gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

AH ŞU EL ALEM.

21 Nisan 2015, 14.36
A- A+

         

            İnsanlık toplumu var oldu olalı hep konuşulmuştur bu el alem. Bir şeyler yapacak olduğumuz zaman acaba el alem ne der?  Diyerek çoğu yapacağımız işlerden vaz geçmişizdir. Oysaki kimdir bu el alem. Nerede yaşar? Amacı nedir? İşi gücü bizi mi takip etmektir, hep bizim işlerimize mi burun sokuyordur bunu anlamak zordur bazen. Oysaki el alem dediğimiz kişiler en yakınımızda bulunan kişilerdir, yan komşumuz, sokağımızda oturan kişiler, aile büyüklerimiz veya aile yakınlarımızdır bu el alem dediklerimiz.

            Görünürde kimseler yoktur ortada, kime sorsan sen el alem misin ? diye elbette ki yok diyecektir. Yani gerektiğinde herkes bir diğeri için el alem olabiliyor, bazen de biz bir diğerimiz için el alem sıfatı kazanıyoruz. Acaba şunu giysem ne der el alem? Ev alsam ne der el alem, bence el alemden önce kendi vicdanımız bizi sorgulamıyorsa bence el alemin benim için düşündüğü pek o kadarda önemli değildir. He ne kadar önemli değil desek te, öylesine içimize girmiş ki bu el alem, bundan kurtulmanın o kadar kolay olmayacağı da aşikardır. Elbette ki her şeyin bir haddi ve sınırı vardır. Yoksa her koyun kendi bacağından asılır düşüncesini kabul ediyor isek bence hata etmiş oluruz, evet her koyun kendi bacağından asılıyor ancak kokusu yedi mahalleyi rahatsız edecek duruma da gelebiliyor.

            Hiç dikkat ettiniz mi bilmem ne zaman ahlak kurallarından ve dürüstlükten uzakta bir şey yapacak oluyor isek o zamanlar daha çok aklımıza geliyor bu gibi el alem dediğimiz kişiler. Yoksa sen her şeyi yerli yerince yaptığına inanıyorsan veya kimsenin hakkına hukukuna tecavüz etmiyorsan bırak o el alem dediğimiz ne derse desin. Olsa olsa senin dedikodunu yapıyor olacaklardır varsın yapsınlar. 16.04.2015

YORUMLAR

21 Nisan 2015, 16.52
gene döktürmüsünzü  ellerinze yüreğinze sağlık Bugrabey
21 Nisan 2015, 17.50
Çok  güzel bir konuya değinmişsiniz buğrabey evet gerçektende kendi isteklerimizden önce elalemin istediği gibi davranışlar içine girebiliyoruz maalesef ,halbuki bu yaşam bize sunulmuş bir armağan  bunu çoğu zaman unutuyor sonrada keşkelerle  dolu bir hayata merhaba diyebiliyoruz.Emeğinize yüreğinize sağlık teşekkürler.
21 Nisan 2015, 18.50

Buna benzer bir yazıyı bundan yıllar evvel bir yerde okumuştum ve bayağı ilgimi çekmişti. Gerçekten de bu el-alem topluluğu nerededir? Bu bitmek tükenmek bilmeyen topluluğun nesli ne zamana kadar üremeye devam edecek ve bizler ne zaman KENDİ hayatlarımıza yön vermeyi öğreneceğiz bilemem...

O  konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayan, bildikleri tek oyunun saklambaçtan ibaret olduğu, ola ki, başımız sıkıştığında ortadan fare misali kaçıp deliklerine saklanan ahali nerededir?

Sevgili el-alem;

Sen ne dersen de.. Benim yaşadıklarımı yaşamadan, benim hissettiklerimi hissetmeden, benim gözyaşlarımı dökmeden, benim ayağımı sıkan pabuçlarımı giymeden, benim yamalarımı dikmeden, benim çilelerimi ve kayıplarımı çekmeden;

SAKIN BENİ YARGILAMA ve çok bilmişlik yapıp benim de kafamı attırma.. Vallahi seni yakalarsam, el-alemi görürsün...

Yazınızın rengi güzel. Uyandırdıkları güzel..

Şimdi el-aleme ne ondan bundan. Duydun mu komşunun gelini kaynanasına gözünün üstünde kaşın var demiş! Aaaaa bu neymiş böyle; vay edepsiz!..

22 Nisan 2015, 01.21

         Hıım evet kamu spotu diyosunuz, güzel... Hepimiz el-alemiz evet, vaziyet buysa hiçbirimizin bu pis el-alemden şikayete de hakkı yok yani di mi ama? Herkes aklını başına alırsa mesele çıkmaz bana göre. Şimdi ben pek bu el-alemi sallayan bi tip değilimdir, buna dayanarak yazının, konunun işlenişinin çok yetersiz ve sıkıcı olduğunu söylemeliyim. Zaten kamu spotlarından da nefret ederim, sıkıcılıkta tavandır bu konular. El ve alem bi şey demez yorumuma inşallah.
24 Nisan 2015, 23.25
GÖZLERİM YASARDI  :))))  SACMALARDAN SECMELER
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın