gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Taklıdım Yüreğimin Akışına.

22 Şubat 2015, 17.54
A- A+


            (Şiir Tadında)

            Akışına bıraktım sevgimi, yüreğimin akışına. Dilediği yere götürsün, dalgalansın durulsun, ister paralansın, isterse vurulsun. İster güle, ister çalıya tutunsun,  isterse hazan yeli savursun yarlardan aşağı, isterse yağmur damlaları durdursun. Kader sürüklesin gideceği yere, kar taneleri saklasın, yuvarlandıkça kocaman kartopu olsun. Fark edilebilsin senden yana,  bulabilsin Zümrüt-ü Anka kuşunu dileği gerçekleşsin.

Ulaşabilsin kıymetlisine, yüzünü görsün hayalindeki güzelin. Tarifsiz gitsin yüreğim, adresi belli olmayan yere, bir bilinmezliğe gitsin isterse. Nereye giderse gitsin en sonunda seni bulsun, dökülsün zülüflerinden aşağı, takılsın gerdanındaki kolyeye, kokusunu duysun teninin, yıllarca kalsın öylesine. Ekmeği de sensin aşıda, gülüşü de sensin, akan gözyaşı da. İstemezsen bırak gitsin, akışına yol ver sevdanın, o elbet bir yere gidecektir, bir gün mutlaka gülecektir, itilse de, kakılsa da, yalnız seni sevecektir.

 Delidir sevdam durulmaz, uslanmadan gem vurulmaz, o seni sevmekten de, aramaktan da asla yorulmaz. Takıldım yüreğimin akışına, bulsun ayak izlerini, kokusunun duysun teninin, yerini öğrensin hanenin, kapında beklesin yıllarca. Senden ala sevdiği olmasın, vazgeçmesin senden, bakışlarını çekmesin gözlerinden. Hiç olmazsa arada bir görün, ne zaman gelirsen gel, o unutamadığım kokunu da sürün.

Güzelliğin alsın beni benden, bu sevda bitmesin, hiç birimiz istemeden. Gül yaprağına konsun gönül bülbülüm. Sevdamıza şarkılar yaksın, benim sana olan bu sevdamı anlatsın. Sen anlamazsan bülbülün dilinden, tercümesini iste seni seven gönlümden. O her kelimesini sana anlatacaktır, o her haliyle zaten sende kalacaktır. Dem vurmuşsa gönül senden yana olan sevdama, gözyaşımı merhem yapar sürerim senden yana olan gönül yarama. El vurma sevdiğim gönül yaram kabuk bağlasın. Bir sen diye, bir sevdiğim diye, seni bulamadıkça kanasın.

Hangi gönül peşine düşmez ki sendeki bu güzelliğin, hangi yürek okyanusta aramaz ki senin ayak izin. Dedim ya akışına bıraktım yüreğimi akışına, ister dalgalansın isterse yorulsun, en sonunda yalnız seni bulsun. O asla sensiz olmaz, o sensiz hiç yaşayamaz. O bana gelmiyorsa, ben onun izini süreceğim, ben yüreğimi getiremiyorum, yüreğimin gittiği yere,
ben tereddütsüz gideceğim. 22.02.2015

YORUMLAR

23 Şubat 2015, 01.01
Kısaca şiir tadında... Anka'nın kanatlarında süzülür gibi.. Şiir tadında...
06 Nisan 2015, 00.54
Buğra bey lütfen yazmaya devam edin..hayatımızdan kesitlerin içinde çokça olduğu yazılarınıza bayıldım..başarılar diliyorum..Ltf..devammmm
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın