gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

HAYATI SIFIRLAMAK...

08 Şubat 2015, 12.03
A- A+

 

          Hayatın zor şeyi elde ettiklerini yıkıp gitmek.. vazgeçmek, bir evliliği bitirmek,

Sevdiğini terk etmek,  terk edilmek...Çok sevdiğin bir yakınının ölümüyle yüzleşmek,

her şeyini kaybetmek.

          Her şeye sıfırdan başlamak... 

        Yaratılan konfor alanından, alışkanlıklarımızı bırakmaktan korkarız...korkarız bilinmeyenden. Yapacak bir şey yok neden, nasıl diye dövünmedin alemi yok aslında.

''Alıp başımı gitmek istiyorum...'' sözünü hayatının bir kesitinde kaç kişi söylememiş, düşünmemiş, hissetmemiştir. Bazen sözler, en tanıdık yüzler anlamsızlaşır, eskisi gibi değildir

her şey. Bilirsiniz artık oraya ait olmadığınızı.

        Yaptığı tercihler sonucudur tüm yaşadıkları, handikapları, mutsuzluğu, bir karar

almaya gelmiştir sonunda. Ya kalıp bedel ödeyecek...ya da hayatın sıfır noktasından

yeniden başlayarak...

       Geçmişte yapılan hatalardan alınan derslerle zor değildir aslında, hayatın sıfır

noktasından başlamak. İçimizdeki inanç, irade ve kararlılık yeterlidir.

 - Şems-i  şöyle demiş,

    ''''Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir diye endişe etme... nereden bilebilirsin

       hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını ?...'''

    Kırgın, mutsuz ve zorluklar içindeyken bile.. hiç yaşamamış gibi sarılmalı, sıkıca

tutunmalı hayatın eteklerine.

        Yüreğindeki sesi duymalı...

        Yüreğinin götürdüğü yere gitmeli...

B ir bedelse ödenecek olan,

     Hayata tekrar sıfırdan başlayarak ödenmeli.........

               ________________________________________________

Sevgiyle,

SİM:

 

      

 

YORUMLAR

08 Şubat 2015, 13.10

Hayata 0'dan başlamak sözüne inanmayanlardanım. Hayata bulunduğunuz noktadan başka bir yol seçerek devam edersiniz. Geride bıraktıklarımızla, bizi geride bırakanların verdikleriyle ve aldıklarıyla devam edilir hayat yoluna. Kimi zaman her şeyimizi almışlardır ancak, bize iyi veya kötü bir şeyler de bırakmışlardı.

Olduğu noktada dönüp durmak daha kötü. Asi bir çemberden kurtulmak için bir değişiklik yapmadığımız sürece de bu böyle devam eder gider.

Bizi biz yapan iyi ve kötü herşeyi benimseyerek yaşamaktır HAYAT.

Ya 3.5 attırıyor... ya da 4smile Resmi'lük yaşatıyor..

08 Şubat 2015, 15.06

Arwen________ okuyup yorum yapmanıza çok sevindim teşekkür ederim. Değişiklik yapmanızda mevcut olan yaşadıklarınızı sıfırlamak.. yeniden başlamak değil midir ?

tekrar teşekkür ederim.

Sim.

 

08 Şubat 2015, 16.01
0 = HİÇ yok eden bir çarpan demek ki sıfırlamamışız 1'le çarpmışız sadece sarsılmışız dağılmışız ama varız ayaktayız ,başı dayayacak omuz olmadan belki durmak zordur ama tırnağın yoksa başını kaşıyamazsın, güçlü ve mutlu olman dileğiyle..
08 Şubat 2015, 17.08

Sevgili Sim,

Rica ederim, güzel yazınıza yorum yapmamak eksik olurdu zaten, ancak benim bahsettiğim konu sıfırlamaktan ziyade yaşadıklarımızı arkamıza alıp onlarla birlikte yolunu çizebilmektir. Bu sıfırlamakla aynı şey değil diye düşünüyorum. Çünkü aklımızı ve yüreğimizi dolduran şeyleri atamayız. Onları bir şekilde hayatımıza katıp birlikte devam etmekti anlatmaktı niyetim. Belki ben yaşadıklarımdan yola çıkarak kendimce öyle algılıyorum, ama ne olursa olsun - DEVAM edebilmektir hayat..

smile Resmi Sevgiyle kalın :) 

08 Şubat 2015, 17.18
Sıfırdan başlamak diye düşünmüyorum.Kötü de olsa,her yaşanmışlık bir tecrübedir.Hele yolun başı ise.Asla kayıp değildir yıllar,kazanılmış,yaşanmış kötü tecrübelerdir.Hep demezmiyiz,şimdiki aklım olsaydı.Yanlışları erken görmek ,erken yol almak.Zarar değildir,hayat bize sunulmuş en güzel armağandır,cesaretli olun.Verdiğiniz kararlardan asla vazgeçmeyin.Düzelir ,düzelir değil.Dü zel mez. Şimdiki aklınızla daha doğru kararlarla,daha güzel yaşamlara.
08 Şubat 2015, 20.08
sevgili arkadaşım çok güzel düşünceler tebrik ederim çok beğendim
08 Şubat 2015, 22.40

Arwen_____ Aslında aynı pencereden bakıyoruz sıfırlamak derken geçmişte yaşadıklarımızı unutmak, yok saymak değil elbette arkamızda bırakıp gerekli dersler, paydalar alınarak yola devam edilir yoksa bizi biz yapan değerler olmaz. Yaşanılan her ne ise onda takılmak, üzülmek yerine yeni başlanğıçlar olmalı. Hayatı huzursuz, kırgın, mutsuz, sevgisiz yaşamak yerine mevcut olandan vazgeçip yeniden denenmeli...yapabiliriz diyorum. Ömür dediğimiz çok kısa aslında korkmadan inanarak yaşamak gerekli.

yorumlarınız harika çok sevindim, teşekkür ederim.

Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle,

Sim.

09 Şubat 2015, 17.14

hayatı sıfılamak mümkünmü bilemiyeceğim, yoruma açık o. fakat. hayatta ne yaşarsak yaşayalım, bilmeliyiz ki, her son yeni bir başlangıçtır, geçmişten gelen tecrübeler ışığında ileriye daha güvenle bakabilmektir.


09 Şubat 2015, 17.30

xzeynep34 Sevgili Zeynep sıfır çarpan hiç lik...bence geçmiş ten gelen deneyimler olumlu veya olumsuz bugün nasıl kararlar alabileceğimizi gösterir. Haklısın ne yapacaksak tek başınayız. Okuyup güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle,

Sim.

 

10 Şubat 2015, 00.39

yarenxx  Sevgili yaren,

sıfırdan başlamak hayatta başımıza gelebilecek en zor şeylerden sonra.. yazdığınız gibi yıllar içinde edinilen tecrübelerle her ne olursa olsun, ne yaşanılmışsa yeniden hayata devam etmektir bence. yaşanılan kötü tecrübelerden eğer dersler alınmamışsa yeni kararlarla hayata devam edinilememişse yazdığınız gibi olur...düzelmez.. düzelmez.

  Zaman ayırıp okuyup güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.

 

Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle,

Sim.

10 Şubat 2015, 08.04
Hayat her zaman istediklerimizi doğru zamanda sunmuyor malesef yanlış zamanda doğru olduğuna inandığımız kalbimizin inandığı noktada olmak istiyoruz ama korkuyoruz...''Elalem ne der '' sözü kadar duvarları yüksek bir hapishane yok..pişman olmamak için keşke dememek için gerçektan inanıyorsak mutluluk adına sıfırdan başlamak... Çok güzel bir paylaşım hepimizin kendinden bişeyler bulduğu teşekkürler Simten...
10 Şubat 2015, 23.08

ecel 1903

Doğru zamanımı beklemek... harekete mi geçmek ? doğru zaman diye bir şeye inanmıyorum ben. çok doğru mutlu olmadığımız her şey den ''keşke'' dememek için hayatı sıfırlamak gerek... inanarak, kendimize güvenerek.

harika noktaları yakalamışsınız, yorum ve katkınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle,

Sim.

11 Şubat 2015, 12.50

CLGIN_TRK

Çok doğru her son yeni bir başlangıçtır. zaman ayırıp okuyup, yorum yazdığınız için çok teşekkür ederim.

Işık dolu günlere hep beraber yürüyelim.. inanarak, güvenerek.

 

Her şey gönlünüzce olsun.

Sevgiyle,

Sim.

11 Şubat 2015, 22.14

fsevim

Desteğin, güzel yorumun için çok teşekkür ederim, korkmadan cesaretle attığın her adım

ışıkla olsun.

Sevgiyle,

Sim.

12 Şubat 2015, 00.43
sevgili sim yazınızı çok etkilenerk okudum ve ben hayatı sıfırlamak kelimesinde ne anlatmak istediğinizi çok iyi anladım elbette bahsettiginiz yaşanmışları herşeyi acı tatlı güzel iyi anlamında unutup sıfırlamak değil  . bu yazıyı okurken düşündüm evet ben hayatın bi noktasından devam etmek zorundayım buda sıfır dedikleri olsa gerek .asla bu güne kadar yaşadıklarımı bedellerimi acılarmı kaybedişlerimi unutmak değil ama yaşıyorsam bi yerden tekrar başlamalıyım . tşklr yüreğinize kaleminize sağlık
12 Şubat 2015, 14.19

selvican1

Sevgili selvican1 yorumunuz yazdıklarımın devamı niteliğinde harikasınız !! Yaşadığımız sürece yeniden bir  yerden başlamak gerekli...çok doğru.

Hayatın eteklerine her nerede, ne şartlarda olursa olsun sıkı sıkı tutunmak dileğiyle,

Her şey gönlünüzce olsun, çok teşekkür ederim.

Sevgiyle,

Sim.

 

 

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın