gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Gelme zaten !..

20 Temmuz 2014, 16.48
A- A+

Gelme zaten… Karmakarışık duygularımı karıştırma hepten, vurgun yemiş yalnızlığımı almaya kalkma ellerimden. Ben kendimdim kendime yeten! Alma beni yalnızlığımdan gelme zaten.

 

Gelme zaten… Yeni başlangıçlara hazır değilim, tuvaline boya - parmaklarına izmarit değilim yapma böyle,  duman altı etme duygularımı, parça-  pörçük etme yüreğimi; Avuçlarında!  Kayseri biraz öten; Gelmek istesen! Ama yeni anlamlar yükleme yalnızlığıma gelme zaten. 

 

Gelme zaten… Tüm ılımanlığına inat oraların, soğuktur bu mevsimde buralar. Üşürsün; Üşür yüreğim. Yetersiz kalır şiir tedavilerim. Ben yine kendim çalar, yine kendim söylerim!..  Zaten zor senin benim türkülerimi söylemen, hele Mihriban’ı bilsen de söyleme zaten (!)

 

Gelme zaten…   Sadece tekrar gözden geçir dağılmışlığına yazdığım dizelerimi, bir -  bir yeniden oku, terk edenlerin biraz da terk edileceği gerçeğini unutma!. Sırf bunun için o adama kızma, en büyük yenilmişliklerinden çıkardığın tecrübelerdir seni zaferlere ulaştıran ve yeni başlamışlıklar içindir bitişler. Kabuk bağlamış yalnızlığımı bitirme lütfen, beni bana bırak gelme zaten.

 

Oysa ki… Erciyes ayrı bekledi seni… Lifos ayrı bekledi, Tek göz, Çift göz köprülerini sorma zaten selam ettiler.  Aynalı sazanların yüzgeçleriyle yolladığım şiirlerim belki de ulaşır Bodrum sahillerine, ötesinde bir şeyler yapmamı bekleme, böyle top mermisi, domdom kurşunu misali vuracaksan bir yerlerimi zaten gelme! 

 

Oysa ki… Zaman üç boyutluydu geçip giden saatleri saniye hızında tüketiyordum, bir elim kadehte, bir elim şişedeydi biteviye, hep bir şeylerin paylaşımını o acı suya yüklüyordum; Biliyorum zaman bitiyor, ben bitiyordum! Beklentilerime yelkovan, elentilerime akrep olup, beni bitmişliğe indirgeme, acıtacaksan uzuvlarımı sakın gelme!.

 

Oysa ki… Dudakta yaldı duygularım, gözde çapak, uykusuzluk gözaklarımda sütten bir pınar; Apak.. Tüm akşamdan kalmışlıklarımın maden suyu olma ne olur! Baş ağrılarıma aspirin! Bilirsin bende ki anlatımlar hem bitimsiz, hem derin! Bu pazıl’ı çözmeyi isteseydin, Kayseri’ye olmalıydı seferin! Öylesi dengeli duruşlar, öylesi güzel muhabbetler sergileme; Sohbetlerime. Gidişinde beni de alıp götüreceksen aman gelme!..

 

Oysa ki… Gözlerin göğ olmayanına bakmazım sanıyordum, büyülü uykuların uyanmışlığı değil bu aslında; Kendimi tanıyorum! Senden firuze lensler takmanı da isteyemem; Çok ayıp! Bu gönül sofrasının olmazsız mezesinin süslemesinde, gör işte maydonOS kayıp(!)

Erciyes kıskanır seni, Gesi Bağları günüler, belki de kabullenmez seni o bahse konu köprüler. Mümkünse diyorum mümkünse bu hissiyatlarımı öğrenme bilme; Erciyes’de karım ben, Gesi’de dal; Elleme – bükme! Koparacaksan yüreğimi yerinden sakın gelme!.

 

Yine de…Benim duygularım çok katlı olur bilesin, dünyam ne bildiğimiz dünyadır benim ne de “süt ineciği”nin boynuzlarının arasında. Benim susuşlarım da feryatlı olur bilesin, çok sesli koronun oyu gibiyim. Yanmışlığın bende biter mi bilmem, çünkü kör kuyunun suyu gibiyim. Sana yazdıklarım yeter mi bilmem, bir güzel çiçeğin poleniyim ben, bir nazlı bebeğin huyu gibiyim.

 

Yine de… Sana yazdığım bir şeylerin üstüne bir şeyler yazmak istedim, şiirlerim ninni olsun istedim; Uykusuzluğuna! Meyhanelerin duvarlarına yazdığım şiirlere karşılık ne rakılar içerdim ve senden vicdansız; Şu dudaklarımın kurumuşluğuna ilaç, emaille de olsa bir duble yollamanı beklerdim(!)

 

Yine de… Beni güllerin dalında ara – dikeninde bul ve de çiçeklerin morunda tanı, umutsuzluklar dokunmasın sana sarmaşıklar sarsın canı, sarhoş muhabbetlerime tenkit getirme, unutma boşa gitmez muhabbetin bir anı; Bin çeşit renkten bahtıma düşen, sarı da bul beni, kızılda tanı.

 

Yine de… Başlamaya çalıştığın ”Yeni Hayat” seferinin bir yerlerinde cam kenarı bir yer isterim. İzin verirsen bu seyahat süresince  gelişmeleri izlerim.Olmadı bu kez olmadı, hava şartları elvermedi diyelim; Başka sefer beklerim!?

 

YORUMLAR

21 Temmuz 2014, 06.01
süperrrrrr çok beğendimm 
21 Temmuz 2014, 13.01
MUKEMMEL YA  BAYILDIMMM.
21 Temmuz 2014, 13.10
Nasıl özleriz bazen birilerini. Artık anılarda kalmış  tüm yaşanmışlıkları.kavgaları bile:) Neden biri gidince her yaşanan bu kadar özleniyor ki. Oysa hani , '' geliyorum ''dese ya da ''GEL'' dese bütün büyü bozulacak. Büyü bozulmasın ,neredeyse orada kalsın isterim ben. Aşk zaten bu değil mi?Uzak olduğu sürece aşk..yaklaştığı her adımda aşk eksiliyor.Aşkı  ben yaratıyorum.. aşkı üzerine giydirdiğim herkese o aşk çok gömlek fazla geliyor..Neyse Aşk ne yaman çelişki  :))Mihriban en sevdiğim 3 türküden biri.(3 türkü biliyorum zaten) hani''Lambada titreyen alev üşüyor.Aşk kağıda yazılmıyor ''. o bölümü sabaha kadar dinlerim )..Sonra zülüf 'onuda ihtimal  kısa perçemlerimle alakalı seviyorum. Egoya bakın yani:))Birde Beyaz giyme toz olur..Onu sevme nedenimde ''Dön dolaş yine bana gel'' diyor ya hani:) Bu muhabbeti uzatır giderim  geyik olur:) Osman çok güzel bir yazı .yüreğinize sağlık.
21 Temmuz 2014, 15.03
Beğenmeniz çok güzel ey Browni gerçekten,Yazıp-yorum düşmeniz asıl süper inanın!Yazarken geçiririm hayatımı mercekten,Sizin de gö'nünüzü sevgi öper inanın!

Halimdir yazdıklarım ve de yazacaklarım,Yazdığım kadardır tüm servetim tüm varım,Heyhat ki sevda bende her zaman kaldı yarım!İki satır yazmanız asıl süper inanın!

Osman'yim derdestim-karmaşığım velhasıl, Yine de humanistlik yaşantımda hep asıl!Memnunum paylaşmaktan anlatamam ben nasıl?!Sizin de gö'nünüzü sevgi öper inanın!
14.40

Teşekkürler yetersen, bir satırlık yoruma,Paylaşım da be dostum gerek yok ki foruma,Desteklemek ne güzel paylaşımı burada ;Hazırdır yüreciğim her hale her duruma!

Bakmayın Osmani'ye susmaz yazar her şeye,Karamsarlık bitimsiz, lakin hasret neşeye,Bir Çaycı ezdi beni sıkıştırdı köşeye !Şimdi de onsuzluğum gider böyle zoruma !
14.50
Özlemler biz yapar bizi sevgili Anka,Ölse bile gel demez çıktı benden zamansız!Aşk hiç bir zaman bana çıkmadı arka;Hep kaldım okyanusta yapyalnız limansız!

Hiç yazmadı aşkı benle Mihriban,Uyuşmadı asla tenle Mihriban,Kırılan kol oldu yenle Mihriban !Bir Çaycı'ya verdi beni zamansız !

Geyik olsun varsın paylaşmak güzel,Yaşamak tüzelse, sevgiler özel,Belki de çekiyor Osman'i gazel !Aşığa-maşuğu hepten amansız (!) 
15.00


21 Temmuz 2014, 22.02
şeb_i yeldayı müneccim vukattin ne bilir? Müptelayı os-man-i ye  sor geceler kaç saat
22 Temmuz 2014, 09.26
Katarat-ı emtar kimin etmedim sine-i figar,

Gülzarlarda oldum biadet badehar!

Hırka-i tecridimi giydim kaç faslı bahar,

Bir Çaycı’ya şerkeşte oldum o olmadı yar!!

 

 

İnkisarlar zemzeme oldu yüreğime her dem,

Ben cam-ı murad tuttum felek şebinde yem,

Zemzeme feryatlardı gö’nümde rütbem,

Gülzarlarda oldum biadet badehar!

 

 

Eydur Osman-i’nin  rahvandır kaidesi,

Sevgi olupdur ol Babil Kulesi,

Bu hal-i huzurdur yüreklerin kalesi!

Bir Çaycı’ya şerkeşte oldum o olmadı yar!

 

9.20

 

 

İnkisar:Kırılmak,gönül kırılması

Fasl-ı bahar:İlk bahar

Badehar:Rakı içen,Şarap içen

Gülzar:Gül bahçesi

Biaded:Sayısız

Zemzeme:Çağıltı,güzel ses

Hırka-i tecrid:Derviş yeleği

Cam-ı murad: Saadet kadehi

Katarat-ı emtar:Yağmur damlaları

Sine-figar:Bağrı yaralı

Şerkeşte:Şaşkın,hayran

 

 

22 Temmuz 2014, 12.59
Ne güzel yazıyorsunuz "Git!" derken, dolu dolu "Gel" demeyi.
Başka bloglarınızda da hissetmiştim aynı şeyi; bu satırlar bana, Sezen Aksu'nun "Git" şarkısını hatırlatıyor.
Ne demeli kuru teşekkürden başka?
anka gibi, bir türkü yollamalı belki, en sevdiğimi: Tanrıdan diledim bu kadar dilek.
Size de sevgi olsun hep, olsun ki yazdırsın yüreğinizi ve okuyalım biz de.
23 Temmuz 2014, 08.29
Gitmeler-gelmeler-dönmeler banaRuhumdan yansıyan ayna oldular!Ne mutlu ki bana ey Sat_Agraha;Giderken-gelirken sizi buldular.

O Sezen değil mi her ruhu ezen !? Kafiye uğruna giymeli pazen (!)Alır bizden bizi değil mi bazen ?!Hep güdümsüz aşklar ben de soldular !

"Tanrı'dan dileyin" her daim "dilek";Sevgiler gönülde olmalı erek,Hep bana kalleşti o kahpe felek !Benle boşaldılar, benle doldular!

Osman'i aldın ya sabaha selam,Yazmak olsun benim yegane belam!Gö'nü güzel dostum size de selam;Gönüller selamla mutlu oldular!
8.30.












Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın