gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sukutur Hikayeleri -2-

10 Eylül 2014, 14.14
A- A+

III.

Altın alacağım yeğeniminyeni doğan kız ikizlerine,( götüremedik de daha hastalıktan  evlenecek yaşa geldi yavrular nerEdeyse !) girdim sarraflar çarşısına tanış sarrafın önünde kestim sesini sukuturun,  adamın biri “ Motorla gir sarrafa da  bari” demesin mi ?! (Sivil polismiş ne bileyim)    Meşhur ya aksiliğim *Girerim kapı düz olsa * deyiverdim bütün aymazlığımla !  “Sen altını al çık dükkandan da!...” bakışlarıyla ötedeki nöbetçi resmi polis kulübesine işaretler seslenmeler moduna girmesin mi!?  Allahtan yan taraftaki çorapçıdan bir şeyler çalmış  vatandaşın biri bir bağırtı koptu ordan bir anda ! Bütün polisler oraya!  Deli miyim durur muyum orda sürdüm sukuturumu!!!

 

 

IV.

Gece 21.suları eski mahallemde biraz oyalandım, yola çıktım eve gideceğim, hava karardı, üst köprüden çevre yola çıkacağım arkamdan gelen bir otomobil yakmış sis lambalarını ışık  tam aynama vuruyor,  trafik lambası  kırmızı dizildik sıra – sıra stopları /dörtlüleri yakıp söndürüyorum söndürsün diye , belli ki özel dizayn projektör takmış sis lambası yerine ! Işık dönüyor sarıya körüm iyicene zoruma gidiyor sağ tarafa deviriyorum sukuturumu , ayağım altında kalmış numarası ! Birkaç yaya geçmiş olsuna koşuyor  trafik polisi aşağıdan koşarak geliyor yolu açmak telaşı halen yanıyor sis lambası! * Memur Bey * diyorum* kör etti şu sis lambası beni düştüm  ayağım kırıldı mı ne?!* derken Memur Bey varıyor yanına hanzonun “Ehliyet ruhsat, sis lambası niye yanıyor Beyefendi” Yavaşça basıyorum marşa arka tarafta ki korna gürültülerinden motorun sesi duyulmuyor ! Deli miyim durur muyum orda sürdüm sukuturumu!...

 

../..

YORUMLAR

11 Eylül 2014, 18.22
öncelik le  sukutur   ne ? ve burda anlattıgınız şeylerden nasıl bi çıkarım yapılmasını amaçladınız inanın ben bile anlıyamadım :)) scooter  demek ıstedınız sanırsam..
11 Eylül 2014, 19.22
Sayın oCeaN-eYeS;Sukutur'un nasıl yazıldığını bilmişsiniz tebrik ederim! Bir çıkarımım yok sadece yaşadığım bir kaç olayı paylaşmak istedim, beğenmedim diye eleştirseniz daha iyiydi bunu SİZ BİLE yapabilirdiniz!
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın