gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

SİZ, SEN VE O.

09 Mayıs 2015, 05.18
A- A+

 

                                             

            İlk tanıştığınız birine önceleri siz diye hitap ediyoruz, bu elbette öyle gerektiği için yapılmalıdır ve yapılıyor da. Bu siz diye hitap ettiğimiz tesadüfen tanıştığımız kişi olabilir yada, birileri vasıtasıyla tanıştığımız kişiler de olabiliyor. Daha huyunu suyunu bilmediğimiz bu kişiye elbette daha nazik, kibar haller ve saygılı kelimeler kullanmaya özen gösteriyoruz. Zamanla bu kişi ile frekanslar tutmaya başlayınca arada bir hoşlanma ortaya çıkabiliyor, zamanla bu duygular daha ileri gidince artık o siz diye hitap ettiğiniz şahsa, daha sıcak kelimelerle hitap etmeye başlıyorsunuz. Bu ilk zamanlarda canım, bir tanem v.s gibi kelimeler ile siz kelimesini geride bırakarak o kişiyi kendimize yakın hissettiğimiz için sen demeye başlıyoruz.

            Artık senli benli konuşmalar başladığı için, o kişi ile daha rahat konuşmaya, ve onu daha iyi tanımaya başlıyorsunuz. belki o canımlı cicimili kelimeler daha ileriye gitmiş, belki de o kişiye aşkım, sevgilim gibi kelimeler ile hitap etmeye ve onu çok sevdiğinizi anlatmaya çalışmışsınızdır. Bu sevgi artık yüreğe sığmaz olmuş, onunla ilgili güzel hayallere dalıyor, güzel bir gelecek bile kurmayı düşünüyorsunuzdur. Bu nedenle ki araya nazlanmalar, nazlanma sonucu kırılmalar, kırgınlıklar sonucu kısa zamanlı küsmeler kadir kıymet denemeler başlamıştır artık. Her sözünüzle gülen, her yaptığınızla mutlu olan o kişi gittikçe senden uzaklaşmaya başlamış, o sen diye hitap ettiğimiz ve kendimize çok yakın gördüğümüz kişi artık belki de senden bahsederken o demeye başlamıştır.

            Eyer o diye konuşmalar başlamışsa artık o sevgide kırılmalar başlamış o sevgi yıkılmaya yüz tutmuş demektir. Birisiye konuşurken (git ona söyle - o sevgimi hak etmiyor- o nu artık sevmiyorum ) v.s. gibi kelimeler kullanılmaya başlanmışsa eyer, üçüncü tekil kişi olmaya başladığınız bir aşikardır artık. Kalp veya yürek gerçekten sevmediği için, çok acele ile, kalbimizin eş değerini bulduğunu sandığımız için, siz'ler sen olmaya başlamış, bir zaman sonra ise gerçek kişilikler ve sevgiler ortaya çıktığı için ise o sen dediğimiz çok sevdiğimizi sandığımız insan ilk tanıştığımız kişiden daha değersiz bir hale geliyor ki ondan bahsederken o diye hitap ediyoruz. Sizce nerede hata yapıyoruz, siz'ler biliyor musunuz, ve ya siz iken sen olup, sonradan o oldunuz mu? Ne dersiniz? 24.04.2015

 

TADINDA.

Birini kısa tanımak istersen,

Şiir tadında.

Biraz fazla tanımak istersen,

Roman tadında.

Uzun süre tanımak istersen,

Bırak bulunsun hayatında.

 

                                               (S.G. Buğrabey)

YORUMLAR

10 Mayıs 2015, 13.02
Kısa ve öz bir anlatım olmuş anlatmak istediklerinizi güzel ifade etmişsiniz emeğinize sağlık.
10 Mayıs 2015, 18.51
Eyerlerden sonrasını  okumadım..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın