gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

İçten Gelmeli İçinden İnsanın

05 Aralık 2014, 14.30
A- A+

    Hani hep görürüz trafik sıkışınca arabanın penceresine gelip  dilenenleri, yada yolda giderken çocuğuyla oturmuş sadaka diye yalvaranları....

    Oldum olası hiç içten bir duyguyla böylelerine para verdiğimi hatırlamam. Çünki içimde hep bir Acaba? sorunu oluşmuş gereçkten ihtiyacı varmı diye düşünmeden kendimi alamamışımdır.Çok yakın bir geçmiş zamanda Arabamı servis bakımından çıkarıp şöyle Bursada bir tur atayım diye yola çıktığımda  Kavşakta kocağında çocukla oturup para dilenen genç bir kadın gördüm. Çocuk hiç kıpırdamadan kucağında sallanırken  kadın kalkıp bana doğru gelip dilenmeye çalışınca dikkat ettimki çocuk kımıldamıyor bayılmış gibi elleri sallanıyordu.Kadına dedim çabuk hastaneye götüreyim sizi bu çocuk iyi değil bak haline deyince, Kadın git işine be adam deyip kaçarcasına uzaklaştı yanımdan... Bu olayın şokunu üzerimden atıp hemen bir polis arkadaşımı arayıp durumu izah ettim. Dediği şuydu.Böyleleri çocuk ağlamasın diye uyşturucu ile uyutup kucaklarında çocukla duygu sömürüsü yaparak para kazanmak işleri sakın ola bunlara para verme demesi beni bir kere daha yıktı açıkçası. Ama olacakya ertesi gün çocuklarımla dolaşmaya çıkmıştık mahallede Tamda bir ara sokaktan geçerken küçük bir bakkaldan elinde 1 yavan ekmekle yüzündeki nurları saçarak yakındaki durağın dibine çöküp ekmeği öyle bir iştahla yemeye başladıki bir an orada yıkılıp kalacağımı düşündüm. Yaşlı amcaya öyle baka kalmışımki küçük kızım baba amca neden boş ekmek yiyor orada derken onu zor duyuyordum. Kendimi ne kadar sonra toparladım bilmiyorum ama kendime geldiğimde cebimdeki parayı yaşlı amcaya uzatıp amca git karnını güzelce doyur lütfen burada değil bir lokantaya git dememle adam başını kaldırıp oğlum bu yavan ekmeğin kıymetini bilmez kimse Allah razı olsun bu yeter bana ihtiyacım yok desede tüm paramı Amcanın cebine sokup kızım ve oğlumla oradan uzaklaştım.

   Ogunki ruh halimi birdaha yaşarmıyım bilmiyorum ama Rabbim kimseyi açlıkla imtihan etmesin ....

YORUMLAR

06 Aralık 2014, 10.28
aslında her gün karşımıza bu tür olaylar çıkıyor. bazen görmek istemediğimiz için görmüyoruz. bazen görüp umursamıyoruz. Allah herkese baktığını görmeyi, duyduğunu anlamayı nasip etsin. Gerçek ihtiyaç sahibi elini sadece Allah'a açıyor. Meslek edinenler ise her gün yeni şekiller ve teknikler ile mesleğini icra ediyor. Dikkatli olmak lazım. Allah herkesin niyetine ve kalbine göre versin
06 Aralık 2014, 19.03
BU işi yapanların durumu nedir bilinmez ama ben yardım yapılmamasın dan yanayım,yapacaksak çevremizden tanıdığımız kişilere yapalım ki yardımlarımız işe yarasın.
07 Aralık 2014, 06.14
Emeğine sağlık , ben de 1 keresin de zamanın en büyük bankonotunu  hastane önünde evime gidicek param yok diyen bir kadına vermiştim , 2 3 kere daha orda görünce üzülmüş kendi kendime kızmıştım kandırılmış tim , konuyu imam olan arkadaşıma sordum ne enayiymişim ben ya dedim , dedi sen ona ihtiyaç sahibi diye verdin pişman olma üzülme , senin niyetini Rabbimiz biliyor , sevabını aldın , ama 1 dahaki sefere daha seçici ol .Böyle bir anım geçti işte .
07 Aralık 2014, 12.32
Gözlemlerinizi ve duygularınızı anlattığınız yazınızı, tamamen sizinle duygu birlikteliği yaparak okudum. Emeğinize sağlık. Ancak yazınızın başlığındaki "İçte" sözcüğünün anlamını pek kavrayamadım. Yazınızın başlığıyla ilgili açıklayıcı bir yanıt yazarsanız sevinirim. İyi pazarlar dilerim.
07 Aralık 2014, 16.22
Çok özür diliyorum başlıktaki anlamsız ifade için farketmedim İçten Gelmeli olacaktı ... İlginize teşekkür ediyorum ...
08 Aralık 2014, 21.52

içinden geldiği gibi davranmışsın doğru yapmışsın

insan herşeyi kendi için yapar vicdanını rahatlatmak için yanındaki çocuklarına da örnek olmuşsun kalemine yüreğine sağlık



08 Aralık 2014, 23.49
cocuklarını kullanıp dılenenelere onları dılendırene kızıp sadaka vermıyoruz aslında bazen tamda ıhtıyacı olanlarında hakkını yıyıoruz yuregıne saglık reis ıyı yapmıısın
10 Aralık 2014, 16.36
üniversitede  kartımı kaybetmiştim yanımda işlem yapan daha doğrusu 1 poşet bozuk parayı bankaya yatıran hergün önünden geçtiğim dilenciyi görünce bende acaba diye sormaya başladım.
11 Aralık 2014, 18.35
Peygamber efendimiz şöyle buyurmuşlardır;“Bir elinin verdiğini, diğer elin görmesin”
12 Aralık 2014, 09.51
Evet Aykutaki haklısın o konuda ama burdakı amaç verilen değil yaşanan bir olayı paylaşmaktı...
12 Aralık 2014, 09.55
yüreğine sağlık reis.allah o bir lokma ekmeğin kıymetini bilenlerden eylesin hepimizi..güzelliklerle dolu kalplerimizi karartmasın.. güzel ahlak ve davranışın için kutluyorum seni..ilk kez bir yazıya yorum yapıyorum bu arada:) emeğine sağlık..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın