gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

ZOR GÜNLER.

14 Mart 2015, 15.27
A- A+

Duyduğumda şok oldum, sanki dünya başıma yıkıldı, yerle gök arasında sıkışmış gibi hissettim kendimi. Hayatın hiçbir anlamı kalmamıştı. Hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geldi geçti saniyeler içinde. En çokta eşim ve çocuklarımın adına üzüldüm. Bir hafta öncesinde kolonoskopi ile bağırsağımdan parça alınmış, patolojiye gönderilmişti, sonucu aldığımda ne olduğunu anlamadığım için arkadaşım olan bir doktoru aramış sonucu ona okumak istemiştim. Tıbbı terimleri bilemiyordum çünkü.

 

Tel ile ben sonucu okuyunca doktor arkadaş bana bu kimin diye sorunca benim demiştim. Bunun üzerine arkadaş kem küm etmeye doğruları bana söylememeye başlamıştı. Ancak bir şeylerin iyi gitmediğini anlamıştım. Hemen beni kolonoskopiye sevk eden doktora götürdüm. Şöyle bana bir baktı. Hatalığın hakkında bilgin var mı dedi yok dedim. RECTUM CA yazıyordu. Rektum kanserisin dedi. O an tepemden aşağı kaynar su inmiş gibi hissettim kendimi. Hiçbir şeyin anlamı kalmamıştı benim için. Mal mülk anlamını yitirmişti. Sanki birkaç aylık ömrüm kalmış gibi hissettim kendimi.

 

İlk üç günüm şaşkınlıkla ve aşırı üzüntüyle geçmişti. Yüzüm gülmüyor, kimse ile konuşmak dahi istemiyordum. Yeğenim Sağlık Bakanlığında çalışıyordu onun tavsiye ettiği doktora gittiğimde beni bekliyordu. Sonuca baktı bana ilk dediği şu oldu. Bağırsak kanseri artık korkulacak bir hastalık değil hele erken teşhisse çok kolay dedi. Benden PET filmi çektirmemi istedi. Bu uzun sürecek bir maratonun başlangıcıydı. PET sonuçlarını götürdüğümde iyice baktı inceledi. Bağırsağından başka hiçbir yerde tümör yok dedi. Hiçbir yere sıçramamıştı. Bu güzel bir haberdi.

 

Ben bir yıl öncesinde her VC ye oturmamda birkaç damla kan geldiği için ilk haftasında doktora gittim. Doktor tanıdıktı bana bunun HEMOROİD (Basur) olduğunu söyleyince, bende elime herhangi bir meme gelmediğini söyledim. Bunun üzerine bana İÇ HEMOROİD dir dedi ve bana bununla ilgili ilaç ve krem vererek bir yıl beni oyaladı. O zaman beni Kolonoskopi ye sevk etmiş olsaydı ben bunları yaşamayacaktım.

Genel Cerrah Doktoru bana şunu söylemişti her kanamayı hemoroid sanmayın, hemoroid hastalarının ilerisi de bu gibi vakalara neden olabiliyor demişti. Arkadaşlarım sizden ricam şu hemoroidi olanlar bir kolonoskopiye girsinler ve bu hastalıkla yüzleşmekten korkmasınlar, geç kalmaktan korksunlar. Bayanlarda meme kanseri, erkeklerde bağırsak kanseri vakaları hayli yoğunlukta. Şükür ben ışın ve kemoterapi alarak bu hastalığı yendim, vücudum şu an temiz bir ameliyatım kaldı. O da başarılı geçerse hiçbir sorunum kalmayacak. Sizde kanserden değil geç kalmaktan korkun.

 

Not = Konu ile ilgili yardıma hazırım. Benim Prof. Dünyaca tanınan biri yönlendirebilirim. 14.03.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

16 Mart 2015, 12.43
Selam abişimm yaşadıklarını senin kadar   hissetmesem de çektiğin ve geçirdiğin zor günleri  anlayabiliyorum . Yazını içim sızlayarak okudum :((.. ßütün bildiğim  dualarım senin için ,inşallah ameliyatta başarılı geçer ve hep yanımız da olursun abimmm ... Saygılar sevgilerrr.
16 Mart 2015, 13.05
Allah yardımcın olsun. İnşaAllah her şey yolunda gider tedavinizde yine sağlığınıza kavuşursunuz ...
16 Mart 2015, 14.25
acil şifalar bugrabey , önemli olan doğru tedavi  ki bunu zaten  belirtmişsiniz. Sağlıklı günler kısa zamanda gene sizin olacak  en içten dileklerimle..
16 Mart 2015, 15.28

Sevgili Buğrabey;

Aynı kategori içinde devamlı git-gel'ler yaşayan biri olduğum için sizi çok iyi anlayabiliyorum. Allah şifalar ihsan etsin inşallah. Kanser öldürmez.. İhmal ve geç kalındığında kaybedilen zamanın etkisi öldürür..

Bedenimizi dinlemeyi bir bilsek, yerle gök arasında çaresi olmayan hiç bir hastalık olmadığını anlayacağız..

Geç kalmamak ümidiyle..

Allah sizi sevdiklerinize ve ailenize bağışlasın inş.

16 Mart 2015, 16.19
çok geçmişler olsun Bugrabey 
16 Mart 2015, 17.51
ACİL ŞİFALAR DİLERİM BUGRABEY AİLLENLE MUTTLU YIILAR INŞ 


16 Mart 2015, 18.30
Duygularınızı çok iyi anlıyor  ve bu acıyı inanın içimde hissediyorum, ama önemli oaln bu süreçte moral ve doğru doktora düşmektir sizde bunları başarıyla  uygulamışsınız,size acil şifalar bundan sonraki yaşamınızı sevdiklerinizle sağlıklı mutlu geçirmenizi diliyorum .
16 Mart 2015, 22.43
geçmiş olsun  inşallah ameliyatta sorunsuz geçer ve sağlığınıza tamamen kavuşursunuz acil şifalar
16 Mart 2015, 23.02
Bu kadar içten yapılan dileklere kalben teşekkür ediyorum, Rabbim bu günümzü aratmasın.
16 Mart 2015, 23.08
 Rabbim derman olsun 
17 Mart 2015, 11.37
Allah tüm zor durumda olanların ve çaresizlerin yardımcısı olsun... Neyse ki siz şanslısınız. Zamanında müdahale imkanı olmuş... Herkese mutlu sağlıklı huzurlu güzel yıllar diliyorum.. kalbinde insan sevgisi olan herkese....
17 Mart 2015, 21.57
Çok geçmişler olsun.. nedense zor hastalıkları hep kendimizden uzak zannederiz ve bizi ele geçirdiğinde ilk hissettiğimiz korku ve umutsuzluk  olmuştur ,  sonrasında da bizden mahrum kalma ihtimali çok yüksek olan ailemiz ve sevdiklerimiz..Atlatmışsınız çok şükür ,  Rabbim sağlıklar versin , sevdiklerinize  bağışlasın sizi..
17 Mart 2015, 22.49
Çok büyük geçmiş olsun...en meşakkatli süreci geçirmişsiniz; umarım son olur ameliyatınız da başarılı geçer.. Allah kimseye dermansız dert vermesin..Ama bu dua ve dileklerimiz çare değil biliyoruz ki kanser öldürmez de;sadece erken teşhis ve önlemle çözüm süreci ; hayata tutunarak ve sağduyu ile olunca yenilebilir.. Bir daha yaşamamanız dileğiyle acil şifalar, aileniz ve sevdiklerinizle uzun ,sağlıklı bir ömür dilerim..
18 Mart 2015, 00.33

Geçmiş olsun ,sağlık ve güç diliyorum.Benim de iki arkadaşım bu rahatsızlığı yaşadı .Birisi GAZİDE tedavi oldu.Maşallah şu an mesleğinin başında.Hatta hasta anne ve babası ile çok yoğun ve yorucu günler geçirmesine rağmen çok sağlıklı.Arkadaşların da belirttikleri gibi doktor çok önemli.Allah muhtaç etmesin ama mesleğini layıkı ile yapanlar çok az.Bir günde onlarca hastaya bakılırsa sonuçlar böyle oluyor işte.Stresten uzak zamanın öneminin bilincinde keyifli yaşayın .Sağlıklar diliyorum.

 

18 Mart 2015, 14.18
çok geçmiş olsun , aydınlatman için tşkler , her kanamayı hemoroid sanan doktor bile varken bu yazın gerçekden yol gösterici olmuştur eminim. Dünyaca ünlü prof dünyaca  ünlü para ister DD ha sağlık para ile ölçülmez ,Rabbim dert verip kimseye derman aratmasın bazan para bile çözüm olmuyor.
18 Mart 2015, 14.42
Öncelikle gecmis olsun kardeşim Sonra burada bu durumu paylaşarak bir farkındalık oluşturduğun icin sana teşekkürlerimi sunuyorum Allah yar ve yardımcın olsun sevdiklerin ve ailen ile birlikte hayırlı bir omur geçirmeni Diliyorum...
18 Mart 2015, 16.46
Emin olun hayatın belli dönemlerinde herkes büyük acılar yaşıyor. Allah dermansız dert vermesin kimseye :(
18 Mart 2015, 19.59
Yorum yaparak acil şifalar dileyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
19 Mart 2015, 10.53
gecmişolsun acılşifalar diler huzrlu bıyaşam dileğiye
19 Mart 2015, 15.12
Geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin...sorunsuz bir operasyon geçirirsiniz inşallah sağlıklı mutlu yarınlar dikiyorum
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın