gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

3 Aralık Engelliler Günü'ne Bir Anekdot

02 Aralık 2014, 19.43
A- A+
 

          Geriye taktı vitesini, biraz daha geriye çekti elleriyle yardım ederek tekerleklere,  daha bir hızlanarak sürdü akülü arabasını, lastikleri yüksek kaldırıma çıkacaktı çıkmasına da,  ilerideki kaldırıma park etmiş otomobilin yanından nasıl geçecekti öteye, asfalttan da gidebilirdi ama yoğun trafiği düşündükçe içi ürperiyordu, ya çarparsa birisi ! Bir de hızlı gidiyorlardı ki çarşının içindeki bu caddeden  taşıtlar. Şöyle bir bakındı ilerdeki çöp bidonunu deviren köpeğe takıldı gözleri, yardım umduğundan değil çözüm aradığından duraksadı, zorlanarak çıktığı kaldırımdan inmek için uğraşmaya başladı ! Yine geç kalacaktı !..

 

                Dolu – dolu olmuştu memeleri yan taraftaki fabrikanın çöp bidonunu yıkmış dün akşam yemeğinde çıkan tavuk kanatlarının artıklarına ulaşmıştı, her şeyi siyah beyaz gören gözleri ışıldadı , karnını doyurmuştu sıkıca önce sonra ağzına üst üste bastırdığı kemikleri düşürmemeye çalışarak, taş ocağında ki erişilmesi zor taşların arasında ki yuvasındaki yavrularına ulaştırabilmek arzusuyla seğirtti ! Arka sağ bacağı yine taşımadı kendini kalçası üzerine düşüverdi ama azimle tekrar toparlandı! Vurmasaydı soba fabrikasının gece bekçisi kürekle/zalimce, diğer köpekler gelmeden alelacele gidip gelmeli kemikleri taşımalıydı! Sızlarsa sızlasındı kırık kalçası; yavrularını doyurmalıydı,  o aktrislerin değil sokakların malıydı (!)

 

                “Teyze dikkat et” diye bağıran çocuğun sesiyle duraksadı, kımıldamaksızın durdu olduğu yerde, adım atmadı, aslında bir gariplik olduğunu sezmişti yolda bastonuyla anlamıştı ancak çocuk seslenmese belediyenin kablo döşemek için açtığı çukurun kenarına koyduğu yetersiz uyarıcı plastik babalara takılacaktı, ya da  takılmayıp düşecek ayaklarına zarar verecekti !  Çocuk sevecen yaklaştı ellerinden tuttu genç kadının diğer taraftan kaldırıma ulaştırdı 35 metreye yakın vardı otobüs durağına ama o bu genç kadının o yolu ezbere bildiğini biliyor her sabah okula giderken onun da otobüs durağına gidişini görüyor gıpda ediyordu.

 

                Emrinde onlarca memur çalıştırıyor, bir türlü engelli arabasının geçişi için dizayn edilemeyen müdür odasına hizmetli arkadaşların yardımıyla ulaşıyor, harita mühendisliğinin verdiği tecrübelerle yapımı başlatılan baraj inşaatı ve kanaletlerin inşaasıyla görevli elemanların yapması gerekenleri kimine telefonla bildiriyor kimine bire bir izah ediyordu.

 

                Sağlam bacaklarının tarafına doğru yatıverdi nemli toprağın üzerine 7 adet büyümeye yüz tutmuş yavrular kapış/kapış  etti dolu 9 memenin 7’sini kısa bir sürede boşaltılar ve annelerinin kenara koyduğu tavuk kanadı kemiklerini gevelemeye başladılar !

                Kafasını ön ayaklarının üzerine koydu memnun /memnun esnedi şöyle bir, her sene doğurmak zorundaydı böylesine soba fabrikasında ki erkek köpek nedeniyle, onu kısırlaştırmayan taş ocağının sahibinin vurdum duymazlığı sebebiyle !

 

                Z raporunu aldı eczanesinde yazar kasadan el yordamıyla sıraladı slipleri, kalfalarından biri onu bekliyordu çekmek için kepenkleri otobüs durağına kadar gitmesi için yardım etmesi gerekiyordu; haricinde ezberlediği yolları aşa/aşa varıyordu evine 17.30 gibi eve dönmesi gereken sevgili eşini merak ediyordu !  3 haftalık hamileydi akülü arabayla apartman girişinde engellerle güreşe/güreşe  dairelerine  şimdiye çoktan varmış eşini özlüyordu !  Yaşantıdaki bu engellere yavrusunu nasıl alıştıracaktı endişe ediyordu (!) Lakin bütün engelleri aşabileceklerini biliyordu !

 

021214 – 18.30 - Kayseri

                 

YORUMLAR

06 Aralık 2014, 04.41
Yazılanların hepsi çok mânidâr.ama en mânidâr olanı başka yazılara döşenen yorumların bu yazıda hiç olmaması.yazık.ve şunu eklemek istiyorum bebek puseti kullanan bütün annelerin engelli insanları daha iyi anladığını düşünüyorum. Ahlâk yapıma hiç uymadığı halde o saçma sapan kaldırım rampalarina ve geçebileceğim tek yere park eden arabalara içimden çok kufrettim(!).Allah engellilerin yardımcısı olsun,bizi de sebep kılsın.
07 Aralık 2014, 06.08
Emeğine sağlık , her zaman ki gibi güzel yazmışsın                                                                          Not . 2 defa okudum alkol veya  rakı kelimelerini göremedim alkolsüzde güzel yazıyormuşsunuz  tekrar tebrik ederim .                                                                                               Notun notu . belediye kablo döşemek için çukur kazmaz , kablo döşeyen ya telekomdur yada TEK dir .                                                                                                                                     Çok bilmişlik diye algılamayın , notlar maksat muhabbet olsun diye yazılmış cümlelerdir.
08 Aralık 2014, 08.33

Sevgili seb_i_yeldaa; Yorumunuz ve duyarlılığınız için teşekkür ederim.  Ne zaman ki arabalar kaldırımları işgal etmez ve engelli sırf bu nedenle kendini muhtaç hissetmez o zaman muassır medeniyet seviyesine belki birazcık yaklaşırız.

Sevgi kalın destekleyen yüreğinizle...


Sevgili mesut_kolcu ; Elbette ki içinden alkol geçmeyen paylaşımlarda yaparım/yapabilirim, lakin Türkiye'ye benzeyen vücudumla ve yaşantımda ki birikimlerle anılarımı paylaşmak isteğimdendir alkollü yazılar da yazmam. (Türkiye'nin 3 yanının su olması gibi benimde yüzde oranıyla fazla miktarda alkol taşımam),(alkollü yazılarımı da okumak isteyen dostlar olmasından ötürüdür  sıkça  yazmam)

Kardeşim muhabbetiniz için teşekkür ederim kablo döşeme görevi belirttiğiniz gibi Telekom ve TEK'in işidir bahsettiğim yerin öte tarafında da onlar köstebek gibi kazıyor yol kenarlarını, bu aralar Kayseri'de benim bahsettiğim (teferruatına girme gereği duymadığım) Belediyenin raylı sisteme geçişi nedeniyle Elektrikli trenlerin kablolarını döşemeleridir. Aldığı % 70 lerin üzerindeki oy sayısı nedeniyle bizim Belediye bayağı işgüzardır bu konularda!  

Başka bir platformda da geri vitesli sakat arabası olmadığı konusunu tartıştık (ne diye geri vitesli yazdıysam ne gerek vardı anlamadım) Ama bizim Müdür Bey'in kinde var çok kullanışlı olmasa da işe yarıyor maddi durumunun iyiliği nedeniyle alabilmişti!

Esen kalın..

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın