gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Sende Paylaşsana Birşeyler

24 Haziran 2015, 03.02
A- A+
                    Dondurma Usulü Tatlı
     Oruçluyum ve o kafayla iftar yemeğimi kendim hazırlıyorum, o sırada aklıma tatlıda yapmak geldi.Aklımsıra onu buzluğa koydum ki çabuk soğusun, iftara hazır olsun.İftardı, çaydı, kahveydi derken unuttum ve sahur yaparken aklıma geldiki aman Tanrım buz tutmuş haldeydi.Tatlı tatlılıktan çıkmış dondurma olmuştu.

                    İlk Öpücük
     İlkokula giderken mahalledeki akrabalar ve komşu çocuklarıyla ordu halinde gidiyorduk nerdeyse 10-12 kişi.Yarı yola vardıkki mahallenin delisi Metin'i gördük.Metin'de bizi gördü ve üstümüze doğru koşarken ordunun yarısı okula doğru, yarısıda eve doğru ağlaya sızlaya koşar adımdı, bense donmuş halde Metin' i izliyordumki; bir hışımla dizlerimden yakalayıp sırtımı kardına dayadı, dönderdi dönderdi dönderdi, yanağıma bir öpücük kondurup dizlerimin üstüne beni fırlatmıştı.Kanayan dizlerimle okula doğru ağlaya ağlaya nasıl koşmuştum.

                  İlk Sarhoşluk ve Büyük Rezalet
     Liseyi yeni bitirmiştim ve ilk defa otelde, yemekli bir düğüne katılacaktım.Ben, abim, kuzen ve annem gittik.Her masa özenle donatılmış ve her masaya bir garson verilmişti.Yerimize geçtik.Herkes içkilerini sipariş etti ve bende abimi zorla ikna edip ilk defa şarap içecektim.Kimse nasıl içeceğimi söylemedi garson doldurunca ve bende fondip yaptım.Yüzüm bir ekşidiki; gözlerimi açtığımda garsonla gözgözeydik ve o doldurayım mı dercesine bakıyordu.Garsona ayıp olmasın diye olur derce başımı salladım derken 3.5 şişeye yakın şarabı nasıl içebildim hala şaşırıyorum.Hatta annem bir ara dağıldığımı anlamış ve önündeki kolayla şarap bardağımı değişmiş daha ileri gitmemem için ama abimle kuzen çoktan annemi daldırıp kolasına votka karıştırmışlardı.

     Votkalı koladanda sonra ozamanın modası olan Tıtanic çalıyor, pistte herkes dans ederken ben abim ve kuzen masanın etrafında halay çekiyorduk.Aşırı sinirlenen annem istikamet ev dercesine bir bakış fırlatınca apar topar soluğu gelinle damadı tebrik yolunda, tek sıra halinde aldık.Damada takısı takıldı, tokalaştık, öpüştük, tebrik ettik derken sıra geldi geline.

     Ozamanlar masa örtüleri yerleri süpürüyordu ve gelinle damat masası bir kaldırıma yerleştirilmişti ancak örtüden bu farkedilmiyordu.Hayal edin; önce tokalaşır gibi bir elinizi uzatır elini tutarsınız ve öpmeye uzanmak için bir adım atarsınız.İşte o adımı atmaz olaydım: Meğer o adım kaldırıma denk gelmiş ve masanın altına uçmuştum, ellerini sıkı kavradığım gelinide o düşerkenki hızımla piste doğru bir savurdumki, ben masanın altına uçtum ve örtü ardıma kapandı.

     Gelini kaldırdılar fakat beni arıyorlardı.O sırada örtüyü kaldırıp, masanın altından başımı uzatıp elimi salladım'' burdayım ben'' diyerek ki karşımdada kamera beni çekiyordu :))))

     Hayat herşeye rağmen yaşamaya ve gülmeye gerçekten değer :))))

YORUMLAR

25 Haziran 2015, 21.58
Yazınızı okudum, eğlenceli bir paylaşım olmuş, lâkin cola içen birinin bardağına gizliden alkol katarak, onun alkol kullanmama hakkını gasp edilmiş olunmuyor muydu acaba? Alkol sadece sağlığa zararlı değil, her şeyden öte dinimizce HARAMdır. Bir başkası hakkında hangi günahı işleyip, hangisinden kaçınacağı kararını verme hakkına sahip miyiz acaba? Rabbim Oruçlarınızı kabul eylesin. Amin....
26 Haziran 2015, 12.51
     Yorumunuz konuyla alakalı olmasada Cumamızla alakalı olduğu için verdiğiniz vaazdan ötürü müteşekkir olmak isterdim SilverHopes.Ancak biz ailecek günahlarımızla yaşamayı seviyoruz ve vaaz dinlemeye ya mevlüdlere yada camiye gidiyoruz bilginiz olsun :)))
26 Haziran 2015, 19.51
Kolaya votka karıştırma cümlesini okuyunca,aklıma Azin Nesin'in '' N...h alırsınız cenneti '' isimli hikayesinde ,bir ramazan günü  iftarında sofradaki imama ,evin delişmen ve sarhoş oğlunun, vişne şerbeti diye  votkalı meyve suyu içirmeleri ve tabi sarhoş  olan imamın kendini dağıtma hikayesi  geldi.O hikayenin tadına yakın mizah yazısı olmuş .Sizin yazınız da çok güzeldi,bizi gülümsettiniz ,yüreğinize ,ellerinize sağlık..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın