gamyun.net'i doğru görüntüleyebilmek için tarayıcını güncellemelisin, güncelleyemiyorsan başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsin.

BLOG

Gel Be Kadın!!

14 Eylül 2014, 06.07
A- A+
Şu ruh hâlinden nefret ediyorum.. Boşluk.. Olabildiğine boşluk.. Kendim dâhil hiç kimsenin ve hiçbir şeyin değerinin kalmadığı anlar.. Genzimde bir yumruk, nefes boruma sessizliğin türküsünü ezberletir hâlde.. Gerçek olan ışık mıdır, karanlık mıdır; yoksa ikisi birbirinin aynası mıdır, bilmiyorum.. Bunu bilmek neyi değiştirir; onu da bilmiyorum.. Bildiğim bir tek şey var; "vücûdum son hücresine kadar parçalanıp havaya karışsa ve yok olsa da hiçliğin tadına doysam" takıntısı.. Bir süre daha duymak istediğim son şeyler şu iki soru: "Nasılsın??" ve "Neyin var??".. Aranızda geçmişin rûhuna rahmet okuyup kanımdan def edecek güce sâhip biri yoksa, sonsuz mutluluk ve huzûrun bu dünyâdaki kayıp anahtarını bulabilecek biri yoksa.. Sâdece beni bana terk edin.. Olmayan gamzesine kan oturmuş gülüşümle baş başa bırakın beni.. Bir süre.. Doldurmaya çalıştığım testilerin çatlağından sızan gözyaşımı seyre dalayım.. Bana bakan duvarlara sırt çevirip gökzüyüne bahşedeyim nazarımı; Tanrı'nın göz kırpması gibi ışıldayan yıldızlara şecaatimi arz edeyim.. Arza süzülen taşlara binip gelecek bir mûcizenin hayâlini kurayım çekmecemdeki kibrit çöplerinden.. Gemi katlayamadığım kâğıtlardan uçaklar yapıp salayım suya; batışlarını tebessümle seyredeyim, beceriksizliğimden aldığım ilhâma karşı.. Bunca cümleyi art arda dizmek için saatlerimi tükettiğimi sanan zihinlerin önyargılarına afkursun ipini koparan her küfür.. Gözden sızıp gönül okşamak için kelimelerimi sömürdüğümü düşünen her ferde biri benim yerime anlatsın; bu sözlerin gece ve gündüz beynimde akan nehrin akışına gerdiğim avuçlarıma takılan gafil balıklar olduğunu.. Mutluluğu size, uykusuzluğu bana bahşeden geceye isyân etmemek için sıktığım her yumruğun; kaynak çayın dibini göremeyen şekerin zerreleri gibi tenimde çözündüğünü yazın bir kenara.. Kaburgamı dibekte ufalayıp, kanımla kardığım hamurdan kağıtlar türettim.. Damarımda kalan kaç damla varsa mürekkepten sayıp bir mektup yazıyorum; ucunu direndiğim acının odağında filizlenen ateşle tutuşturup bilinmeze yolluyorum.. Henüz bedeni olmayan bir rûha aşkımı îlân ediyorum.. Zamânın durduğu, denizin kudurduğu, o rûhun bir bedenle buluştuğu yerde bekliyorum.. Gel be kadın!!

YORUMLAR

14 Eylül 2014, 13.56
Henüz bedeni olmayan bir rûha aşkımı îlân ediyorum.. 

Harika:)) 
Yüreğinize Sağlık..
Umarım o ''Ruh''a kavuşursunuz..!
14 Eylül 2014, 19.19
........iyileşirsin.....)
14 Eylül 2014, 20.27
dostum; tek kelimeyle enfesti..
14 Eylül 2014, 21.20
Bende geliyom benide bekleeeeeee....Belki iki tane gelir kimbilir:)))))) Güzeldi yaa...Zamanın durduğu,denizin kudurduğu, ruhun da bedenle buluştuğu yer .....Üçü bi arada gibi olmuş...Hiç alakasız ama biraraya gelince hoş bir tat gibi......de bu üç şartı nasıl bir araya getircen onu merak ettim...Biri ölüm,biri yaşam,biri henüz doğmamış bir bedenin barınağı....Bence ümitsiz vak'a...Ama ya tutarsa ??????Değilmi ya....
14 Eylül 2014, 22.10

   Binlerce sözcükten oluşan ve içinde bir dünya anlatım bozukluğu bulunduran bir cümleden farksızız aslında. Kusursuz olmamız mümkün değil. Sevmek yapabileceğimiz en iyi şey ama çoğu zaman beceremeyiz… Becereceğimize inandığımız zamansa seveceğimizi bulamayız :) ne diyelim ki…

   Küçükse büyüsün, uzaktaysa da çabuk gelsin bu kadın :) bekle bekle nereye kadar dimi. Uzun zaman oldu senle sohbet etmeyeli, yaralara neşter vurmayalı Kürşat, bir ara hatta en kısa zamanda alalım neşterleri elimize :) kalemine yüreğine sağlık

 

15 Eylül 2014, 12.06
Arkadaşım, Yazıyı okurken ruhu incinmiş, gerçekten hayatın manasını arayan, arayıp ta bulamayan, karmaşık duyguları hepsini iç içe yaşayan bir kişi var diye düşündüm.. 
Kusura bakma da bir kadın için bu kadar laf lüzümsuzluk olmuş.  Hayatta bir kadından daha kıymetli değerler var. 
Aranızda geçmişin rûhuna rahmet okuyup kanımdan def edecek güce sâhip biri yoksa
O gücü aradığını sandım.. Yanıldım :( 
15 Eylül 2014, 13.10
Çağırınca gelmezler... Geldiklerinde de görünmezler..
16 Eylül 2014, 08.56
Tüm yorumlara ve yazıma ayrılan zamâna teşekkür ederim.. Bu yazı aslında sabaha karşı bir iki cümle kurup iç dökme maksadıyla başlanmış alelâde bir durum güncellemesiydi.. Esti Hanım illâ ki görmüştür; bana şâhitlik edebilir.. :) Hani şiirsel olsun ya da derinliğiyle büyülesin diye kafa yormadım; cidden içimden gelenlerdi, anlık ve spontane.. Ruh dünyâm çok garip; bâzen beni bile kendime yabancı hissettirecek kadar garip hem de..

Hani hayatta herşey güzel gider, güllük gülistanlık olur da o güzellikleri paylaşıp çoğaltacak bir insan bulamazsınız ya.. Menemenin son yudumları için ekmekle tava üstünde tatlı bir savaşa girecek biri gerek aslında herkese.. Aranızda o eksiği tamam etmişler kıymetini bilsin; hâlen eksikliği duyanlar da tamam etsin diye kendimmiş gibi dilek diliyorum şu an sizin adınıza.. Mutluluk, perdenin ardındaki güneş ışığı kadar uzak olsun en fazla hepimize..

Sizlerin de yüreklerine sağlık; hezeyanlarıma katlandığınız için de ayrıca teşekkürler..
Yorum yapabilmek için ÜYE GİRİŞİ yapmalısın