gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Bir gölge var, Işığın altında...

10 Şubat 2015, 03.56
A- A+
Karın getirdiği soğuklukla yakılan sigaranın dumanı ne denli kirletirse havayı, gidişine yardımcı olan adımlarına bakmam da o denli kirli... Yani sevgili, köşenin başında bıraktığın andan itibaren beni, ellerimin cebime olan sevgisi bitti.  Sırtımı yaslayıp bir duvarın kenarına, dikizleyip pencerenin arkasında ki gölgeni, ne anladığımı filan sormadan, hatta şapkadan tavşan çıkartmadan , kağıt kaleme dokunmadan, mırıldanıyorum. Şarkılar nasıl oluşuyormuş şimdi biliyorum. Bir prenses neden kurtarılmış, hak veriyorum. Julietin Romeosuna, Aslının Keremine, Ferhatın Şirinine, Balzacın Henriettesine , Benimse sana olan düşkünlüğümü hatırlıyorum. Kıyaslıyorum kendimi, ağır basıyorum sevgili. Sadece, beyaz bir kağıdı kirletmek istemediğimden bilinmiyorum. Yani artık, yazmıyorum seni... Yazsam da okutmuyor, duyurmuyorum. Harfleri gebe bırakmıyorum... Belkide onlardan bile kıskanıyorum seni. Omuzlarının saçlarına düştüğü şekli... Gözlerinden akamayan ama gamzelerinden şarıldayan şeyleri... Belki kirpiğinin tek bir tanesini.Bileğinin altında ki o beni. Sanırım parmak uçlarında var. Adımların... Ama gidişinden değil , gelişinden.. Gidişinden olanları sevmiyorum, kıskanmıyorum da. Uzanışın? O da var.. Odam da olmadığı gibi.. Yani sevgili, sana dair ne varsa iyi olan, hepsini kıskanıyorum. Kötü olanları istemiyorum.Hani bir çocuğun lunaparktan ayrılmak istemediği gibi, bir ıslığın dudak arasından ayrılamadığı gibi, bir merdivenin adımlardan ayrılamayacağı gibi, istemiyorum.... Gitme vakti geldiğinde, gitmeyi de sevmiyorum. Gitme vaktinin gelmesinden zaten nefret ediyorum... Uzatmanın anlamı yok ama sende ışıklarını söndürmedin halen. Aynasına bakıp yüzüne dokunuyor kesin. Bileğine iki fıs kokusundan bırakıyor.Biliyorum, odanın içi hala senin renginden kokuyor.Dışarıdakine aldırış etmeden  söndürecek ışığını yine. Gölgesini bile çok gördü. Hadi sigaram, şarkıların dediği gibi, o bitti. Beyaz bir kağıdın son nefesi gibi, harfler tükendi. Bir gölgen vardı ışığının altında. Dışarıda onu seyreden bir gölgesiz. Yaslayıp sırtını, yaktığı sigarasına mırıldanan, ellerinin cebine olan sevgisinin bittiği bir gölgesiz. Pamuk şekerli amcanın geçme vakti geldi... 
İyiyim amca, bir gölge vardı ışığın altında ;
Bende , seni bekliyordum.
B.A.

YORUMLAR

10 Şubat 2015, 09.10

       Güzeeeelll :) Hayata fazlaca karışmışlığımın koşturmacasında çok iyi geldi bu aşk, nefes gibi... Okunası yazı olmuş. Yazdırana da, yazana da tebrikler.
10 Şubat 2015, 23.13
Çok güzel paylaşım teşekkürler zevkle okudum. Akıcı ve anlamlı..
11 Şubat 2015, 20.06
Blog okumayı, yorum yapmayı uzun süredir canımın hiç istemediği halde "LOveJ" nikini görünce okumadan edemedim. Sonuç: okuduğuma değdiğini düşündüm.. Yazılarınızda en çok neyi sevdiğimi de  söylemek istiyorum; yaptığınız benzetmelerin beni düşündürmesini, zihnimi hayal etmeye zorlamasını, sonunda bazen bir bulmacanın bilinmeyen harflerini bulmak gibi hafifletici bir duygu yaratmasını, bazen de ne yalan söyleyeyim tam hayal edememenin engellenmişliğini yaşatmasından hoşlanıyorum. Kaleminize sağlık LOveJ.
12 Şubat 2015, 01.51
Uzun zamandır yazamıyorum. Sorduğuma "neden?" sorusunu , bir eksikliğin olduğuna kanaat getirdim. Lakin, nedir o eksiklik hala çözemedim. Kısacası dost, okumayalı bir başkasının hayalini, etmeyeli kağıtlarla aşk muhabbetini, uzun zaman oldu. Çook uzun zaman. Yorum zahmetini gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Hayal etmek, neden mi güzel ? Çünkü orada özgürsün. Orada istediğin herhangi bir şeyi elde edebiliyorsun. Varsın, gerçek olmasın. Hayalinde yaşlansın. Boş ver et :)
12 Şubat 2015, 10.01
Uzun zamandır blog okumuyorum nedenine gelince sanırım yine esti bana :) gerçi eskisi gibi burada vakitte geçiremiyorum ya oda ayrı konu :) Yazınızı okuyunca ister istemez geriye doğru yazılmış olanlara da baktım çok şey mi kaçırdım diye. Herkesin zaman zaman farklı duygu yoğunluğu olur. Bunu dile, hele hele de kaleme dökebilmek... Sabah keyfim sizden geldi, teşekkürler. ilk fırsatta yazdığınız diğer yazılarınıza göz atacağım.
12 Şubat 2015, 19.56
güzel  tbr ediyorum 
05 Nisan 2017, 00.44
  Bazen tesadüf müdür yoksa doğru zaman mıdır olaylarla duyguların buluşması bilemiyorum. Sanki biri diğerini beklermiş gibi.Uzun bi aradan sonra açıp okudum bloğunu ve tam da orta yerine düştüm.İlaç gibi geldi diyeceğim ama içerik bundan ziyade yarama tuz gibi geldi.Belki de yaramı kanatasım varmış da tuz arıyormuşum.Karmakarışık duygulara itti beni.Velhasıl kayboldum yazının içinde.tebrik ederim...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın