gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

GÖKKUŞAĞI RENGİMDİN.

15 Temmuz 2015, 22.31
A- A+


            Sağduyumdun, gökkuşağı renginde gemimim,  gelinlik gibi bembeyaz yelkenimdin. Her rüzgar estikçe pusulam seni gösteriyordu bana, tüm karasularda sen vardın, her ne kadar sular tuzlu ise de senle hep tatlıydı bana. Değişmeyen pusulamdın, derin sulara baktığımda hep seni görürdüm, çıkan her rüzgarda sana kavuşabilmek için hızla çarpıyordu kalbim gibi yelkenim, her çabaladıkça yıpranıyordu ancak suyun bir başında sen olduktan sonra varsın yıpransın ne çıkar ki. Nasılsa sana kavuştuktan sonra her şey güzel olmayacak mıydı.

            Sığınağımdın, limanımdın benim her canım sıkıldığında, her duygusallaştığımda gelir sana sığınırdım. O an terk ederdi beni tüm olumsuzluklar, sendin beni hayata bağlayan sendin benim yaşamamı sağlayan. Kalp damarımdın sanki, sensiz nefes dahi alamıyordum. Hiç bir olumsuzluk senleyken dert değildi bana. Nasılsa çözerdik bunu o güveni vermiştin sen bana, yada ben sana o denli güvenmiştim. Senin yanında olduktan sonra he miço olmuşum, ha kamarot olmuşum, kaptanım sendin ya ben o kaptanıma vurulmuştum. Seninle olmak çok güzel bir hazdı, mevsim ne olursa olsun seninle kışlar bile yazdı.

            Şu an yoksun yanımda, seni öylesine özledim ki, bir sürpriz yapmak istemiştim sana, beni ansızın görmek sana iyi gelecekti bana hep öyle geldiği gibi,  ya da iyi geleceğini düşünüyordum.  Ne varsa topladım uzun bir yoldu, koca okyanusun içindeydin seni bulmak, sana sarılmak, kokunu içime çekmek tüm olabilecek yorgunluğumu peşinen uzaklaştırıyordu benden. Girebileceğin her limana baktım, her önüme gelene sordum, gittikçe yaklaşıyordum sana, öylesine heyecanlıydım ki, karşına ne şekilde çıkacağımı, neler söyleyeceğimi, hangi mimiği yapacağımı defalarca kez tekrarlamış adeta ezberlemiştim. Sana ulaşmak için yelkenleri en büyük, yelken direği en uzun ve sağlam olanı seçmiştim. Bir an önce sana varmak doyumsuzca sana sarılmak istemiştim. En sonunda gökkuşağı  renkli gemin gözlerimin önündeydi. Sabırlısızlıkla geminin limana yanaşmasını bekledim, limana gelince hızla atladım rıhtıma koşarak sana geliyordum, ramak kalmıştı sana varmama ki, tükenmişti o an nefesim, kırılmıştı kalbimin yelken direği, param parça olmuştu yelkenim, gördüğüme inanmak istemiyordum, tekrar tekrar baktım hayal mi görüyordum, yanında iki kişi vardı biri küçük bir kız diğeri ise …..!  14.07.2015

YORUMLAR

16 Temmuz 2015, 18.32
Yaşadığın umudu öyle güzel anlatmışsın ki yazının sonuna doğru korkarak okuyorum ve çimden; ''lütfen iyi bir şey olsun diyorum''Ama maalesef..

Hayat bazen kitap okumak gibi çok şey hayal edersin kahramanlara dalarsın ama sonu hep bitecektir. Ama unutma  her şeyi zamanla unutuyorsun..İnşallah yeni bir umutla yola çıkarısın.VesSelam...

Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın