gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Z ü h t ü ! - II -

04 Ağustos 2014, 10.11
A- A+

Dikkat : Bu blok bir alkol hikayesi içermektedir, sevmeyenlere rica bloğa girmemektir!


Samanlıktan tüy gibi hafif samanı kaldıramayıp  Zühtü’ye seslenen bu kadına kafayı taktım iyice ! Vallahi bir kerçane var kaldıramamasına sebep!


Hani bir önceki muhabbetin baş kısmını kopyalarken hataen unutmuşuz ya telefonumun “Samanlıktan kaldıramadım samanı da Zühtü” diye çaldığını belirten ibareli kısmı! Ahan da şimdi yazıyorum amma nasıl kaldıramaz samanı bu kadın şaşıyorum!!

 

Samanlıktan kaldıramadım…. demeden titremeye başlar başlamaz  telefonumu açtım ..

 

--- Hı!..

--- Alo Osman neredesin ya kaç gündür bağa gelmiyorsun!

--- Ne gelecem Kardeşim profesyonel aşçı oldum sayenizde her gün yemek yapmaktan size!

--- Yemin veriririm bak gel!

--- Nasıl gelem kafalar iyi, araba sürmek kolay mı ? Ehliyetler gider vallahi!

--- Gesi’demisin biz gelip alalım!

--- Ya  ısrar etme evlere dağılıyoruz zaten!

 

(Gitmedik; İncesu çok uzak hem de tam ters tarafta!)

 

Kafalar ütü tutmaz kumaş kıvamında azizim rakılar rakıları kovalıyor biteviye, biz de ne mide var ne ciğer rakılara yetişmeye, İnce Teker Feymi durduğu yerde uyuklamaya başladı bile, her zaman ki hileler bunlar Bünyan’a otobüsle gitmemek için iyice kopmuş numaraları !..

 

--- Atilla arabayı sen sür bari  !

Atilla direksiyonda, şişe benim ayağımın yanında erik, çilek, muz ağırlıklı bordür tabağı her yudum çekene ikram, Bünyan 20 Km’ymiş ne gam!

 

Allah’tan Gesi – Turan – Ağırnas üzerinden köy yollarından gideceğiz kimseye sebep olmadan!

 

Demedim mi işte kendine geldi Feymi rakı aramakta (!)

 

Yol aldık epey Ağırnas çıkışı çeşme başında ihtiyaç molası, oysa yağmurluydu hava, çeşmede de su var ne gerek var araziyi sulamaya (!)

 

Bir davar sürüsü yanında fena sayılmayacak çoban köpekleri, yanlarında yavru köpekler 8 – 10 tane şirin mi şirin,  günlerdir bağa bir köpek götürmek aklımda Çoban’lara söylüyorum; “Al Ağbi istediğini !” izni! Tek- tek bakıyorum Anam – Babam bir tane erkek köpek yok aralarında seçilmiş, vazgeçiyorum köpek almaktan orada!

 

Şirin bir edepsize sesleniyorum “Feymi geh diye!” heyhat o da dişi ismini sevmemiş edalarıyla bana garip – garip bakmakta! 

 

Feymi, geçen senenin ürünü tontiş bir köpeği gösteriyor.

 

--- Şu da Osman o zaman baksanıza göbeği nasıl oynamakta!!

 

Bu arada asfaltın ortasında, arabada Gesi Bağları çalmakta Durmuş açtı sonuna dek sesini! Hayda 4 adet mahlukat, yolun ortasında yalpalaya – yalpalaya  oynamakta!! CD çalar Gesi Bağlar’ını geçip Trabzon – Giresun havarisine doğru yol alıp İbo rahim Aga’nın yeni icat Kolbastısı’nı çalmakta, zıplayan ayaklar, yarım kilo gider mi düşüncesi benle Atilla’da, bu işleri iyi bilirim edalarıyla oynayan Durmuş öbür tarafta, Sayın Başkan’ımı sorarsanız o leylek misali zıplamakta! Çobanlarsa  bize elleriyle o meşhur işareti yapmakta (Delisin işareti Canııım ne sandıydınız!)

 

 

 

Bünyan’a varıp artık hakkaten yamulan Feymi’yi yerine yatırmadan kapıya bırakıp kaçtık kelimenin tam anlamıyla,  Yenge  bir görürse yandık çıra kıvamıyla!

 

Saat erken sayılır 21.30’u salladı Feymi sokaktaki Bayiden birer de cila niyetine bira aldı bize eve gitmeden önce, alışkanlık mı diyelim Atilla’nın geri çekilmesi mi bilmem! Direksiyon yine benim ellerimde! Bünyan’ı çıktık mı rahatız, oh çimento fabrikasına da geldik! Şurdan döner dönmez ana yol  the end rahat rahat gideriz evlere, dönüşten  sonra yollar gidiyor köylere..  

 

O da ne !! Yol kenarı Babalar! (Kırmızı külahlar) İşte yandık bunlar beni Babalar, bir iki çevrilen kamyon yüzünden göremedim, lakin kamyon çevirmesi yapan ekip bizi çevirmez cesareti, o da ne fosforlu fener çek sağa işareti, çektim!!! Yine ettim edeceğimi kendime yeter oldum biter oldum Billahi ben kendimden usandım, ne edersem kendim ettim kendime!!

 

--- İyi yolculuklar Beyefendi ehliyet ruhsat!

 

Ruhsatı verdim ehliyet bagajda cekette nameleri, arabalarının arka oturağından “üfürttürme” zımbırtılarını da alınca anladım üfürtecek, kurtulmak yok ellerinden!  Bagajdan ehliyet çıkarır gibi yaptım yan taraftan sıvıştım Azizim yolun karşısı tarlalar, Gesi’ye kadar yaya gitmezsem namerdim yeter ki şu geceyi atlatayım!!

 

Telefon trafiği arabayı Atilla’ya vermişler, yarın gelip ruhsatı alsın demişler (!)

 

Hoşgörüymüş sığınak ! Öyle ise sığınak!...

 

21smile Resmismile Resmi09 – 14.30

 

 

YORUMLAR

05 Ağustos 2014, 00.24

"Hoşgörüymüş sığınak ! Öyle ise sığınak!..."

 

Burada paylaşılan her satırın karşılığı aslında bu final cümlesi. Hepimizin düşüncesinde karşılık bulması temennisiyle..

 

Teşekkürler...

05 Ağustos 2014, 06.15
Merhaba Os_man_i.
ZühtüII'yi yazarken ilk Zühtü Blogunuza yapılan yorumlara ''KERÇANE'' bir cevap olur diye düşünmüşsünüz. Eh olmamış!. ''hoş görüye sığınak'' ya! Hoş görün.

''KERÇANE'' ye ikinci kez rastlayınca yazılarınızda; ve yorumlara verilen cevaplara verilen cevaplarınız da :)  biraz araştırdım nedir? bu ''KERÇANE''.  Bir çok saçma sapan linklerle falan uğraştım durdum. Neyseki  KAYSERİ'DE YAŞAM diye bir link çıktı karşıma ''Os_Man_i değerli Blogerimiz Kayseri'li olsa gerek ki sanki kulağıma çalınmıştı böyle bir şey'' diye. iç sesimle kendi içimde 'hıllandım' durdum. (HILLANMAK: Dolanmak) Yorumum tamamladıktan sonra bir kaç örneği de sayfadan aynen kopyalayıp yazıcam buraya. 

Öyle aman çok yazıyorsun yaman şunu yazma tamam bunu yazma falan demiycem. Högürüymüş sığınak falan diyorsunuz ya! Maalesef hiç göstermediniz daha.  Önce, olumsuz yorumlara 'kerçane' diyiverdiniz!. Yorumcu, belki DIĞA'lık etti olamazmı?  (Hoşgörüymüş sığınak ! Öyleyse sığınak!.. bilmiş. Şişe kulbu tutmuş insan Babacan, Yiğit, Cengaver olur. Şişenin kulpu gibi sarılır etrafına çepeçevre hakim olur, sinesinde yumuşatır; ders verir gibi öğüt olur çise çise yağar o haddini bilmez ise!... güler hafifçe 'küfre bile!'     

Yazılarınızı takip ediyordum. Artık yazılarınız birbirini takip eder.
Selametle.
Not: Siz bence birçok kişi kaybettiniz. Teşekkürü borç bilirim size kazanan ben oldum sayenizde. Orjinal nickime verdiğiniz KERÇANE cevap için dilediğiniz 'özrü' hiç kullanmadan aynen iade ediyorum.

KERÇANE: Alaylı, KERTİLMEK: Böbürlenmek, KORGE: Gölge, KÜLAŞ :Kırık dökük, LE Mİ: Öyle mi'? MADENİS: Maydanoz, MASİMEK: Önem vermek "MAZİN Müezzin. MAHAL Layık. MAŞDAFA Bardak, "MEERIM:Meğerse, MEMIŞHANE: Tuvalet, MEYMENET:Biçim, MICIRlH:Bulaşık, MINCIMIŞ: Kokuşmuş, 
05 Ağustos 2014, 15.18
Sevgili ömüryüzlüm ; Asıl size teşekkür hisseden-destekleyen yüreğiniz dert görmesin !Hoş görü sevgi olsun kapınızda hiç bir yere gitmesin !
06 Ağustos 2014, 04.47
      Hemen hemen bütün bloglarınızı okudum,Hayat dolu ,sevgi dolu biri diyorum.Ancak kızmazsanız bir şeyi paylaşacağım,dayım alkol düşkünlüğü olan biriydi.Gün gün yıkımını izledik , sonunda onu kaybettik .İçerken sanırım kararında kalmak zor hele keyif alırken,uzun aralarda olmayınca ciddi bir yıkım(kızacaksanızda söylemiş oldum ).Eğlenceli ,keyif verici bir yazıydı ellerinize sağlık.
06 Ağustos 2014, 09.43

Sayın RebelCALM ; (Ya da Her neyse !) (Diğer nickinizi hatırlayamadım)

Maddeler halinde sıralayalım daha okunaklı olur zannımca;

 

 

1 – Kerçane’nin ne anlama geldiğini bulmuş ve taşımışsınız ne güzel, keşke yazmasaydınız da ben de “hıllanmayı” arasaydım-hıllansaydım ? (Maallesef ne anlama geldiğini biliyordum lakin) Gerçekten *kerçane* yorumlara kerçane benzetmesi yaptım incelersek hatta hakaret içerenler de vardı içlerinde; Boynuz benzetmesi yapan bile oldu bana yönelik dalga geçerek, böylesi bir tarife kerçane demeyeceğim de ne diyeceğim ?! Abes de diyebilirdim sizin şimdi yaptığınız bu yoruma diyebildiğim gibi!

 

 

2 – Çok abes bir yorum olmuş sizinkisi; Çünkü ben buyum derken bir de başka biri olduğunuzu, başka bir nickle yazdığınızı şimdi de bu nickle beni eleştirdiğinizi beyan ediyorsunuz! Sebep ne niçin böylesine perdelerin arkasına gizleniyorsunuz?! Ben sizin nicleriniz takip etmek, suniliklerinizle uğraşmak zorundamıyım ?! Niçin bu denli antipatik geldim size (!)(?)

Ben Osman Hikmet Anık bildiniz Kayseri’liyim (Hep yazmıştım zaten!) Emekliyim şu anda da Kayseri de bir mağazada işletmecilik yapıyorum.

 

 

3 – Kerçane yaparak iade ettiğiniz özrü severek geri alıyorum gereksizmiş, isterseniz Yönetim izin verirse sizin özelden yazdığınız yazıyı ve benim cevabımı buraya taşıyalım, ben kalbinizi kırmamak adına özür dilemiştim, yarın kime ne olur bilinmez ki kırıcı olmak anlamsız diye yazmıştım o özrü! Yoksa sizin tutarsız cümlelerinizi kabul ettiğimden – yuttuğumdan değil !

4 – Eli kadeh tutan adam oturmayı kalkmayı bilir avuntusuyla yaşadım hep elbette ki kadeh tutmayanı – içmeyeni -  içeni sevmeyeni tenzih ederim bu bir nevi adap kültürü idi uymaya - katılmaya - katkı da bulunmaya gayret ettim, bu alkol hikayesinde geçenler gibi hatalı yanlarım da oldu tebessüm olsun diye paylaştım kendimle dalga geçtim, inşallah bir gün hidayete ereceğiz biz de öyle ya  İslam diye boş yere yazılmadı hüviyetimize   !

 

 

5 – Hoş görüye sığınmak fena bir şey değildir, zaman – zaman siz de deneyin iyi gelir insana !

 

 

6 – “Yazılarınızı takip ediyordum. Artık yazılarınız birbirini takip eder.” Cümleniz çok güzel bir teşbih – kinaye olmuş tuttum, e yemin etmediniz ya belki vakit geçirmek adına sıkılınca öfkeniz yumuşayınca şöyle bir okursunuz ve tartışırız başka konularda da, buluşmak şart mı ki ne sakıncalarda !!

 

 

 

7 -  “Siz bence birçok kişi kaybettiniz. Teşekkürü borç bilirim size kazanan ben oldum sayenizde” Hem savcı, hem yargıç olmayın lütfen, kimseyi kaybettiğimi sanmıyorum ama hadi kazanan siz olun no’lacaksa, biz Kayserili’ler Talas altından bağ bağışlarız adama ! (Talas Altı : Kayseri’nin en güzel bağlarının olduğu yer)


8 – Son olarak kerçane maili ile taşıdığınız Kayserili'celer de burada askı da kalsın istemedim, o kelimeleri içeren bir kaç dörtlük yazdım!

 

Kerçane” sadece alay değildir,

Biz de başka anlam-şeyler de taşır!

Ben doğruyum diye “kertilmez” insan;

Kendi “korgesinde” gezer dolaşır!

 

Külaş” laflarını yutuyum “le mi”?!

MaydanOS” “masisin” seni de he mi?!

Ma’zin”’e “maşrafa” vurmak “mahal” mi?!

Mıncımış” yürekler her dem “mıcışır” !!

 

Osmani “meymenet” kayıp bu işte,

Meerim” hata var böyle gidişte,

Ey Rebel ne diyem “kılçıksın” dişte,

Haline “memişhane” bile acışır!!

 

 


KERÇANE: Alaylı, KERTİLMEK: Böbürlenmek, KORGE: Gölge, KÜLAŞ :Kırık dökük, LE Mİ: Öyle mi'? MADENİS: Maydanoz, MASİMEK: Önem vermek "MAZİN Müezzin. MAHAL Layık. MAŞDAFA Bardak, "MEERIM:Meğerse, MEMIŞHANE: Tuvalet, MEYMENET:Biçim, MICIRlH:Bulaşık, MINCIMIŞ: Kokuşmuş, 

 9.45 - Kayseri 

 

 

07 Ağustos 2014, 11.09

Sevgili B0RNOVA ; Kardeşim tartışmak güzeldir, düzeylice tartışmak çok şey öğretir kazandırıır insana, kuyular da iyidir su bulunur içinde, malumunuz bu sene su kayıp ülkemizde, ha siz "dipsiz" dediniz eh ne diyem haklısınız "dipsiz"den, "ipsiz" den "kör kuyulardan" korusun Rabbim bizi ! 
Not: Dönüp de okuduysanız cevaptaki gecikmeden özür dilerim !
Sevgili bt95 ; Bir şekilde okumanız dileğiyle..
Yazımı beğenmenize sevindim, "alkol" bana da yaptı yapacağını son aşama sirozun tedavileri ile uğraşıyorum, ama yaşadıklarımın hiç bir yerinden hoşnutsuz kalmadım sadece günümüzün gereği bazen maddi sancılar duyuyorum "Alkole vermesem ev alırdım - han alırdım " gibisinden !! Bütün mubarek günlerde ve ramazan ayında kesin olarak almam alkol ve artık diğer günlerde almıyorum sağlık için,  çok çok çok azalttığımı söyleyim !! Anlattığım olaylar geride kalan yaşanmışlıklardır!
Kayda değer bularak yorum düşmenize ve bloglarımı okumanıza teşekkür ederim1 Sevgi kalın !..


08 Ağustos 2014, 00.39

         Osman(ab)i -izninizle böyle hitap etmek istiyorum artık size- :) kendinizi ifade etme çabanıza ve koruduğunuz sükunete hayran kaldığımı belirteyim önce. Sanıyorum saldırılara karşı savunma yorumlarımız da silindiğinden tekrar tekrar cevap verilmesi isteniyor. Bu defa da daha bir kabul görür şekilde gelinmiş. Ben size bir şey söyleyeyim; bu yukarıdaki özellikle iki nick benim hafızama kazınmış. Neden mi? Çok ama pek çok sevdikleri blog yazarına gelen en ufacık eleştiri karşısında, eleştiri sahiplerine galiz ve saldırgan cevaplar vermelerinden ötürü. "Kerçane" kelimesi süt gibi beyaz kalır o yorumların niteliğini sıfatlasam yanında. Dahası da var ama yazmıyorum. Şimdi kimse hikaye anlatmasın, size üslup/nezaket verecek insanlar bu satırların sahipleri değiller. Burası Türkiye, demokratik bir ülke ve kimse kimseye başkalarına zarar vermediği sürece hesap sorma hakkına sahip değil. Herkesin yaşam biçimi kendisini ilgilendirir. Siz böyle kendinizi anlatmaya çalıştıkça ben üzülüyorum, yapmayın inanın değmez.

         
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın