevgili DİGOR ; Biz zaten Camızlarla güreşmedik , hele boynuz hiç tokuşturamayız ki ; Sadece Möö'leştik tecrübeniz itibari ile güreşme eylemini size bırakıyorum (!)Ben belki 20 sefer Möö dedim tınmadı bile yürüdü gitti, alnı  lekeli olmaz diyorsanız doğrudur benim kafam iyiydi biraz İneği Camız görmüşümdür (!) Ne diyeyim size şimdi inat mı edeyim okudunuz mevzu  komik gelmedi mi size (!) Diyelim ki yalan kattım  ya da abarttım kalp kırmanıza boynuz kerçanesi yapmanıza değer mi?! Eh olsun siz de bu kadarını aldınız olayın teşekkür ederim !.. 

16 Temmuz 2014, 09.14

Os_Man_i; Gece yarısı yorumun portala düştüğünde inanılmaz derecede üzüldüğümü bilmeni isterim. Son derece esprili bir dille yazdığın paylaşımı sabote edebileceğimi düşünmen bile ayrı bir üzüntü verici. Ben, seni bir yerde anlamamışım ama sen hiç anlamışsın! Gereksiz bir o kadar anlamsız bir polemiğin içine çekmeni de anlamış değilim.

Sadece Möö'leştik tecrübeniz itibari ile güreşme eylemini size bırakıyorum! Bu cümle üzerine biraz daha fazla düşün istersen! Burayı yorumsuz bırakıyorum! Kim kalp kırmış!?

Çok ilginç ki, 77 karakter yorumumda tek bir (!) işareti yokken, sen 77 karakter yorumda 4 (!) işreti koymuşsun. Yaklaşık 8 senedir bu sitedeyim, ve neydeyse 3 sene olacak aktif bloğun içindeyim. İsteyerek veya dolaylı olarak kimsenin yazısına yalancılıkla- abartıcılıkla ilgili bir yorumum olmamış. hele, hele kalp kırmak asla ve asla yapamayacağım şey. Bir kişinin üzülmesine sebebiyet verdiğim için ve ardında özür bloğu yazdım. 

Ve her şeye rağmen üzülmene sebebiyet verdiysem kusura bakma! 

16 Temmuz 2014, 10.28
Bu haliyle basit ve anlamsız olmuş. Rakı ve mööleşmek özetinden o öteye gitmez. Rakı olmalı mıydı tabi ki de hayır
16 Temmuz 2014, 10.48

Sevgili DIGOR;

“…tecrübeniz itibari ile güreşme eylemini size bırakıyorum (!) Tecrübeden – köylerden – yaylalardan-savanalardan  bahsetmenize binaendir 1 nci (!) ünlem;

…kafam iyiydi İneği Camız görmüşümdür (!)  Kendi hal-i vaziyetimle bir dalga geçiş cümlesidir 2 nci (!) ünlem;

…komik gelmedi mi size (!)   Olayın komik halinden dem vurarak size bir soru sormuşum 3 ncü (!) ünlem ile de

Ne gibi bir beis var bu cümlelerimde; Oysa sizin “Siz gitmiş onlarla boynuz tokuşturuyorsunuz:) /…boynuzunun teki kırılıncaya kadar kavgaya devam, siz kaçmışsınız.:) “ cümlelerinizi bir kez daha inceleyin dilerseniz!

Gerçekten üzüldüm Kardeşim ama asıl özür dilemesi gereken benim galiba bu denli agresif olmamalıydım ! Kusuruma bakma !

16 Temmuz 2014, 11.29
Sevgili Os_Man_i yazınızı tebesümmle okudum , güldüm halinize..Samimi sıcak bir paylaşım olmuş..Bence burada paylaşılan  her yazının , bir mesaj kaygısı olmamalı..Bazen paylaşmak güzeldir..Sadece günlükklerde kalması gereken duyguların bile burada ; bir başıllkla sunulduğu bir ortamda ; egodan ben bilirimden uzak  ;komik bir anı..Sizin yazılarınızı severek takip ediyorum .Yaşanmışlıklarınızı yalın bir dille bazeen hicvederek çok güzel aktarabiliyorsunuz..Size bunları yazdıran yüreginize sağlık...
16 Temmuz 2014, 12.24


Sevgili hmtgaziuniv
 ;  Basit olsun diye yazıldı zaten, anlamsa değişken bir kavramdır, takdir edersiniz ki!

Rakı olmasaydı bu yazı da olmayacaktı kesinlikle, rakı olmadan o pınarın başında işimiz neydi o ikindi vaktinde ve de rakı olmasa möö’ler mi sanıyordunuz bu koca – koca adamlar!?

Yine de fikrinizi yazdığınız için teşekkür ederim.

 

Sevgili neyse_0 ; Tam da bire bir ayni duyguları paylaşıyoruz, ciddi yazılar da yazacağız elbette ama bazen de böylesi tebessüm içeren yazılar da paylaşmalıyız.

Güzel dilek ve temennileriniz için çok teşekkür ederim günleriniz güzel geçsin dilerim.

 

17 Temmuz 2014, 02.40

Yakın Çekim İnek         Hakkımda ileri geri ne konuşuyosunuz lan!!!!!

         İnekciğe empati yapıp konuşturdum, bize böyle dedi .p Osmani öyle bir cümle kurmuşsunuz ki; bir "hiç"ten kaç anlam çıkarmışsınız çok hoştu. Digor da, siz de iyi niyetli insanlarsınız bence, yanlış anlamışsınız birbirinizi gerilmeyin :)
17 Temmuz 2014, 09.19

Sevgili CeZbE ; Söyleyin o sevgili ineciğe size / bize "len" demesin ! Zaten desin niye ki ne yakışır mı bu güzel Hanım efendiye !? Diyecekse möö desin ötesinde yüklenmiştir sermaye hep kediye !
"Hiç" li yazınızın bir yerlerinde takılı kaldım Siz Sevgili Bilge Hanım'la tartışırken ben maydanOS olmadım ! Şu kadarını söyleyim her ikinizi okumaktan dünya kupasında ki Muslera gibi  kaldım !
Sevgili Digor'dan defaeten özür diledim, burada da okursa diye bu vesileyle bir daha dileyim gözetiminiz de ! Tartışma - münakaşa olmalıdır/olacaktır elbette gerekli olan düzeydir kendimce !
Bir de böylesine resim de taşınabiliyor mu buraya, şekliyatını öğretin bana bir şekilde !!
Siz sevgisiniz resimdeki gibi güzel bir bakış ve bitimsiz anlayış!... 
   
18 Temmuz 2014, 01.22

         Aaa Osmani öyle demeyin, küfür bile etti de ben yazmadım size onu :) Bu yeni jenerasyon böyle işte, edep medep hak getire :) Foto yüklemek için ineciğin altındaki adresi kullanabilirsiniz. Üyelik gerekmiyor, yani ben üye olmadım :) Oradaki galeride eklemek istediğiniz fotoya uygun formatlanmış varsa; sadece o fotoyu eklemek istediğiniz yere sürükleyip bırakmanız yeterli. Eğer başka bir yerden yükleme yapacaksanız; önce kendi pc'nize yükleyin fotoyu, sonra da sitedeki yönergeler doğrultusunda formatlayın. Sonra yine aynı işlemi yapacaksınız; sürükleyip bırakacaksınız nereye istiyorsanız. Boyutunu ayarlamak isterseniz foto programlarıyla yapabilirsiniz. Eğer eklemek istediğiniz yerde foto görünüyorsa işlem tamamdır. 
18 Temmuz 2014, 12.11


Sevgili CeZbE; Eh küfür de ettiyse ineklik etmiş, sabırda da bir sınır var canım ! Demeyecektim ama diyeyim kurbana az kaldı görüşürüz onunla (!)
Resim yükleme konusunu yanlış anlattım sanırım, örneğin kendi çektiğimiz resmi masa üstünden buraya ışınlayabilir miyiz  ? Sizin yazdığınız olayı ben yapamam aman kalsın !
Siz sevgi almışsınız sevgi de sizi alsın...
19 Temmuz 2014, 00.04
 
        Kurbana az kaldı hıı? .dddddddddddd 

        Şimdi Osmani o siteye giriyorsunuz. Karşınıza "resim yükle" diye bi buton çıkıyor. O butonu tıklayınca bilgisayarınızı gösteren küçük bir sayfa açılıyor. Diyelim foto masaüstünde, "masaüstü"nü tıklayıp istediğiniz resmi seçiyorsunuz. Sonra da "yükle"yi tıklıyorsunuz. Böylece resminiz formatlanmış oluyor, sonra da o fotoyu tutup istediğiniz yere sürükleyip bırakıyorsunuz işte. Benden bu kadar :) Veya bütün bunları yapmayıp marketten bir çikolata da alabilirsiniz .d
19 Temmuz 2014, 14.41
Sevgili Cezbe; Sabrınızdan ötürü teşekkür ederim anladım galiba, çi'ota işinden uzak durayım dişleri çürüyecek arkadaşın ! Kurbana az kalmadıysa gönderelim o küfürbaz ineciği sucuk/pastırma olmaya !Siz sevgisiniz sabırlı bir sevgi.. 
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın