gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Vay benim hallerim, benim garip hallerim !..

17 Temmuz 2014, 12.15
A- A+

Hafta başından beridir hayat zindan oldu bana dostlar, siz zaten sormazsınız da ben yine de anlatayım! 

Pazartesiden beri Gamyun’a girişlerim bir ızdırap oldu bana, iftara yetişeceğim diye alelacele kapatırken pc’yi neresine dokunduysam eve gidip açtığımda Gamyun blokları mini minnacık kalmasın mı!? Şuraya gir düzeltmeye çalış bu tarafa gir oradandır belki ! Yok efendim yok (kaynatırım kaynamaz) bulamıyorum nedenini düzeltemiyorum bir türlü,  bilgi sayar özürlü de değilim o kadar oysa ! Kendi işimi kendim görürüm modundayım ! (Değilmişim meğerse(!))

Bir de bloga Möö adlı yazım da düştü mü? Bazı arkadaşlar yorum  yazmış, cevaplamak gerekir hepsini !

Uğraştım da uğraştım ne etsem olmuyor sahuru geçti vakit bir iki lokma yeyip yattım sabaha iş var! İşe geldim bahçedeki  domatesleri - çiçekleri suladım, kuşlara ekmek doğradım, hayvanlar için hazırda tuttuğum su kaplarına su doldurdum su bulamazlar bu havada diye, oturdum pc’nin başına girdim gamyuna yok olmuyor büyütemiyorum yazıları, miyop gözlerim hiç görmüyor, mağazada personelin sorularını geçiştiriyorum, kimseyle ilgilenmiyorum, şu meşhur büyüteçle büyütüyorum onun da işlemi kısıtlı net bookun ekranı küçük, yazıları boyuyor boş sayfaya kopyalıyor, büyütüyor cevaplıyorum çözüm olarak!

Sonrası uğraşta uğraş yok olmuyor aklıma kurtarma geliyor hemen gerekli yerlere giriyor bir hafta önceye dönüyorum yine olmuyor düzelmiyor!

Sıkılıyorum artık dış yardım almaya kararlıyım artık yüzde elli hakkım yok, telefon hakkım var ama kimi arayacağım bu şekilde seyirciye sormaya karar veriyor, akşamı ediyorum akşam hacker geçinen oğluma göstereyim diyorum, oyunları rahatça oynuyorum, oyunlarda sıkıntı yok sıkıntı bloklarda  ama bir iki ihale atıyorum akşam oluyor epey uğraşmışım yani !

Bir telefon Oğlum çalıştığı banka çalışanları ile iftara kalacakmış kendim uğraşıyorum yine kurtarmaya karar veriyorum kurtulmuyor ben perişan, yatıyorum ertesi sabah aynı terane ve oyun oynadığım ihale salonundakilere danışıyorum bir arkadaş yazılarımı okuduğunu söylüyor  ondan yardım umuyorum ! Olayı pek anlamadığını belirterek beni Sayın Cebren’e yönlendiriyor onu bulamıyor bir ofline mesaj yolluyorum kısa bir süre sonra şiirlerle falan cebelleşirken buluyor beni, durumu izah ediyorum, birkaç öneride bulunuyor deniyoruz beraber yok bu minicik yazılar büyümüyor da büyümüyor! Rahatsız ettik mi insanları da cabası, aman da aman Cebren meğerse yöneticiymiş buradaki ama nasıl kibar benim sıkılmama – mahcubiyetime güzel sözlerle cevaplar veriyor ve beni başka bir arkadaşa yönlendiriyor o arkadaş feci bilgili yazışarak çözemeyeceğiz anlıyoruz ki ! Benim pc’ye uzaktan girmeye karar veriyor IP numarası mı şifre mi nedir onu istiyor ben tıkanıyorum bilmiyorum dediklerini akşama oğlumla görüştürmek için sözleşiyor ayrılıyoruz !

İftarı yaptıktan sonra oğlum odasına çekiliyor o kocaman monitörlü masa üstüsünü açmış acayip – acayip oyunlar oynuyor Face’den manitasıyla mı ne konuşuyor bir yandan da,  ben yanına gidince acele kapatmasından belli! Öcüyüm ya ben (!)

Elimde ki küçümen net book’umu masasına atıyorum şunu düzelt kulaklarını kemiririm diyorum güler benim sinirli halime pek sinirlenemem de ! Gamyun da ki benim nicim de ona ait aslında ben onun rumuzunu Osmani olarak değiştirip takıldım senelerdir o vakit bulamıyor oyunlara takılmaya fazla takıldığında da benim puanlar tepe takla yeniliyor hep!

Anlatıyorum oyunlarda, girişlerde sıkıntı yok sıkıntı şu blok  kısımlarında ve yazı – mesaj yazılan taraflarda diye ! Kendi pc sinden giriyor Gamyun’a benim çakar almazın açılmasını beklemeden orada (evde pilsiz ceryanla kullandığımdan kapatmıştım)  Kocaman bir kablolu mausu var arkadaşın bir Ctrl ye basıyor ve oyuncak araba tekerine benzeyen mausun üzerindeki tekerle oynuyor;  Oh be büyüyü veriyor bloklar özlediğim eski halinde, dünya varmış benim net booka da  giriyor aynı işlemi yapıyor düzeliyor !

İşte böyle dostlar bir daha mausun orasına zor ellerim, vay benim hallerim, benim garip hallerim!

 

 

Not :

1-      Sevgili Cebren’e,  beni yönlendirdiği arkadaşa ve ihale salonunda ki dosta  çok teşekkür ederim! (Nickleri kalmadı hatırımda)

2-     Yahu bu salonlar ve word sayfaları niye kazı/saz anlıyor anlamıyorum ben book yazıyorum o b.k anlıyor hemen mesaj yolluyor, düzelteceğim diye benim göbeğim çatlıyor !

3-     Benim sıpaya teşekkür neyim etmedim babası değil miyim yapacak tabi mecbuur! Ama bir kola ikram  ettim ellerimle götürerek.

4-     O tekerleği çok lüzumsuz görürdüm, elimin takılmasıyla lüzumunu anlamış oldum biraz yorsa da beni!

5-     Buradan çıkaracağımız ders neymiş; Hani bir yerde köy öğretmenliği yapan kızcağız sobayı yakmak için annesini arıyordu ya telefonla tv’de annesinin tarifi üzerine yakıyordu ya sobayı ve öğrencilerine soruyordu ya; Buradan alacağımız ders neymiş diye; Muzip bir öğrencisi de sobayı yakmak için annemizi arıyormuşuz demişti ya hani; O  hesap benimkisi ! Ben de iki üniversite bitirdim öğretmen neyim oldum amma velakin, bu kadar anlıyorum bilgi sayardan ne edem; Ki akıl alıyorum bebemden (!)

 

170714 – 09.00 - Kayseri

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

17 Temmuz 2014, 13.22
Geçmiş olsun sevgili Os_Man _i..İlginç olan ne biliyormusunuz? sizde küçüldü ya hani blog sayfası eminim benim gibi bir çok kişidede büyüdü...Blogunuza yorum yapayım dedim ekle butonu yok...Sayfanın sonunu görebilmek için aşağıdaki sğ sol ok işaretleriyle kaydırmanız gerekiyor sayfayı..Yorum ekle butonuda sayfanın iyice sonunda kaldıgından görünmüyor..Bulana kadar iyice bir karıştırdım pcyi ben yazıları büyüttüm sandım önce:))) Mger pcnizde küçültmüş burada büyültmüşünüz sayfayı:)))
17 Temmuz 2014, 18.48
"Çekilin ben bilgisayarcıyım" deme zevkine erişemeden ben, çözmüşsünüz sorununuzu :)

İşin aslı siz iki üniversite değil beş üniversite de bitirseniz bu sorunu çözmenize yardımcı olacağını sanmıyorum. Bilgisayarımın ramini, işlemcisini bilimum her elemanını değiştirebilen, bios ayarları dahil program ayarlarına kadar hakim olan ben de bu sorundan muzdariptim bir ara, bunları yapabilen biri olarak birilerine sormak da olmaz tabi nereleriyle gülerler kimbilir(gerçi bilgisayarımın özelliklerine bakıp yine gülüyorlar ya, neyse densizliklerine veriyorum bunu) Tevekkeli değil "bilgisayar mühendisleri bir şey bilmiyor" demeleri, zaten o okulda basit program ayarları için okuyorlar ya :)
Ben ne yaptım, gittim google denen o en sadık hizmetkarıma sordum (ne zaman başım sıkışsa giderim,hiç kınamaz )sonra biraz kurcaladım oldu.
Hasta mı oldum belirtileri giriyorum google şak hastalığı söylüyor hatta bazen doktorumun yapmadığını  yapıyor. Sonra bir bakıyorum doktor da aynı teşhisi koyuyor, ilaç yazamıyor işte onu da halletse sırtım yere gelmez. Bu kadar bilgiyle doktora gidince ister istemez "seni sağlık bakanlığından mı yolladılar teftiş için" gibi ithamlarla yargılanmak pek hoş olmuyor benim açımdan onu da doktorun densizliğine veriyorum.
İyi ki varsın sevgili arama motorum...
Sonraki sorunlarınız için tavsiyem yorumun içindedir, kolay gelsin
17 Temmuz 2014, 19.40
vay hemşerim neler çekmissin ya tanışmış olsaydık hallederdim uzman bilgilerimle :))
17 Temmuz 2014, 22.32
:)))
Teknolojiden uzak kaldığımı düşünmüyorum ama aynı olayı ben de seneler önce yaşamıştım. Klavyede denemediğim tuş kalmamıştı gururda var soramıyorum kimseye :) Uzun uğraşlardan sonra artık pes ettim ve bir arkadaşa sormuştum ve değişmesinin o kadar kolay olduğunu öğrendikten sonra yeni bir şey öğrenmenin  hevesiyle  bir büyütüyordum sayfayı bir küçültüyordum :)
18 Temmuz 2014, 01.16

         Bence ineğin ahı tuttu :)
18 Temmuz 2014, 11.59
Bazen ben de yaşıyorum bu tarz sıkıntılar. Zaten sorunu çözememek sinir bozuyor birde teknoloji özürlüsü ünvanı alıyorsunuz ya çocuklardan işte o zaman daha da delleniyorum :)
18 Temmuz 2014, 12.01


Sevgili neyse_0 ; Yazıyı yollarken büyücekti belki de öylece gitmiştir, öyle olsa bile Kardeşim siz tecrübelisiniz idare edersiniz, şimdi kocaman - kocaman yazıyorum yazıları görseniz gülersiniz!

Sevgili bilgegunes ; “Çekilin ben bilgisayarcıyım” derseniz; daha önceleri neredeydiniz demek kalır benceğize !  *Googul Birader* benim de en sadık sığınağımdır hattı zatında,  velakin o bile çözüm bulamadı bu olaya; Nedeni gayet açıktı oysa “çok basit”e çare yok ne yazık ki hiçbir platformda !

Rüya yorumu yapmayın da sakın bana, vesveseli adamım nihayetinde hastalanırım hasta olmasam da !

Siz sevgisiniz “sonraki sorunlarımı” yorumlasanız da – yorumlamasanız da !!

Not: Bayramın 3 üncü gününden itibaren alkol tedavilerine ihtiyaç duyacağım şimdiden donanım edinin *en ufak sıkıntımı* size soracağım ! Sanmayın bayramdan sonra böyle uslu duracağım (!) Eee kolay değil rüya yorumlamak,  bayram ertesi ben hep rüyada olacağım !!

 

http://www.gamyun.net/images/trans.gif

Sevgili! ƒєуѕвυυк ; Hemşerim gerçekten sizi bulmak Oğlumu bulmaktan kolay olacaktı, adam her gün ayrı bir iftar davetinde, bizim evse otel cancağızım , bazen eve bile gelmiyori (!) Acaba bu çocuk oruç tutuyorum diye beni mi kekliyor?! Ahan da zeval verdik oruca (!)

Teşekkür ederim Kardeşim size rica ederim artık ihtiyaç duyunca !


Sevgili кнαℓєєѕι ; Aynen dediğiniz gibi “bir büyütüyor, bir küçültüyorum sayfayı” artık kocaman –kocaman yazıyorum gözüme şenlik, size de günler olsun esenlik.



http://www.gamyun.net/images/trans.gif

Sevgili CeZbE ; Ben ne ettim ki möö ye beni möö lesin yapmaz öyle ah falan beni inek neylesin !?

Sevgi sizsiniz, size sevgi söylesin !

18 Temmuz 2014, 12.19

Sevgili estide_geldimki ; Dediğiniz gibi bu çocuklara bir şey danışma - sorma gidip İşid'i vurmasını iste daha cazip (!) Ben rüşvet olarak kola - çikolata v.b. ikramlar götürüyorum 25 yaşında ki adama ! Bıyık altından gülüyor ya kafayı yiyor PC'sinin fişini çekiyorum ! Görüyor gününü !Siz sevgisiniz çocuklara kızıyor gözüken bir sevgi !
18 Temmuz 2014, 16.46
Teşekkürler tam gününde yazmışsın. Sorunumu sayende hallettim...
19 Temmuz 2014, 08.42
Sevgili melisa444 ; İstemeden yardımcı olduysak (benim dahlim yok yardımda sadece vesileyim) ne mutlu !
Sevgi kalın 101 de yengilerle umutlu !
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın