gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Can Yakan Sualler-1

09 Ekim 2015, 14.23
A- A+
      Yazarken yada yaşarken insanları melankolik cümleler kurmaya iten nedir. Uyuyamadığım bir gecenin sonunda kendime sorduğum bu soruya cevaplar türettim. Ne olabilirdi, neden bu tavırlar ve neden iyi hayaller kuramayıp iyi fikirler içerisinde olamıyoruz. Başarının kilidi inanmaktıysa, mutsuzluğun kilidi bu melankolik cümlelermiydi. Yazmaya başladığım bu konuyu ilgiyle okuyacak tüm  okuyucu arkadaşlarla inanın bir münazara tadında uzun uzun  tartışmak isterdim bu konuyu. Çünkü öylesine derin ve öylesine dallandırılıp budaklandırılacak bir konu ki, hayatımıza yön veren duygularımızın kontrolünü neden elimizde tutamamadığımız.
     
     Çok kıymetli bir üstadın tavsiyesi üzerine imajinasyon olayını denemek istedim, tavsiye üzerine giriştiğim bu konuda bayağı araştırma yaptım ve  tarihe mal olmuş hemen hemen birçok insanın imajine olabilme konusunda kendini geliştirdiğini gördüm ve denemeye karar verdim ağır karamsar hallerimden kurtulabilmek için. Lakin sürecin bikaçgünlük  kısmının sonunda kurduğum hayallerime  taşıdığımı farkettim ümitsiz vakalarımı. Kanısına vardığım gerçeğin üzüntüsünü derinden hissettim. Bu gerçek ise şuydu insanın haleti ruhiyesinin aslında günlük,  aylık yada yıllık bir durum olmadığıydı. Dünyaya geldiği andan beri toplanılan üzüntülerin toplamıydı. Belki buna arkadaşının elinde görüp çok istediği ve alamadığı bir oyuncakta vardı yada dışarıdan anlamsızca algılanan ama o an için hayatın belkide tümüne  bedel bir gerçekti. Misalen sacma duran bir çocukluk aşkı gibi.

     Akabinde gelen başka sorular vucut buluyo insanın beyninde bu kez... Peki bu tutumu  takınmayanlar nasıl başarabiliyorlardı. Hiçmi hayalkırıklığına uğramamışlardı tüm hayatları boyunca yoksa bir yolu mevcutmuydu. Yürek dediğimiz olgunun  tahammül sınırlarına bağlı olduğunu düşünüyorum şahsen. Hani durumları ne derece vahametle karşıladığımızla doğru orantılı.

     Vesselam kafamda cevaplandırdığım soruların sonunda vardığım fikir taştan bir kalbin, camdan bir kalpten evla olduğu oldu. Ama ironik bir durum ki  yufka bir yüreğe sahip olmak faziletli bir durumsa, hayatın her anında diğerlerinden daha MUTSUZ olmak neyin cezası peki...

YORUMLAR

09 Ekim 2015, 15.52
Zaman.....az biraz zaman (nokta)
10 Ekim 2015, 02.08
"Varlığına ulaşmak istiyorsan şayet, yok olmayı bileceksin.
Ruhunu görmek istiyorsan, bedeninden vazgeçeceksin. 
Gerçeğe varmak için, sırrın kendisine dönüşeceksin!"
11 Ekim 2015, 23.23
Son cümlene cevaben: Ödül anında veriliyor olsaydı, zaten herkes iyi yürekli olurdu. Sen ve hepimiz halen devam etmekte olan bir imtihan sürecinin içindeyiz zaten. O yüzden sakin ol ve sabrın ne yüce bir fazilet olduğunu düşün.
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın