gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Acımadı ki!

21 Ekim 2015, 22.25
A- A+

           Aslında zor bir çocukluk geçirmedim. O günlere göre iyi bile sayılırdı durumumuz hatta. Ama içimdeki bir şey beni iterdi yaptıklarıma. Sade gazoz içerdik evlerde, şişelerini toplardım onların. Evimizin üst katında terasımız vardı, orada biriktirirdim. Yeterli miktara ulaşınca gidip onları satar, oradan da doğruca kasabanın tek kitapçısı olan Osman Amca'nın dükkanına koştururdum. Hemen bir kitap alır aldığım gibi de okur bitirirdim. Evde okunan eski gazeteler de aynı döngüye girerlerdi daima. Toplandıkça git sat, kitap al, oku bitir. Annemin babamın aldıkları da var tabii ayrıca.

 

           Yıllar sonra, babam müdürlüğünü yaptığı kenar mahalledeki bir ilk okulun çocukları da faydalansın diye, bütün kitaplarımı toplayıp götürdüğünde, sanki elimi, kolumu çekip almış gibi bakakalmıştım arkalarından onların. 

 

Okumayı hep sevdim ben.  O gün bugündür elimde hep bir kitap vardır. Hiç vazgeçmedim.

 

Ama yazmak!

 

            Kişisel doygunluktan sonra ortaya çıkan bir edim bence yazmak. Kendim kendimi öyle ifade ediyorum yani  "yazıyorum" dediğimde. Cümleler, kelimeler, harfler çarpışmaya, ileri geri itişip kakışmaya başlıyorlar bir yerlerde. Dışarı çıkmak istedikleri  besbelli. Bana da onları derleyip, toplayıp salıvermek kalıyor.

 

 Kendimce. İçten. Olduğum gibi. İddiasız.

 

Yazıyorum, seviyorum yazmayı.

 

            Yıllar önce üyesi olduğum bir internet sitesi olan Milliyet Blog'da da yazmaya başladım. Zaman içerisinde dostluklar, arkadaşlıklar oluştu.

Guruplaşmalar, şakalaşmalar, tartışmalar hepsi malum. 

 

Ancak!

 

Bu yıl ağacımız meyve verdi.

 

             Blog yazarı olan kırk sekiz arkadaş, bir araya gelerek, bir kitap yazma fikri doğdu. Yürekli ve yılmayan bir arkadaşımız derledi, topladı, didindi, uğraştı bizi bir araya getirdi. 

 

Ve oldu!

 

            Biz kırk sekiz arkadaş, kırk sekiz ayrı kalem dillendirdik birer anımızı. Hepimiz çocuk olduk zira. Hepimiz düştük, kalktık. Kalktık gözlerimiz nemli de olsa, acımadı ki dedik kalkarken.

 

Yıllar kırk sekiz arkadaş bir ağızdan; 

 

Acımadı ki!  dedik

 

           Ve bu kitabın gelirini de Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden ailelerin çocuklarına, Soma Çocuk Gelişim Merkezi'ne bağışladık. 

 

Şimdi kitabımız ikinci baskıya hazırlanıyor.

D&N larda, büyük kitap evlerinde, internet sitelerinde bulabilirsiniz.

 

Yeter ki siz de Acımadı ki  deyin.

 

 Siz de bir çocuğu gülümsetmek ister misiniz?

Sat_Agraha, sevgiler...

 

 

Sevgi ve muhabbetle...

Lila 2015 Bilecik

YORUMLAR

22 Ekim 2015, 12.53

Farklı bir şey yazmaya gerek yok sanırım, sizi ve arkadaşlarınızı tebrik ederim, duyarlı ve örnek davranıştan dolayı. Bende yazınıza bir yorum yazıp katkıda bulunmak istedim. Ayrıca kitabınızı en kısa zamanda alıp okuyacağımdan kuşkunuz olmasın.:)

22 Ekim 2015, 13.07

Bu tür davranışlar hep bende saygı uyandırmıştır. Hoş bir davranış, tanımadığınız insanlara karşı empati kurup, onların acılarını paylaşmak kendi imkanlarınız doğrultusunda katkıda bulunmak, özellikle onlar için bir şeyler yapmak ne kadar güzel bir davranış.

Bu davranış karşısında size ve arkadaşlarınıza saygı ve teşekkürler.

22 Ekim 2015, 13.38

Lilaa,

benden de sevgiler, saygılar olsun size.

Hava puslu, haberler çok kara, Gamyun Blog Portal haliyle bu durumdan etkili halde; karanlık. Tam da içimiz gibi derken ışık gibi parladı adeta sizin blog. Işık evet tanımı bu bence.

Size, yine sizin satırlarınızı aktarmakla başlayayım en iyisi.:)

https://www.gamyun.net/blogoku641/umut-olmak/p=1&d=#comments

Umut Olmak başlıklı bloğunuz bu ve,   "Kiminin eli, kiminin ayağı; Bazısına göz, bazısına kulak olabilsek ya." diye başlıyor. Devamı da anlamlı, güzel, o yüzden linki verdim, belki okumak ister tamamını arkadaşlar.

İşte bence tam da bunu yapmışsınız siz ve güzel gönüllü arkadaşlarınız. Okumak, yazmak bence de ruha, akla en iyi gelen alışkanlıklar. Bunu bir de, birilerine "Göz, kulak" olabilmek için emek vermek... Şahane. Gurur duyun kendinizle.

Hemen alıp okuyacağım, hem kendim keyif alacağım hem de Soma Çocuk Gelişim Merkezi için hazırladığınız çorbaya bir tutam tuz katabilmenin huzurunu.

Gamyun Blog Portal, okuyucusu, takipçisi oldukça fazla bir yer, eminim ki okuyan arkadaşlar da duyarsız kalmayacak.

Ellerinize, güzel yüreklerinize, aklınıza sağlık. Çok teşekkürler, sevgiler sizinle birlikte tüm arkadaşlarınıza.


 

23 Ekim 2015, 11.56
Ellerinden öperim Satagraha , ne güzel bir iş çıkarmışsınız.Acımadı ki bizim çocukluğumuzun acıyı hafifletme , acıya dayanabilirim iletisini verme ve acıyı bloke etme yöntemini anlatan kelimeyi görünce dayanamadım açtım bloğu .Çocukluğu seviyorum en çokta çocuk kalanları seviyorum sağlıcakla çocuk kalın ...
23 Ekim 2015, 12.15
Güzel ruhun yazılarında,yaptıklarında ayan beyan ...Yaptığın güzel işler kadar ,anlatımın da ayrıca harika...
Seni kutluyor ve güzel yüreğinden öpüyorum...Sevgilerimle...
23 Ekim 2015, 12.51
Sevgili Sat_Agraha, içimi coşturdu yorumunuz. Gamyun bloga yaz, duyur bu haberi derken de coşmuştum. Hem gamyun blogger arkadaşlarıma, hem size, hem de bu yazımı yayınlayan editörlere sevgilerimi yolluyorum, gönülden. Evet güzel bir iş çıkardık. İnanın doyumu ve duygusal geri dönüşümü çok fazla. umarım birkaç çocuğun gülümsemesine neden olmuşuzdur. 
Sevgi ve muhabbetle...
23 Ekim 2015, 17.39

MASKEM, canım benim ben de senin güzel yanaklarından öperim, sağ olasın.

Bana öyle gelmiş olabilir bilmiyorum; ufak bir açıklama yapmak istedim: Lilaa'nın anlattığı güzellikte keşke benim de payım olabilseydi ama ne yazık ki tüm emek sadece Lilaa ve arkadaşlarına ait.

Eksik olmasın, Lilaa blogunun sonunda bana sevgi yollamış, bunun nedeni, bir salonda karşılaşıp kısa ve güzel  bir sohbet sırasında, kendisine yaptıkları çok güzel şeyi Gamyun'da paylaması, bu nedenle benim gibi pek çok arkadaşın kitaptan haberdar olması ve katkıda bulunma olanağını sağlamasını  önermek. O da incelik göstermiş sağ olsun.

Sana ve Lilaa'ya benden de teşekkürler sevgiler.



Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın