gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Gülüşünü Öpesim Geldi.

12 Şubat 2015, 16.44
A- A+

                 

 

 

Her haliyle her tavrıyla çok güzeldi. Dolgun saçları, hilal kaşları, çakmak çakmak gözleri, fındık bir burnu, güzel ve insana huzur veren bir yüzü, boyu, posu, endamı çok güzeldi. Oturmasını, kalkmasını, yürümesini bilen etrafındaki insanları sevendi, onun bu haline saatlerce oturup bakasım gelirdi.

 

 

Dünya güzeli değildi elbet ama benim için sanki öyleydi, her şeyin kalını, ama insanın incesi makbuldü benim için, o da çok ince ve anlayışlı biri idi, çok hünerli idi on parmağında yirmi marifet vardı san ki, bilmediği yapmadığı bir şey yok gibiydi, he iş her şey eline yakışıyordu. Çok zarifti yaptığı işten zevk alıyordu, onu izleyenler de onu izlemekten zevk alıyorlardı. Gül bahçesinden gül koparıp kulak ile saç arasına koyması bile bir başka güzeldi. Güle baktıkça, onu kıskanasım gelirdi.

 

Kıskanmamak içten değildi onu, ama bu kıskançlık ölçülüydü, onu hiç sıkmıyordu, kıskanılmak hoşuna bile gidiyordu. O da sevdiğini kıskanıyordu, ama esen yelden, kırmızı gülden değil, kem gözden kıskanırdı. Kendisiydi aslında kem göze gelecek olan, incecik beli, tatlı mı tatlı dili, çok narin elleri vardı. Ne kadar narin olsa da yaptıkları hep ustaca idi, ne yaptığını bilendi, onu sevmemek için duygusuz olmak gerekti, zaten senin sevmek için çaba göstermene bile gerek kalmazdı o kendisini sevdiriyordu zaten. Her haliyle anlayışlı, nadiren de olsa gözü yaşlı, bayan demeye dilim varmıyor çok hanımefendi biriydi. Onu gördükçe tüm bayanlara gıpta ile bakıyordum, zamanımın tümünü işim olmasa da onun yanında kalasım gelirdi.

 

Duyguluydu, en kötü anında bile duygularını saklayıp etrafa tebessüm ederek bakmasını bilendi. Pozitif bir insandı, hayatındaki negatifleri çıkartmıştı san ki, her şeyden pay çıkarırdı kendisine, hayata olumlu bakmasını biliyordu, Poloyanla’cılık oynamıyordu gerçekçiydi, ancak duyguları ona yön vermiyor da değildi. İnsanları kırmamaya özen gösterirdi, sabırlıydı ancak sabır da bir yere kadardı, sevdiklerine zarar geleceğini anladığı an diş kaplan gibi tırnaklarını da çıkarmasını biliyordu. Yüzünde tebessüm hiç eksik olmazdı, çok manalı ve edepli bir gülüşü vardı, sımsıcaktı gülüşü, insanlara dertlerini unutturacak gibiydi sanki onun her gülüşü içimi ısıtıyor kendisine âşık ediyordu beni, bundandır ki onun gülüşünü bile öpesim gelirdi. 12.02 2015

 

 

ANLATAMADIM

 

Bir rüya gibiydi her şey, geldi geçti ansız,

Her şey çok güzeldi kalpler attı yalansız,

Heyecana dayanamadım, dizler zaten dermansız,

Bir dakika gibi geçti zaman, anlayamadım.

 

Yüreğim asansör gibiydi, ansızın çıkıp indi,

O havalarda uçan heyecanım azıcık dindi,

Gülden güzel güzelliğin, her şeyi sildi,

Bakışlarındaki o heyecanı hiç unutamadım.

 

Her halinle hanfendi idin, duruşun başkaydı,

Benim tüm çabalarım bu güzelim aşkaydı,

Yenilmez sandığım o yüreğim o an tuştaydı,

Bilerek tuş olduğum o anı anlatamadım.

 

Çok kısa geldi zaman, bir çay içecek kadar,

Bir iki kelime konuştuk. Nasılsın diyecek kadar,

Bizi gören sanırdı, bunlar çok eski kafadar,

O kısacık zamanı ne yaptımsa uzatamadım.

 

Ne çabuk geçti zaman, geldi ayrılık anı,

Bu kez tat vermedi ona içtiği sigaranın dumanı,

Güle güle git derken, göz pınarım sözünü tutmadı,

Arkadan el sallarken gezdiğimiz yerlere bakamadım.

YORUMLAR

12 Şubat 2015, 22.17
ÖNCELİKLE  ,  GÖNLÜNÜZE  SAĞLIK  DİYEYİM Kİ ,  O  GÖNÜL   YİNE  AYNI  NAİFLİKTE  VE  AYNI  GÜÇLÜ YOĞUN  DUYGULARLA   TEKRAR  SEVEBİLSİN .  GERÇEK  DÜNYA DA BU DERECE  SEVİP  , KARŞISINDAKİNE  BU DERECE   DEĞER  VEREN  BİR ERKEK  VARMIDIR   ACABA DİYE  DE  SORMADAN  GEÇEMİYOR  İNSAN , BU SATIRLARI  OKUDUKTAN SONRA .  ŞAHSİ  FİKRİME  GÖRE YOK .  AMA HANİ İNSANIN  İÇİNDE    BELKİLER  VARDIR YA , BİR UMUT  VARDIR . BİRİ   ÇIKSIN DA BÖYLE  SEVSİN , KADİR  KIYMET BİLSİN . ZOR DA  OLSA  EVET BİR UMUTTUR  YAŞATAN İNSANI .  SİZİN  GİBİ  YAZANLARI  GÖRDÜKÇE  ,  EVET  BİR  GÜN ; O GERÇEK , ÇIKARSIZ   SEVGİYİ  BULACAĞIM  DİYESİ  GELİYOR  İNSANIN .  SÜREKLİ  YAZIN , YAZIN  Kİ  KAYBETMEYELİM  O  ÜMİDİ , KAMÇILASIN  BİZİ VE  SADECE  TEK DERDİ SEVİLMEK OLAN  İNSANLARI . AŞKI  BULABİLME  UMUDUNU .  KALEMİNİZE İ YÜREĞİNİZE  SAĞLIK  BUĞRABEY . SAYGILAR .
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın