gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

GÜZEL BACI'M ANNA:)

09 Aralık 2015, 10.01
A- A+

       ''Uçağınızı düşürdüğümüz için çok özür dileriz,Allah bizim belamızı versin'' yazısını Sosyal Medya'da okumam ile aldı beni bir gülme,hani öyle bir gülmeki ucu bucağı olmayan,bitmeyecekmiş gibi gelen bir kahkaha tufanı.Çok güzel bir Rus Kızının (bu Dünya'dan olduğuna kesinlikle inanmıyorum) İnstagram hesabına yapılan 100 lerce yorumdan 1 tanesiydi ve Mizah'ın gücünü ortaya koyuyordu,belki de ''Koyun Can derdinde,Kasap'ın derdi malum'' lafını hatırlatıyordu bize,sebep her ne olursa olsun komik olduğu su geçirmez bir gerçek en azından benim kriterlerime göre:).Mizahi yaratıcılıkta sınır tanımayan bir Milletiz,hal böyle olunca da konu ciddi olsa bile malzeme sıkıntısı çekmiyoruz.Yukarıda yazdığım yorumu görünce ister istemez diğer yorumlara bakmak için Kız'ın sayfasına gittim (Hayır hayırrrr fotoğraflarına bakmak için değil çok fesatsınız).Şimdi dikkatimi çeken diğer yorumları da paylaşacağım sizlerle:)

       ''Bacım kusura bakmayın,Halk'lar elbet bir yolunu bulur anlaşır,Yaşasın Halkların Sevgililiği! (Yorumcu burada kardeşliğe vurgu yapmış,yersen)

       ''Ya seni üzenin Allah belasını versin Russia and Turkey brother,sister,aunt kardeş kardeş!!! (Arkadaş İngilizce-Türkçe mix yaparak insanlığını ön plana çıkarmış)

       ''Fotoğraflarını Anne'me gösterdim,'çikolatamızı,çiçeğimizi alalım bu Uçak krizini çözelim' dedi'' (İzdivaç yoluyla kendisini Ülke'si için feda eden bir arkadaş)

       ''Güzel BACI'M ANNA,uçak sayesinde 2. bir kardeş daha kazandım,asma sen Nur yüzünü (koruyucu,kollayıcı)

       ''Öl de ölelim vur de vuralım'' (Anna Zykova'nın Askeriyiz kafasındaki vatandaşımız)

       ''Asma yüzünü tatlım aramızda para toplar veririz uçağın parası neyse'' (Türk'ün cömertliğini ve eli açıklığını gözler önüne sermiş)

       ''Rus kızlarından kurtulmak için Uçaklarının düşürülmesi gerekiyormuş demekki,oh olsun:))'' (Yurdum Kadını'nın krizi fırsat bilme durumu)

       Belki de ileride Tarih Kitaplarında ''3. Dünya savaşını tetikleyen olay'' olarak anlatılacak bir hadisenin Mizah'ın gücü ile nasıl yumuşatabildiğine örnek olmuştur yukarıdaki yorumlar, ayrıca Rus Kadını'nın Türk Erkeği üzerindeki tarifsiz etkisini bir kez daha ortaya koymuştur.Gülmeye zor sebep yarattığımız şu günlerde,bizi güldürecek dallara sarılmak en doğrusu gibi geliyor,şu gayet ciddi vakada bile bize bu imkanı veren GÜZEL BACI'M ANNA'ya ve Yurdum insanının eşsiz yaratıcılığına teşekkürü borç bilirim:) Sevgi ve Saygılar...

YORUMLAR

09 Aralık 2015, 21.08
Sevgili Trapper,  özlemişim sizin yazılarınızı. Son günlerde hepimizi fazlasıyla geren, ortamı fazlasıyla ısıtan bir konuyu güzel yaklaşımınızla yumuşatmışsınız biraz. Rusya krizi ile ilgili gülecek hiçbir şey yokken siz bunu başarmışsınız. Evet mizah toplumsal eleştirinin daha kabul edilebilir bir yöntemidir. Ben de okurken çuvaldızı Ruslara, iğneyi de kendime batırdım. (Çuvaldızı kendime batıracak cesaretim yok çünkü) Konu kin yerine sevgi olunca, ben de olmayan oyumu  "yaşasın halkların sevgililiği" sloganına kullanıyorum. İki halk hakkında hiç bu kadar şirin bir söylem duymamıştım.. Selamlar.
10 Aralık 2015, 12.40

:))

Çorumlu Paşa Baltacı'nın torunları olaya el koymuş; tarihi tekerrür ettirircesine, Katerina'ya koşarcasına seferberlik ilan etmişler demek. "Ne kadar da hedefini takip eden güdümlü bir bayan." demiş bir cengaverimiz de de güdüm kimde onu düşündüm bir süre.:)

Yazdıklarını okuyunca ben de pek zekice ve eğlenceli buldum yılmaz, usanmaz savaşçıları.:)

Biz de bir bakalım bakalım milli "bacı"mıza diyerek arama motoruna sarıldım ki, motorun bile ayarı şaştı sayfaların arasında. "Bacı" da bacıymış, gördük, maşallah dedik.:) Gerçi ben, bu "Bacı" yaklaşımına pek tedirgin bakarım o ayrı; bu Bacıcılık ekolü, bünyesinde ters köşeleri barındırmaktadır genellikle zira. Yalnız değilim bu düşüncede ki, yurdum insanı, "Bacı - abi, abla, amca, teyze vs- deme lazım olur." şekilli kalkanlar geliştirmiştir.:)

Neyse, ciddiyete dönersek, ben de aynı Ladin gibi düşünüyor, çoğumuz gibi son derece diken üstü hallerle bunalıyorken kısa bir soluk aldırdın, sağ olasın.

Teşekkürler, sevgiler.


10 Aralık 2015, 13.01
Savaş çığırtkanlığı yapanlara bu sözüm .Savaşa hayır .Güzel  ülkemde BARIŞ ve huzur istiyorum ...
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın