gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Şans Adam -6-

01 Kasım 2014, 14.02
A- A+

Bu blog alkol içermektedir. (Lakin bu bölümünde alkol yoktur!)


VI.


Zar ne derse oydu, ötesi yalan,

Durum-u vaziyet buydu; Tastamam !.

Talih heybem benim çıktımsa yola;

Mazeret ne bilmem laftan anlamam !.

 

Yol boyunca çiftlerin çokluğu dikkatimi çekti, ayrıca konuşmaların yabancı dilde olmasını (ki; Her halde yabancılardı) garipsiyordum güzel kızlara ister-istemez kaçamak bakışlar atıyor, hele siyahilere daha bir fazla bakıyordum!

Kimsenin umurunda değildi hele çiftler hiç kimseyi görmüyor kendilerinden başkası ile ilgilenmiyordu!

Bir anda refleks olarak kafamı eğdim, eğilmem neticesinde bir nesne beni ıskaladı arkamdan gelmekte olan grubun içindeki sarışın bir kızın suratında patladı! Satıcıların tanıtım amaçlı havaya fırlattıkları kanat çırpan pilli plastik güvercinlerdendi, Allah’tan kızın gözüne denk gelmemiş ama hareketlerinden canının çok yandığı belliydi, bana çarpsa sevgili gözlüğüm şimdi kırılmıştı en azından, suratıma vereceği zararı hiç hesaba katmıyordum!

Satıcı pişkin-pişkin gelip oyuncağını aldı yerden, kızın başına gelenler umurunda bile değildi, kızın koluna girip sürükler gibi götüren arkadaşları “Özür dilerim fark etmedim” dediğimi duymadılar bile; Kayseri’de olsa yanımda ki kıza bu çarpan şeyi parçalardım en azından! Belki burada bile yapardım! Satıcıya ters – ters bakışıma karşılık, bilmem kaç numaralı bakışıyla bana bakışından gözümü kaçırdım (Allah var ürktüm) kalabalıklardı!

E canım bu da zara danışılmazdı !

Tamirat ya da Restorasyon gören büyücek bir otelin kapısına dek gelmiştim, karşıda yol çatallıyor cadde ve trafik başlıyordu, otelin heybeti kadar, hali hazır kullanılan kısmı da dikkatimi çekti önündeki yoğun kalabalık beni kendine çekmişti.

Geri döndüm uçsuz bucaksız gibi gördüğüm yolu o yokuş yorgunluğuna rağmen kat etmiştim, fakat dizlerimin ağrıdığı gerçeğini unutamazdım,

İleriki dar sokaktaki internet kafe yazısını görünce aklıma oynadığım iddia kuponlarım geldi, sokağa dolayısıyla internete daldım ilk işim Gamyun’da ki yeni yayımlanan blogları okumak oldu, yorum bırakma havamda değildim okuyup geçtim.

Açtığım msn’de Canım Babam’ın (Rebetiko) halen açık olduğunu görmemle tıklama hevesim birden durdu! Bu saate kadar kaldıysa bir muhabbete takılmıştı mutlaka rahatsız etmemeliydim saat 01.30 civarıydı, nasılsa yarın ya da ertesi gün bulacaktım onu olmazsa Şarköy’e gidecektim. (Hemen çevrim dışı oldum!)

İnternet müsteciri genç bir çocuktu, kalabileceğim otelleri falan sordum, (bilen birini yakalamışken) kalacak yer olayını çözüme kavuşturmak beni rahatlatacaktı! DSİ Misafirhanesi, Öğretmen Evi derken iki sokak aşağıda Öğretmen Evi’nin olduğunu söyledi ! Bu iyi olmuştu!

Bu kez ki kuponlara hiçbir şey çıkmadığını görmek canımı sıkmıştı biraz ama umursamadım!


 

Not : Kimse reklam vermedi ! Gamyun bile, Mey bile..(!)


                .../...

YORUMLAR

01 Kasım 2014, 22.37

Sevgili IBerrak ; Güzel yorumunuza teşekkür ederim, vefasızlığımı yoğunluğuma sayın, aymaz diye nitlemeyin ve dostluğumu ötelemeyin lütfen..

Sizin sohbetiniz - muhabbetiniz yeter, şirketleşmemiş promosyonları rüşvet dir deyü almıyorum ! Yıllardır rakısına para saydığım Mey’ şirketinden ve 5000 güne yakın zaman verdiğim Gamyun’dan beklentilerim var (!)

Denemede geçen kelimelere gelince açıklık getireyim ;

Boli : Pavyon, gazino v.b. yerlerde ki sanatçı ya da kontmatrise ısmarlanan fahiş fiyattaki içki.

As : Garsonun ya da kontmatrisin luzumsuz /gereksiz ısrarını yoğun müzik arasında duyurarak, savuşturma hecesi.

Fondip: Bardakta ki içkiyi/suyu bir dikişte bitirmek.

Siz sevgisiniz; As’ılmayacak, fondiplenmeyecek şiir tadında bir sevgi.

http://www.gamyun.net/images/trans.gif

Sevgili Hümay;  Gayem paylaşmak, ettirebilirsem tebessüm ettirmektir sizin gibi güzel gönüllülere; okuyanı buldum mu yazmaktan bıkmam inanın.

Teşvik eden yüreğiniz gibi sevgi olun sevgi kalın ..

02 Kasım 2014, 10.03
Kanıksanmış blog yazımlarından çok farklı ve güzel.Ben çok beğendim.Hep yazarsanız,biz kazanırız,sizi...
02 Kasım 2014, 14.37
Sevgili perperike; Destekleyen yorumunuz için teşekkür ederim, yazmaya çalışacağım beğeninize.
Siz sevgisiniz "kahve falları"na sığmayan!
03 Kasım 2014, 09.48
Günaydın tşkrr emeginize ..yazdıgınıza şarköy kelimesi gördüm benimde yazlık orda ....şarköy harika yerdir babanıza selam ..sevgiyle kalın güzel yazılarınızı görmek umuduyla..
03 Kasım 2014, 13.08

Sevgili BLue__Su ; Şarköy'de Baba kadar sevdiğim bir gönül dostum vardır 70'li yaşlarında delikanlıdır (nette rakı muhabbetlerinde tanıştık ve rahmetli Babamın yerine koydum onu) genelden yazmak çekinceliğim nedeni ile ismini özelden yollayacağım size benim onu görme şansım pek yok epeydir yazışmıyoruz da belki de ben sizin selamınızı değil siz benim selamımı götüreceksiniz yazlığınıza gittiğinizde ! Çünkü Şayköy'de çok bilinen/tanınan/sevilen biridir !
Sevgi kalın gönül sevgi yeridir!..  
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın