gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ANNEMİ KAYBETTİM HÜKÜMSÜZDÜR

09 Ağustos 2014, 13.45
A- A+

    Bayramdır dedik gidelim memlekete yıllardır ilk kez denk gelince tatil takvimine kaçmaz bu fırsat deyip atladık uçağa arkası hızlı tren derken canım evim güzel evim. El öpmeler gelen giden 2 günde canımız çıkıp 3 cü gün köyde aldık soluğu.. Köy de köy hani buz misali geceleri hırkalarla içerde oturduk. Gündüz kavurucu sıcak gece buz gibi havası ile benim  gibi 30 derece de üşüyen birine bile iyi geldi.

 

 Akşam üstü bir kahve faslı için mutfakta iken annemim o  gürleyen ses tonu duyuldu kızım sülüklerin Mustafa abin su istiyor. Te dışarda kayısı ağacının altında oturan annemim yanı başımda gibi gelen pavorottiyi kıskandıran ses tonuna binlerce kere olduğu gibi gene şaşırırken tepsiye kahvelerle beraber  ekstra bir bardak daha su koyup dışarı çıktım. Ahmet abi yoktu ortada Ahmet abi nerede dedim elindeki telefonu sallayıp kırdaymış kızım suları bitmiş bi atılıver diyen sözlerine gözlerimi devire devire anne araba yok cevabımı verirken arkasından ne geleceğini merakla bekledim. Arabayı napcan traktörle git  kelimeleri dökülüverdi. Anne son 20 sene önce sürdüm nası gideyim  diye mızırdansam da annem için olay bitmişti. Dolabdan kavunla peynirde al karaağaldalar. Ben eşyaları alıp anneme anne sen de gel  bilmiyorum karaağal nerde desem de annem pek oralı olmadı. Dümdüz çık köyden sonra bük sola görürsün dedi.

   

    Yüzlerce dönüm tarla, dümdüz bir ova..  ben hangi akılla karaağal tabelası aradım bilmiyorum ama, telefonu da yanıma almamak gafletine düşmüş olmam hakkımda tekrar düşünmem gerektiğini gösterse de 5 saat sonra sülüklerin Ahmet beni  bulduğunda ağlamak üzereydim.

   Kavunu alet çantasında bulduğum bıçağa benzer adını bilmediğim bir aletle kesip peynirle bir güzel yemiş. Suyu bir güzel içmiş yıldızlara bakıp yön tayini nasıl yaparım diye sanki de çölde kalmış gibi kafa patlatmış , uzakdan gelen uğuldama seslerinden korkup kurtlar gelirlerse nere saklanırım hesabı yapmış, küçük balyozu silah niyetine yanıma koymuş, mazotu biten traktörün farları ile sos yapabilirmiyim diye deneme yapmış, sabah namazından önce güne başlayan annemin uyuyup kalmaması beni beklemesi için, küçük oğlumun annem nerde kaldı diye yaygara koparması için dua edip direksiyona kafamı yaslamış halde beklerken gelmişti sülüklerin  Ahmet

 Annemi kaybettim hükümsüzdür yazısını benim resmimle süsleyen küçük oğlum saçım başım dağılmış her yerim toz toprak olduğu halde birde benle selfy çekinip kayıp bulundu diye ekleyince facebook a, cümle alemin diline düşsem de, zamanında teknolojiyi küçümseyen annemin yorumları sanırım beni en çok yaraladı. Elbette neler yazdığını burada   aktaracak değilim ama intikamım korkunç olacak.

babel

YORUMLAR

10 Ağustos 2014, 09.30
anneniz sizin bu duruma düşeceğinizi bilseydi kesin yolluk koyardı yanınıza. hayat ne tuhaf değilmi, eminim ki bu olayı yaşadığınız anlarda bir gün gülümseyerek yazıya dökeceğinizi düşünmemiştiniz. elinize sağlık güzel bir anlatım olmuş
19 Ağustos 2014, 11.13
Sevgili Babil; Anne olgusu çok derin bir acı hissetirir içerime, ne zaman okusam "Anne" kelimesini bir yerlerde burnumun direği sızlar! Annem'e kemik kanseri nedeni ile 3 yıllık ömür biçilmişti ve ben onu bakımla tam 12 yıl yaşattım, halen unutamam hasta yatağında benimle yaptığı o güzel; şiir-dizi  film-Kayserispor tartışmalarını ne çok özletti bu bloğunuz onu bana !Bu bloğunuz erken düşmüştü sayfadan ve bir türlü zamanım olmamıştı yaşadığım internet ve pc sorunları nedeni ile yorum yapmaya!Köy hayatına bayılırım hele o traktörle gezmesi çukur-bozuk yollarda doyumsuzdur (devirmiştim bir traktör çocukluğumda) çok güzel bir anlatım olmuş tat aldım, haz aldım oğlunuzun yaramazlığı tekrar bir zevk katmış olaya face sayfalarında!Sevgi kalın doyulmazından çocuklarınızla..
07 Mayıs 2017, 14.21
Çok hoş48 yaşındayım Annem 20 sene evvel vefat etti.Şunu çok iyi anladımki:Anne sinesinin dindiremeyeceği dert yoktur.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın