gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Azrail'e Fiyaka

09 Haziran 2015, 05.47
A- A+

     Her cenazede mutlaka bir kaos yaşanır ve siniri bozuk moralsiz bir grup mutlaka kahkahayı patlatır ve bu kaos yıllarca mutlaka hatırlanırdı :)))

     99 yılında kaybetmiştilk dedemi Aralık ayında.Annemler 5 kızkardeşti ve dedemin etrafına dizilmişlerdi halının üstünde.Dedemi bir pamuk yatağın üstüne koymuştu dayılarım,üzerine beyaz bir çarşaf serilmiş ve karnına büyük bir bıçak koyulmuş ağlaşılıyordu.Ağıt yakar birisi ağlamayı kolaylaştırmak için bilirsiniz.Büyük teyzem kuzenim Meltem'e seslenmişti

     ''kızım babanı çağır gelsin bize şarkı söylesin'' demişti.Eniştem müzisyendi.Meltem

     ''tamam teyze '' deyip sokağa doğru koşarken birden o hızla geri döndü ve:'

     ''Teyze babam orgunuda getirsin mi?'' diye sorunca annem, teyzelerim ve kuzenleri rahmetli dedemin üstündeki çarşafı kaldırıp kafalarını altına sokmuş kıkır kıkır gülmeye başlamışlardı.Biz şaşkın şaşkın cesede bakıyorduk; ceset sağa sola titriyor, üzerindeki bıçak bir sağa bir sola kayıyordu :)))

     Babamın amcası ölen dedelerimin yerini almıştı.Artık dedemiz oydu.Fakat bizim Lop Lop Tahsin lakaplı dedemizin takdire şayan bir korkusu vardı ; ölüm korkusu.Ne zaman bir cenaze haberi duysa, Fizan'da bile olsa mutlaka eve topuklar, güzel bir banyosunu yapar abdestini alır, en fiyakalı smokinlerini giyinir, yatağına girer ve yazın bile yorganı tepesine çeker 3 gün o yataktan çıkmazdı.Aklınca Azrail'den saklanıyordu olaki bulursada ona yakışıklı görünecekti :)))

     Üstüste yaşadığımız cenazelerden en sonuncuda yine dedem ortalarda yoktu.Kalabalığı yolcu ettikten sonra dedemin yanına geldim, kızları , oğulları falan derken o kalabalığa rağmen yataktan çıkmıyordu.Yanına yaklaştım vei onunda duyacağı şekilde misafirlerine doğru dönerek:

     Hepinizin önünde yemin ediyor, söz veriyorum.Eğerki yazılan ömrümde dedemin cenazesini görmekte var ise , siz naaşın başında ağlarken ben yaklaşıp

     ''Dede çabuk smokinlerini giy, hani yorganın, çabuk saklan yoksa seni götürecek'' diye dalgamı geçip bombayı patlatacağım.

     Bunları duyan dedem, yıllardır 3 gün geçmeden o yatağı asla terketmeyen dedem, daha ilk saatlerden bu sözlerimin üzerine yorganı bir fırlatır, eline aldığı terliğiyle beni sokağın başından sonuna arkamdan naralar, argolar sıralayarak bir kovalarki görmeyin gülmekten bayılanları :)))

     Gününüz güzel geçsin, çünkü gülmeye hepimizin ihtiyacı var...

YORUMLAR

09 Haziran 2015, 09.03
:)))) Sen olme he mi? Cenazelerde yasadigim gulme krizlerini hatirlayip okurken komaya girdim:) Sirf bu gulme eylemini kontrol edemedigimiz icin kizkardesimle annemin cenazesinde birbirimizden uzak durduk :) bir arkadasim da "gozune kurban duydun ki anam babam olmus bassagligina gelmeyesin" demisti pp.Hayat en gercek haliyle boyle bisi iste ve ne guzel yazmissin .
09 Haziran 2015, 12.28
evet güzel bir saçmalık :)
10 Haziran 2015, 00.41
İki yıl kadar hasta yattıktan sonra 49 yaşındaki annem vefat etmişti.Genç sayılabilecek bir ölümdü,ben yeni evlenmişim ,kız kardeşim ise daha üniversiteye hazırlanıyordu.Taziyeye gelenlerin hepsi giderken ALLAH kurtardı ,çok çilesi vardı dediklerinde,biz sinir oluyorduk kardeşlerimle.Hasta da olsa,yaşadığının farkında olmasa bile ,onun nefes alıp vermesi bize yetiyordu..Neyse..Adet olduğu üzere  evde  ,yedi gece yasin okunuyor,gelen giden ev dolup dolup taşıyor,biz hizmet edeceğiz falan derken ,yavaş yavaş da sanki biraz ağlamalarımız azalıyor gibiydi.En Son Yedinci gece dualarına ilaveten mevlit okunuyordu.Ev tıklım tıklım dolu .Kardeşim,ablam ve bir kaç yakın akrabamız da  ev sahipliği yapıyoruz, derken mevlidin bir yerinde ''Abdullahtan kaldı hamilesi'' cümlesi kafama dank etti .Aldı mı beni bir gülme,beni gören ablam ,kardeşim neye güldüğümü anlamadan ,onlarda  başladılar gülmeye,koridorun sonuna gittik,deli gibi gülüyoruz.Gözlerimiz ağlamaktan şiş ama gülmekten de çatlayacağız.Abdullahtan kalmış hamile deyip deyip güldük güldük,gülme krizimiz geçince ,misafirlerin arasına döndük,ağlamaya devam ettik.Ağlamamız da içtendi.Ki annem öleli 40 yıl oldu ben hala azıcık anne konusu açılsın kendimi tutamam ağlarım.Cenazede gülme krizin nedeni sanırım sinir boşalması gibi bir şey,ne bileyim yani refleks falan yani.Bu gülme krizinin bir  faydası da oldu bana.O tarihe kadar (sakın ayıplamayın 21 yaşındaydım henüz)Mevlidin tamamını Kur'andan  sanıyordum.Okunurken güldüğüm için acaba günaha girdim mi diye ararştırırken,Mevlidi Şerif'in Süleyman Çelebi isimli bir imamın yazdığı kaside(methiye) olduğunu öğrenmiş oldum.

Yüreğinize sağlık.Yıllardır anlatamadığım bir anımı yazmama fırsat buldum,Çok teşekkür ederim.Ayrıca yazınız çok ama çok güzel yazılmıştı.Kutlarım.Sevgiler.


10 Haziran 2015, 17.18

Kendimi bildim bileli hep cenazelere katılmışımdır. Bir kaçı hariç...

Ama benim 14 sene evvel rahmetli kuzenim vefat ettiğinde annem hadi kızım gidelim ruhuna bir Yasin-i Şerif okuyalım, falanca filanca dedi ve kalktık gittik. Zaten vefat edene kadar kuzenim kanser tedavisi gördüğü hastanede devamlı başında Kur'an hatimleri indiriliyordu, ve Allah'ın kaçınılmaz ölüm imtihanı geldiğinde de görevlerimizi yerine getirmek amacıyla aileye destek olmaya çalışıyorduk. Zaten cenaze evinin bir üyesi olmakla birlikte, artık o üzüntülü buhran dolu atmosfere girmek üzere kapıyı çaldık, ve içerden feryatlar figanlar ağıt sesleri geliyor ve ben hangi akla kulluk etmiş isem bilmeden, ''teyzem'' kapıyı açar açmaz;

''Oy canım teyzem, hadi hayırlı olsun yaaa!!'' deyiverdim. O an annemin o Azeri çekik gözleri FALTAŞI gibi açıldı, ben ağzımdan çıkan cümlenin yaklaşık 2 dakika sonra farkına vardım, ve içerde ağlayan sızlayan kaç kişi varsa o an ağıtlarını reklam arası verir gibi kesip kahkaha atmaya başladı.

Ben yerin dibine mi girsem, yoksa aman canım can havliyle ne dediğimi biliyor muyum ben! mi desem, şaşkınlık içinde gülmeye başladım.

Aradan bunca yıl geçmesine rağmen hala ''teyzemi'' nerede görsem yanaklarım kızarır ama kahkahayı basarız. Ve derki; Arwen, o gün sayende biraz sıkıntımı unutmayı ve aslında gülmenin güzel birşey olduğunu öğrendim !Deli kız! der...

Biriken  sinir bozulmasını bazen farklı olarak ifade ederiz. Ben saçmalıyorum işte :)

12 Haziran 2015, 03.03
Sayın march  sizi takip eder olduk yazılarınıza ara vermeyin lutfen hatta kitap haline getirirseniz ilk müşteriniz olacağım.Davulcu limon anlatımınızı iş yerinde arkadaslarımla paylaştım herkes  espriyi yapabilmek için limonlu cay içer oldu sayenizde))))   ...yarın org ve simokinle yeni bir malzemem oldu sizleri gene anacağız  kulağınız cınlarsa bilinki benim yüzümdendir))))
emeklerinize saglik basarılar  arkadasım
13 Haziran 2015, 01.41
ahahahahah marchh sen beni güldürdün allahta seni güldürsün emii... eline yüreğine sağlık yazının tamamını tebessümle okudum . çok güzel bir anını bizlerle paylaştığın için tşklerr canım öptüm senii...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın