gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Özür dilemek gibi şeyler

05 Kasım 2014, 21.57
A- A+
     Özür dilemek ne saçma şey.  Teşekkür etmekte öyle. Yani diyelim kötü bir şey yapıyorsun sonra "özür dilerim" diyorsun sonra işte sanki bir şey oluyor. Aslında bir şey olmuyor. Ağzınızdan bir  ses çıkıyor sadece. 
 Diyelim eğer "özür dilerim" değilde ne bileyim "cumburlop" diye baştan karar verilseydi.  Kötü bir şey yapınca cumburlop diyecektik ve konu kapanacaktı.  Adamın ağzına et  sonra özür dile. Oh ne ala memleket ya. Bari ne bileyim bir taş alıp oradan oraya taşınsa en azında bir şey yapılmış olurdu. Ama işte baştan uyanığın biri böyle bir  şey uydurmuş.
  Hani bunu da merak ediyorum. Nasıl başladı bu olay. Diyelim adamlar eskiden biri yanlış yapınca adamı öldürüyordu. Sonra biri çıkmış tam öldürülecek iken "durun" demiş.
-- Ne oldu?

~~ Ben hani böyle bir kötülük yaptım ya. İşte ben bu yüzden özür diliyorum.

-- Eee

~~Eeesi bu özür diliyorum. Konuyu kapatalım. Sanki ben hiç bunu yapmamışım gibi olsun.

Çok saçma vallahi ya.

   
             Teşekkürde öyle mesela.  Adama iyilik yapıyorsun, yemek ısmarlıyorsun mesela. 
"Teşekkür ederim."
 Hadi ya. Ne oldu şimdi.  O kadar para verdim  ben kasada, sen ne yaptın. "Teşekkür ederim" dedin. 
Helal be, o zaman ben akşama kadar teşekkür edeyim çalışmama gerek kalmasın.

İşte bu ve bunun gibi çok saçma şeyler var hayatta  ve bunlar bazen benim aklıma takılıyor  işte.  Ama size göre bunların benim kafama takılması saçma değil mi?

 Özür dilerim o zaman, ne diyeyim : ))

YORUMLAR

06 Kasım 2014, 08.20
Özür dilemek bir erdemliktir
06 Kasım 2014, 08.58
Çok haklısıız bütün mesele işin oraya gelmemesi,bi de alşkanlık haline gelmemesi.Özürün geçerli olduğu yerler frkında olmadan yapılan hatalardr.
06 Kasım 2014, 09.27
Deniz kardeşim, yazında kendimin ilk hallerini gördüm, o yüzden kendime yakın hissettim .Sorgulamak  bence güzeldir,beyni işletir,parlatır...Özellikle insan ilişkilerini incelemek,düşünmek,kafa patlatmak ,karşımızdaki insanı değil ama kendi gardımızı nasıl almamız gerektiğini,daha az kırılmamızı ,daha az üzülmemizi hatta kötü olaylar karşısında  nasıl sabretmemiz konusunda katkılar sağlar.( henüz ben katkılanamadım ama olsun,ilerde olacak:))))Allah insana beyni düşünmemiz için vermiştir.İnsanoğlu yaratıldığı günden itibaren düşüne düşüne :)) ancak %10 gibisini açabilmişiz.Özetle,yazınızı ve konusunu çok beğendim. 

Özür konusunda bende sizle aynı fikirdeyim.Yap et,sonra özür dile.Hele bunu alışkanlık haline getirenler vardır ki,resmen insanla dalgasını geçiyor gibidirler.İnsan hata yapabilir.Bir -iki-üç ..hatta dört-beş...Ama hata ve özürü yaşamın bir parçası haline getirenleri bende sevmiyorum,hatta  onlardan uzaklaşıyorum .
Teşekkür konusuna gelince ,onda da haklısınız .Ancak ben yine teşekkür etmenin güzel ve iyiliği özendirici bir tarafı olduğunu düşünüyorum ve teşekkür edilmesini hoş buluyorum.Hele yaşlı insanların (ben)yapamadıkları bir iş bir hizmet karşısında ''Allah razı olsun'' teşekkürünün insanlara mutluluk verdiğini gözlerimde gördüğümden beri,hiç olmazsa ''şükranlarımı''sunmaya çok gayret ediyorum.



Düşünmeye ve yazmaya devam et lütfen...Sevgiler...













06 Kasım 2014, 11.09
:)))Allah aklımıza mukayyet olsun, bizi Zihni Sinir düşüncelerinden korusun, amin.

Sevgili Deniz,
"cumburlop" ama sizi kınamak zorundaymış gibi hissettim .:)
Çünkü, giderek kalaslaşan ahalimiz arasındaki iletişimde, özür ve teşekkürü de kaldıralım da temelli mi kütükleşelim?
Hoş kütük olsak daha iyi; hiç değilse başkalarına zararımız olmaz, öylece temelli yanmayı bekleyerek dururuz.

Tamam, insan gibi düşünüp insanca davranmak ve özür dileme denen pişmanlık belirtisini laçkalaştırmasak pek iyi tabii de "teşekkür"den ne istediniz kardeş?:)))
Zorla yemek ısmarlatıp hesabı ödemeye ite kaka mı götürdüler sizi?:)
Kendiniz ısmarlamak - ısmarlamak diyoruz bakın, haraç vermek değil- istemişsiniz ısmarlamışsınız.
Ne yani, yemek ısmarladığınız kişi, teşekkür yerine yüzünüze karşı geğirip karnını sıvazlayarak mı gideydi yoksa?:)))
Sizin, teşekkür ederek, hayatınızı çalışmadan, beleşten götürmeniz için önce davet almayı, ısmarlatmayı sağlamanız gerekiyor kardeşim.:)

Neyse... Eğlendim ben, teşekkürler.:)
Merhaba gibi, günaydın gibi, iyi geceler gibi, hayırlı işler gibi, mutluluklar gibi, kolay gelsin gibi, gibi,gibi..... aklımıza gelen her türlü iyi niyet ve nezaket türü" şeylerin saçmalığ" hakkındaki diğer derin düşüncelerinizi de bekleriz.:)

06 Kasım 2014, 13.19
Kalın harflerle yazılmış olan son cümleyi çıkart gerisi bildiğin bilgisayarın verdiği eror kodu.
Sakin ol tatlım hayat sana da gülümseyecek.
06 Kasım 2014, 15.47
siz sanırım hiçççççççççççç özür dılemedınız yada hiç kimseye teşekkür etmedınız.
06 Kasım 2014, 18.12
Biraz sert bi eleştiri olacak ama gereksiz ve saçma bir yazı bence. '' Özür Dilemek '' ve '' Teşekkür Etmek '' gibi hayatımızın hemen hemen her tarafında karşılaştığımız bizi biraz olsun ''İNSAN'' yapan cümleleri gereksiz bulmak akıl mantık işi değil. Her ne ise boşa vaktimi çaldın yine de ''ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK''
06 Kasım 2014, 22.57
Denize neden Deniz dendiğini çözmüş mantık egosu himalayalar, düşünce gücü everest, cümle yapısı toroslara yakışan bir sunum olmuş. Oksijeniniz hep bol olur inşallah... Tebrikler
07 Kasım 2014, 08.46
Çok sığ bir yaklaşım biçimi...
07 Kasım 2014, 10.57
Anlatmak istediğimi yine anlamadınız, sadece öylesine okuyup öylesine yorum yazdınız bir çoğunuz.Önce söz yoktu, ses vardı. Bir şey söylemek gereksizdir çoğu zaman!
07 Kasım 2014, 11.23
Sanirim !
Biri Deniz'i fena üzmüs ve karsiliginda özür dilemis.. Deniz'de bu özür karsiliginda mecburen tesekkür etmis..
Bazen bende böyle hissederim Deniz, biri beni ciddi anlamda sacma sapan bir sey icin üzer, ve sanki dedigin gibi sadece bir nefes olup havada ucup giden bir ÖZÜR dilenir, ve birde ben özür diledim iste olay kapandi hadi laylayloma devam kivaminda hayat devam edilecektir artik mecburen, sen bu özrü kabul edip birde üstüne üstlük " önemli degil tamam unutalim, tesekkür ederim " dersin ki en sinir oldugum nokta da budur.. Yapmacik hayatlar... Ama yapacak bisey yok, eger bunlari yapmazsan sen tu-kaka olursun.. Lanet bir insan profilin olusur insanlarin gözünde.. Ayni benim gibi..
Ben seni anliyorum !
Gerci Özür dilemek erdem, tesekkür etmek ise verebilecegimiz en güzel hediyedir karsimizdakine..Lakin o okadar cok gereksiz hata yapip, kalp kirip, sacmaliklara imza atip nasilsa bir özür dileyip gecistirdigimiz sey varki..
Dedem bu durumlarda sunu derdi bana.. "Kendine sadece sayili miktarda özür dileme hakki tani, mesela; önce 20 kez özür dileme hakkin olsun koca bir yil icersinde. Her yil citani biraz daha yükselt yani gelecek yil özür hakkin 15 olsun.. Sakin unutma her diledigin özrü not et bir ajandaya, göreceksin ki benim sana verebilecegim en iyi nasihat bu olacak.. Tesekkür icin ise tam tersi, hergün daha cogalt, gözünü actiginda bile Allaha tesekkür et bu günde sana yasama sansi verdi diye.."
Iste böyle Deniz..
07 Kasım 2014, 18.40
Yükselişin ilk temel öğretisi, '' hatalar karşısında özür dilemesini bilmek ve özür dileyeni affedebilmekten'' geçer. İlk yaratılmışın saflığında bulanacak kadar doğaldır hata işlemek, fıtrat gereğidir. İnsan tüm yaşam evrelerinde hatalar işleyecektir. Hatalar ruhu karartan eylemler değildir önemli olan bu hataların karşısında özür dileme erdemliğini gösterebilmek ve affedebilmektir nereden nasıl çıkmış nasıl başlamış bu olay diye sorguluyorsunuz ya Hz.Adem'e öğretilen ilk öğretidir ''özür dilemek ve affetmek'' ....
07 Kasım 2014, 21.51

         Yazar, dillerin nasıl doğduğunu yazmış meğerse ya. Yorumundaki "önce söz yoktu, ses vardı" söyleminden anlıyoruz bunu. Meğer gayet bilimsel bir yazıymış. Ehh bu fikri de "özür, teşekkür" çeşnisiyle harmanlamış biz anlamaz(!) kullarına sunmuş kendisi. Hayır önce güldüm yazıyı okuyup, dedim geyik yapmış heralde. Meğer ciddiymiş ya. pes diyorum. Serbest saçmalama dalında en iyi paylaşım yarışması filan mı var? Ben de gireceğim öyleyse :)


         Sizin yazmadığınız şeyleri mi anlamasını bekliyorsunuz okuyucunun? "Anlatmak istediğimi YİNE anlamadınız" nasıl bir cümledir? Daha önce de mi anlaşılamadınız? Anlatamamış olduğunuzu hiç düşündünüz mü, problem sizde olmasın? İnsan anlatabildiğini düşünse de nezaketen "anlamadınız" değil "anlatamadım" der. Hani özür dilemek, teşekkür etmek nasıl nezakete ve medeniyete işaret ederse, bu söylediğim de öyledir. Allah akıl fikir versin.
07 Kasım 2014, 23.50
¯¯¯Đєηiz___ Diyelim eğer "özür dilerim" değilde ne bileyim "cumburlop" diye baştan karar verilseydi.  Kötü bir şey yapınca cumburlop diyecektik ve konu kapanacaktı.  Adamın ağzına et  sonra özür dile. Oh ne ala memleket ya. Bari ne bileyim bir taş alıp oradan oraya taşınsa en azında bir şey yapılmış olurdu. Ama işte baştan uyanığın biri böyle bir  şey uydurmuş.



evet o zamanda cumburlop kelimesini yazacaktınız  burda bloga :D
kelimelere takılmakdan başka bir  şey deği bence,l sizin yaptığınız. ağızdan bir ses  çıkıyor evet sadece ama o sesler yetmiyormu size???ne demiş atalarımız insanlar konuşa konuşa  anlaşırlar. insan olalımda yeri geldiğinde özür de dileyelim teşekkür de edelim. özür dilemek bir nevide olsa yapdığınız hatayı benimsemek, kabul etmekir. teşekkürde karşımızdaki insanın yaptığı inceliği veya kalınlığı(kabalığı) :D kabul etmekdir bence...
08 Kasım 2014, 00.24
Üzülerek görüyorum ki, bonzai, bloglarımıza da sıçramış durumda :) Acilen önlem almalıyız yönetim olarak :)

Bu yazdığımdan dolayı da kırdıysam, cumburlop...
08 Kasım 2014, 15.06
Hata yaparsanız özür dilemeyin.Kırdığınız kişinin bi de yüzüne tükürün.Size bir güzellik yapana Allah belanı versin.Şimdi ben de sana bi güzellik mi yapıcam diyerek aparkat çakın.Ne teşekkür etmesi.Herkes birbirine sövsün vursun.Hastayım zaten. Herkes hasta olsun .Ohh missss.Neydi bu blog şimdi!!!!
08 Kasım 2014, 21.10
: )) Dip not yazmayı unutmuşum .Dip not: Özür dilenecek hatalar yapmayın, özür dilemek zorunda kalmayın. Size asla ve kat'a özür dilemeyin demiyorum....Teşekkür için örnek vereyim diyorum, ama bakalım hangi organınızla algılayacaksınız .Mesela tv izliyorsunuz annenizden bir bardak su istiyorsunuz, gelince teşekkür ediyorsunuz. Kalkın kendi suyunuzu kendiniz alın annenizi yormayın gibi....
09 Kasım 2014, 00.23
Hata yaptıysanız adam olun, teşekkür edeceğinize para(emek) verin tadında bir paylaşım olmuş.  Ayrıca cumburlop sesini herkes masum bir ses gibi kullanmış, anlamamışlar  bu sesin nasıl çıktığını. 
Hah o ses işte, şimdi anladınız...
09 Kasım 2014, 18.51

         Hey maşallah analar neler doğuruyor :) Ortalık iğrenç kokmuş. Cumburloptan ziyade ploffff daha uygun olurdu bu duruma esasen. Çünkü sıvama durumu da var, daha akışkan bi şeyler söz konusu olmalı. Sen ne dediği belirsiz saçmasapan yazı yaz, eleştiri alınca millete "salaksınız anlamadınız" de, sonra da güya ahlak-davranış dersi ver "şöyle yapın" diye bir de "hangi organınızla okuyacaksınız bakalım" deyip sıva. Süpermiş :) Ben de sorayım o zaman; sen hangi organınla yazdın bu yazıyı ve yorumları?
10 Kasım 2014, 00.16
Cezbe ağzından bal damlıyor yine :) Anladığım kadarıyla Deniz şizofrene bağlayıp bi yazı yazmış sonra kalkmış bide sıvamış afedersiniz. 10 Numara 5 Yıldız bu kafayı yaşamak istiyorum (:
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın