gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Doğdum işte...

07 Kasım 2014, 12.29
A- A+

07.11.1970 Günlerden Cumartesi, saat 14.30 ve ben dünyaya açmışım gözlerimi Üsküdar Zeynep-Kamil'de.. Kar yağıyormuş lapa lapa, diz boyu kar işte anlayacağınız. Çok zorluk çekmişler sancıları sıklaşan anacığımı hastaneye yetiştirmek için.. ( bu cümleyi yazarken gözümde canlandı, içim bir tuhaf oldu, karda kışta, sadece flimlerde gördüğümüz, uzak köylerden, gebe kadınların hastahaneye götürülme sahneleri )

Önce Mebrure Hanımı tanıtmalıyım sizlere... O benim ANNEM..

Annem 14 yaşında mahallenin en güzel kızı.. Babam ise 17 yaşında, ''Istanbul'lu Yakışıklı'' lakabı.. Dedemin vazifesi nedeniyle Eskişehir'e gitmişler 4 yıl orda kalmışlar..Nişanlıyken ve daha 3 yıl beklemeleri gerekirken, '' kaçalım mı '' deyi vermiş annem.. ''Aşık olunmayacak gibi değildin, elimde değildi, benim suçum değildi '' derdi babam, annem ise mahcup ve kızaran yanaklarında güller açardı derin kırışıklar engel olamazdı bu sevince..( Bu aşk hikayesini tekrar kaleme almalı ilerki bir zamanda )

Yirmi koca yıl, çocuk hasreti ile kavrulmuş bir yürekti annemin sol yanınında taşıdığı.. ve sonra üç evlat vermişti Yaradan.. Önce iki erkek evlat ve ben tekne kazıntısı, sülalenin o ana kadar olmuş tek kız çocuğu.

Herkesin annesi kendine özeldir, verdiği ödünler düşünce akıllara içi ürperir insanın.'' Ama benim ANNEM bir başkadır'' der sonra iç sesin, burnunun direği hafiften sızlar ya hani.. Siz anladınız onu !

08.03.1997 ( cumartesi ) benim annesiz kaldığım gündür. Cumartesileri hiç sevmem, çalan vakitsiz telefonları birde. Anneler günüm yoktur benim. Doğal olarak 8 Mart Kadınlar gününe de küskünüm.. Bayram günlerini de sevmem o günden beri..Beynimin kıvrımları sus-pus olur işte ne bileyim..

Ama bugün, yani benim ''doğum günüm''.. Anneme olan minnettarlığımı haykırma günüm. Çığlık çığlığa suskunluk günüm.. Annemi mutlu edebildiğim tek günün yıl dönümü bugün..

... ve iyi ki senin kızın olarak doğmuşum.. Teşekkürler sana..

YORUMLAR

08 Kasım 2014, 03.27
öncelikle annenin MEKANI CENNET OLSUN ARKADAŞ...çok duygulandım ve hüzünlendim :( sevdiklerinle nice yaşlar dilerim..ALLAH  bundan sonra sevdiklerini senden seni de sevdiklerinden ayırmasın inşallah..
08 Kasım 2014, 06.09
Sevgili Berrak insan annesinin kıymetini kaybedince daha iyi anlıyor.Annelik bambaşka bir duygu,tarifi yok,yaşamak lazım.Ne mutlu size ki belli yaşa kadar annenizle yaşama şansını yakalamışsınız .Benim kaç öğrencim birinci sınıf,ikinci sınıfta annelerini kaybettiler,anne sıcaklığı diye kucağıma oturup,başlarını boynuma yasladıklarını  hatırlattınız bana.Hiç kimse anne sıcaklığında ,anne şevkati ile sevemez. Bence bazen kabullenmek gerekiyor,unutulmaz ama unutmadan yaşama devam edebilmek önemli.Bayram da  kutlayın,anneler Günü de .Ben size,iyiki doğdunuz,iyi ki buradasınız ,yazıyorsunuz,bizler de okuyoruz diyerek .Yeni yaşınızı kutluyorum .
08 Kasım 2014, 09.07
sağlığında "he.." deyip geçtiğimiz, bazen kulak asmadığımız, bazen öğütlerinden bıktığımız ve yüz çevirdiğimiz insandır anne.ve bir çok şey gibi kaybetmeden değerini bilemediğimiz. IŞTE BIR COGUMUZ O MUHTESEM VARLIGI KAYBETTIGI ICIN ÖZEL GÜNLERI KUTLAYAMAYACAK KADAR HASSAS VE BIR COGUMUZ DA ONLAR HAYATTAYKEN GÖTÜRÜP HUZUR EVLERINE BIRAKACAK KADAR (DOĞRU KELIMEYI BULAMDIM)..
Yeni yaşınız size hep güzellikler getirsin.
08 Kasım 2014, 14.36
SELAM BERRAKÖncelikle doğum gününü kutlar,dilediğin gibi bir yaşam  sürmeni dilerim.NUR İÇİNDE YATAN ANNENİN MEKANI CENNET OLSUN.Senden bir konuda ricam olacakCumartesilerini,Anneler gününü,bayramları kendine eza yaptığın süreceANNE nin mekanın da huzurlu olmadığını bilmeni isterim,ANNELER HEP ÇOÇUKLARININ MUTLU OLMASINI İSTER.ANNE Nİ MUTLU ETMEK İSTİYORSAN GEÇ KALMIŞ DEĞİLSİN,DOĞUM GÜNÜN LE BAŞLAMAYA NE DERSİN.TÜM MUTLULUKLARIN SENİN OLMASI DİLEĞİYLE


08 Kasım 2014, 15.00
 Sevgili Berrak iyi ki iyi ki iyi ki doğmuşsun.Kaybın için çok üzgünüm.Dilerim başka acılar yaşamazsın.Duygularını böylesine içten paylaştığın için teşekkürler.Sevgilerimle...
08 Kasım 2014, 16.58
Annenin iyisi kötüsü yoktur en kötüsü ANNESİZ kalmaktır...:((((
08 Kasım 2014, 18.36

         İyi ki doğmuşsun Berrakcım. Ortak paydalarımız var seninle; tekne kazıntısı olmak gibi, kayıplarımız gibi... Anneciğin nur içinde yatsın. Her kayıp kötü ama anne bi başka...
08 Kasım 2014, 20.03

Ama ama ama iyi ki doğdun ki :) Nice güzel senelere arkadaşım. Anneciğinin de tüm kaybettiğimiz demeye dilim varmıyor :( tüm sakladıklarımızın da mekanı cennet olsun. 

09 Kasım 2014, 01.26
Cok tesekkür ediyorum tüm yorumlariniza ve incelikle yazdiginiz yeni yas dilekleri icin cok daha mukemmelleri sizlerin ömürlerine eklensin diye dua ediyorum sevgili arkadaslar..
09 Kasım 2014, 01.59
ALLAH Rahmet  etsin mekani cennet olsun insallah.  daha nice saglikli mutlu senelere opuldunsmile Resmi.
09 Kasım 2014, 11.56
helal olsun validemize allahu zulcelal rahmet ve mekanını cennet eylesin hepimizi duygulandırdığınız ve biraz daha anne babaya sarılmamızı sağladığınız ve hatta hatta bizi gelecekte ve her insanın bir gün gideceği bembeyaz bir kefenle rabbine döneceği günü tekrar hatırlattığınız için teşekkürler
09 Kasım 2014, 23.14
Allah Mekanını Cennet ;Etsin 
10 Kasım 2014, 14.08
Mekanı cennet olsun anneciğinizin, size de mutlu yaşlanmalar...
11 Kasım 2014, 05.17
 sanırım anne, baba gibi sevdiklerinden ayrı kalanlar ile aynı duyguları yaşıyoruz lakin onlar için, dua ile iyiliklerde bulunarak anmak gibi hala yapabileceklerimiz olduğunu hatırlar ve uygularsak acımızın hafifleyeceğini kendimden biliyorum.. birde ölümün ebedi  bir kayıp değil, kısa bir ayrılık olduğunu, ayrıca en seven ve en merhametli  olan ALLAH'ın,  inanan ve iyilikte bulunanların ebedi hayatta  sevdikleriyle beraber olacakları vaadini hatırlayacak olursak hüznün yerini ümit ve ferahlık dolduracaktır, bunu da kendimden biliyorum.  sevdiklerimi toprağa  verdiğimde,  "ayrılıklar kısadır,yakında görüşürüz" sözünü tekrarlarım.  değerli Berrak, rabbimden annenize rahmet, size uzun ve hayırlı bir yaşam diliyorum...  
11 Kasım 2014, 16.09
Zirve ne güzel yorum yapmışsınız.Kaç gündür elim gidip geliyor . yorumunuzu görünce dayanamadım artık. Berrak,size uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim ve Annenizin mekanı cennet olsun.Anne ve Babayı hiç tanımamak mı yoksa binlerce anıdan sonra kaybetmek mi daha acı bilemedim.      ''.Telefonla vefatından sonra kapatmadık sesini son kez oradan duyduğum hattını..Koparamıyorum bağlantıyı.Arıyorum aklıma düştüğünde.Uzun uzun çaldırıyorum.Açmıyorsa komşu dadır  mutlaka.Ve ya markete filan gitmiştir..Alışamadı çünkü şu cep telefonu denilen alete..Sabit telefonun yanına koyuyor dışarı çıkarken çantasına almıyor iyi mi ..Hadi bir ara gene arar diyor kapatıyorum..Bir senedir böyleyiz.Arıyorum...Komşu dadır ..Seninki komşuda değilse uğra bugün kardeşim.Yoksa inan sonra çok arıyorsun''.. Yılmaz Özdil
11 Kasım 2014, 22.41
başınsaolsun çok güzel ifade etmişin anneciginin mekanı cennet olsun
12 Kasım 2014, 13.05
Sevgili Berrak,
ben, bu konulu yazıları okuyunca tam anlamıyla çuvallıyorum.
Sana, "O güzel, rahat uyuyası anneciğin seni iyi ki doğurmuş ve bizimle yolun kesişmiş." diyebilmek için yazmak istedim.
Sevgiler.
05 Mayıs 2016, 02.16
          Annecığın mekanı cennet olsun,ki senın gibi kenkısıyle barışık güleç yüzlü bırını bu dünyaya kazandırmış.Ayrıca gülmek çok yakışıyor sana.Allahım o tatlı gülücüklerı hiç eksıltmesın yüzünden....
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın