gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Özenti

05 Ekim 2014, 21.33
A- A+
 İnsanların özenti peşinde olmaları giydigi elbisenin,ayakkabının,çantanın vs. marka  çılgınlıgı  aldı başını gidiyor.genellikle kişiligi oturmamış,kimlik arayışı içinde olanların işidir. 
Özenti sahibi olmak.bu hastalıga yakalananların sayısındaki inanılmaz artış.önemsenmesi gereken bir memleket gerçegi olarak karşımızda durmaktadır.
Peki,kişi neden özenir bir başkasına yada digerlerinin yaşama tarzı ve biçimleri? elbette içinde bulundugu şartlardan duydugu memnuniyetsizlik nedeniyle degil midir?
-(çözümü nedir bu illetin derseniz)elbette önce kendi gerçegiyle yüzleşmesi ve kendiyle barışık olmasıdır dersek,sanıyorum hata etmiş sayılmayız.
hangi yaş ve sınıftan olursa olsun insan,içinde bulundugu  şartlardan utanmamalı ve bu şartları hayatın dogallıgı içinde kabullenmesi gerektigini bilmelidir.
Özenti ile şartlarının degişmeyecegini anlamayan insanların sorunu,biraz da aklını yeterince çalıştırmamasından kaynaklanmıyormu ne dersiniz?
Kendini bilen, kendisiyle barışık, değerlerinin farkında olan ve bilinç düzeyi yüksek bir bireyin bu tür basitliklerin kurbanı olması düşünülemez! “
Benim fiziki güzelliğim ya da tipim bu şekilde yaratılmış, dünyada kimi zengin kimi fakirdir, kimi ast kimi üsttür.
Herkesin mesleğinin ve şartlarının aynı olması düşünülemez.” deyip bu gerçeği kabullenen insan özentinin kurbanı olmaz
Ülkemizde meydana gelen bir takım sosyolojik ve asayiş olayları, bu işin ne denli tehlikeli bir noktaya geldiğinin sinyallerini veriyor. 
Bence bu alarm dikkate alınmalıdır! Şayet yaşanabilir bir sosyal hayat halen düşlerinizi süslüyorsa! 
Maddi, manevi, sosyal, fikri, ilmi, eğitimsel, kültürel vb. her sahada köklü bir bilinçlenme ile değerlerimize sahip çıkabilirsek özenti hastalığının da pençesine düşmeyiz. 
Şayet düşmüşsek, bunların imarı yine donanımlı olmak ve bakış açımızı dengelemekle mümkündür.
Ne diyelim?
Geçmişinden utanmayan, bugününden razı, geleceğe ümitle bakabilen ve basit özentilerin kıskacından korunmuş bireylerden olabilmeyi diliyorum.

YORUMLAR

06 Ekim 2014, 01.31
Çözüm basit; işin sırrı kanaatte saklı. (Kanaat en büyük hazinedir.)
06 Ekim 2014, 05.53

Güzel bir konuya değinilmiş ama maalesef kapitalist düzen özentiden beslenir, beslenebilmek içinde tv, sinemaları araç olarak kullanır. En basitinden sigara bile özenti yıllarca filmlerde kahramanlara sigara içirmediler mi? her insan kendine bir model belirler. 

Eve aldığınız her eşyayı neden aldığınızı bir sorgulayın, eminim çoğu gereksiz çıkacaktır : ) özetle düzen değişmeden bunun önüne geçilemez sadece abartı olanlar gözümüze batıyor oysaki hepimiz bu özentinin içine batmışız….

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın