gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Gamyunkolik olmak !..

22 Aralık 2014, 18.57
A- A+

Bu blog azıcık alkol içerir!..      

     Ehliyetim de yok artık, artık kimliğimi sorduklarında hakiki meşinden mamül küçük cüzdanımın içinde ki  lanet bankamatiklerin arasından havalı – havalı çıkarıp  onu gösteremeyeceğim altı ay, artık rafta tozlanacak belki de o da üzülecek bensizliğe. Heyhat nüfus cüzdanı da yer kaplıyor ceplerimde!.

 

        Bütün sabahlar gibi bu sabah da dopdoluyum,  bu sabah da beynime yazdım şiirleri iş yerine varana kadar, klavyeme kavuşana kadar bir çoğunu unutacağım kafamdaki dizelerin. Ama olsun aklımda kalanlarla idare ederim bütün gün; bir de iki seneyi geçkindir tanış olduğum Gamyun’la avunurum.

 

        Ya no’luyor  bana neden iş yerine gelmek internete girmek için can atıyorum her sabah, hele ikinci Bismillah’ı niye çekiyorum Gamyun’a tıklarken, öbür kolikliğe ramak kalmışken bu Gamyun’da nerden çıktı, Gamyun kolik mi oluyorum gün-güne, bütün şiir sitelerini terk ettim, korsan şarkı da indirmiyorum artık vazgeçtim. Kızımın istediği Yalın cd’sini bile dokuz milyona satın aldım, köşe kapmaca çalmak istemiyorum internetten; bir de zaman kaybetmek istemiyorum Gamyun’da blog okumak varken.

 

        Ne denli yer etti bu Gamyun yaşantıma, ne denli zevk almaya başladım okumaktan – yazmaktan, oyun oynamaktan, neden garip bir kaygı duyuyorum bloglarımın  yayımlanmasından, neden bir lokma çiğ köfte üstüne içtiğim rakı kadar haz alıyorum yazım yayımlandığında ve neden en ufak bir şey de  mutlu oluyorum?! Neden kendimi bir şey sanıyorum!?. 

 

        Yaşananları okumak, yaşanılanları anlatmak horlanmadan – ötelenmeden, bir şeyleri üleşmek hakkaniyetle dosdoğru, uzak durmak var sayım hesaplarına yaklaşmamak, günü – günde yaşamak, paylaşımı yaşatmak, kestirmeden dertleşmek ne hoş oluyor. Tiryakilik mi nedir bu fareye değince elim neden hep burayı buluyor?!

 

        Huylarım da değişiyor gün – güne eskiden oda  - oda dolaşıp şakalar – tantanalar bağırtılar çıkartırdım. Şakalarım o güzel gözlü hayvana yakıştırılan cinslerdendi haksızca! Şakalarım yüzünden çok cezalar öderdim alkol neşelerinde, kandırılırdım sıcak pide, çaman, kaymak, peynir dörtlemelerinde, bizimkilerin eli cebine pek gitmez de (!)       

 

        Artık sıkıntılı anlarıma çözümlerim de Gamyun’ca defalarca okuduğum yazıları kezlere bölüyor, bloklarda geziniyor, bu siteyi bulduğuma seviniyorum. Bir küçücük övgü okusam kendime münhasır tüm ölmüşlüğüme inat diriliyorum!

 

        Bu hafta, hafta sonu dört gün tatil yapacağım yani dört gün Gamyun’suz kalacağım ama bol – bol yatacağım, bağa gitmeyi düşünüyorum güzel bir çiğ köfte yapmalı,  en az üç tane selvi boylu götürmeliyim güzel kebaplar, ızgara köfteler, salatalar yapmalıyım arkadaşlara, boğaz olmasa pek sokulmuyorlar da!  

 

        Bir kuş ötüyor karşı ağaçta resmini çekmeye uğraşıyorum dalların arasında bulamıyorum, küçük bir şey Turuncan deriz biz, ıslık çalar gibi ötüyor, sabah – sabah ne keyiflendim ama, aralığın ortasını geçtik bu sabah kar yağıyordu biraz önce yağmura çevirdi. Dün akşam giderken sıcak odada bozulmasın diye pencerenin önüne koyduğum poşetteki peyniri kedinin biri,  bir güzel yemiş ne yapalım afiyet olsun, kantinden simit getirtirim biraz sonra..

 

        Bir nefeslik memnuniyet benimkisi rakı tadında, bir yudumluk mutluluk belki, herkesin yaşantısı kendinedir biliyorum, olsun ben bunları paylaşmak istiyor bölüşüyorum. İyi ki varsın Gamyun hoşafçılık sanma ya seni seviyorum!

 

221207 – 08.15 - Kayseri

 

 

YORUMLAR

22 Aralık 2014, 20.58
güzel blog Kalemine sağlık... Sayın kayserili kardeşim. diyorlarki: Kayserili olmak yolda tanıdık görünce arabayı üzerine sürmekmiş :))
24 Aralık 2014, 09.56
2007 den beri gamyundayım ilk kez bir blog okudum ve cok hosuma gitti, ne keyifli bir anlatımdır bu böyle:) kaleminize sağlık.
24 Aralık 2014, 14.39
Sevgili osmani Sizin gamyun ailesinde olmanız  beni öyle mutlu ediyor ki.Ne zaman sizin yazınızı görsem işte bir nefes diyorum. ve yazılarınızı ,yüzümde kocaman bir gülümseme ve yüreğimde kocaman bir sevgi ile okuyorum. Çalışırken bile  bloglara bakmadan duramıyorum:)hatta iş arkadaşlarımla paylaşıyorum.:)  Yöneticilerin olabildiğince tarafsız davranması. ve site içindeki  denetim bende güven duyusu oluşturuyor ve bunlar da ı gamyun bağımlısı olmamda  en büyük etkenl Birde sizin gibi samimi içten ve sevgiyle  harmanlayıp  yazanlar tabi. Hep siz söylüyorsunuz ya  bu kez benden :) Siz  sevgisiniz .Siz hep yazın.
25 Aralık 2014, 08.31

Sevgili Cx_JaGuAr_41 ;   Okumanız – güzel bulmanız benim için mutluluk inanın, yaşanmışlıkların esprili yönlerini paylaşa bilmek iyi geliyor bana gönlünüze teşekkür.

Ben ehliyeti kaptırdığımdan araba bile süremiyorum “nerde tanıdığın üzerine sürmek” başkaları da beni bağlamaz, Gamyunkolik olabilirim ama Kayseri’li kolik değilim, laf aramızda yerlilerini ben de pek sevmem (!)

http://www.gamyun.net/images/trans.gif

Sevgili Phobe ; Güzel dilekleriniz ve beğeniniz için teşekkür ederim biraz tebessüm ettirip, keyif verebildiysem ne mutlu, paylaşmak adına, sizin de yazmanızı ve okumanızı dilerim.

Siz sevgisiniz, 2007 den sonra bulsanız da bizi !

http://www.gamyun.net/images/trans.gif

Sevgili anka1453 ; Her zaman ki gibi destekliyor – teşvik ediyorsunuz,  bu benim için büyük bir güzellik bilesiniz, gülümsetebilmek tek ereğim inanın yoksa bu anılar defter sayfalarında ya da vord hafızalarında duracaktı öylesine !

İş yerlerinin, çalışma hayatının tılsımı artık uzaklarımda kaldı fakat o yılların unutulmazlarıdır hep yad ettiğim.

Siz sevgisiniz; okuyan paylaşan, paylaşmayı duyumsayan, dostlukları umursayan bir sevgi..  

28 Aralık 2014, 00.29
Öncelikle emeğine sağlık bende ilk kez blog yazısı okudum beğendim bundan sonrada okuyacagım sizler gibileri varken :) sevgilerr mutlu yıllar..
28 Aralık 2014, 09.52

Sevgili ŞANS_2015; Okuyup beğenmeniz ve yorum yapmaya değer bulmanız için teşekkür ederim.
Başka paylaşımlarda da buluşmak dileği ile hoşca kalın.
29 Aralık 2014, 19.34
elinize sağlık,güzel bir yazı olmuş.
30 Aralık 2014, 13.42
Sevgili buffaloo ; Okumanız-beğenmeniz-beğeninizi zaman ayırarak paylaşmanızdır asıl güzel olan, mut kalın teşekkürler.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın